Usvojena Rezolucija o stradanju srpskog naroda u Srebrenici - Bošnjaci napustili sednicu

gost 422686

Buduća legenda
Poruka
27.626

Usvojena Rezolucija o stradanju srpskog naroda u Srebrenici - Bošnjaci napustili sednicu​

Skupština opštine Srebrenica usvojila je Rezoluciju o stradanju i zločinima nad srpskim narodom Srebrenice u 20. veku.

IZVOR: GLAS AMERIKE PETAK, 2.07.2021. | 19:50 -> 20:27

Prijedlog za usvajanje Rezolucije je podneo je Radomir Pavlović, potpredsednik Skupštine opštine, inače kadar Saveza nezavisnih socijaldemokarata (SNSD) predsedavajućeg Predsedništva Bosne i Hercegovine iz redova srpskog naroda Milorada Dodika, izvestio je Radio Slobodna Evropa.

Radomir Pavlović, potpredsjednik Skupštine Opštine Srebrenica izjavio je kako se u Rezoluciji osuđuju zločini nad srpskim narodom u 20. veku, te da se ne umanjuju zločini nad drugim narodima.

On je najavio da će Rezolucija biti prosleđena Skupštini Republike Srpske da usvoji identičnu rezoluciju.

"S obzirom na dešavanja iz okruženja, Crne Gore, ovo je vrijeme da podvučemo crtu i kažemo šta je bilo u Drugom svjetskom ratu, šta je bilo u zadnjem ratu, da pošaljemo poruku koju politiku mi želimo. Ovo je kompromis u kojem mi ne osuđujemo stradanja drugih naroda, ali želimo da istaknemo da su stradali i Srbi na ovom prostoru, posebno u Drugom svjetskom ratu", kazao je Pavlović.

Načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić je izjavio da se "nije moglo prećutati na ono što se radi o srpskom narodu".

"Iz dana u dan vidimo one koji podliježu pritisku međunarodne zajednice i osuđuju srpski narod za ono što nije počinio. Naša skupština je morala da reaguje i mislim da je ovo pravi potez", rekao je Grujičić. .

Skupština Opštine Srebrenica nikada nije usvojila nikakav dokument povodom genocida u Srebrenici koji se nad bošnjačkim stanovništvom dogodio jula 1995. godine - događaja koji je potvrđen presudama međunarodnih sudskih institucija u najmanje tri slučaja: pravosnažnim presudama političkim i vojnim liderima bosanskih Srba Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću, kao i u presudi Međunarodnog suda pravde u Hagu iz 2007. donetom po tužbi Bosne i Hercegovine protiv Savezne Republike Jugoslavije (SRJ).

Srbija tada nije proglašena krivom za genocid, ali prema mišljenju suda nije sprečila i kaznila zločin genocida u vezi sa događajima u Srebrenici jula 1995. Istom presudom. Direktnim izvršiocima genocida označeni su vojska i policija Republike Srpske (RS).

Duraković: Političko nasilje srpske većine nad bošnjačkom​

Uoči usvajanja Rezolucije, odbornici iz reda bošnjačkog naroda (šest odbornika) su napustili sjednicu.

"Čin usvajanja Rezolucije nam govori da se uvek može vršiti političko nasilje srpske većine nad bošnjačkom. Mi imamo sa njima potpisali koalicioni sporazum o razumevanju, ali su Srbi danas pokazali koliko su Bošnjaci poštovani unutar ove lokalne zajednice. Ovim smo dobili dokaz da je potpisivanje koalicionog sporazuma narušeno i samo se destabilizira situacija u Srebrenici", rekao je Ćamil Duraković, predsednik Skupštine opštine Srebrenica.

Rezolucija je usvojena devet dana uoči obeležavanja 26 godina od genocida u Srebrenici.

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2021&mm=07&dd=02&nav_category=167&nav_id=1885129

http://aciterar.com/1oOA

Bravo! :bravo:

Podržavam rezoluciju! 👍

Usvojena Rezolucija o stradanju srpskog naroda u Srebrenici - Bošnjaci napustili sednicu​

Skupština opštine Srebrenica usvojila je Rezoluciju o stradanju i zločinima nad srpskim narodom Srebrenice u 20. veku.

Prijedlog za usvajanje Rezolucije je podneo je Radomir Pavlović, potpredsednik Skupštine opštine, inače kadar Saveza nezavisnih socijaldemokarata (SNSD) predsedavajućeg Predsedništva Bosne i Hercegovine iz redova srpskog naroda Milorada Dodika, izvestio je Radio Slobodna Evropa.

Radomir Pavlović, potpredsjednik Skupštine Opštine Srebrenica izjavio je kako se u Rezoluciji osuđuju zločini nad srpskim narodom u 20. veku, te da se ne umanjuju zločini nad drugim narodima.

On je najavio da će Rezolucija biti prosleđena Skupštini Republike Srpske da usvoji identičnu rezoluciju.

"S obzirom na dešavanja iz okruženja, Crne Gore, ovo je vrijeme da podvučemo crtu i kažemo šta je bilo u Drugom svjetskom ratu, šta je bilo u zadnjem ratu, da pošaljemo poruku koju politiku mi želimo. Ovo je kompromis u kojem mi ne osuđujemo stradanja drugih naroda, ali želimo da istaknemo da su stradali i Srbi na ovom prostoru, posebno u Drugom svjetskom ratu", kazao je Pavlović.

Načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić je izjavio da se "nije moglo prećutati na ono što se radi o srpskom narodu".

"Iz dana u dan vidimo one koji podliježu pritisku međunarodne zajednice i osuđuju srpski narod za ono što nije počinio. Naša skupština je morala da reaguje i mislim da je ovo pravi potez", rekao je Grujičić. .

Skupština Opštine Srebrenica nikada nije usvojila nikakav dokument povodom genocida u Srebrenici koji se nad bošnjačkim stanovništvom dogodio jula 1995. godine - događaja koji je potvrđen presudama međunarodnih sudskih institucija u najmanje tri slučaja: pravosnažnim presudama političkim i vojnim liderima bosanskih Srba Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću, kao i u presudi Međunarodnog suda pravde u Hagu iz 2007. donetom po tužbi Bosne i Hercegovine protiv Savezne Republike Jugoslavije (SRJ).

Srbija tada nije proglašena krivom za genocid, ali prema mišljenju suda nije sprečila i kaznila zločin genocida u vezi sa događajima u Srebrenici jula 1995. Istom presudom. Direktnim izvršiocima genocida označeni su vojska i policija Republike Srpske (RS).

Uoči usvajanja Rezolucije, odbornici iz reda bošnjačkog naroda (šest odbornika) su napustili sjednicu.

"Čin usvajanja Rezolucije nam govori da se uvek može vršiti političko nasilje srpske većine nad bošnjačkom. Mi imamo sa njima potpisali koalicioni sporazum o razumevanju, ali su Srbi danas pokazali koliko su Bošnjaci poštovani unutar ove lokalne zajednice. Ovim smo dobili dokaz da je potpisivanje koalicionog sporazuma narušeno i samo se destabilizira situacija u Srebrenici", rekao je Ćamil Duraković, predsednik Skupštine opštine Srebrenica.

Rezolucija je usvojena devet dana uoči obeležavanja 26 godina od genocida u Srebrenici.

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2021&mm=07&dd=02&nav_category=167&nav_id=1885129

Podržavam rezoluciju! 👍
Civilizacijska sramota! Ovo je toliko gadljivo da nemam riječi. :( Proglašavat rezoluciju o stradanju Srba u gradu kod kojeg su srpske vojne snage počinile genocid nad Bošnjacima mogu samo "ljudi" bez obraza, savjesti, morala i karaktera. :bljak: :bljak: :bljak:

Zamisli da mi u Hrvatskoj proglasimo rezoluciju o stradanju hrvatskog naroda u Jasenovcu 1990-ih.

Podržavam rezoluciju! 👍
Друг @комшија на Хапаратима!

1625256412523.png

ODBORNICI KOALICIJE "MOJA ADRESA: SREBRENICA” I DF-a: “Nedopustiv pokušaj majorizacije Bošnjaka u mjestu u kojem je nad njima počinjen genocid”

Pozivamo OHR i sve druge nadležne institucije da se konačno donese/nametne Zakon o negiranju genocida u Srebrenici.

moja-srebrenica[1].jpg

Prije 3 min

Odbornici koalicije "Moja adresa: Srebrenica" i Demokratske Fronte saopćili su kako su bošnjački odbornici u Skupštini opštine Srebrenica napustili tematsku sjednicu i nisu pristali na političko nasilje nad Bošnjacima.

“Naime, srpske stranke, čiji odbornici participiraju u Skupštini opštine Srebrenica, su pokrenule inicijativu o usvajanju rezolucije o stradanju Srba u Srebrenici u 20. vijeku. Ova inicijativa dolazi upravo pred 11. juli i nakon nedavnih presuda Mladiću, Stanišiću i Simatoviću, a sve kao pokušaj relativizacije sudskim presudama dokazanog genocida nad Bošnjacima”, istakli su.

Naveli su da su oni kao Bošnjaci manjina u Skupštini opštine Srebrenica te dodaju kako postoje razlozi zašto su manjina.

“Ovo je nedopustiv pokušaj majorizacije Bošnjaka u mjestu u kojem je nad njima počinjen genocid. Iako nismo htjeli, kako zbog nepravde tako i zbog spoznaje šta nas čeka, poslije izbora smo ipak prihvatili mandate, zarad funkcionisanja lokalne zajednice. Vrijeme je pokazalo da smo bili u pravu za sve na šta smo glasno i na sve načine ukazivali. Pozivamo OHR i sve druge nadležne institucije da se konačno donese/nametne Zakon o negiranju genocida u Srebrenici, kako bi se konačno zaustavilo negiranje, relativiziranje i trijumfalizacija genocida”, kazali su.

Poručili su i kako pozivaju političke subjekte, međunarodne predstavnike, OHR, EU, ambasadore Kvinte da se, kroz izmjene Izbornog zakona, Srebrenica tretira na poseban način, a koji će spriječiti preglasavanje, diskriminaciju i vratiti minimum pravde gradu u kojem je počinjen genocid. (N1)

Civilizacijska sramota! Ovo je toliko gadljivo da nemam riječi. :( Proglašavat rezoluciju o stradanju Srba u gradu kod kojeg su srpske vojne snage počinile genocid nad Bošnjacima mogu samo "ljudi" bez obraza, savjesti, morala i karaktera. :bljak: :bljak: :bljak:

Zamisli da mi u Hrvatskoj proglasimo rezoluciju o stradanju hrvatskog naroda u Jasenovcu 1990-ih.
Znam da si hrvat ali za razliku od vas koji niste stradali u Jasenovcu, Srbi jesu tesko stradali u Srebrenici. Uvjek vi nadjete neke izgovore kada se treba priznati sa au Srbi zrtve. Ti si hrvat i danas negiras zrtve Jasenovca, tj umanjujrte broj minimum 10 puta.

Pogledajte prilog 958833

ODBORNICI KOALICIJE "MOJA ADRESA: SREBRENICA” I DF-a: “Nedopustiv pokušaj majorizacije Bošnjaka u mjestu u kojem je nad njima počinjen genocid”

Pozivamo OHR i sve druge nadležne institucije da se konačno donese/nametne Zakon o negiranju genocida u Srebrenici.

Pogledajte prilog 958834

Prije 3 min

Odbornici koalicije "Moja adresa: Srebrenica" i Demokratske Fronte saopćili su kako su bošnjački odbornici u Skupštini opštine Srebrenica napustili tematsku sjednicu i nisu pristali na političko nasilje nad Bošnjacima.

“Naime, srpske stranke, čiji odbornici participiraju u Skupštini opštine Srebrenica, su pokrenule inicijativu o usvajanju rezolucije o stradanju Srba u Srebrenici u 20. vijeku. Ova inicijativa dolazi upravo pred 11. juli i nakon nedavnih presuda Mladiću, Stanišiću i Simatoviću, a sve kao pokušaj relativizacije sudskim presudama dokazanog genocida nad Bošnjacima”, istakli su.

Naveli su da su oni kao Bošnjaci manjina u Skupštini opštine Srebrenica te dodaju kako postoje razlozi zašto su manjina.

“Ovo je nedopustiv pokušaj majorizacije Bošnjaka u mjestu u kojem je nad njima počinjen genocid. Iako nismo htjeli, kako zbog nepravde tako i zbog spoznaje šta nas čeka, poslije izbora smo ipak prihvatili mandate, zarad funkcionisanja lokalne zajednice. Vrijeme je pokazalo da smo bili u pravu za sve na šta smo glasno i na sve načine ukazivali. Pozivamo OHR i sve druge nadležne institucije da se konačno donese/nametne Zakon o negiranju genocida u Srebrenici, kako bi se konačno zaustavilo negiranje, relativiziranje i trijumfalizacija genocida”, kazali su.

Poručili su i kako pozivaju političke subjekte, međunarodne predstavnike, OHR, EU, ambasadore Kvinte da se, kroz izmjene Izbornog zakona, Srebrenica tretira na poseban način, a koji će spriječiti preglasavanje, diskriminaciju i vratiti minimum pravde gradu u kojem je počinjen genocid. (N1)
Cudno, zar Bosnjaci ne tvrde da su sve zrtve vazne? Izgleda samo Srbi to misle.

Poručili su i kako pozivaju političke subjekte, međunarodne predstavnike, OHR, EU, ambasadore Kvinte da se, kroz izmjene Izbornog zakona, Srebrenica tretira na poseban način, a koji će spriječiti preglasavanje, diskriminaciju i vratiti minimum pravde gradu u kojem je počinjen genocid.

Нико не пориче да је у Сребреници можда покушан ЕПП геноцид нас Муслиманима, само немојте са тиме да мешате Православне, њихове жртве и њихово право да им одају почаст. За те мини геноциде се обратите Изетбеговићу и Клинтону.

Ово је само још један и то јак аргумент за наметање Закона о забрани негирања геноцида над Бошњацима у Сребреници, а који ће да се постави пред новог Високог представника Кристијана Шмита.

Чудан је тај ЂЕНЕСАЈД! Прима се само за Бошњакистанце? А знаш ли ти Фурунџићу
какве сте невизрециве, у време БРОЗА ПРЕЋУТАНЕ ЗЛОЧИНЕ, починили у Сребреници
над Србима и тада веома великом ЈЕВРЕЈСКОМ ЗАЈЕДНИЦОМ 1941. у том месту???
Srebrenica.jpg

Šta kažeš na ovo?

Zašto se manipuliše srpskim žrtvama u regionu Srebrenice?

I to se može smatrati umanijvanjem srpskih žrtava.

Zašto misliš da je rezolucija o srpskim žrtvama necivilizacijska?

Nije li upravo negiranje žrtava nekog naroda necivilizacijsko?

...mogu zamisliti....

Па зар то није фантастично?!

Usvojena Rezolucija o stradanju srpskog naroda u Srebrenici - Bošnjaci napustili sednicu

Poslednja izmena od moderatora:

Ви "Домиључад", можете СВАШТА! Бога се не бојите, а људи не стидите! :)

Ви "Домиључад", можете лажете, да фалсификујете, мажете... Можете СВЕ!
Можете и да УБИЈЕТЕ ЈОСИПА РАЈХЛА у Осијеку, да убијете часног човека,
да га убије декларисани УСТАША, 'Рват Антун ГУДЕЉ
, а БЕСРАМНО сте
поставили "спомен плочу" на којој пише да је жртва "Великосрпске агресије"...
Ви "Домиључад", можете баш све! z:lol:
Rajhl Kir.jpg

Pročitaj prvo uvodni tekst pa onda pričaj o sramoti. Drugo, sa obzriom da si Hrvat i živiš u medijskom prostoru sveopšte mržnje prema Srbima nije ni očekivati da se ne priljučiš gde god možeš da svoju mržnju prema Srbima pokažeš. Ja ti toplo preporučujem da ugasiš televizor i počneš da se baviš sobom i realnim životom.

Treće, Srbija nije počinila genocid u Srebrnici, i o tome je odlučio Međunarodni sud u okviru Ujedinjenih nacija.
Vojne snage nisu bile pod direktnom kontrolom Srbije, već Republike Srpske, kao posebnog političkog entiteta.

Cela priča sa Srbrinicom je samo pokazatelj nastavka ratovanja, sa terena na međunarodne sudove, pa sa sudova na medije i Holivud. Kad su Ujedinjene Nacije i Amerika zaustavile rat u Jugoslaviji protiv volje Balkana, rat smo svi nastavili na svim drugim frontovima, uglavnom u medijima i politici... a to možemo videti i na ovom forumu.

Najveća odgovornost je na Ujedinjenima Nacijama koje su prepoznale, i kojima je bila skrenuta pažnja na Srebrnicu. UN je označila Srebrnicu i određeni broj kilometara u radijusu kao zaštićenu zonu, neutralnu demilitarizovanu zonu. Zona pod zaštitom tzv. plavih kaciga. Od tog momenta, jer je već postojala saglasnost obe zaraćene strane za tu zonu, odgovornost je isključivo na UN. UN nisu sprečile ono zbog čega su bile angažovane.

Srbija je trebala da uklni Ratka Mladića onog momenta kada je udario na Ujedinjene Nacije i plave kacige. Istog momenta morao je da dođe atentator iz Vojno bezbednosne agencije i da likvidira ludaka, kao neuračunovig čoveka koji spreman za ludnicu pre nego za generalštab. Međutim, Srbija to nije uradila jer su Srbijom već vladale antisrpske sile osovine, iste one koje su naredile da se bombarduje Dubrovnik
, dovoljno dugo da vest o tome kako srpske snage bombarduju drevni grad Dubrovnik zaštićen pod Uneskom, odnosno Ujedinjenim Nacijama, sa ciljem da Srbi u Jugoslaviji budu označeni kao negativci.

Prvo je Srbija bombardovala Dubrovnik koji je zaštićen pod UN, a onda kad su šiptari, mudžahedini rušili crkve na Kosovu, e onda vuci za rukav Unesko i UN. E pa hoćeš K sad. Tako to ide, milo za drago. Pa ček ni ti mudžahedini, narko dileri sa Kosova nisi dirali ono što je na kosovu pod zaštitom UN. Čak su i oni imali više intaligencije i dostojanstva.

Ratko Mladić, ludak koji se svetio muslimanima zbog toga što mu je ćerka izvršila samoubistvo, prvo napada snage Ujedinjenih Nacija, izvrno ona njihova vozila, zarobio njihove vojnike koji su mučenici se predali kad je ovaj došao sa tenkovima, onda sa vojskom ušao u samu bazu Ujedinjenih Nacija i tamo maltertirao Holandskog generala. Ovi mučenici poslali vojnike iz Holandije i Kanade, računajući da su oni najenutralniji, ovaj tamo ludak, sa još gomilom svojih ludaka, onih koji su prethodno ratovali koje kuda pa mislili da svaki grad treba da izgleda kao Vukovar, uleteo i načinio ono što se sada pravno zove masakr.

Pobio oko 12 hiljada što razoružanih vojnika što civila, prekršili sve moguće konvencije ratovanja koje postoje u modernom svetu od Prvog svetkog rata pa na ovamo, Ženevske konvencije, još to sve lepo snimili kamerom da sutra na sudu mogu da pokažu kakvi su Srbi divljaci. A oni su svi znali šta Ratko radi dole, pa nije Vučić slučajno parafrazirao Hitlera u skupštini, kako će ubiti 100 muslimana za 1 Srbina. Posle, muka na muku, išao skrnavio Srpsku istoriju, preimenovao ulicu Kralja aleksandra u Bulevar Ratka Mladića, pljuvačina po Srbiji bez granica.... A sad svi peru ruke, ništa oni sad sa Srbrenicom nemaju. Oni su tamo trebali da ga ubiju, da izvrše atentat na stoku, a ne da ga gađaju kamenjem.

Itd. Itd. Suština: Najveća greška UN i Amerike je ta što su nasilno prekinuli rat Dejtonskim sporazumom za koji mi ovde na Balkanu nismo spremni. Mi nismo spremni ni za kakav mirovni sporazum. Trebalo je da nas puste da isteramo svi svoje do kraja, dok se svi međusobno ne poubijamo, jer za bolje i pametnije, iskreni da budemo, nismo.

Принципијелна и исправна одлука скупштине општине Сребреница. Резолуција којом се даје до знања да је и српски народ стравично страдао на том простору и за времена ендехазије и током одбрамбено-отаџбинског рата, и резолуција којом се каже стоп селективном односу према жртвама, где ће се издвајати жртве једног народа и жртве једног масакра, којом се каже и стоп силовању историје.

Ви "Домиључад", можете СВАШТА! Бога се не бојите, а људи не стидите! :)

Ви "Домиључад", можете лажете, да фалсификујете, мажете... Можете СВЕ!
Можете и да УБИЈЕТЕ ЈОСИПА РАЈХЛА у Осијеку, да убијете часног човека,
да га убије декларисани УСТАША, 'Рват Антун ГУДЕЉ
, а БЕСРАМНО сте
поставили "спомен плочу" на којој пише да је жртва "Великосрпске агресије"...
Ви "Домиључад", можете баш све! z:lol:
Pogledajte prilog 958908
paradoks...josip je bio njemac koji se borio za mir dok su njegovi u rajhu potpirivali rat.

paradoks...josip je bio njemac koji se borio za mir dok su njegovi u rajhu potpirivali rat.

Парадокс?!

Само на први поглед

Јосип је био БИЛЗУ огњу ... а 'његови' су све гурали у пламен рата .. да би се на сигурном грејали

Значи нема +парадокса+

Ево узмимо пример Србина .. Дудука .... Лизао се са Моџахединима и Суташама .. док није запатио шљивике унд ливаде ...

А сада би Све СРБЕ поставио између тих шљивика и ливада ... и 'оних других'

Сви мора да схвате да НАЦИ је само параван за индивидуални интерес .....

Ти себе не зовеш .. нити себе дојмиш Усташом .. али ЈЕСИ УСТАША

Ево како се 'цивилизовани' понаша .....

Постоји ВИДЕО снимак ... УСТАШЕ како прича .. шта год да прича ... а УСТАША ... се снимка 'не сећа'

Шта све постоји ВАН видео снимака .....то је посебна прича

Усташо .. Никада више не долази на форуме Сбра... За Србе увек ћеш остати Убица српске деце ....

Чим будеш рекао Хрват .. то ће за Србе увек сначити само једно .. Усташа ... убица Српске деце

(N1)
Druže @комшија дерпе, само последња крвожедна и болесна гњида људског рода,
може славити и ликовати над МАШКАРАДОМ Сребреница... славити злочинце и
ћутати о злочинима "жртава"!

За тебе и сав морални талог, ово је збирка неспорних чињеница о страшним злочинима
"сребереничких жртава" ђенесајда - над српским становништвом:
https://drive.google.com/drive/folders/1OQzLl3khGUxM82oaV0HwV4iso7qZmx_X

Nisam čitao ali pretpostavljam da su islamisti izašli jer su smatrali da je to politizacija ratnih žrtava.
Dok u isto vreme mantranje sa Srebrenicom nije politizacija.

Nema druge, tu jedino ostaje đonom.

Tako su i Albanci Rugovom hteli pregovore sa Miloševićem, kad nije prošlo, dobili smo đon SAD. :lol:
Сребреница је само још једна потврда, да уколико се нека чињеница не подудара са западним
геостратешким интересима или их компромитује, тада се прибегава најбесрамнијим манипулацијама
и лажима.
Гебелса су довели до савршенства!

Сребреница је само још једна потврда, да уколико се нека чињеница не подудара са западним
геостратешким интересима или их компромитује, тада се прибегава најбесрамнијим манипулацијама
и лажима.
Гебелса су довели до савршенства!
Tako je. Samo što ti možeš da se žališ upravi vodovoda.

Back