Ustupci u ljubavi

gost 343533

Elita
Poruka
17.529
Koliko ustupaka bi bili spremni da uradite za vasu lepsu polovinu ?

Evo nekoliko primera:

1) Vi i vasa devojka zivite i radite u 2 razlicita grada.
Da li bi vozili svaki vikend 300km(u jednom smeru), da bi bili sa njom.... jer se ona uvek oseca tako usamljeno kada je sama za vikend ?

2) Vasa supruga zaista,zaista prezire da sredjuje po kuci. Da li bi ste se prihvatili te obaveze da usisivate, brisete prasinu i rubate kupatilo,
jer ne zelite da je primoravate da radi stvari koje zaista prezire. ( recimo, da nema opcije da unajmite zenu koja bi to uradila mesto vas)

3) Raduje se novom hobiju ( recimo, slikanje), koje ce uneti novine i poztivne promene u njen zivot.
Ona ne zaradjuje dovoljno, stedi pare za to.
Da li bi joj kupili od svoje plate potrebnu opremu - cetkice,boje,platna i sta sve je potrebno....
a da znate da vas hobi mora da saceka sledeci mesec,dok stigne sledeca plata ... da bi mogli da ga isfinansirate :p

Koliko bi bili spremni da se zrtvujete da osobi pored vas bude bolje i lepse ? :)))))

tj, ucinite njen zivot lepsim i laksim.

Poslednja izmena:

Evo nekoliko primera:

Da li bi vozili svaki vikend 300km(u jednom smeru), da bi bili sa njom.... jer se ona uvek oseca tako usamljeno kada je sama za vikend ?

2) Vasa supruga zaista,zaista prezire da sredjuje po kuci. Da li bi ste se prihvatili te obaveze da usisivate, brisete prasinu i rubate kupatilo,
jer ne zelite da je primoravate da radi stvari koje zaista prezire. ( recimo, da nema opcije da unajmite zenu koja bi to uradila mesto vas)

3) Raduje se novom hobiju ( recimo, slikanje), koje ce uneti novine i poztivne promene u njen zivot.
Da li bi joj kupili od svoje plate potrebnu opremu - cetkice,boje,platna i sta sve je potrebno....
a da znate da vas hobi mora da saceka sledeci mesec,dok stigne sledeca plata ... da bi mogli da ga isfinansirate :p

Koliko bi bili spremni da se zrtvujete da osobi pored vas bude bolje i lepse ? :)))))

mnoooooooooooogooooooo 1 i 2 ne

Poslednja izmena:
1)Raskid na duze staze

2)Podela usisavanja i ciscenja ili ce stan biti prljav ili cistim samo svoje. Mozda ne odmah, ali na duze staze.

3)Ne finansiram hirove i hobije, vec samo bitne stvari. Princip.

Otvorio sam i ja temu o ljubavi na Zenama. Izgleda da ljudima ili ne ide kako treba ili nisu bas preterano zainteresovani za ovu delikatnu pojavu. Zakljucak bi bio da je ista vise izvikana.

1)Raskid na duze staze

2)Podela usisavanja i ciscenja ili ce stan biti prljav ili cistim samo svoje. Mozda ne odmah, ali na duze staze.

3)Ne finansiram hirove i hobije, vec samo bitne stvari. Princip.

Ali hobi moze biti jako bitan...

ako nekom donesi radost i cini njegovu/njenu svakodnevnicu zadovoljnijom.

- - - - - - - - - -

mnoooooooooooogooooooo

Jel bi pristao na svaku od ove 3 stvari ?^^

- - - - - - - - - -

Otvorio sam i ja temu o ljubavi na Zenama. Izgleda da ljudima ili ne ide kako treba ili nisu bas preterano zainteresovani za ovu delikatnu pojavu. Zakljucak bi bio da je ista vise izvikana.

Nije izvikana.... mozda je samo malo ima.

Sada cemo to da proverimo ;)

Evo nekoliko primera:

1) Pristao bih na to...Mada uopste nisam podbornik tih veza na daljinu.
2) Pa delimicno.Nebih pristao da to radim stalno ali mi uopste nebi bilo tesko da ponekad te stvari uradim umesto nje ili da radimo zajedno.
3) Pristao bih.Volim ljude koji imaju tako neki simpatican hobi.Ako je cini srecnom da slika,svakako bih se malo zrtvovao da joj pomognem.

Ali hobi moze biti jako bitan...

ako nekom donesi radost i cini njegovu/njenu svakodnevnicu zadovoljnijom.
Pink

Crtati i slikati se moze i na kompu uz pomoc besplatnih programa. Resenja uvek ima.
Kada mi neko pomene FINANSIRANJE, to meni znaci da je u pitanju velika suma.
Zrelim ljudima nisu potrebne igracke da bi se dobro osecali. A narocito kada su u pitanju SKUPE IGRACKE!
Meni ne bi bila potrebna razmazena princeza koju ja moram da zabavljam i drzim ko malo vode na dlanu.
Tako ne bih ni cerku vaspitavao vec bi moja cerka morala da trenira neki borilacki sport.

Pink

Crtati i slikati se moze i na kompu uz pomoc besplatnih programa. Resenja uvek ima.
Kada mi neko pomene FINANSIRANJE, to meni znaci da je u pitanju velika suma.
Zrelim ljudima nisu potrebne igracke da bi se dobro osecali. A narocito kada su u pitanju SKUPE IGRACKE!
Meni ne bi bila potrebna razmazena princeza koju ja moram da zabavljam i drzim ko malo vode na dlanu.
Tako ne bih ni cerku vaspitavao vec bi moja cerka morala da trenira neki borilacki sport.

Subudai, moram prizati da sam malo sokirana tvojim postom...

Zakljucak je da ti imas jako malo ljubavi ..... u sebi.

- - - - - - - - - -

2) Pa delimicno.Nebih pristao da to radim stalno ali mi uopste nebi bilo tesko da ponekad te stvari uradim umesto nje ili da radimo zajedno.
3) Pristao bih.Volim ljude koji imaju tako neki simpatican hobi.Ako je cini srecnom da slika,svakako bih se malo zrtvovao da joj pomognem.

Ok... lepo.

Pod 1) , nije fora u tome koliko traje ta faza itd... Vec- da li bi prihvatili to cimanje svakog vikenda,
ili bi je odhebali u smislu -Pazi molim te, zato sto se ona oseca usamljeno ...ja da se cimam 600km svaki vikend.
Neka pretrpi malo :P

Poslednja izmena:
Subudai, moram prizati da sam malo sokirana tvojim postom...
Zakljucaj je da ti imas jako malo ljubavi ..... u sebi.
Ne, nije u pitanju ljubav vec princip i neki razum.
Medvedici i srculenca nisu za mene.:bljak:
Svi primeri koje si navela su primeri razmazenih princeza sto mi se ne svidja.
FINANSIRA se nesto sto je BITNO, a ne nebitne stvari. Znaci govorimo o velikim parama, a ne sitnim. A ako su sitne pare u pitanju valjda joj ne bih ni trebao i to nije odricanje.
Putovanje 600 km zato sto je ona usamljena?!?!?! :eek:
Pa meni nije potreban neko ko je toliko nestabilan da bude usamljen?

Mrzi je da cisti i treba neko da cisti za njom?!?! Pa znaci da nije mene zivela bi u brlogu kao u Ciga Mali !!
Pa evo ja cu da joj ostavim usranu WC solju pa neka cisti!

1. Protiv veza na daljinu, SMSM, to je za one koje bi da kažu kako su u vezi a da ne menjaju sebe i svoje navike kad nisu sa nekim.

2. Osobe koje 'preziru' ili ih samo ne zanima održavanje sopstvene higijene i svog okruženja me ne zanimaju. Kako ne želim nikoga da primoravam da mi pere, čisti, riba, puši,... mož da dobije samo Hvala na svemu i Zbogom.

3. Spadam u onaj deo populacije kome se život svodi na zaradi za račune, ostavi na stranu za odeću, obuću, lečenje,... i ne bih mogao da finansiram nečije hobije zato što ona ne zna šta će sa slobodnim vremenom. Postoje i drugi muškarci koji mogu sebi da priušte ženu koja ne radi i njene hobije, tipa slikarski pribor, instruktor tenisa, pastuv da ga zajaše... kojoj po volji nek nađe sebi takvog, ja nisam iz te priče.

Evo nekoliko primera:

1) bih,ali pitanje je koliko bi dugo moglo tako. Dugoročno nema tu sreće i jedno od nas bi moralo da se preseli.(a meni je i Beograd mali tako da...zna se ;) )

2) Ne bih. I ja isto tako prezirem te poslove...prezirem i pomeranje nameštaja i tegljenje koječega ali ne očekujem od nje da me odmeni u tome. Jedno je pomoći,jedno je žrtvovati se za svoju dragu...a sasvim drugo titrati nekoj "princezi". Za to stvarno treba biti ultimativna budala.

3)Nisam stipsa nikada bio,nema problema.

Na kraju: Sve ću uraditi što je u mojoj moći da joj bude lepo pored mene...ali to je dvosmeran proces. I to ne znači da ću pristati da budem otirač u vezi.

Poslednja izmena:
Odnos dvoje ljudi trazi kompromise,prilagodjavanje i mnogo truda......ako zelite da traje.

Naravno samo kod onih cije razlicitosti mogu da se usaglase.

Dajte slobodu jedni drugima da budu ono sto jesu.Nikoga necete sustinski menjati sve i da hocete.

Kada sam u tom smislu dostigla zrelost moj odnos sa ljudima je postao ono sto treba da bude...kvalitetan.

@Kristofere

Ako se dobro secam Pink.Pearl mnogo voli BESNA KOLA.:per: Mislim da je to njen hobi.:per:
Kljucna rec je FINANSIRANJE, :per:, nemoj da zaboravis kako se ljudi gadjaju terminima.:per:

Nije to par stotina evra, pazi kad ti kazem.:per:

Evo nekoliko primera:

1) Pristao bih da putujem svakog vikenda ali bih ocekivao da i ona dodje kod mene povremeno da bih znao da joj ne sluzim samo za zaebanciju.

2) Ne volim ni ja to da radim ali radim. Ne bih je terao da sama cisti vec bih pokusao da je nagovorim da mi pomogne u tome.
Dvoje brze rade nego jedan i imacemo vise vremena koje mozemo da provedemo radeci nesto lepo.

3) Za pocetak bi morala da koristi skolski pribor pa ako ne odustane i zaista uziva u tome kupio bih joj deo pribora kao iznenadjenje.
Trenutno nemam hobi ali bih ga odlozio zbog nje i na duzi period od mesec dana.

Spreman sam da uradim skoro sve sto moze da joj padne napamet.
Iskren zenski osmeh ima lep uticaj na mene.

@Kristofere

Ako se dobro secam Pink.Pearl mnogo voli BESNA KOLA.:per: Mislim da je to njen hobi.:per:
Kljucna rec je FINANSIRANJE, :per:, nemoj da zaboravis kako se ljudi gadjaju terminima.:per:

Nije to par stotina evra, pazi kad ti kazem.:per:

Subudai...napisacu ti u pp sta mislim.

A trosak za pocetak slikanja moze da bude,recimo 300e.

Fora je u tome, da ti stavis njeno zadovoljstvo, i to da je ona srecna - ispred svog.

Ajde evo primer za tebe :
Tvoja voljena osoba se muci sa pisanjem magistarskog rada.
Vidis da je bas pod stresom.
Napisala je sve na papirima...
Da li bi joj olaksao, i prihvatio se obaveze da joj iskucas rad, sve sa fuss notama, sadrzajem,itd. ? :P

Evo, sad nisu u pitanju pare i finansiranje ~~~ :mrgreen:

Back