uspesno vracanja podataka sa formatiranog hard diska

Poruka
3.797
doneo mi je lik racunar na popravku sav uznemiren,kaze cackao sam nesto hteo da reinstaliram windows 7,ubacio sam dvd sa sistemom,isao sam na startup repair i obrisao mi je obe particije i napravio jedan ''unlocated space'' od 289gb,odnosno 300,koliko je ceo hdd. kaze nema nista,sve otislo u pm. rekoh,smiri se. :cool:
posle reinstalacije sistema na disk c,disk d je bio unacessible,to je ono kad hocete da udjete,a pita vas ''do you want to format first''.
EASEUS DATA RECOVERY WIZARD 5 je program koji je spasio sve podatke. skinuo sam vec krekovanu,sredjenu verziju nemam pojma odakle,u roku od 3 sata gore - dole,vratio mi je sve zive slike,video fajlove,igre itd...pre toga sam pokusao sa programom GET DATA BACK. i mogu reci da je sranje,zato sto je i on takodje vratio sve fajlove. samo sto ni jedan ne radi,lol. ni jedna slika nije htela da se ucita u windows photo wiever,o ostalim fjalovima necu ni da pricam. tako da,moja preporuka je striktno easeus data recovery wizard,ali puna verzija,bez ogranicenja. tako da ako neko udje u isti problem,da zna sta je najbolji softver za tu namenu. :worth:

Easeus-Data-Recovery-Wizard-Free-Edition.JPG

nisam napisao nesto,moja je greska. on je imao win8,koji se napunio virusima i prakticno blokirao skroz,laptop kupljen pre 2 godine i uz nestrucno rukovanje doveo ga skoro do kraja,prakticno jedino resenje reinstalacija. onda je on ubacio dvd sa win7 i botovao ga. kad su mu izasle prve opcije na ekran,on je isao na ''startup repair'' i tu je racunar kao poceo nesto da radi,navodno da mu sredu taj win8,da moze da nastavi da ga koristi. medjutim,loading stao na 40% i ukocio se racunar,cekao pola sata i nista. on uzeo restartovao racunar. opet je botovao win7 dvd,i posle toga kad je pogledao pri odabiru particije za instalaciju,tamo je bio samo jedan prazan prostor od 298 (citaj 300gb) na disku. znaci iz nekog razloga,startup repair obrisao sve podatke,odnosno restartovanje u toku rada forimatiralo hard disk.

Ништа нисам разумео о чему причаш, али само сам разумео да је у питању врачање података... :)

Убациш Ливе Линукс, подигнеш са ЦД/ДВД, и пребациш све податке са тог Харда на неки други, било где... :)

Никад се ништа нечува на Хард диск, ко год користи Виндовс ОС... :)

Poslednja izmena:
doneo mi je lik racunar na popravku sav uznemiren,kaze cackao sam nesto hteo da reinstaliram windows 7,ubacio sam dvd sa sistemom,isao sam na startup repair i obrisao mi je obe particije i napravio jedan ''unlocated space'' od 289gb,odnosno 300,koliko je ceo hdd. kaze nema nista,sve otislo u pm. rekoh,smiri se. :cool:
posle reinstalacije sistema na disk c,disk d je bio unacessible,to je ono kad hocete da udjete,a pita vas ''do you want to format first''.
EASEUS DATA RECOVERY WIZARD 5 je program koji je spasio sve podatke. skinuo sam vec krekovanu,sredjenu verziju nemam pojma odakle,u roku od 3 sata gore - dole,vratio mi je sve zive slike,video fajlove,igre itd...pre toga sam pokusao sa programom GET DATA BACK. i mogu reci da je sranje,zato sto je i on takodje vratio sve fajlove. samo sto ni jedan ne radi,lol. ni jedna slika nije htela da se ucita u windows photo wiever,o ostalim fjalovima necu ni da pricam. tako da,moja preporuka je striktno easeus data recovery wizard,ali puna verzija,bez ogranicenja. tako da ako neko udje u isti problem,da zna sta je najbolji softver za tu namenu. :worth:

Pogledajte prilog 362487
a cek da je zavrsio sve instalirao nov win jel bi uspeo da povrati i ono pre vise brisanja?

Ништа нисам разумео о чему причаш, али само сам разумео да је у питању врачање података... :)

Убациш Ливе Линукс, подигнеш са ЦД/ДВД, и пребациш све податке са тог Харда на неки други, било где... :)

Никад се ништа нечува на Хард диск, ко год користи Виндовс ОС... :)

pa naravno :) ne zna decko nista,cuva jako vazne slike na ACER laptopu i to na C particiji gde je windows haha,a hard disk pun virusa,otvara my computer 10 sekundi...

- - - - - - - - - -

a cek da je zavrsio sve instalirao nov win jel bi uspeo da povrati i ono pre vise brisanja?

sta da ti pricam? bili su podaci na disku,a onda su obrisani,kompletno formatirani (disk je bio nuliran). nakon toga su tu ''nasadjeni'' novi podaci win7 sistema i cka preko njih,uspeo sam vratiti sve fajlove. :)

pa naravno :) ne zna decko nista,cuva jako vazne slike na ACER laptopu i to na C particiji gde je windows haha,a hard disk pun virusa,otvara my computer 10 sekundi...

- - - - - - - - - -

sta da ti pricam? bili su podaci na disku,a onda su obrisani,kompletno formatirani (disk je bio nuliran). nakon toga su tu ''nasadjeni'' novi podaci win7 sistema i cka preko njih,uspeo sam vratiti sve fajlove. :)

Не чувају се ни на једном диску никакви важни подаци, где постоји Виндовс. :)

Није због Виндовса, већ због свих других програма, вируса, малвареа, антивируса, и осталих чудеса, која уништавају податке... :)

Битне ствари се пребацују на оне медије, које нису стално прикључене на комп... :)

Код Линукса није тако, сме се држати све на диску, јер нема шта да уништава фајлове, податке... :)

Drugi put pogledaj da li postoji direktorijum

\Widows_OLD
i
\Windows_OLD_001

Pri novoj instalaciji Windows 7 +
pravi kopije na hardu.

PS: Linux je imun na klasične viruse.

PPS: DVD-ji su džabalesku, (0.15€)
pravi kopije važnih podataka
bar jednom mesečno.

Jer, ako, npr, nemaš UPS neki pick-up
(jak udar koji traje par milisekundi)
pregori osigurač na napajanju
ali najčešće uspe da sagori i matičnu ploču.
U tom slučaju ni garancija ne važi.

Poslednja izmena:

Pogledajte prilog 362487

nisam napisao nesto,moja je greska. on je imao win8,koji se napunio virusima i prakticno blokirao skroz,laptop kupljen pre 2 godine i uz nestrucno rukovanje doveo ga skoro do kraja,prakticno jedino resenje reinstalacija. onda je on ubacio dvd sa win7 i botovao ga. kad su mu izasle prve opcije na ekran,on je isao na ''startup repair'' i tu je racunar kao poceo nesto da radi,navodno da mu sredu taj win8,da moze da nastavi da ga koristi. medjutim,loading stao na 40% i ukocio se racunar,cekao pola sata i nista. on uzeo restartovao racunar. opet je botovao win7 dvd,i posle toga kad je pogledao pri odabiru particije za instalaciju,tamo je bio samo jedan prazan prostor od 298 (citaj 300gb) na disku. znaci iz nekog razloga,startup repair obrisao sve podatke,odnosno restartovanje u toku rada forimatiralo hard disk.

neznanje i neiskustvo u ovakvim stvarima ima svoju cenu , cenu je mogao i ON a i TI da platite i sa podatcima koje si najverovatnije prvo nepotrebno formatirao pa potom extrakovao.
1. neznam koja budala popravlja win8 sa diskom od win7-ali ok ovo prvi put čujem - samo nemojte da me ubeđujete da je to normalno
2. win8 od kada se pojavio sa njim se pojavio i nov format particionisanja GPT i korišćenja hdd-a kao dinamički disk , običan win 7 instalacioni disk ga vidi kao raw format i na njega ne može da instalira ništa niti da vidi njegove particije i ti si pomislio kada si to video da ga je win7 repair obrisao a ustvari nije , da si se malo potrudio i ubacio neki live distro od linuxa ili već live windows od verzije7 vrlo verovatno bi mogao da pristupiš podacima i da ih bekapuješ bez ikakvih problema na drugi hdd i izbegneš nepotreban recovery, interesantno je da ga gotov win7 čita particije i podatke ali sam instalacioni disk ih ne vidi , GPT format dinamičkih diskova je trajao koliko i verzija win8 i već je izbačen iz desetke

ako ništa drugo imao si samo slepu sreću ali ponekada je i to dovoljno

- - - - - - - - - -

Dobar je program, ja ga inace koristim za vracanje podataka i radi odlicno. Probao sam I REMO RECOVERY ali nisam bas zadovoljan sa njime.
Jedna stvar samo koju bih htio da naznacim je da programi mogu da vrate podatke koji su "oznaceni kao obrisani" , tj. windows ih je oznacio kao da ne postoje da bi znao gde da upisuje nove podatke.
To je na primer slucaj kod QUICK formatiranja, podatci su samo oznaceni kao obrisani ali fizicki su i dalje na disku.
I to je uglavnom najcesci razlog zasto se virusi "VRACAJU" nakon formatiranja , jer je uradjeno brzo formatiranje.
A kod obicnog formatiranja hard diska koje traje po nekoliko sati u zavisnosti od kapaciteta svi sektori su "nulovani", i u tom slucaju sansa da se spasu podatci je priblizna 0%.

Back