Usvajanje odraslog psa?

img.php

Nasao sam dve dobre kombinacije uparenih pasa i sada cu tu da cekam stene! Izmedju ostalog cu da sacekam i stene od Megana v.d.singidunum. koji je sad kod nas jedan od najkomletnijih pasa. dolaze iz Nemacke sa zenkama da bi ih uparili sa njim! Tu kvalitet ne moze da se ospori, tako da sumnjam da cu bas da tragam po evropi za psom, ako ovde vec ima kvalitetnih. Stvarno mi je to zeznuto i ne mogu toliko da se cimam da idem do Italije, Madjarske ili gde vec da kupim psa. Mislim da to rade samo oni koji bas oce psa za izlozbe! Ja najvise psa uzimam za sebe, a ocu da ima dobar pedigre da bi bio sto sigurniji u njegovo zdravlje!
Pa mozes i da pogledas te kombinacije pa da mi kazes sta mislis, U odgajivacnici Di Marinero se ceka leglo Megana v.d. Burg Singidunum i njihova kkuja Alfa di Marinero, i u odgajivacnici Del Cuore Grande su upareni otac od Megana, Yugo della Cadormare i njihova zenka Jessica del Cuore Grande. Eto ako vec poznajes malo boksere mozes da pogledas na netu pa da mi kazes misljenje!

.... Moj otac je bio prvi medjunarodni sudija iz ex-Jugoslavije za sluzbene pse izmedju ostalog i za boksere a pored toga je imao i odgajivacnicu boksera.

....njegov par boksera, muzjak i zenka bili su prvaci sveta.

Pozdrav, kako su se zvala ta psa i kako se zove tvoj otac, tj. njegova odgajivacnica? Nemogu otovriti sliike, verujem da su lepi, ali neverujem da su bas bili prvaci sveta. Takvih pasa (Prvaka Sveta) kod nas nikada nije bilo. U zadnjih par godina se pojavila samo jedna zenka koja je bila Mlada ATIBOX pobednica, sto je nesto poput (cak i vise od toga) Mlade prvakinje sveta.
Nezelim da omalovazim bilo sta ali me zanima o kojim psima i odgajivacnici se radi...
Pozz

SLika izgleda vise nema posto ih ni ja ne vidim. Moj otac nije ziv a ja zaista ne znam kako su se zvali psi. Ako te zanima njegovo ime, pisi na pp. Oni su bili prvaci pre 25 godina a ne pre par godina. Mozes da se obratis Kinoloskom savezu takodje pa njih da pitas za vise informacija.

Hello svima,
prvi put sam na ovoj temi iako sam cesto na forumu. Ovih dana smo (muz i ja) morali iz zdravstvenih razloga da se odreknemo naseg kucnog ljubimca, Sibirskog haskija. Mogu vam reci da je to jedna od bolnijih situacija kroz koje sam u zivotu prosla.
Zato DOBRO razmislite pre nego sto uzmete zivotinju. Mi smo naseg Medu cuvali kao bebu, ziveo je sa nama u stanu. Vezali smo se strahovito i eto . . . sada smo morali da ga poklonimo nekome ko zaista voli zivotinje, uz obecanje da ce ga dobro cuvati. . .

Ok ne bih da se mesam u vasu zivotnu pricu, ali posto ste naveli da ste psa morali da date iz zdravstvenih razloga, slozicete se da se to ipak ne moze predvideti. Malo mi je bezveze ne uzimati psa zbog toga sto jednoga dana, mozda, se desi nesto neocekivano pa nema drugog izlaza nego pokloniti psa nekome.

Dragi ili draga Mackic
Nisam rekla da ne treba uzeti psa zato sto vam se jednog dana moze nesto desiti. Naprotiv, najlepse trenutke poslednjih godina smo proveli sa njim, vec sam htela da kazem kako je strasno tesko odreci se psa koji je porastao kod tebe, koga si ti negovao i cuvao dok je bio stene i kada je porastao moras da ga nekome das.
Uvek treba uzeti u obzir i neke dugorocnije planove, koje naravno svi mi imamo prilikom odluke da cuvate kucnog ljubimca. Nazalost, mi smo morali da biramo izmedju dve stvari do kojih nam je zaista stalo. Ali pre toga smo zaista gledali kome da ga poklonimo, trazili smo nekoga ko ce ga voleti i cuvati isto ili bolje od nas.

Naravno, slazem se totalno da treba malo razmisliti unapred kad se uzima stene, jer ipak ce ono biti uz porodicu narednih 10 godina u proseku.
Verujem da vam je odluka da psa poklonite nekome bila uzasno teska, i meni bi bila, i ne zelim da pomisljam na to sta bi moglo da me dovede u tu situaciju, ali nisam vam to zamerila, nego mi je samo ta recenica da treba dobro da razmislimo pre uzimanja zvucala nekako odbijajuce zloslutnichki. Ali evo sad ste mi razjasnili sta se zapravo hteli da kazete.:D

Back