Uteha za Srbiju: I po Hrvatskoj Orban deli mađarsko državljanstvo!

fosilvaso

Buduća legenda
Poruka
39.106
Prvo sam zamislio temu sa naslovom: Diplomatska nota Mađarskoj: Zašto se i Baranjcima ne dele državljanstva?
Poznato je da mnogi vojvođani lako dolaze do mađarskog državljanstva. Zašto se to ne primenjuje i za Baranjce koji bi po istim osnovama masovno imali prava na to? Koja su to neravnoprava merila za građane Srbije i Hrvatske? Šta Orban misli o tome? Pomislio bih da je to selektivni i sumnjivi stav mađarskih 'nacionalista', koji smatraju da je Mađarska JEDINA država u svetu koja se graniči sama sa sobom!

Onda sam malo googlao, i naišao na to da i po Hrvatskoj rade to isto, malo modifikovao temu i povukao diplomatsku notu! :super:
https://www.zg-magyar.hr/wp-content/uploads/2019/04/Bilten-80_HR.pdf

Zašto je uz ostalo, ova tema zanimljiva Srbima? Zato što se vidi kako to rade Mađari, za razliku od SRBA kojima PUCA PRSLUK i za Srbe u SRPSKOJ!:bravo:

madjarska.png

Zašto je uz ostalo, ova tema zanimljiva Srbima? Zato što se vidi kako to rade Mađari, za razliku od SRBA kojima PUCA PRSLUK i za Srbe u SRPSKOJ!:bravo:
Čemu lupetanje? Veliki broj Srba iz RS i CG ima državljanstvo Srbije, na osnovu etničke pripadnosti mogu da se školuju u Srbiji po istim uslovima kao i građani Srbije itd.

Orban nije nikakav prijatelj Srba. Samo lud čovek može Madjare da smatra prijateljima. To treba isterati iz Vojvodine zajedno sa Hrvatima, praviće nam problem u budućnosti, isto kao bošnjaci-sandžaklije i šipci iz Preševa. Samo stvaramo novim naraštajima probleme, vruće krompire koji će rezultirati mukom i krvlju.

Kad u Vojvodini vidim one table sa natpisima na pet jezika smuči mi se život. Da sutra obore Republiku Srpsku, išli bi na Vojvodinu. Treba se ugledati na Hrvatsku gde su sve manjine oko pet posto stanovništva i manje. Čista država, a ne ovaj bućkuriš kod nas, kad izadješ na ulicu ideš u šiptarske pekare i hrvatske firme i još moraš da slušaš o njihovim žrtvama po Beogradu.

Mađari su bre kulturan i civilizovan narod, a ne kao ova stoka koju si pomenuo. Drugo, njima je natalitet slabiji od našeg, a ionako ih nikad nije bilo u prevelikom broju ovde, pa ni sa te strane nema opasnosti.

Čemu lupetanje? Veliki broj Srba iz RS i CG ima državljanstvo Srbije, na osnovu etničke pripadnosti mogu da se školuju u Srbiji po istim uslovima kao i građani Srbije itd.
Ja lupetam? Iz Zakona o državljanstvu Srbije: Član 23
Pripadnik srpskog naroda koji nema prebivalište na teritoriji Republike Srbije ima pravo da bude primljen u državljanstvo Republike Srbije bez otpusta iz stranog državljanstva, ako je navršio 18 godina života i nije mu oduzeta poslovna sposobnost i ako podnese pismenu izjavu da Republiku Srbiju smatra svojom državom.

Pod uslovima iz stava 1. ovog člana, u državljanstvo Republike Srbije može biti primljeno i lice rođeno u drugoj republici ranije SFRJ koje je imalo državljanstvo te republike ili je državljanin druge države nastale na teritoriji ranije SFRJ, koje kao izbeglo, prognano ili raseljeno lice boravi na teritoriji Republike Srbije ili je izbeglo u inostranstvo.......

Po meni taj član treba da glasi: Pripadnik srpskog naroda koji je rođen u drugoj republici ranije SFRJ AUTOMATSKI postaje državljanin Srbije! Neka administracija Srbije i ZARADI svoju platu!
Slučaj sa 'Orbanovim' mađarima i Srbima iz bivše SFRJ su nebo i zemlja! Jasno je da Orbanovi trebaju da podnose zahteve... a Srbi su bili u ISTOJ HEBENOJ državi pa sada trebaju da podnose zahteve? WTF!? Lakrdija! :bravo:

Orban nije nikakav prijatelj Srba. Samo lud čovek može Madjare da smatra prijateljima. To treba isterati iz Vojvodine zajedno sa Hrvatima, praviće nam problem u budućnosti, isto kao bošnjaci-sandžaklije i šipci iz Preševa. Samo stvaramo novim naraštajima probleme, vruće krompire koji će rezultirati mukom i krvlju.

Kad u Vojvodini vidim one table sa natpisima na pet jezika smuči mi se život. Da sutra obore Republiku Srpsku, išli bi na Vojvodinu. Treba se ugledati na Hrvatsku gde su sve manjine oko pet posto stanovništva i manje. Čista država, a ne ovaj bućkuriš kod nas, kad izadješ na ulicu ideš u šiptarske pekare i hrvatske firme i još moraš da slušaš o njihovim žrtvama po Beogradu.
Ne preteruj! Neće nam vojvođanski Hrvati i Mađari praviti probleme... osim ako se pojavi neka viša sila... kao u WW2!

Po meni taj član treba da glasi: Pripadnik srpskog naroda koji je rođen u drugoj republici ranije SFRJ AUTOMATSKI postaje državljanin Srbije! Neka administracija Srbije i ZARADI svoju platu!
Slučaj sa 'Orbanovim' mađarima i Srbima iz bivše SFRJ su nebo i zemlja! Jasno je da Orbanovi trebaju da podnose zahteve... a Srbi su bili u ISTOJ HEBENOJ državi pa sada trebaju da podnose zahteve? WTF!? Lakrdija! :bravo:
Zašto bi tako glasio? Koliko znam to nije ni moguće, jer Srbi u BiH npr. su ipak građani druge države.

Bitno da znamo direktive prema Srbima..
Mađari nisu vični rušiti balvane po cestama,minirati brane, praviti ljepši i stariji Dubrovnik a onda kad dobiju po pi**i kmeče da će dogodine biti u Kninu!!:roll:
Dapače zahvalni smo kako su ostavili u dosta gradova pa tako i u mom gradu Rijeci lijepo arhitektonsko nasljeđe..
?? Koja je razlika? Samo to što mađari ne kmeče, samo crtaju kartu Velike Mađarske i čekaju priliku! :zcepanje:

Zašto bi tako glasio? Koliko znam to nije ni moguće, jer Srbi u BiH npr. su ipak građani druge države.
BINGO! Pogodio si srž problema! Iako su se 'bosanski' Srbi na referendumu novembra 91-e izjasnili da OSTAJU u zajednici sa Srbijom i nekim ostalima, Srbija im rekla: Ko vas HEBE, vi PRISILNO postajete građani druge hebene, debilne, fildžan-države BiH, rezultat neuspelog abortusa crknute SFRJ!
Hebo vas Milošević i njegova politika! :zcepanje:
https://sr.wikipedia.org/wiki/Плебисцит_српског_народа_у_Босни_и_Херцеговини

Prvo sam zamislio temu sa naslovom: Diplomatska nota Mađarskoj: Zašto se i Baranjcima ne dele državljanstva?
Poznato je da mnogi vojvođani lako dolaze do mađarskog državljanstva. Zašto se to ne primenjuje i za Baranjce koji bi po istim osnovama masovno imali prava na to? Koja su to neravnoprava merila za građane Srbije i Hrvatske? Šta Orban misli o tome? Pomislio bih da je to selektivni i sumnjivi stav mađarskih 'nacionalista', koji smatraju da je Mađarska JEDINA država u svetu koja se graniči sama sa sobom!

Onda sam malo googlao, i naišao na to da i po Hrvatskoj rade to isto, malo modifikovao temu i povukao diplomatsku notu! :super:

Pogledajte prilog 1002111
Mislim da postoji neka linija po kojoj se podelila AustroUgarska
I ko spada u madjarsku a ko u Becku zonu

Pogledajte prilog 1002111
Moja Predsednik Orban Bravo!

Da je Švabo pobedio 45-te sad bih se zvao Šulc i zaradjivao bih 2400€ sa prijavom na PIO

Mežutim došli Rusi a baba bila mlada...
Pa zato imam Rusko ime

Poslednja izmena:
Moja Predsednik Orban Bravo!

Da je Švabo pobedio 45-te sad bih sezvao Śulc i zaradjivao bih 2400€ sa prijavom na PIO

Mežutim došli Rusi a baba bila mlada...
Pa zato imam Rusko ime
Zanimljivo! I moja keva se sa 16 godina na Paliću zatreskala u ruskog vojnika! Ne znam kako i zašto je to puklo! I zato nemam rusko ime!

Back