Uticaj virtuala na real

april23

Primećen član
Poruka
564
Interesantne su pojave uticaja virtuala na real, recimo pojava smajlica u udzbenicima i skolsko-nastavnoj komunikaciji ili upotreba pojmova poput "stavio sam te na ignor listu" .. Pomodarstvo ili funkcionalno prilagodjavanje komunikacije u smislu poboljsanja, pojednostavljivanja komunikacije?

Interesantne su pojave uticaja virtuala na real, recimo pojava smajlica u udzbenicima i skolsko-nastavnoj komunikaciji ili upotreba pojmova poput "stavio sam te na ignor listu" .. Pomodarstvo ili funkcionalno prilagodjavanje komunikacije u smislu poboljsanja, pojednostavljivanja komunikacije?
Po 72912635478828292829181972736457266116839$34855994083736376241 put ponavljam da to nisu dva sveta vec dva dela jednog sveta i aman vise ne pravite paranoje i teorije zavere i ne skrivajte se iza nikova,dzabe placate net psihijatar je besplatan :)

Smajliji u udzbenicima su mi previse, ovako je neke stvari lakse "prekstiti" neku rec, posebno ako ih stalno koristis na engleskom. Takodje koristim skracenice jer me mrzi da kucam nekada pa koristim engleske skracenice.

"Imam 15 svidjanja na slici na Fejsbuku", ne zvuci dobro. Ok je i taj internet govor ali ne zaboraviti svoj jezik.

Ovo u temi nema veze sa dva sveta, nego je to samo komunikacija.
Tj sleng, upotreba konteksta koji je dobio znacaj jer je postao opsti.

Sta znaci tucati? Ali u slengu ima drugacije znacenje samo zato sto to znacenje zna veliki broj ljudi.

Veliki broj ljudi zna za smajli, osmeh je iskren, smajli je farsa i forma.
A opet za mobilnjake, tj one sto pisu sms vise nego sto udahnu vazduha, njima je smajli ozbiljna stvar.

Handlovanje, priheftati, ignore lista, lajkovanje, hejtovanje, banovanje, kickovanje, sut karta.
Jesu li to sve izrazi bas sa neta ili iz neke komunikacije?

- - - - - - - - - -

Evo pitanja za vas.

Jel realan svet svet racionalnosti ili iracionalnosti?

Ovo u temi nema veze sa dva sveta, nego je to samo komunikacija.
Tj sleng, upotreba konteksta koji je dobio znacaj jer je postao opsti.

Sta znaci tucati? Ali u slengu ima drugacije znacenje samo zato sto to znacenje zna veliki broj ljudi.

Veliki broj ljudi zna za smajli, osmeh je iskren, smajli je farsa i forma.
A opet za mobilnjake, tj one sto pisu sms vise nego sto udahnu vazduha, njima je smajli ozbiljna stvar.

Handlovanje, priheftati, ignore lista, lajkovanje, hejtovanje, banovanje, kickovanje, sut karta.
Jesu li to sve izrazi bas sa neta ili iz neke komunikacije?

- - - - - - - - - -

Evo pitanja za vas.

Jel realan svet svet racionalnosti ili iracionalnosti?
Da li ti je misao o delu racionalna, kad je delo realno?

Prekrstene reci su ok, evo sad cu vam "linkovati' jednu sliku.

text.jpg

A ima i gorih stvari, ovo mi je donekle razumljivo, a siguran sam i da postoji domaca varijanta tipa.

Kad ograničiš mogućnost komunikacije na viđenje slova i ev. sluh javlja se prilagođavanje mogućnostima čula, jedan vid pojačane stimulacije određenih čula sa odgovorom racia u domenu u kojem nagon za samoodržanjem može da dosegne..e sad prenos reakcije i prilagođenih i 'isforsiranih čula' u svijet u kojem nagon za samoodržanjem ima više mogućnosti za 'manipulaciju' jeste, odn. da li je 'doprinos' nategnutih mogućnosti čula ili je neodgovarajući, dekadentni izraz čula u prirodno drugačijem okruženju? .. da li 'napregnuti čula' bez obzira na specifičnost okruženja daje pozitivne rezultate?

Back