UTISAK DANA!!! copyright by Paganini

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
sve će ovo proći... kao što reče drugar, sila gravitacije nas vuče ka zemlji... ne postoji drugi smer od onoga u kome se kreće svet... uzaludno je bilo šta komentarisati i ubeđivati nekoga ko ne želi da vidi ili pročita, čuje ono što mu se govori... iskrivljena realnost... milošević je mrtav, neka živi milošević!
i da, mnogo bitna stvar... u njihovoj priči se nikada ne čuje JA, već MI... kolektivna odgovornost, lakše se umiruje savest, šta li...
a i kada čujem ministra Samardžića koji ne osuđuje uništavanje od pre nekoliko dana, objašnjenjem da je "to ništa u odnosu na ono šta su oni nama uzeli"... onda nije čudno što se dešava to što se dešava... patriotizam. vrhunski. ili odbrana svojih pozicija u vlasti?
u kakvim kategorijama se govori u srbiji... dobrodošli u 90-e... ponovo... sami sebi smo najveći neprijatelj...

Na krilima bombardera B52 u Prolece '99 doleteli su milosrdni andjeli da donesu Demokratiju i Evropske (svetske) vrednosti u moju otadzbinu.Danas,ti isti andjeli kazu da Kosovo nije moje.Danas,ti isti andjeli kazu da Decani nisu moji.Danas,ti isti andjeli kazu da treba da se ponizimo i priznamo da nesto sto je vekovima nase nije nase.Danas ti isti andjeli kazu da treba da se ponizimo i potpisemo da ono sto je nase nije nase.'99 su andjeli sipali bombe po Beogradu i to domaci misevi zaboravljaju.Domacim misevima je bitna ambasada milosrdnog andjela.Domaci misevi zale gnezdo milosrdnog andjela.Domaci misevi zale izloge banke intesa i zale sto njohova baka ne moze mirno da spava jedno vece a ne zele da zale hiljade necijih baka na Kosovu koje ne spavaju vec desetu godinu.Samo domaci misevi imaju tate i bracu koji su ratovali na Kosovu.Mi ostali nemamo,jel znate to?Samo domaci misevi zele lep i lagodan zivot,muza koji rinta dok se mi manikiramo i trudimo da budemo lepe.Samo domaci misevi imaju dusu jel znate.Ostali nemaju.Samo domaci misevi imaju apsolutno razumevanje za patnje,mi ostali nemamo.Samo Nata Kandic i Ceda razumeju kako Srbija dise,ostali ne.
Domaci mis zna kako je albancima i zna kakve su patnje preziveli '99 jer je on bio nemi svedok ali domaci mis ne zna kako je Srbima na Kosovu.Domaci mis sa njima ne saoseca.Zasto misu pitam te ja?
Velike zalosti sto je sagorelo gnezdo kmeta beogradskog,velike zalosti za M'c.Kazu hiligani i lopovi a ja mislim da je to narod progovorio.Muka mu je bede i sirotinje.Muka mu je sto ne moze deci da kupi rolere i sto mora da se muci i crnci.Muka mu je od onih cije stogodisnje bake imaju stanove koji vrede stotine hiljada eura, muka mu je onih sto imaju pola Srbije,muka mu je onih koji imaju po deset stanova.Narod je progovorio

Neka vas ove slike podsete na ta vremena

140w1vn.jpg

11bngp5.jpg

2hhjdon.jpg

2w5uges.jpg

rj13sg.jpg

Ovo je poruka koju sam procitala na forumu Beograd.Delim misljenje ovog clana a nadam se i vecina Srba

Apsolutno razumem zasto se razvaljuju ambasade, Mc.Donalds i ostalo sto je vlasnistvo onih koji priznaju nezavisnost naseg Kosova ali nerazumem zasto da stradaju automobili prolaznika, trafike, izlozi.....to nema veze sa politikom. Ja licno ne bih ove iz kneza Milosa sto su razvaljivali ambasadu na robiju. Selektivno bih one druge sto su razvaljivali izloge u Sremskoj [ako se nadju]. Ameri su dozvolili rusenje mnogih nasih crkava na Kosovu tako da je njihova buvara u kneza Milosa 1 % onoga sto su oni uradili. Lepo je rekao Velja Ilic [i ako ga ne mirisem] da je "i to" demokratija. Aj apel da se zatvori ova tema. Nije joj ovde mesto !

Ovo je poruka koju sam procitala na forumu Beograd.Delim misljenje ovog clana a nadam se i vecina Srba

Apsolutno razumem zasto se razvaljuju ambasade, Mc.Donalds i ostalo sto je vlasnistvo onih koji priznaju nezavisnost naseg Kosova ali nerazumem zasto da stradaju automobili prolaznika, trafike, izlozi.....to nema veze sa politikom. Ja licno ne bih ove iz kneza Milosa sto su razvaljivali ambasadu na robiju. Selektivno bih one druge sto su razvaljivali izloge u Sremskoj [ako se nadju]. Ameri su dozvolili rusenje mnogih nasih crkava na Kosovu tako da je njihova buvara u kneza Milosa 1 % onoga sto su oni uradili. Lepo je rekao Velja Ilic [i ako ga ne mirisem] da je "i to" demokratija. Aj apel da se zatvori ova tema. Nije joj ovde mesto !

Da li je moguce da ih ima toliko neobavestenih, ili su ipak jadni samo glupi, pa da ne znaju da je sve to vlasnistvo Srbije. I taj Mc Donald's, i zgrada ambasade, i banke ... sve nase i u njemu rade nasi ljudi!!!
Ili si mozda samo iz Kraljeva pa to nisi imala gde da vidis :(

Da li je moguce da ih ima toliko neobavestenih, ili su ipak jadni samo glupi, pa da ne znaju da je sve to vlasnistvo Srbije. I taj Mc Donald's, i zgrada ambasade, i banke ... sve nase i u njemu rade nasi ljudi!!!
Ili si mozda samo iz Kraljeva pa to nisi imala gde da vidis :(

sta ima taj Srbin da drzi Mc Donald?
zasto bre nije otvorio leskovaci rostilj, sarajevski cevap, buregdzinicu?
neeee, 'ce frajer da se obogati pod americkom zastavom, nije mu nase ime dovoljno dobro....
protiv sam nasilja, podrazumeva se, ali neko tim prodanim dusama mora da kaze da je njihovo vreme u Srbiji prosli, dosta su se krili iza sukanja zapada

a zašto sve tvoje cipele nisu obuća beograd, sva odela prvi maj pirot ili kluz, zašto tvoje perjane jakne nisu perkon, monitor ei niš, usisivač sloboda...?
prodane duše... ne znam šta da ti kažem.
zašto bi bilo ko onda uvezao bili koji komad odeće ili obuće ili bele tehnike koji ti poseduješ?
licemerje, čajkovski, čisto licemerje.

Na krilima bombardera B52 u Prolece '99 doleteli su milosrdni andjeli da donesu Demokratiju i Evropske (svetske) vrednosti u moju otadzbinu.Danas,ti isti andjeli kazu da Kosovo nije moje.Danas,ti isti andjeli kazu da Decani nisu moji.Danas,ti isti andjeli kazu da treba da se ponizimo i priznamo da nesto sto je vekovima nase nije nase.Danas ti isti andjeli kazu da treba da se ponizimo i potpisemo da ono sto je nase nije nase.'99 su andjeli sipali bombe po Beogradu i to domaci misevi zaboravljaju.Domacim misevima je bitna ambasada milosrdnog andjela.Domaci misevi zale gnezdo milosrdnog andjela.Domaci misevi zale izloge banke intesa i zale sto njohova baka ne moze mirno da spava jedno vece a ne zele da zale hiljade necijih baka na Kosovu koje ne spavaju vec desetu godinu.Samo domaci misevi imaju tate i bracu koji su ratovali na Kosovu.Mi ostali nemamo,jel znate to?Samo domaci misevi zele lep i lagodan zivot,muza koji rinta dok se mi manikiramo i trudimo da budemo lepe.Samo domaci misevi imaju dusu jel znate.Ostali nemaju.Samo domaci misevi imaju apsolutno razumevanje za patnje,mi ostali nemamo.Samo Nata Kandic i Ceda razumeju kako Srbija dise,ostali ne.
Domaci mis zna kako je albancima i zna kakve su patnje preziveli '99 jer je on bio nemi svedok ali domaci mis ne zna kako je Srbima na Kosovu.Domaci mis sa njima ne saoseca.Zasto misu pitam te ja?
Velike zalosti sto je sagorelo gnezdo kmeta beogradskog,velike zalosti za M'c.Kazu hiligani i lopovi a ja mislim da je to narod progovorio.Muka mu je bede i sirotinje.Muka mu je sto ne moze deci da kupi rolere i sto mora da se muci i crnci.Muka mu je od onih cije stogodisnje bake imaju stanove koji vrede stotine hiljada eura, muka mu je onih sto imaju pola Srbije,muka mu je onih koji imaju po deset stanova.Narod je progovorio

Neka vas ove slike podsete na ta vremena

140w1vn.jpg

11bngp5.jpg

2hhjdon.jpg

2w5uges.jpg

rj13sg.jpg

nema svrhe da potsecas Lepotice na ovo...
neko se priklanja sili i pod nelatima shamara i ponizavanja...
jb, nismo svi isti

Komsije Kraljevcani citam malopre vesti na web sajtu novina Politika kad ono :
22:49
У КРАЉЕВУ УБИЈЕН ПОЛИЦАЈАЦ

КРАЉЕВО – На периферији Краљева, вечерас око 20 часова у кафани „Чибуковац” убијен је са два хица из пиштоља у груди полицајац Д.Ђ. (40), сазнаје агенција Бета.
У полицајца је, како сазнаје Бета, пуцао његов комшија, а приликом пуцњаве је још једна особа рањена.
Мотив убиства је још непознат.

Zna li neko vise o ovom strasnom dogadjaju?

a zašto sve tvoje cipele nisu obuća beograd, sva odela prvi maj pirot ili kluz, zašto tvoje perjane jakne nisu perkon, monitor ei niš, usisivač sloboda...?
prodane duše... ne znam šta da ti kažem.
zašto bi bilo ko onda uvezao bili koji komad odeće ili obuće ili bele tehnike koji ti poseduješ?
licemerje, čajkovski, čisto licemerje.

zasto moja obuca nije Beograd i zasto odela nisu iz Prvog maja, Pirot ili Kluz, i zasto jakne nisu Perkon, monitor Nis i usisivac Sloboda? Zato sto su ista preduzeca unistena od 99.god,bombardovana, dovedena u stanje raspada, prodate strancima za mizeriju, radnici raspusteni i prepusteni opstoj bedi....
a najsrecniji cu biti kada nas pocnu okruzivati nasi proizvodi, jer znam koliko su bili kvalitetni nekada,(ti si mlada i ne poznajes materiju, ali pitaj matorce tvoje u cijoj su garderobi najvise uzivali i koji su kucni aparati najduze trajali...) kada je Bog po Srbiji hodao...sada nece ni da nas pogleda...
a za tvoju informaciju, cipele i patike koje nosim, kao i vecina aparata po kuci su iz bratske nam Kine, jakne i farmerice iz Novog Pazara...ne vidim da ista od toga nama dolazi sa zapada...ne verujem ni da ti imas tu cast, jer ti je NIKADA nece ukazati...ti NJIH ne interesujes, ma koliko se trudila...
priseti se kakvog je kvaliteta hrana i pice, hemijski proizvodi, koji nam se tako bogato reklamiraju? Ako imas nekog prijatelja na zapadu, pitaj ga u cemu je razlika i da ti objasni kakav skart mi konzumiramo...
jos jedan razlog vise da KUPUJEMO DOMACE

svaka od tih firmi (za kluz ne znam, ali možda...) i dalje radi.
ako su cipele i patike izvorno kineske, izvorno kinezi i zarađuju.
ako su ti cipele i patike samo proizvedene u kini a po licenci nekog zapadnjaka onda itekako zarađuju i zapadnjaci. isto je i sa belom tehnikom, i sa svime što sam navela.
a mogu da se kladim, ipak, da ti zapadnjacima, kojih se gnušaš, apsolutno doprinostiš svojom kupovinom.

da li misliš da ćeš mi time što "ne interesujem" zapadnjake nekako da deluješ prosvetiteljski? da li je nešto od moje odeće sa zapada, to ipak ostaje da se utvrdi. nosim ariljski veš, eto, ako te zanima ;)

istina, ja svoje šampone naručujem iz nemačke, a kupam se kosilijem, šminka mi je mahom italijanska, dakle, ništa nije specijalno pravljeno za naše tržište. ne kapiram ko bi tu meni trebalo da ukazuje čast?

ali razlika između tebe i mene je što ti radiš isto što i ja, ali kapiraš da si veliki patriota zbog toga što kupuješ iz "bratske kine" ili kupuješ domaće... a nije da ne kupuješ zapadnjačko iz patriotskih pobuda, već zato što postoji bolje (v. primer prvog maja pirot ili ei niš). onda ceo tvoj koncept patriotizma pada u vodu, jer, da si istinski ekonomski patriota, svojom kupovinom recimo jakni perkon, pomogao našu ekonomiju, pa bi ti to bio dovoljan razlog da kupiš jaknu koja je možda nekvalitetnija.

i, da, pazarski džins se pravi od platna uvezenog iz turske ili pakistana, a recimo, turska nam nije bratska zemlja (pakistan se, istina, nije izjasnio o kosovu)... šta se po tom pitanju radi?

Mislim da o ovome nema rasprave i ovo se nikome ko nece i ne moze dokazati ni ukazati. Mi nismo zemlja koja ima proizvodnju, tako da ne mozemo govoriti o nekim nasim proizvodima, jer to je jako malo u odnosu sta je sve potrebno za zivot jednom coveku. Mi jesmo narod koji zna sta valja a sta ne, odnosno ja odlicno znam kvalitet proizvoda ove ili one zemlje i shodno mojim mogucnostima, naravno kupicu ono sto mi se vise svidja, ono sto ce mi prciniti zadovoljsto i na kraju na momenat usreciti jer sam kupila nesto u cemu treba da uzivam...ne vidim da time pokazujem patriotizam niti ga ne pokazujem... Veze sa patriotizmom to nema!
S obzirom da su zemlje zaredom pocele priznavati novonastalu drzavu, treba li sad ja da se ucaurim i ne odem nigde vise, a kamo li da kupim nesto od njih za moje rodjene pare?
Napravimo dobar proizvod i kupovace nam ga ceo svet, ako je dobar, odmah osvaja trziste... Budite dobar majstor, lekar, naucnik... odmah ce vas neko dobro platiti, dobro ce se prodati to vase znanje...ko plati vise ja cu mu to sto nudim i prodati...
Za svoje rodjene pare covek moze da kupuje gde god hoce i sta god hoce!
Kad bi to bilo bitno, drzava bi najpre trebala da zabrani uvoz i imacemo prazne prodavnice, a zemlje iz kojih uvozimo ce se "naplakati", do iznemoglosti, da nemate pojma, kao sto su "plakale" za vreme sankcija, a ovde ljudi nisu imali sta da jedu... mislim da je ovo primer bez presedana.
Neko ko ima uslova i mogucnosti za neki malo bolji zivot, o ovome i ne razmislja, veruj mi Chajkovski, ovo pokusavam tebi da objasnim, jer bude mi tesko kad razmisljas na taj nacin. Pa nije gitarre_ babe drzavni neprijatelj, pa sad ona nesto tebe nagovara... Devojka razmislja normalno veruj mi, samo si ti besan i kad te to malo prodje, videces da nista ne bi promenio i kad bi dubio na glavi.
Ja brate kad imam pare, ja odem bas u neku drugu zemlju, da je vidim, upoznam, a usput naravno sebi nesto i kupim tamo. Kad mi se nesto u nasim radnjama svidja, ja ne gledam ciji je proizvod, svidja mi se i ja kupim... sve se zavrsava na tome.

i čitav razgovor je počeo oko toga što je čajkovski kritikovao nečije bogaćenje na osnovu uvoza, ne proizvodnje. mislim da je to nešto što je jako daleko od izražavanja patriotskih osećanja.

to me malo i buni! ne znam vezu sa patriotizmom...
Prva ja sam uvoznik i moja preduzeca se zasnivaju na gotovom proizvodu i ovde i u FR.
Cak je u Fr mnogo vece, naravno zato sto je trziste vece, jer Strasburg je na granici Nemacke, Luksemburga, pa i Holandija je tu i ja iz svih tih zemalja imam kupce... Znaci ja bih trebala i tamo i ovde da budem drzavni neprijatelj... To nema nikakve veze!
Nadji ili napravi proizvod, cenu, i trziste je tvoje! Ja jesam ekonomista, ali je ovo toliko logicno da ti uopste ne treba fakultet, prosto receno.

Druga je stvar sto je svima zao a mislim vise krivo oko desavanja, ne mozemo mi pojedinci da uskratimo istorijski momenat koji su ljudi iskoristili i ceo svet ih podrzao... nisam kriva ja ni zemlja iz koje uvozim, ni zemlje u koje izvozim...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back