UTISAK DANA!!! copyright by Paganini

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Posle nekoliko godina borbe sa rakom, sinoć je u Beogradu u bolnici preminuo muzičar i konceptualni umetnik Milan Delčić Delča u 51.oj godini.
Milan Delčić Delča pojavio se na umetničkoj sceni osamdesetih godina sa grupom „U škripcu” koja je za kratko vreme postala popularna na čitavoj teritoriji bivše Jugoslavije. Bend su činili klavijaturista Zoran Vulović Vule, pevač Milan Delčić Delča, Aleksandar Vasiljević Vasa, Aleksandar Lukić Luka i Miloš Obrenović. Prve snimke, pesme „Proleće” i „Pamflex dom” objavili su na albumu „ARA” („Jugoton”, 1981) koji je okupio sastave druge generacije beogradskog novog talasa.

Milan Delčić je kao pravi novotalasni multimedijalni i višetalentovani umetnik osmislio koncept „pamfleks” firme koja reklamira izmišljene proizvode. Njegov debi album nosio je naziv „Godine ljubavi”. Međutim, pravi uspeh dolazi sa albumom „O je” koji su snimili 1983. godine za „Jugoton” sa predivnim omotom koji su uradili „Aux maniere”.

Decembra 1983. za novogodišnje praznike, tempiraju mini LP „Nove godine” za koji je omot uradio dizajner Mirko llić. Bend se gasi 1987. godine po objavljivanju albuma „U škripcu”. Potom Delča nastavlja solo karijeru.

Pogledajte prilog 196140

Bog da mu dušu 'prosti!Sjajan čovek,još veći umetnik!

:amen: Nisam znala. :(

Šteta za Delču, bio je dobar u svoje vreme... Smrt ne bira, bio ti poznata ličnost ili anonimus, doć' će po tebe i onda se samo nadaj da si dovoljno često išao u crkvu i molio se Bogu :P
Meni nije dobro koliko mi je nešto dobro, ne znam šta je ovo.

Ovo sa crkvom i pretnjama paklom je apsurd, Hristos je okajao naše grehe. Zapovesti se treba pridržavati jednostavno jer je tako ispravno. A šta je s tobom, si srećan št si mlađi od pojedinih :whistling: ovde? :lol:

Bem ti promene vremena, ubi me meteoropatija. :aha: Osim toga baš i nemam nekih utisaka... osim od sinoć kad su moji retardosi hteli da mi pojedu muža, nisu ga poznali u mraku, krelci lajavi. :lol: Dobro ih nije pobio oboje. :whistling:

Zar izgleda kao da se drogiram? :D Ja sam samo puk'o! Skroz...

Mom, mislim da je Hristos okajao naše grehe koje smo činili do njega, a ne ove buduće. Ako su moji gresi već unapred okajani, onda hajde ljudi, grešite sa mnom :D
I nisam srećan, jedva čekam da dingujem 30. lvl pa da počnem da
:P

Koliko znam, okajao je grehe i dotadasnje i buducih generacija.

ja sam pretprosle godine krenuo normalno 7-8-9 krugova bez problema i tako 20ak dana...i onda jedno vece moj direktor krene da trci samnom ... covek je zivotinja :evil: 10 krugova lagano,pa 5 krugova pun sprint pa jos 10 pesacenja... on ode kuci,ja se popnem na tribine,Saska me cekala gore i ja tu ispustim dusu... 2 sata nisam mogao mrdnem , i rekoh da napravim pauzu,pa odem na teren i tako batalim...

I jos jedna stavr: moram polako,aktivan sam pusac, nemam ja kondicije :D

Ovo... :)

05082011089-1.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back