Uticaj stripova, filmova i superheroja na vase odrastanje...

• Začetnik teme Začetnik teme 1976!
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
čitala stripove, Zagora, Komandanta Marka, Blek Stenu, Marty Misteriju, Dilan Doga, Alan Ford, ipak negde najdraža mi je bila kolekcija stripoteka onih uskih i tankih, tu je bila naravno i ženska junakinja Modesti Blejz, izuzetno zgodna crnka, u uskom kostimu, iz koga prete da ispadnu polugole grudi :lol:
Hvala bogu jedan ženski heroj koji je imao stila i šarma.

modesty-blaise-sexy-gun-pose-catsuit-enrique-badia-romero-illustration-peter-o-donnell_jpg_large.jpg
Da li sam bila gora, što sam čitala stripove?
Ne, nisam. Imala sam svoj svet i uživala sam u njemu.
Umirala od smeha, kada sam čitala malog debelog Čika koji je pratio Zagora i smejala se pijanstvu Tužne Sove iz Komandanta Marka.
E sad, moguće je da je ostala ta fiksacija o jakim i snažnim likovima, koji se bore protiv ovozemaljskih nepravdi i uvek ih savlađuju, eh. :lol:
Pa tako i danas verujem da dobro uvek pobedi na kraju :lol:
Može se reći da sam uz te stripove imala produženo detinjstvo i sasvim moguće da je uticao na moj odnos prema humoru i zabavi generalno.
..
Što se tiče da li bih podsticala da neko čita stripove?
Bih da mogu, kao i čitanje generalno, ali džabe, jednostavno radi se o afinitetu.
Ko voli da čita, zaviriće od znatiželje u svaku moguću knjigu, ko nema afinitet ni stripovi ga neće privući.

Zagor definitivno, objasnio je shta je pravda, shta je moralna dilema, kako treba pomagati slabijem, da stvari nisu kakve se chine itd. Potom Ford, nepravda u modernom svetu, spletke i mutjke, al Ford je vetj kasno doshao tad sam se vetj formirao u dobroj meri, makar mislim da jesam. Elem Talijanski heroji definitivno, ne samo Zagor vetj svi oni. Shteta shto nije imao ko da mi pokazhe Manaru u to vreme, mozhda bih bolje i zhene razumeo. Mora chovek da bude veoma glup i prost da bi deci branio da chitaju stripove.

Back