Успеси Вучићеве владе

Vučić: Ne spavam, javlja mi se u svim oblačićima

Beograd -- Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da bukvalno ne spava zbog dolaska MMF, što će se dogoditi nedelju dana pre formiranja vlade.

"Ne spavam zbog dolaska MMF-a. Pitate me za vladu, a ja sanjam šefa Misije Džejmsa Rufa. Javlja mi se u svim oblačićima", rekao je Vučić novinarima u Bariču i naveo da Misija MMF-a dolazi u Srbiju sedam dana pre formiranja vlade.

Tada će, navodi premijer, biti otvorena brojna pitanja, i šta će se raditi s Poštanskom štedionicom, šta sa strujom...

"Srbija ima jasan put. Zna šta radi i sa MMF-om i Svetskom bankom i zna šta je jedino moguće i dobro. Pustite cirkus i rijaliti koji neki prave", poručio je on.

Na pitanje da li može opozicija da utiče na stabilnost na neki način, Vučić je šaljivo odgovorio da oni ne mogu da utiču ni na šta, osim na cenu ćevapa u skupštinskom restoranu.

Istakao je da nijedna svetska institucija nije rekla ništa loše o ekonomskim rezultatima vlade.

"Sada imamo rast BDP-a, a imali smo minus pre nekoliko godina. Sve što je išlo u ambis mi smo uspeli da mu promenimo tok, a ovi stručnjaci su rekli - to ne valja", rekao je Vučić i prokomentarisao da ne zna da li smatraju da je bolje da vratimo kretanje BDP-a na minus 3,6 odsto i da ubijemo narod.

Prema njegovim rečima, na izborima je osvojio praktično i više od 50 odsto svih glasova, budući da je bilo i onih nevažećih i slično, kao i da "njihovih sedam-osam lista imaju ukupno 40 odsto, a Vučićeva samostalno ima 49 odsto, što je bolje od svih zajedno.

"Mislite da je to zato što me ljudi vole? Ne vole me oni, ali znaju ko je odgovoran i ozbiljan i hoće da radi. Ljudi su odgovorni prema svojoj deci, zato tako razmišljaju", konstatovao je on.
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2016&mm=06&dd=03&nav_id=1139397

Оног "хибридног стручњака" што постави да води железницу, па склони, сада "прешалта" на чело СО Гроцка....а тај исти хтео да "крунише власт" изградњом
надвожњака у Врчину, тобоже због деце, незнајући да је подземни пролаз јефтинији, поготово што је фреквенција возова, сада, неупоредиво мања него пре....

13346647_1026388307437798_6948169836575372251_n.jpg

Од самог свог почетка ОН РАДИ УВЕК ИСТО - ЛАЖЕ И МАЖЕ КАКО ОТВОРИ УСТА...... али наш народ је предобар и не може да поверује да ће неко овако одвратно и масно да јавно лаже....... 06.06.2016. • 12:42 Tanjug
VUČIĆ I EJHORST ZAKLJUČILI: Važno je nastaviti dijalog Beograda i Prištine

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa direktorkom Odeljenja za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan i Tursku u Spoljnopolitičkoj službi Evropske unije Anđelinom Ejhorst i tom prilikom zajednički su konstatovali da je važno nastaviti dijalog Beograda i Prištine.
Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, premijer Vučić i zvaničnica Spoljnopolitičke službe EU Ejhorst su razmotrili primenu Briselskog sporazuma.

Srpski premijer je rekao da je Srbija opredeljena da se u dijalogu postignu obostrano prihvatljiva rešenja, ali uz punu zaštitu nacionalnih i državnih interesa.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Dvoje sagovornika su konstatovali da je ostvaren značajan napredak u pregovorima o pristupanju Srbije Evropskoj uniji. Izražena je i nada da će u pristupnim pregovorima biti održana planirana dinamika otvaranja poglavlja.
.. .. ..

Lista najvecih zlocinaca u Srbiji by AV

Sasa Radulovic - pokrao milione, otpustao radnike, tukao zenu i decu... Omiljena zrtva su mu bili veseli radnici koji su lepo ziveli od rada u uspesnim preduzecima. Cim bi ih spazio, Radulovic se pojavljivao u njihovim preduzecima, zavodio stecajnu upravu i kretao da ih upropascava, pri tome se basnoslovno bogateci. Isisavanje novca je islo putem namestanja poslova knjigovodstvenoj agenciji svoje zene u iznosu od 50 evra. Uspeo da se priblizi i samom Vucicu, ali ga je ovaj na vreme procitao.

Bojan Pajtic - zlotvor koji je upropastio nekada bogatu i bericetnu Vojvodinu. Omiljena zrtva: deca sa specijalnim potrebama. Mislio je da ona nece da primete da ih potkrada. Nekada ucestvovao u rusenju legalne, patriotske vlasti i spaljivanju skupstine. Pre par nedelja pomogao americkim spijunima iz Dveri i DSS da postanu parlamentarne stranke.

Sanda Raskovic - vlasnica bunde stecene kriminalom i korupcijom. Zarila i palila Srbijom u vreme Kostunicine vlade. Dok su se fabrike privatizovale, a Radulovic ih pljackao kao stecajni upravnik, ona je kupovala bunde.

Bosko Obradovic - rusitelj Vucica i eksponent americke spijunke Jasmine Vujic. U skupstinu usao nelegalno, uz pomoc kriminalaca Bojana Pajtica i Sase Radulovica i ambasadora Skota. Tokom brojanja glasova u RIK-u grubo odgurnuo jednu zenu.

Dragoslav Kosmajac - najveci narko-diler kome niko ziv nije smeo ni ime da pomene sve dok se nije pojavio gospodin Vucic. Od tada vise nema droge u Srbiji. Sudice mu se za utaju poreza u iznosu od 4000 evra.

Majkl Kirbi - organizator kriminalno-tajkunsko-finansijsko-politickih klanova, ciji je zadatak bio da sruse vladu Aleksandra Vucica. Kad mu to nije uspelo, Stejt Department ga povukao iz Beograda i na njegovo mesto doveo Kajla Skota. Takodje je sirio glasine da premijerov kum Nikola Petrovic svakog meseca iznosi iz Srbije po dva miliona evra i skladisti ih na tajnim racunima u inostranstvu. To samo americki mozak moze da smisli.

Kajl Skot - posrednik izmedju Sorosa i udruzenja "Ne davimo Beograd", ciji je cilj sprecavanje izgradnje Beograda na vodi i rusenje Vucica. U izbornoj noci pruzao moralnu podrsku kriminalcima Pajticu, Radulovicu, Obradovicu i savetovao ih sta da rade i kako da vrse pritiske na RIK.

:D

ИЗ ПРВЕ РУКЕ: Ево како је изгледао судар Вучића и Радуловића!

Душан Павловић, посланик листе Доста је било пренео је од речи до речи ток бурних "консултација" између Саше Радуловића и Александра Вучића, којима је и сам присуствовао.

sasa-radulovic-3.jpg

Павловић је комплетан ток састанка на консултацијама за састав Владе описао на свом блогу, а текст вам, ради аутентичности, преносимо у целости:

Скупштинско особље дошло је по нас у посланички клуб неколико минута пре 16.00 сати. На састанак смо кренули Радуловић, Стевановић, Јасмина Николић и ја. У ходнику нас је чекало сигурно преко тридесет камера.

Блицеви су севали на све стране док смо ишли ка сали 1 у партеру Народне скупштине. На вратима су стајали Вучић и Ивица Којић, бивши државни секретар у министарству економије и финансија Млађана Динкића, сада шеф кабинета Александра Вучића.

Вучић ми је јако стегао руку и повукао је према себи. Скоро сам се затетурао унапред.

Сели смо и сачекали да фоторепортери заврше свој посао. Када су изашли, остало је нас шесторо. Вучић је почео да говори мирно. И јако тихо, да сам га једва чуо (дијалози који следе су реконструисани по сећању).

– Најпре да вам честитам на изборном резултату и уласку у Скупштину. Позвао сам вас пре свега да чујем шта ви мислите да треба да буде програм, и наравно да вам изложим како га ја видим. Укратко, у наредном периоду одлучан сам да наставим путем евроинтеграција, иако сам свестан да све мање људи у земљи подржава евроинтеграције. Биће ми јако тешко да саставим владу са таквим програмом. Надам се да ћемо успети да прођемо 4. и 5. ревизију ММФ-а. Привредна активност је јако добра. БДП расте. Морамо да завршимо реформу јавних предузећа, као и 11 предузећа у реструктурирању које морамо да решимо. Велики проблеми су РТБ Бор и рудник ‘Ресавица’. На крају нам остаје и реформа јавне управе која представља највећи проблем. Отварамо поглавља о правосуђу у процесу преговора са ЕУ…

Говорио је око два минута, монотоно и сталожено, без скоро икаквих емоција, текст који смо много пута чули до сада на конференцијама за штампу.

– Хтео бих сада да чујем шта ви имате да ми кажете о програму наредне владе – избегавао је контакт очима.

Потом је реч узео Радуловић.

– Да се надовежем на то што сте рекли, владавина права јесте кључни проблем Србије. Ми смо јако забринути за владавину права. С тим у вези, како смо најавили у медијима, хтео бих да Вам уручим судску тужбу коју суд не може да вам уручи већ више од годину дана, јер ‘не зна где вам је пребивалиште’. Мислимо да је јако лоше за владавину права у једној земљи суд не успева да уручи тужбу премијеру…

Тада је Вучић упао у реч. Повисио је тон.

– Уопште ме не интересује шта сте најавили у медијима. Ја сам све тужбе добио. Све сам их добио.

– Ову нисте добили. Тако су нам рекли у суду.

– Све сам их добио. Немојте више да лажете. Зашто лажете? – Вучић је још више повисио тон и благо се нагнуо унапред преко стола.

– Ја не лажем. Тако су нам рекли у суду. А ево хтео бих да вам уручим и књигу Душана Павловића ‘Машина за расипање пара’ у којој је описано шта се све дешавало за оних пет месеци док сам био министар – Радуловић спусти књигу на сто испред њега. – А овде је и наш Програм у 20 тачака који бисмо волели да прочитате.

Ту је ствар експлодирала.

– Двадесет тачака, јел’?! А јел’ има тачка како си крао? Јел’ има колико си предузећа опљачкао? Јел’ више или мање од 20?

– Врло добро знате да то све није истина. О томе смо причали када сам улазио у Владу. Сами сте рекли: ‘Знам да су то све Динкићеве измишљотине које лансира преко Курира’.

Мандатар је наставио да понавља: „лопов“, „лажов“, „стечај“.

– Ја сам вас саслушао док сте ви говорили. Сада је ред на вас да саслушате. План од 20 тачака говори о томе шта је потребно урадити у друштву за годину дана чиме би поставили државу на ноге, након чега би се расписали фер избори у којима Ви не контролишете медије. Економска политика коју водите је погубна за Србију. Уништавате домаћу привреду коју сте отерали у стечај, а фаворизујете стране фирме огромним субвенцијама…

Вучић је слушао углавном стиснутих усана. Мада је у неколико наврата покушао да се смири, није успео. Наставио је канонаду:

– Ви сте најобичнији лажов и лопов! Ви и Ваша жена, а и Ви и Ваша жена!”, окренуо се према Александру Стевановићу.

– Срам вас било! Како то разговарате?! Зар су ово консултације за састав владе, повисио је тон Радуловић, на шта је Вучић реговао још агресивније.

– Срам мене било?!? Срам Вас било! Ви сте лажов и лопов! Све сте опљачкали! И уопште ме не интересује ово што сте ми донели. Али да знате, имам и ја нешто за вас. Добићете то на изласку из ове сале. Може да вам буде од користи у даљем раду.

Радуловић је наставио ништа мање агресивно:

– Срам Вас било! Уништавате Србију! Једина особа у овој сали која лаже сте Ви! У овој књизи можете и да прочитате зашто кажемо да сте Ви центар корупције у Србији.

Једно другом су најмање пет пута понављали „Срам вас било“, а онда је све отишло још корак даље.

Вучић је још више подигао глас и рекао:

– А тако, значи?!? Онда, ‘ајде! – завртео је прстом у правцу врата. – ‘Ајде! ‘Ајде! – поновио је још два пута.

– Шта? Хоћете да нас избаците? Не можете да нас избаците! Ми смо посланици, ово је Скупштина, ви сте овде гост. Ако хоћете да кажете да сматрате да је састанак завршен, то се онда тако и каже, одговорио је Радуловић.

Вучић је затим рекао:

– Добро, ја сам рекао своје, ви сте рекли своје – и још неколико пута поновио „‘ајде, ‘ајде…“, а нас четворо је устало и кренуло према излазу из сале.

Док смо излазили чуло се како Вучић некоме говори „Одмах му уручите, одмах!“. Радуловић је кренуо право према импровизованој говорници у холу Скупштине да да изјаву за медије, а мене је пресрео Миленко Јованов из Напредне странке и буквално ми увалио фасциклу коју је Вучић најавио да ћемо добити након консултација. Био је то крај консултација које фактички нису ни одржане.

Извор: Pravda.rs

31. maj 2016. godine.
Nakon niza bezuspešnih pokušaja privatizacije i pronalaženja stranih partnera, apela za pomoć i protesta, šest stotina nezadovoljnih radnika je po poslednji put, sa suzama u očima, izašlo iz pogona Fabrike automobila Priboj.
Iza sebe su, osim znoja i mukotrpnog rada, ostavili vrlo vredan deo srpske, ali i jugoslovenske istorije industrije vozila.
Kako se navodi, sva imovina pripala je opštini Priboj, koja će jedan deo pogona dati na zakup.
:roll::roll::roll:

Zbog čega ove vesti nema u medijima ????

:roll::roll::roll:

Zbog čega ove vesti nema u medijima ????

Зато што су скоро сви медији под контролом Владе СРбије тј. ав...... али зато има у свим медијима да свакога дана ЗАКОПАВА НЕКАКВО КАМЕЊЕ КОЈЕ ЗОВЕ "ТЕМЕЉАЦ"...... ПОСТАО ЈЕ ПРАВА
"КАМЕЊАРКА" - СВАКИ ДАН СА љОПАТОМ У РУКАМА ......:lol:

10.06.2016. • 12:57 Tanjug
NOVA FAZA FABRIKE "CONTINENTAL": Vučić postavio kamen temeljac za nov pogon

Foto: Tanjug U Subotici je danas postavljen kamen temeljac za izgradnju novog pogona fabrike "Continental", koja se bavi proizvodnjom delova za auto- industriju.
Novi pogon u toj fabrici trebalo bi da bude izgrađen do kraja godine i po planu tu bi posao trebalo da dobije više od 500 ljudi.

Spasite naše mleko

J. Su. | 08. jun 2016.

Mlekari iz Srbije traže od nadležnih da zadrže zaštitne mere - prelevmane, na uvoz mleka i mlečnih proizvoda iz EU i posle 30. juna

MLEKARI iz Srbije traže od nadležnih da zadrže zaštitne mere - prelevmane, na uvoz mleka i mlečnih proizvoda iz EU i posle 30. juna. Time bi se očuvala domaća proizvodnja.

lg.php

Kako kažu predstavnici Grupacije mlekarske industrije Privredne komore Srbije, gubitak domaće sirovinske baze stvara mogućnost da naše tržište postane zavisno od uvoza mleka i mlečnih proizvoda.
- Ovi proizvodi učestvuju u vrednosti minimalne potrošačke korpe sa 8,82 odsto, a prosečne sa 7,02 odsto - rekli su u Grupaciji mlekarske industrije. - Rast cene mleka u inostranstvu imao bi direktan uticaj na povećanje troškova života u Srbiji.
Razgovorima u PKS prisustvovali su i predstavnici Grupacije za stočarsku proizvodnju. Kako su objasnili, stočarstvo u Srbiji zasnovano je na malim i srednjim gazdinstvima koja su vlasnici dve trećine uslovnih grla stoke. Udeo stočarstva u poljoprivrednoj proizvodnji iznosi 33,1 odsto, što je izuzetno malo, s obzirom na raspoložive zemljišne površine.
- Smanjenje stočnog fonda utiče i na smanjenje broja zaposlenih na farmama koje proizvode sirovo mleko - kažu u Grupaciji za stočarsku proizvodnju.

Па шта чекају ови дилетанти и фалсификатори диплома на власти - је л' треба да добију мотке по леђима да се освесте или је довољно ово јавно упозорење и позив млекара??? :rtfm:

BRAVO: Nagrađen PRVI SRPSKI GEJ POLICAJAC
Autor: MONDO/Fonet

Dobitnik nagrade Duga za doprinos borbi protiv homofobije i transfobije za 2015/2016. godinu je oficir za vezu sa LGBT zajednicom MUP Srbije Aleksandar Stojmenović, prvi policajac koji je objavio da je gej.

17.05.2016.

Stojmenović se, na svečanosti u Starom dvoru, gde mu je nagradu uručila prošlogodišnji dobitnik tog priznanja Jadranka Joksimović, zahvalio u ime MUP Srbije i svoje lično ime, istakavši da mu nagrada čini veliku čast, ali i obavezu u daljem radu.

Nagradu dodeljuje Gej strejt alijansa.

Svoju odluku žiri je obrazložio time da se Stojmenović istakao dobrom saradnjom sa LGBT zajednicom, što je uticalo na rast broja prijavljenih slučajeva nasilja i diskriminacije prema LGBT populaciji.

"Stojmenović je i prvi javno autovani pripadnik MUP-a u Srbiji. Iako ta njegova odluka nije bila laka, on je istrajao u tome, među svojim kolegama, ali i kroz zapažene medijske nastupe u kojima je ne skrivajući svoju seksualnu orijentaciju promovisao aktivnosti policije u radu sa LGBT populacijom", navodi se u obrazloženju žirija.

Uručujući nagradu, prošlogodišnja dobitnica i članica žirija ministarka za evrointegracije u Vladi Srbije Jadranka Joksimović čestitala je Stojmenoviću, za koga je rekla da je pokazao visok stepen odgovornosti i hrabrosti.

gej policajac Aleksandar StojmenovićFoto: Tanjug, Sava Radovanović

Prema njenim rečima, bilo bi dobro da u budućnosti imamo pouzdanje u rad institucija, a da se nagrađuje dodatni i lični doprinos.

"Nismo stagnirali po pitanju poštovanja i unapređenja svih ljudskih i manjinskih prava, a Vlada ima obavezu da promoviše jednakost svih koji u Srbiji žive, kao i slobodu reči, okupljanja, prava na različitost", rekla je Joksimović.

Dobitnik nagrade Aleksandar Stojmenović rekao je da je nagrada za njega obaveza da u budućnosti još bolje radi na unapređenju LGBT prava.

On je podsetio da je u prethodnom periodu dosta toga učinjeno na unapređenju saradnje policije i LGBT zajednice - sačinjen je priručnik, održani su brojni seminari i tribine.

"Policijski službenici su dužni da služe zajednici, da postupaju odgovorno, profesionalno i humano i da poštuju ljudsko dostojanstvo svakog lica", rekao je Stojmenović.

Nagradu "Duga" ustanovila je organizacija "Gej stret alijansa" 2013. godine, a prethodni dobitnici, pored Joksimovićeve, bili su šefica pregovaračkog tima Srbije Tanja Miščević i Odeljenje za rad sa zajednicom MUP-a Srbije.

Честитке! Питам се кад ћемо добити геј министра,"премијера" или председника?:mrgreen:

Sta je ovo, Srbi? Dje su sad cetnici i ostali?

Зато што су скоро сви медији под контролом Владе СРбије тј. ав...... али зато има у свим медијима да свакога дана ЗАКОПАВА НЕКАКВО КАМЕЊЕ КОЈЕ ЗОВЕ "ТЕМЕЉАЦ"...... ПОСТАО ЈЕ ПРАВА
"КАМЕЊАРКА" - СВАКИ ДАН СА љОПАТОМ У РУКАМА ......:lol:

10.06.2016. • 12:57 Tanjug
NOVA FAZA FABRIKE "CONTINENTAL": Vučić postavio kamen temeljac za nov pogon

Foto: Tanjug U Subotici je danas postavljen kamen temeljac za izgradnju novog pogona fabrike "Continental", koja se bavi proizvodnjom delova za auto- industriju.
Novi pogon u toj fabrici trebalo bi da bude izgrađen do kraja godine i po planu tu bi posao trebalo da dobije više od 500 ljudi.

А репортерка другог дневника РТС је поносно рекла "да је ту било пољопривредно земљиште које раскрчено да би се направила фабрика и да је држава Србија платила немачком гиганту 4.000 евра по раднику"...

Уништавамо најплодније оранице и дајемо паре богатим страним фирмама да запошљавају најјевтину најамну радну снагу у Европи...

А репортерка другог дневника РТС је поносно рекла "да је ту било пољопривредно земљиште које раскрчено да би се направила фабрика и да је држава Србија платила немачком гиганту 4.000 евра по раднику"...

Уништавамо најплодније оранице и дајемо паре богатим страним фирмама да запошљавају најјевтину најамну радну снагу у Европи...

Исто то раде и Чокалије (за цео текст кликни на наслов):
Ova zemlja regiona je raj za investitore i pakao za radnike
Makedonija – zemlja jeftinih radnika! Vlast u Skoplju se ne libi da time privuče strane investitore i još ih nagradi bogatim subvencijama
Nezaposlenost u Makedoniji prema zvaničnim podacima blago pada, ali i dalje iznosi ogromnih 25 odsto. Polovinu nezaposlenih čine mlađi od 30 godina. Plate se smanjuju i graniče s mizerijom – oko 70 odsto zaposlenih ima prosečnu platu od 355 evra ili manje. Kubure jednako i radnici zaposleni kod velikih stranih investitora koje je vladajuća klika predstavljala kao spas za makedonsku privredu. Iako su firme poput Džonson kontrolsa, Tehnohozea, Van Hula, ODV Elektrika uzele masne subvencije za stvaranja radnih mesta, tamo radnici ne zarađuju ništa više nego drugde.

:D

ИЗ ПРВЕ РУКЕ: Ево како је изгледао судар Вучића и Радуловића!

Душан Павловић, посланик листе Доста је било пренео је од речи до речи ток бурних "консултација" између Саше Радуловића и Александра Вучића, којима је и сам присуствовао.

sasa-radulovic-3.jpg

Павловић је комплетан ток састанка на консултацијама за састав Владе описао на свом блогу, а текст вам, ради аутентичности, преносимо у целости:

Скупштинско особље дошло је по нас у посланички клуб неколико минута пре 16.00 сати. На састанак смо кренули Радуловић, Стевановић, Јасмина Николић и ја. У ходнику нас је чекало сигурно преко тридесет камера.

Блицеви су севали на све стране док смо ишли ка сали 1 у партеру Народне скупштине. На вратима су стајали Вучић и Ивица Којић, бивши државни секретар у министарству економије и финансија Млађана Динкића, сада шеф кабинета Александра Вучића.

Вучић ми је јако стегао руку и повукао је према себи. Скоро сам се затетурао унапред.

Сели смо и сачекали да фоторепортери заврше свој посао. Када су изашли, остало је нас шесторо. Вучић је почео да говори мирно. И јако тихо, да сам га једва чуо (дијалози који следе су реконструисани по сећању).

– Најпре да вам честитам на изборном резултату и уласку у Скупштину. Позвао сам вас пре свега да чујем шта ви мислите да треба да буде програм, и наравно да вам изложим како га ја видим. Укратко, у наредном периоду одлучан сам да наставим путем евроинтеграција, иако сам свестан да све мање људи у земљи подржава евроинтеграције. Биће ми јако тешко да саставим владу са таквим програмом. Надам се да ћемо успети да прођемо 4. и 5. ревизију ММФ-а. Привредна активност је јако добра. БДП расте. Морамо да завршимо реформу јавних предузећа, као и 11 предузећа у реструктурирању које морамо да решимо. Велики проблеми су РТБ Бор и рудник ‘Ресавица’. На крају нам остаје и реформа јавне управе која представља највећи проблем. Отварамо поглавља о правосуђу у процесу преговора са ЕУ…

Говорио је око два минута, монотоно и сталожено, без скоро икаквих емоција, текст који смо много пута чули до сада на конференцијама за штампу.

– Хтео бих сада да чујем шта ви имате да ми кажете о програму наредне владе – избегавао је контакт очима.

Потом је реч узео Радуловић.

– Да се надовежем на то што сте рекли, владавина права јесте кључни проблем Србије. Ми смо јако забринути за владавину права. С тим у вези, како смо најавили у медијима, хтео бих да Вам уручим судску тужбу коју суд не може да вам уручи већ више од годину дана, јер ‘не зна где вам је пребивалиште’. Мислимо да је јако лоше за владавину права у једној земљи суд не успева да уручи тужбу премијеру…

Тада је Вучић упао у реч. Повисио је тон.

– Уопште ме не интересује шта сте најавили у медијима. Ја сам све тужбе добио. Све сам их добио.

– Ову нисте добили. Тако су нам рекли у суду.

– Све сам их добио. Немојте више да лажете. Зашто лажете? – Вучић је још више повисио тон и благо се нагнуо унапред преко стола.

– Ја не лажем. Тако су нам рекли у суду. А ево хтео бих да вам уручим и књигу Душана Павловића ‘Машина за расипање пара’ у којој је описано шта се све дешавало за оних пет месеци док сам био министар – Радуловић спусти књигу на сто испред њега. – А овде је и наш Програм у 20 тачака који бисмо волели да прочитате.

Ту је ствар експлодирала.

– Двадесет тачака, јел’?! А јел’ има тачка како си крао? Јел’ има колико си предузећа опљачкао? Јел’ више или мање од 20?

– Врло добро знате да то све није истина. О томе смо причали када сам улазио у Владу. Сами сте рекли: ‘Знам да су то све Динкићеве измишљотине које лансира преко Курира’.

Мандатар је наставио да понавља: „лопов“, „лажов“, „стечај“.

– Ја сам вас саслушао док сте ви говорили. Сада је ред на вас да саслушате. План од 20 тачака говори о томе шта је потребно урадити у друштву за годину дана чиме би поставили државу на ноге, након чега би се расписали фер избори у којима Ви не контролишете медије. Економска политика коју водите је погубна за Србију. Уништавате домаћу привреду коју сте отерали у стечај, а фаворизујете стране фирме огромним субвенцијама…

Вучић је слушао углавном стиснутих усана. Мада је у неколико наврата покушао да се смири, није успео. Наставио је канонаду:

– Ви сте најобичнији лажов и лопов! Ви и Ваша жена, а и Ви и Ваша жена!”, окренуо се према Александру Стевановићу.

– Срам вас било! Како то разговарате?! Зар су ово консултације за састав владе, повисио је тон Радуловић, на шта је Вучић реговао још агресивније.

– Срам мене било?!? Срам Вас било! Ви сте лажов и лопов! Све сте опљачкали! И уопште ме не интересује ово што сте ми донели. Али да знате, имам и ја нешто за вас. Добићете то на изласку из ове сале. Може да вам буде од користи у даљем раду.

Радуловић је наставио ништа мање агресивно:

– Срам Вас било! Уништавате Србију! Једина особа у овој сали која лаже сте Ви! У овој књизи можете и да прочитате зашто кажемо да сте Ви центар корупције у Србији.

Једно другом су најмање пет пута понављали „Срам вас било“, а онда је све отишло још корак даље.

Вучић је још више подигао глас и рекао:

– А тако, значи?!? Онда, ‘ајде! – завртео је прстом у правцу врата. – ‘Ајде! ‘Ајде! – поновио је још два пута.

– Шта? Хоћете да нас избаците? Не можете да нас избаците! Ми смо посланици, ово је Скупштина, ви сте овде гост. Ако хоћете да кажете да сматрате да је састанак завршен, то се онда тако и каже, одговорио је Радуловић.

Вучић је затим рекао:

– Добро, ја сам рекао своје, ви сте рекли своје – и још неколико пута поновио „‘ајде, ‘ајде…“, а нас четворо је устало и кренуло према излазу из сале.

Док смо излазили чуло се како Вучић некоме говори „Одмах му уручите, одмах!“. Радуловић је кренуо право према импровизованој говорници у холу Скупштине да да изјаву за медије, а мене је пресрео Миленко Јованов из Напредне странке и буквално ми увалио фасциклу коју је Вучић најавио да ћемо добити након консултација. Био је то крај консултација које фактички нису ни одржане.

Извор: Pravda.rs

Vauu!!!!!!!!!!!!!!:eek:

Radulovic mu je bas suknuo. Ali pazite, sef kabineta premijera Vucica je Dinkicev covek. Kako vas botovi nije sramota?!

Novosti: Vučić i Kitarovićeva u ponedeljak u Vukovaru

Beograd -- Aleksandar Vučić i predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović u ponedeljak će obići rodnu kuću Milutina Milankovića i posetiti Vukovar, pišu “Novosti”.

IZVOR: BETA ČETVRTAK, 16.06.2016.

Kako list saznaje, planirano je da u Dalju Vučić i Grabar Kitarovićeva polože vence kraj rodne kuće naučnika Milankovića.

Novosti navode da je cilj tog susreta otvaranje nove stranice u odnosima Srbije i Hrvatske, kako bi dve države pokazale da su spremne da prevaziđu nesuglasice iz prošlosti, "zbog kojih je saradnja u poslednjih nekoliko meseci spuštena na veoma nizak nivo".

Prema navodima lista, zajednički stav biće da dve države imaju mnogo više onoga što ih povezuje nego što ih razdvaja, a očekuje se da će tokom susreta biti pokrenuta i pitanja nestalih, povratka kulturnog blaga, ali i zaštite srpske i hrvatske manjine.

Izvori lista tvrde da je hrvatska predsednica preuzela inicijativu za otopljavanje odnosa s Beogradom jer je, kako navode, dosadašnja hrvatska vlada radila suprotno - "povlačeći poteze, pogotovo na međunarodnom planu, koji su ih dodatno pogoršavali".

Dnevnik je podsetio na hrvatske pokušaje blokade otvaranja poglavlja 23 u pregovorima Srbije sa Evropskom unijom.

Poslednji susret Vučića i Kolinde Grabar Kitarović bio je u martu ove godine u Mostaru.

Усташе ће нам опростити што су нас клале? Хоће ли "победник" и у Вуковару клечати и посипати се пепелом?

Novosti: Vučić i Kitarovićeva u ponedeljak u Vukovaru

Beograd -- Aleksandar Vučić i predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović u ponedeljak će obići rodnu kuću Milutina Milankovića i posetiti Vukovar, pišu “Novosti”.

IZVOR: BETA ČETVRTAK, 16.06.2016.

Kako list saznaje, planirano je da u Dalju Vučić i Grabar Kitarovićeva polože vence kraj rodne kuće naučnika Milankovića.

Novosti navode da je cilj tog susreta otvaranje nove stranice u odnosima Srbije i Hrvatske, kako bi dve države pokazale da su spremne da prevaziđu nesuglasice iz prošlosti, "zbog kojih je saradnja u poslednjih nekoliko meseci spuštena na veoma nizak nivo".

Prema navodima lista, zajednički stav biće da dve države imaju mnogo više onoga što ih povezuje nego što ih razdvaja, a očekuje se da će tokom susreta biti pokrenuta i pitanja nestalih, povratka kulturnog blaga, ali i zaštite srpske i hrvatske manjine.

Izvori lista tvrde da je hrvatska predsednica preuzela inicijativu za otopljavanje odnosa s Beogradom jer je, kako navode, dosadašnja hrvatska vlada radila suprotno - "povlačeći poteze, pogotovo na međunarodnom planu, koji su ih dodatno pogoršavali".

Dnevnik je podsetio na hrvatske pokušaje blokade otvaranja poglavlja 23 u pregovorima Srbije sa Evropskom unijom.

Poslednji susret Vučića i Kolinde Grabar Kitarović bio je u martu ove godine u Mostaru.

Усташе ће нам опростити што су нас клале? Хоће ли "победник" и у Вуковару клечати и посипати се пепелом?

Сигурно хоће да јој се захвали ЗА ИЗЛОЖБУ О УСТАШКО-ВАТИКАНСКОМ ЗЛОЧИНЦУ СТЕПИНЦУ и о другим ужасима која се одигравају у неоНДХ... пуј... нема дана када не обрука и Србе и Србију........:dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash:

Back