Наутилус
Domaćin
- Poruka
- 4.685
Кажи отворено, не устручавај се, користе хрватско писмо, гајевицу - са малим г!Да не дужим, користите ћирилицу, јер, од толиких `родољуба` у Србији само 25% је користи, остали користе Гајевицу - Латиницу.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Кажи отворено, не устручавај се, користе хрватско писмо, гајевицу - са малим г!Да не дужим, користите ћирилицу, јер, од толиких `родољуба` у Србији само 25% је користи, остали користе Гајевицу - Латиницу.
Мислим да свако треба да користи и пише писмом које му више одговара.Не разумем људе који не знају да одбране матерње писмо (или језик) од обичне провокације,
те у налету, ај да речем `одбране` посегну за најприземнијим - зато
Када вас читам, ни ја је не бих волела а ни користила, но,
на сву срећу, више сам комуницирала са оном (сада већ) непознатом врстом добронамерних,
искрених и надасве инспиративних људи, те ћу у одбрану овог Ћириличног писма истаћи следеће;
- ћирилица се све ређе користи и могло би се рећи да изумире, просечан становник ове земље не зна како се пише ђ, ж, ш, ч, ћ, л, љ...
сваки окупатор ове земље ју је забрањивао, слова су коцкастија и у томе се разликује од латинице, она је и најпростије светско писмо направљено по принципу ,,један глас-једно слово“.....
Да не дужим, користите ћирилицу, јер, од толиких `родољуба` у Србији само 25% је користи, остали користе Гајевицу - Латиницу.
ПС - користим оба писма а умем и да причам како на ћирилици тако и на латиници.
Римско право је записано латиницом тако да би се могло рећи да латиница јесте и закон.Latinica je zakon!
Nedavno sam se morao potpisati i ispisati par redaka...Meni je ćirilica lepša kad pišem (uvek pišem ćirilicu rukom, sem ako je neki formular na stranom jeziku)
Volim i knjige na ćirilici
Na društvenim mrežama koristim latinicu
...а нарочито када си на Форуму Крстарице!???Meni je ćirilica lepša kad pišem (uvek pišem ćirilicu rukom, sem ako je neki formular na stranom jeziku)
Volim i knjige na ćirilici
Na društvenim mrežama koristim latinicu
Jel sve u redu?...а нарочито када си на Форуму Крстарице!???
О чеми ти уопште пишеш?
Па научи!Nego, di je Ukrajinac?
On je par puta silom zelio nametnuti pisanje cirilice na forumu, a ja jedva latinicu da znam.
Pogledajte prilog 1154419
Tu je uvijek dobri stari cirilica latinica konvertor.Па научи!
Ја сам само једном (још 2016.) на Форуму ,,forum.hr'' написао коментар ћирилицом. Модератор ми је упутио оштру ОПОМЕНУ са нагласком могућег искључења са тог Форума ако покушам опет са ћирилицом. После годину дана ја сам се сам искључио са тог пишљивог Форума.
Зато, ако се донесе обавеза да је на овом Форуму обавезна употреба ћирилице, мораћеш да је научиш или .....