Утицај мејнстрим музике на младе девојке

gost 434892

Veoma poznat
Poruka
12.912
Из личног запажања рекао бих да је утицај мејнстрим музике и културе на девојке погубан и да младе девојке, нажалост, много успешно прихватају да се понашају и идентификују као "bitchy" девојке као из песама какве данас слуша наша омладина.

Један цитат са википедије о мизогинији у генгста репу:

Према Др. Gwendolyn Pough са Универзитета у Минесоти:[49]

To дефинитивно утиче на девојке, посебно на црне девојке, у музици се јављају поруке које нам говоре шта треба да радимо да бисмо биле жељене и, у неким случајевима, поштоване.

Потпуно се слажем са изјавом.

Из личног запажања рекао бих да је утицај мејнстрим музике и културе на девојке погубан и да младе девојке, нажалост, много успешно прихватају да се понашају и идентификују као "bitchy" девојке као из песама какве данас слуша наша омладина.

Један цитат са википедије о мизогинији у генгста репу:

Према Др. Gwendolyn Pough са Универзитета у Минесоти:[49]

Потпуно се слажем са изјавом.
Песма Down Ass Bitch популарног уметника Rule-a каже:

If you'd lie for me, like you lovin me
Baby say yeah
If you'd die for me, like you cry for me,
Baby say yeah
If you'd kill for me, like you comfort me,
Baby say yeah,
Girl I'm convinced, you're my down ass bitch
Понекад чак и цензурисане верзије песама садрже мизогине поруке. Песма I Need Me a Bitch коју изводи Nate Dogg је цензурисана да би могла да се пушта на радију. Назив песме је промењен у I Need Me a Chick, али суштина остаје непромењена:

I need me a chick, who ain't scared to flirt
I need me a chick in the middle of the grocery store she'll lift up her skirt
I need me a chick, like I need my crew
I need me a chick to pass on to my boys soon as I get through

Strasno je sto oni opevavaju istinite dogadjaje,a mladi se primaju na to,kao musice na lepljivu traku.Ne zna se sta je gore,to sto oni pevaju,ili sto se to stvarno desava u svetu.
ма није проблем ни то што неки од њих певају истините догађаје него начин на који то пласирају

упореди например песму од нане "remember the time" и "who shot ya" од тупака. обе обрађују криминал, с тим да прва на криминал баца светло као на нешто тужно и лоше, а друга је курчење и прозивање бигија.

Ne znam, ja slušam Nicki Minaj ali sam daleko od njenog ponašanja ili ponašanja koje odgovara tekstu pesama. Na primer.
нису сви ментално јаки нити свесни, и немају сви исти метод расуђивања него многима уђе у подсвест и просто као што каже ова докторка горе у цитату што сам навео, хоће да се покажу и да добију поштовање на тај начин. исто као момци када се к''рче и трипују кримосе, тако и девојке желе да се докаже тако што ће да буду "кучке" (bitches) и промискуитетне и шта све већ не

мислим, ти си пример да није тако, ал кад би узела и обрадила већину девојака које слушају ники нпр, шта мислиш, да ли би већина била као ти? ја мислим да не

I’m a rude bitch nigga
What are you made up of?
I’m a eat your food up boo
I could bust your 8
I’m-a do one too
.............

🕺
ево пример из домаћг музичког опуса. https://www.youtube.com/watch?v=s2nl-aYywII многе рибе као на идеал гледају ове лезбаче из спота, и остале сумњивог морала које се појављају по спотовима домаћих комерц извођача и о коима репују

нису сви ментално јаки нити свесни, и немају сви исти метод расуђивања него многима уђе у подсвест и просто као што каже ова докторка горе у цитату што сам навео, хоће да се покажу и да добију поштовање на тај начин. исто као момци када се к''рче и трипују кримосе, тако и девојке желе да се докаже тако што ће да буду "кучке" (bitches) и промискуитетне и шта све већ не

мислим, ти си пример да није тако, ал кад би узела и обрадила већину девојака које слушају ники нпр, шта мислиш, да ли би већина била као ти? ја мислим да не
pa dobro, ne treba njima muzika da se k'rce

ево пример из домаћг музичког опуса.
многе рибе као на идеал гледају ове лезбаче из спота, и остале сумњивог морала које се појављају по спотовима домаћих комерц извођача и о коима репују
https://www.youtube.com/watch?v=T5Zlb5Ujtes рибе би да буду ове "кроп топ" "ајде одјеби све малееее"

pa dobro, ne treba njima muzika da se k'rce
не треба али размисли, реално, постоји огроман утицај...

да је у трендингу даница црногорчевић и немам појма, сестре сантрач,тада би већина девојака хтеле да буду косовка девојка

исто вази и за мушке. мсм, кад упоредим људе које знам и какву музику што слушају, ретко буду одударања. ово из личног запажања

не треба али размисли, реално, постоји огроман утицај...

да је у трендингу даница црногорчевић и немам појма, сестре сантрач,тада би већина девојака хтеле да буду косовка девојка

исто вази и за мушке. мсм, кад упоредим људе које знам и какву музику што слушају, ретко буду одударања. ово из личног запажања
ne bas
nikada u trendingu nije neko kao sestre santrac
jer se uvek gleda da slusas napadnu i 'kul' muziku
tako da-
svaka generacija slusa tu vrstu muzike

ne bas
nikada u trendingu nije neko kao sestre santrac
jer se uvek gleda da slusas napadnu i 'kul' muziku
tako da-
svaka generacija slusa tu vrstu muzike
да, слажем се да наравно да сестре сантрач нису у трендингу јер јбг.
моје је запажање ипак да (не у сваком случају али се може приметити) огромна разлика у групи девојака и људи који слушају такву музику и која слуша ово као "кул", што ти кажеш

није да то слушају баш све генерације, али ми млађи да, дефинитивно

да, слажем се да наравно да сестре сантрач нису у трендингу јер јбг.
моје је запажање ипак да (не у сваком случају али се може приметити) огромна разлика у групи девојака и људи који слушају такву музику и која слуша ово као "кул", што ти кажеш

није да то слушају баш све генерације, али ми млађи да, дефинитивно
da

ја цео живот волим реп ал некако увек ме је више радило нешто типа "да ли било нам је боље када било нам је горе" него "сaмо дај дај дај, све за крај крај крај, дај ми ра та та, на на на на на" хахаха мсм ово је дебилизам

ја цео живот волим реп ал некако увек ме је више радило нешто типа "да ли било нам је боље када било нам је горе" него "сaмо дај дај дај, све за крај крај крај, дај ми ра та та, на на на на на" хахаха мсм ово је дебилизам
pa, debilizam prolazi...
nazalost

pa, debilizam prolazi...
nazalost
јеси се некад питала зашто

најлакше је рећи ааа сви људи су неукус и глупи, но, зашто боље прође нешто слабо него нешто што стварно буди емоцију
можда јер су људи емотивно хладнији па им музика ни не буди емоције?

јеси се некад питала зашто

најлакше је рећи ааа сви људи су неукус и глупи, но, зашто боље прође нешто слабо него нешто што стварно буди емоцију
можда јер су људи емотивно хладнији па им музика ни не буди емоције?
ne zbog emocija vec zato sto se u klubovima pusta ta dza bo muzika koja tresti pa ako znas pesme u klubu i ako znas da ih dobro izvristis, ispadnes kul.
glupost

ne zbog emocija vec zato sto se u klubovima pusta ta dza bo muzika koja tresti pa ako znas pesme u klubu i ako znas da ih dobro izvristis, ispadnes kul.
glupost
али постоји и музика која трешти и опет је квалитетна и пуштала се и била мејнстрим, за разлику од овога

например доктор иги... ај ти упореди доктор игија, ди монка, и целу ту гарнитуру евроденса 90тих(кад је исто било време много лоше по питању свега и шунда и кича и неукуса) али ево упореди то и ово сад.... небо и земља. вила и земуница

али постоји и музика која трешти и опет је квалитетна и пуштала се и била мејнстрим, за разлику од овога

например доктор иги... ај ти упореди доктор игија, ди монка, и целу ту гарнитуру евроденса 90тих(кад је исто било време много лоше по питању свега и шунда и кича и неукуса) али ево упореди то и ово сад.... небо и земља. вила и земуница
ne znam
sve generacije slusaju sranje muziku
sto bi nasa odudarala

u moje vreme devojke koje su bila moja ciljna grupa su bila u fazonu satana. pa opet, danas su normalne zene
То ми је причала и тедка, како је била даркерка у средњој... Сећам је се ја мало из тог периода, пошто је '85., тј, ја је се сећам од 2,3 године и исто је била у том неком фазону

Нормална жена, израђала децу и удала се данас. :) али и она ми је причала много о девојкама. Има разлике много

Ја сам одрасто уз 3 тетке које ми нису толико удаљене генерацијски да кажем, све су око 20 година ту од мене

Али оно што су ми оне причале, њихове другарице...има сличности ал многе ствари су баш баш другачије

ne znam
sve generacije slusaju sranje muziku
sto bi nasa odudarala
Па није баш тако, имаш генерацију која је одрасла на дивљим јагодама алену исламовићу дугмету, па генерацију која је одрасла на игију, ди монку, е.т....

Знаш шта још... Имала си ти тад и цецу и мирковићку и све, ал је било много више људи који су слушали различите правце. А данас сви једно те исто. Јеси приметила?

Изузми себе ту, ти слушаш К ПОП. То је опет различито од бибе цц десингерице и да их не спомињем даље...

Back