uticaj mozga u snu

aleksa ndar

Elita
Poruka
17.732
Kada vam se desi da ste prije nego sto ste zaspali pili (pivo npr.)...I sada recimo dok spavate, dehidrirani ste, i onda stalno sanjate kako nesto pijete i ne mozete se zasititi...Sada znamo da je uzrok takvog sanjanja dehidracija, i da tijelo zeli vode, i da mozak to u snu i ostvaruje...E, sada, sta mislite da li on na neki nacin vama i zapravo pomaze? NIsam ja ovo dobro srocio, ali uglavnom da li mislite da nema tih snova, da bi jos vise i jace dehidrirali?

Ne verujem da to tako funkcioniše... Mislim da nas on upravo samo "upozorava" da nam je potrebna voda prikazivanjem iste u našem snu... Ili prosto mozak je "svestan" da je telu potrebna voda pa se to projektuje na san... Možda nikako ne utiče na samu žeđ...

Ne verujem da to tako funkcioniše... Mislim da nas on upravo samo "upozorava" da nam je potrebna voda prikazivanjem iste u našem snu... Ili prosto mozak je "svestan" da je telu potrebna voda pa se to projektuje na san... Možda nikako ne utiče na samu žeđ...

Dobro, to znamo, da jeste ''svjesnost'' mozga da to projektuje na san...Ali i ovo bih moglo biti mozda sto sam naveo, msim nisam siguran, pa ono, pitam, ustvari niko ne moze ni biti, ali mozda.... msim mi bi sada mogli uci u neka metafizicka tumacenja da ta svjesnost mozda i ne treba biti pod navodnicima...

Kada vam se desi da ste prije nego sto ste zaspali pili (pivo npr.)...I sada recimo dok spavate, dehidrirani ste, i onda stalno sanjate kako nesto pijete i ne mozete se zasititi...Sada znamo da je uzrok takvog sanjanja dehidracija, i da tijelo zeli vode, i da mozak to u snu i ostvaruje...E, sada, sta mislite da li on na neki nacin vama i zapravo pomaze? NIsam ja ovo dobro srocio, ali uglavnom da li mislite da nema tih snova, da bi jos vise i jace dehidrirali?

Ovaj san jeste potvrda Frojdovskog tumačenja , gde su snovi ispunjenje podsvesnih želja. U ovom slučaju to je bilo utoljavanje žeđi . Naravno to nema nikakve veze sa istinskim fiziološkim zadovoljenjem , bar za to nemamo nikakvih dokaza.

Poslednja izmena:
Dobro, to znamo, da jeste ''svjesnost'' mozga da to projektuje na san...Ali i ovo bih moglo biti mozda sto sam naveo, msim nisam siguran, pa ono, pitam, ustvari niko ne moze ni biti, ali mozda.... msim mi bi sada mogli uci u neka metafizicka tumacenja da ta svjesnost mozda i ne treba biti pod navodnicima...

Ovo svesnost jeste pogrešan termin , svakao se radi o podsvesnom (Frojd) ili nesvesnom (Jung) delu ličnosti, jer kako su ovi autoriteti isticali - san je kraljevski put u podsvesno ili nesvesno.

Poslednja izmena:
Ovaj san jeste potvrda Frojdovskog tumačenja , gde su snovi ispunjenje podsvesnih želja. U ovom slučaju to je bilo utoljavanje žeđi . Naravno to nema nikakve veze sa fiziološkim zadovoljenjem , bar za to nemamo nikakvih dokaza.

Moze biti, ali opet cudan je mozak, jer jednostavno covjek kad dehidrira moze i smrt dozivjeti, a opet niko nije umro u snu od toga, a recimo meni se zna desiti da i po 13 sati spavam, ne budeci se nikako...Dobro sad, ja se slabo razumjem u to koliki bi trebao biti dug taj period da bi covjek riknuo, ali ovdje imamo jos jednu cakicu, da to pivo upravo izvlaci vodu iz tijela, pa je taj proces brzi...

Ovo svesnost jeste pogrešan termin , svakao se radi o podsvesnom (Frojd) ili nesvesnom (Jung) delu ličnosti jer kako su ovi autoriteti isticali - san je kraljevski put u nesvesno.

Nije za mene Frojd autoritet za snove, normalno da ima stvari u kojima je u pravu...Ali recimo u RS ima crkva koja je podignuta na mjestu gdje je neka zena sanjala da su pokopani neki monasi, ona je to sanjala i sanjala, i trazila da se kopa dok se neki covjek iz tog sela sa bagerom nije smilovao i uradio to...normalno nasli su leseve...msim, ovo je 100% istinita prica...1000000 % i ona pobija neke Frojdove teorije :aha:

Nije za mene Frojd autoritet za snove, normalno da ima stvari u kojima je u pravu...Ali recimo u RS ima crkva koja je podignuta na mjestu gdje je neka zena sanjala da su pokopani neki monasi, ona je to sanjala i sanjala, i trazila da se kopa dok se neki covjek iz tog sela sa bagerom nije smilovao i uradio to...normalno nasli su leseve...msim, ovo je 100% istinita prica...1000000 % i ona pobija neke Frojdove teorije :aha:

Baš su zanimljive te popovske priče :think: I verodostojne :sad2: Pa dobro onda ti veruj toj ženi.
Šta kaže žena ko će biti prvak na sledećem svetskom prvenstvu u fudbalu ?

Baš su zanimljive te popovske priče :think: I verodostojne :sad2: Pa dobro onda ti veruj toj ženi.
Šta kaže žena ko će biti prvak na sledećem svetskom prvenstvu u fudbalu ?

Htjeo sam ti reci da tako nesto ne kazes, al ajd, rek'o nisam na religiji pa reko nisi valjda neki ateista pa neces izjavljivati tako nesto, ne da mi se sada s tobom raspravljati, nisu to popovske price, i to nema veze sa tom crkvom nikakve, vjerovatno je kriminalna kao i ostale, al nebitno...vjerodostojno je uglavnom...

Htjeo sam ti reci da tako nesto ne kazes, al ajd, rek'o nisam na religiji pa reko nisi valjda neki ateista pa neces izjavljivati tako nesto, ne da mi se sada s tobom raspravljati, nisu to popovske price, i to nema veze sa tom crkvom nikakve, vjerovatno je kriminalna kao i ostale, al nebitno...vjerodostojno je uglavnom...

Ne napisa ko će biti prvak u Engleskoj , da bar neku paru zaradim . Eto ako žena pogodi ko će biti prvak pa se obogatim sagradiću joj crkvu a ti dobiješ gajbu piva (nema šanse da dehridriraš u snu ) . Nego kakav ti je ovo naslov "Uticaj mozga u snu". Znači mozak je neki funkcioner pa on utiče na san ?

Evo ja sinoc sanjam da me neka riba (inace nikad je video u rl, fizicki ne lici ni na koga ) namolila da vozim neki kamion :eek:
Ja naravno pojma nemam da vozim kamion , i tu pravim saobracajne prekrsaje itd...U jednom momentu me dva drugara nesto iznapusavaju , tipa nestso sto znamo da je bilo , oni poricu itd , ja u cudu ...
Odem ja oi dalje da vozim taj kamion (pritom nemam pojma sta vozim ni gde ), ta devojka sa mnom svo vreme , mi se skontamo (neki cudan odnos), i odjednom se pojavljuje jos nekoliko kamiona i svi staju .
Izlazimo napolje i izlazi neki celavi lik , ja je pitam ko ti je to , ona nece da mi kaze , kao neki poznanik iz proslosti , ja skontam da me navukla na nekakvu glupost i pocinjem da pravim scenu i tu se san prekida .
Ajd sad nek mi neko kaze sta to znaci .:D

Evo ja sinoc sanjam da me neka riba (inace nikad je video u rl, fizicki ne lici ni na koga ) namolila da vozim neki kamion :eek:
Ja naravno pojma nemam da vozim kamion , i tu pravim saobracajne prekrsaje itd...U jednom momentu me dva drugara nesto iznapusavaju , tipa nestso sto znamo da je bilo , oni poricu itd , ja u cudu ...
Odem ja oi dalje da vozim taj kamion (pritom nemam pojma sta vozim ni gde ), ta devojka sa mnom svo vreme , mi se skontamo (neki cudan odnos), i odjednom se pojavljuje jos nekoliko kamiona i svi staju .
Izlazimo napolje i izlazi neki celavi lik , ja je pitam ko ti je to , ona nece da mi kaze , kao neki poznanik iz proslosti , ja skontam da me navukla na nekakvu glupost i pocinjem da pravim scenu i tu se san prekida .
Ajd sad nek mi neko kaze sta to znaci .:D

To ti druze Ice znaci da bi ti volio pomoci dami u nevolju, ali si induvidualac, tako da to tvoja podsvjesnost ne zeli :rotf:

bez uvrede... nalupo si se.. :lol:

ko kad bi reko.... ujutru ti se dize q posto nisi isao u wc :rotf:

bez uvrede... nalupo si se.. :lol:

ko kad bi reko.... ujutru ti se dize q posto nisi isao u wc :rotf:

Ne da se nalupao , čovek očigledno želi da pomeri granice gluposti.
Za postavljače tema treba uvesti nekakav minimalni test inteligencije jer suludo je dozvoljavati da teme postavljaju umno nedorasli kao što je ovde slučaj. I o čemu sad raspravljati ? O uticaju mozga u snu ?, ili o tome da li san utiče na dehidrataciju ? Ili da raspravljamo o onoj genijalnoj popovskoj priči koju mu je popa ispričao dok mu je dahtao za vrat :hahaha:

ja se sinoc zahebo pa opisah san a ne videh da je tema na tinejdzerima :rotf:

e da... lep ti nik inace, verovatno nisi vise ovde pa znaci da si sazrela u normalnu osobu jer su ovde sve manje vise go ludak i ludache... elem, sanjao sam nesto fenomenalno ovih dana sto mi se dugo nije desilo a san je bio skroz u koloru posle dugo vremena... necu da kazem da je bio ono high def 1080p ali toliko sugestivnosti u snu sa ucestvovanjem u njemu dve forumasice sa ovog foruma koje su mi se u snu direktno obracale mrtvacki ozbiljno i sa pitanjima nesvojstvena njinoj naobrazbi da sam pri budjenju bio prilicno zatecen i na ta pitanja vec nekoliko dana pokusavam da nadjem odgovor... ovde ima vestica ako ne znate i vole tako da ulaze u sne drugih i rade cudne stvari pogotovo ako imaju deo vase garderobe, vlasi kose, one ozgo ili one ozdo, fotku, pogotovo vas portre na kojoj rade svasta sto ne bi verovali...elem da nastavim, san je znaci bio koloritan ali i one su bile koloritne... radnja se desavala negde na napustenoj latifundiji u vojvodini....uvodni deo se desavao u stali gde je jedan bik zaskakako kravu a polutvorena vrata koja sam naglo otvorio bacila su tako snazan bljesak da je devojka koja je sa znatizeljom posmatrala taj cin izbledela momentalno sa celim enterijerom i u trenu sam se obreo u sobi visokog plafona...ma ogromnog plafona sa bibliotekom od hiljade knjiga na galeriji, gde se druga dama lenjo protezala na korbizjeovoj lezaljci i igrala se nanulom listajuci koliko sam mogao da vidim iz daljine nexus.... sa svakim korakom koji sam napravio na metalnim uvojitim stepenicama culo se skripanje nekih cudnih skriljaca za koje sam ustanovio da su srcha od stakla.... naravno kao sto pretpostavljate bio sam bos i noge su mi bile krvave. u trenutku je cela soba bila izvucena kao zumom na sam fish aj dok sam ja rastao i nisam u trenu postao ta soba....kada sam shvatio da nemam mogucnost da govorim ili radim bilo kakve manuelne radnje i bio pasivni posmatrac iste situacije kao sa pocetka gde sam jedino bio skoncentrisan na nanulu dame koja je uzivala u mileru i strepeo da ce njenim padom cela slika koju sam gledao biti rasprsnuta u milion sitnih komadica u sobu je uleteo bik koji je poceo da rusi sve pred sobom. bika je jahala ona devojka iz stale skroz obnazena i kose rasute skroz do produzenog dela ledja.....bik je poceo da se penje istim stepenicama kao ja.... uzas me obuzimao jer sam znao sta ce se desiti ako se transponuje u ono sta sam ja postao hodajuci istim putem ka dami sa nanulom... u tom trenutku na vrata sobe sam usao licno ja ... jelte.. obasjan svetloscu kao oreolom.... dama sa nanulom je prestala da cita, devojka na biku se ukocila zajedno sa zivotinjom koju je cvrsto stezala butinama.... pocele su obe da govore u viseglasju ali iz jedne i druge je izbijalo isto pitanje koje sad necu da spomenem jer je nebitno za san a bitno za nesto sto je meni licno jako vazno.... njihov glasovi su poceli da se gube, soba je tonula u mrak a i ja sa njom dok je onaj na vratima sto sam bio ja,sijao sve jace i jace.... e tad sam se probudio i do danas trazim odgovor....

hmm..zaebano...a?

Ne da se nalupao , čovek očigledno želi da pomeri granice gluposti.
Za postavljače tema treba uvesti nekakav minimalni test inteligencije jer suludo je dozvoljavati da teme postavljaju umno nedorasli kao što je ovde slučaj. I o čemu sad raspravljati ? O uticaju mozga u snu ?, ili o tome da li san utiče na dehidrataciju ? Ili da raspravljamo o onoj genijalnoj popovskoj priči koju mu je popa ispričao dok mu je dahtao za vrat :hahaha:

A ti jadnice da cutis, sta ti sada hoces ovdje, spustio sam te, pa sada pokusavas tu nesto da ispadnes duhovit...Prvo si dosao reci mi da grijesim, sto je ok, kada sam ti odgovorio, onda si trazio da mi pronadjes manu, pa si lupao glupost o nelogicno postavljenom naslovu temu, lupas te glupe jadne sale koje i svaki jadni ateista lupa, pokupljene sa ateisti.com..... Pricu mi nije ispricao popa, nego ta zena, popovi su samo iskoristili priliku i napravali crkvu...A to sto su oni tebe tuccali i sto znas sve detalje iz vase vezice, i to sto to pokrivas tako da ih pljujes mene ne zanima...Aseksualni retardu...odjebi sa teme

Back