- Poruka
- 66.015
Kad bi ovih mojih dvoje trošili samo 100k mesečno, kupio bih još dvoje.Pored mojih rodjaka ima porodica koja usvojila 2 deteta i daju im 100.000 dinara. Eeeej.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kad bi ovih mojih dvoje trošili samo 100k mesečno, kupio bih još dvoje.Pored mojih rodjaka ima porodica koja usvojila 2 deteta i daju im 100.000 dinara. Eeeej.
Pa ti ces im kao savestan roditelj kupiti svasta nesto i jos pride. Zato sto je dete tvoje..Kad bi ovih mojih dvoje trošili samo 100k mesečno, kupio bih još dvoje.
Ovo je netacno. Pored mojih rodjaka, porodica ima 2 deteta o kojima se stara i dobijaju 100k.
Ima tih što se totalno posvete detetu, emotivno se vežu za dete, a imaš i hranitelje koji to rade isključivo zbog novca i ne vode preterano brigu o detetu koje su dobili na čuvanje. To što pišeš da treba pomoći biološkim roditeljima sa tim novcem, umesto plaćati hranitelje...Kome da daju novac? Uglavnom su to porodice gde postoji zlostavljanje i zanemarivanje dece. Imaš tu svašta, majka narkomanka, alkoholičarka, a otac negde na robiji ili je napustio porodicu ili je kontra. Žalosno ali ima i psihički obolelih roditelja, a deca takođe sa smetnjama u razvoju. Navešću ti jedan primer. Roditelji su živeli u nekoj zabiti sa četvoro dece, majka psihički bolesnik, otac mašina za reprodukciju. Jedno dete umire od gladi, jedno sa smetnjama u razvoju, a ovo drugo dvoje ljušte zidove i jedu, da bi utolila glad ili su bila po ceo dan u šumi tražeći šta bi mogla da pojedu. Epilog: majka završava na psihijatriji, deca u domu za nezbrinutu decu( u to vreme je postojao u mom gradu). Ovo dvoje što su jeli zidove, kasnije je usvojila neka porodica. Koliko ima tih tužnih životnih priča. Mada postoji i druga strana medalje.E, hvala za pojasnjenje. To je problem sto cujes od nekoga, ali ne cujes pricu potpuno. Znaci, hraniteljima mogu uzeti dete. Meni bi to bilo tesko, da se emotivno vezem i da ga oduzmu... bolje je usvojiti onda.
To je akcenat, a ne što oduzimaju decu onima gde je to zaista neophodno i orpavdano.Sigurno da i tu ima neke zloupotrebe kao i na svim poljima ali ne otimaju decu siromašnima da bi ih davali drugima da bi ti zaradjivali na njima.
Nije tačno. I ne "oduzimaju se" zbog siromaštva nego zbog disfunkcionalnosti roditelja. Obično to ide ruku pod ruku sa zanemarivanjem.Sa 50k svi postanu sposobni.
Naravno,hiljadu puta objašnjeno,ali CSR je omiljena ustanova za pljuvanje i fantazije teoretičara zavera.И тих 50000 није износ који домаћинство добија по основи накнаде за рад хранитеља, већ приближна укупна висина примања кад се саберу накнада за хранитеља, трошкови издржавања детета и џепарац, а сваки динар се евидентира и правда и ако се примете злоупотребе, одузима се статус хранитеља за стално. Већина те деце је без родитеља и то је разлог због ког су смештена у хранитељске породице.
А што се тиче приче да се одузимају родитељима искључиво због сиромаштва:
https://www.politika.rs/scc/clanak/...-oduzimaju-zbog-zanemarivanja-a-ne-siromastva
Pa ok, ali onda zbog takvih pojedinaca ne možemo reći da su svi loši.To je akcenat, a ne što oduzimaju decu onima gde je to zaista neophodno i orpavdano.
A gde sam ja napisao da su svi loši?Pa ok, ali onda zbog takvih pojedinaca ne možemo reći da su svi loši.
Naravno,hiljadu puta objašnjeno,ali CSR je omiljena ustanova za pljuvanje i fantazije teoretičara zavera.
Pa da. Kažem,dežurni krivci. Omiljena vreća za boks.У јучерашњој несрећи у Вршцу, новинар је, да би тригеровао читаоце, само у једној реченици поменуо центар за социјални рад, и у коментарима, 90 % коментатора криве службенике у Центру због поступка лудог човека.
Izvinjavam se, malo sam stekla utisak da je hraniteljstvo izmišljeno zbog toga da bi neki mogli da lelemudaju na konto dece. Ako nije tako izvini.A gde sam ja napisao da su svi loši?
pa nije pokojno,samo ti roditelji vode decu da rucaju kod majke i ona takodje pomazu.sutra malo bi oni izdrzali da nemaju nikofaДа је тако, пола државе би већ било покојно.
Zato je usvajanje prava alternativa, zar ne?Teška je ovo tema. Oni koji ne mogu da imaju dece prolaze kroz mukotrpan (nemoguća misija) postupak za usvajanje pa se neki odlučuju za hraniteljstvo. Ali tu uvek ima caka da mogu da ti oduzmu dete ako se detetova porodica popravi. I šta onda? Veže se čovek za životinju a kamoli za ljudsko biće.
Деца са лудим родитељима (то су они родитељи жртве што их јавност воли) не могу да буду дата на усвајање, јер већ имају родитеље.Zato je usvajanje prava alternativa, zar ne?
Jeste ako su svi uslovi tu. Sigurno da je i hraniteljstvo nekoj deci dobra alternativa.Zato je usvajanje prava alternativa, zar ne?
Ok, ali ipak postoje deca za usvajanje. Znači, dete daju hraniteljskoj porodici i onda neko odluči da usvoji dete i oni uzmu dete iz hraniteljske i daju ga osobama koji bi da usvoje dete? Jesam li dobro razumeo?Деца са лудим родитељима (то су они родитељи жртве што их јавност воли) не могу да буду дата на усвајање, јер већ имају родитеље.
Само деца без родитеља се дају на усвајање, али онда таква деца стичу код нових родитеља сва права као да су њихова деца, а губе сва права која би имала прама својим биолошким родитељима.
Опет, хранитељи су често старији људи, а закон каже да разлика између усвојиоца и усвојеника не може да буде већа од 45 година.
тако, нпр. Мила Алечковић није могла да усвоји, већ је била хранитељ.
Док нису сазнали да је фију-фију.
Да.Ok, ali ipak postoje deca za usvajanje. Znači, dete daju hraniteljskoj porodici i onda neko odluči da usvoji dete i oni uzmu dete iz hraniteljske i daju ga osobama koji bi da usvoje dete? Jesam li dobro razumeo?
Које паре, одакле?hraniteljske porodice su biznis
tu se vrte lepe pare
То није бизнис, већ посао као и сваки други посао.hraniteljske porodice su biznis
tu se vrte lepe pare
posao hranitelja kao clana bande organizovanog kriminalaТо није бизнис, већ посао као и сваки други посао.
Посао хранитеља је да обезбеди топли дом и породичну атмосферу детету, да дете не би било у дому.
Хвала хранитељима што обављају тако хуман посао за бедну надокнаду.
posao hranitelja kao clana bande organizovanog kriminala