Успеси Вучићеве владе

Stefanović: Ukupna šteta od 100 miliona evra, uhapšeno 79 ljudi

JĆ , A.Đ. , Tanjug , Beta , | 26. 12. 2015 - 09:56h

Ministar policije Nebojša Stefanović na konferenciji za novinare rekao je da je uhapšeno 79 ljudi, a za pet se i dalje traga zbog zloupotreba pri nabavkama, davanje i primanje mita.

Podneto je još 39 prijava.
- Šteta je naneta budžetu Srbije, AP Vojvodine, Dunav osiguranja, Železaru Smederevo i drugim preduzećima. Ukupna vrednost štete je sedam milijardi i 800 miliona dinara, što je više od 100 miliona evra - rekao je Stefanović.
Stefanović je na konferenciji za novinare rekao da su istrage vođene od 2004. godine do danas, da će akcija biti nastavljena i da niko neće biti pošteđen.
Bivši ministar Slobodan Milosavljević je među uhapšenima, javila je ranije televizija Pink.
Ranije su mediji javili da je uhapšeno 80 osoba zbog korupcije u 20 različitih slučajeva.
Uhapšeni su pričinili štetu u iznosu od 7 milijardi i 800 miliona evra, što je oko 100 miliona evra, rekao je ministar Stefanović.
- Nalazi se sedam bivših funkcionera među uhapšenim - naveo je Stefanović.
Ministar policije je naveo da je najviše novca proneveno prilikom malverzacija vezanih za građevinsko zemljište.

++++++++++++++
Ако и ова хапшења нису само део изборне кампање и трикова и ако ће стварно осудити лопове а не да их после 30 дана пусте "због недостатка доказа" - то би било добро. Али бојим се да је све ово само још једна у низу циркуских тачки бедне Владе Србије....
Али и када би их осудили то је 10 х мања лова ОД ГУБИТКА НА РАЗЛИЦИ У ВРЕДНОСТИ $ ЗБОГ КОЈЕ ЋЕМО БУКВАЛНО НАДРЉАТИ ЗАХВАЉУЈУЋИ ОНОЈ КРАВИ ЈОРГОВАНКИ У НБС.......

Ima li negde spisak tih koji se nisu na vreme uclanili u SNS? z;)

Ministar policije Nebojša Stefanović na konferenciji za novinare rekao je da je uhapšeno 79 ljudi, a za pet se i dalje traga zbog zloupotreba pri nabavkama, davanje i primanje mita.

- Šteta je naneta budžetu Srbije, AP Vojvodine, Dunav osiguranja, Železaru Smederevo i drugim preduzećima. Ukupna vrednost štete je sedam milijardi i 800 miliona dinara, što je više od 100 miliona evra - rekao je Stefanović.
Stefanović je na konferenciji za novinare rekao da su istrage vođene od 2004. godine do danas, da će akcija biti nastavljena i da niko neće biti pošteđen.
Bivši ministar Slobodan Milosavljević je među uhapšenima, javila je ranije televizija Pink.
Ranije su mediji javili da je uhapšeno 80 osoba zbog korupcije u 20 različitih slučajeva.
Uhapšeni su pričinili štetu u iznosu od 7 milijardi i 800 miliona evra, što je oko 100 miliona evra, rekao je ministar Stefanović.
Ministar policije je naveo da je najviše novca proneveno prilikom malverzacija vezanih za građevinsko zemljište.

++++++++++++++
Ако и ова хапшења нису само део изборне кампање и трикова и ако ће стварно осудити лопове а не да их после 30 дана пусте "због недостатка доказа" - то би било добро. Али бојим се да је све ово само још једна у низу циркуских тачки бедне Владе Србије....
Али и када би их осудили то је 10 х мања лова ОД ГУБИТКА НА РАЗЛИЦИ У ВРЕДНОСТИ $ ЗБОГ КОЈЕ ЋЕМО БУКВАЛНО НАДРЉАТИ ЗАХВАЉУЈУЋИ ОНОЈ КРАВИ ЈОРГОВАНКИ У НБС.......
Када ће да похапсе државну мафију која краде из буџета примања за трајно неспособна лица, као и исте који краду пензије?

Када ће да ухапсе Табаковићку и сараднике који краду на девизним пензијама?

Када ће да ухапсе Михајловићку због ЕПС сатанистичке крађе и манипулације, због покушаја убиства деце као и вероватно неких побијених, и све њихове сраднике?

Poslednja izmena:
Krece intenzivno kolektivno ispiranje mozga, kod nas poznato kao predizborna kampanja.

Masovna hapsenja, putevi i auto-putevi, lovacke price o svom neprekidnom radu i trudu i ostale gluposti.

Narod koji decenijama naseda na istu foru nije ni zasluzio bolje.

А онда ћемо ми платити одштету што су "ови" лежали у истражном...

1412310_525341467632281_8052425771929271634_o.png

И моја омиљена изјава када за телевизију нахватају неког поцепаног пензионера или пензионерку, који малтене 'леба немају да једу због њих, а који су потрчали да на сабајле гласају за њих уз неизбежно - "Надамо се најбољем".

Због тога бих, мада је то као цивилизацијска тековина, ипак размислио о општем праву гласа. Прво лакши тест интелигенције и менталног стања, па онда гласај.

++++++++++++++

Odlican potez sam po sebi i kamo srece da su i druge vlasti, a i neke naredne da ce, raditi i radile ovako protiv korupcije. Jer nije ovde cilj samo popunjavanje budzeta, i pitanje je da li on moze da se popuni sada u tom iznosu, nego sprecavanje stetnog ponasanja, za sada u privredi. Treba naravno i u vanprivredi i medju stanovnistvom inace bez toga ne vredi.

Ali ako sudstvo ne odradi posao kako treba i ako se i tamo ne sprovedu reforme, onda je moguce da ce biti "pojeo vuk magarca" kao sto se odugovlaci slucaj Miskovic. Zato treba sinhronizovano da se vrsi i reorganizacija sudstva, bolje i manje sudija sa vecim platama i nepodmitljivih, nego vise njih sa manjim platama.

I najvaznije, ako ovakve akcije ne budu kontinuirane i ne "dirnu" i u ljude iz same vladajuce stranke (vladajucih stranaka) ako i gde ih ima, onda dzaba. Onda ce se sve svesti kao u "raciji dilera" pre par godina i nikom nista od tad osim sporadicnih akcija.

Mnogo smo zaglibili i mnogo nam treba do ociscenja od korupcije ili svodjenja na neki minimalan i zanemarljiv stepen (mada nijedan nije zanemarljiv jer to je rak-rana narocito naseg drustva), ali ovo je jedan odlican pomak i treba ga pozdraviti sasvim iskreno.

Inace ako se i ovakvim stvarima nalazi mana (sutra ce biti mozda neka druga vlast koja ce s tim morati da se obracunava), onda se ne treba zaliti nego cutati dok te kradu, i cak tapsati i nikad ni za sta se ne buniti, nego propadati samo gudjajuci a nista ne radeci.

чим сам видео наслов, знао сам да ћу Пиколо наћи на овој теми z:lol:

- - - - - - - - - -

И моја омиљена изјава када за телевизију нахватају неког поцепаног пензионера или пензионерку, који малтене 'леба немају да једу због њих, а који су потрчали да на сабајле гласају за њих уз неизбежно - "Надамо се најбољем".

Због тога бих, мада је то као цивилизацијска тековина, ипак размислио о општем праву гласа. Прво лакши тест интелигенције и менталног стања, па онда гласај.

ја сам за укидање права гласа.

Naci ces me jer istinski podrzavam ovakve akcije borbe protiv korupcije , borbe protiv dilera droge i svake druge nezakonite radnje.

- - - - - - - - - -

I podrzala bih sve sto je dobro, a ovo je dobro, ma koja da je vlast u pitanju.

то значи да се увлачиш свакој власти. одвратно!

тако се шлихташ и модовима.. приметио сам то одавно.

Ne spamuj...

- - - - - - - - - -

Ovo je uspeh i tacka.

Gospica Picoleta, dajte se nemojte da prostite zayebavati kada se vec salite sa kolegama.
Vi ste u Nisu bili idejno PR asfaltiranja 17 i po metara turske kaldrme na deonici
restoran Ambasador do hotela Ambasador gde su vam esenesovci zakupili i kabinet.
Uostalom ako ne verujete meni pitajte NJEGA, vaseg neprikosnovenog obozavaoca.!!!:D

Gospica Picoleta, dajte se nemojte da prostite zayebavati kada se vec salite sa kolegama.
Vi ste u Nisu bili idejno PR asfaltiranja 17 i po metara turske kaldrme na deonici
restoran Ambasador do hotela Ambasador gde su vam esenesovci zakupili i kabinet.

Uostalom ako ne verujete meni pitajte NJEGA, vaseg neprikosnovenog obozavaoca.!!!:D

Ja bila idejni PR a za to i ne znam? Ne lupetaj i ne napadaj licno, rekla sam svoje misljenje i nikog ne zezam od kolega, iskreno to mislim i da je pomak i da je dobro, i ne iznosi neistine o meni.

I ne brkaj jedno s drugim, samo zato sto ti je krivo sto je nesto dobro uradjeno. Sad se "setio" za asfalt, za koji cak i ne znam?

'Ajde zdravo.

Ja bila idejni PR a za to i ne znam? Ne lupetaj i ne napadaj licno, rekla sam svoje misljenje i nikog ne zezam od kolega, iskreno to mislim da je pomak i da je dobro, i ne iznosi neistine.

I ne brkaj jedno s drugim, samo zato sto ti je krivo sto je nesto dobro uradjeno. Sad se "setio" za asfalt?

Gospica Picoleta, dajte se nemojte odmah gurat na paljenje.
Samo vam prenosim verodostojne integralno prenosive
sublimacije NJEGOVOG odusevljenja sto kvalitetom asfalte
a nadasve Vasom nenadmasnom PR retorikom koja je prevazisla
cak i nenamerno zaasfaltirane sahtove kojih nije ni bilo.!!!

Мало се наљутила пошто очито није довољно наплатила све послове где је била нудиља, али изгледа да су пале неке компензације, па је опет "објективни коментатор".

Нека, треба сваког "цвећа" у божјој башти. Важно је да је препозната.

Odlican potez sam po sebi i kamo srece da su i druge vlasti, a i neke naredne da ce, raditi i radile ovako protiv korupcije. Jer nije ovde cilj samo popunjavanje budzeta, i pitanje je da li on moze da se popuni sada u tom iznosu, nego sprecavanje stetnog ponasanja, za sada u privredi. Treba naravno i u vanprivredi i medju stanovnistvom inace bez toga ne vredi.

Ali ako sudstvo ne odradi posao kako treba i ako se i tamo ne sprovedu reforme, onda je moguce da ce biti "pojeo vuk magarca" kao sto se odugovlaci slucaj Miskovic. Zato treba sinhronizovano da se vrsi i reorganizacija sudstva, bolje i manje sudija sa vecim platama i nepodmitljivih, nego vise njih sa manjim platama.

I najvaznije, ako ovakve akcije ne budu kontinuirane i ne "dirnu" i u ljude iz same vladajuce stranke (vladajucih stranaka) ako i gde ih ima, onda dzaba. Onda ce se sve svesti kao u "raciji dilera" pre par godina i nikom nista od tad osim sporadicnih akcija.

Mnogo smo zaglibili i mnogo nam treba do ociscenja od korupcije ili svodjenja na neki minimalan i zanemarljiv stepen (mada nijedan nije zanemarljiv jer to je rak-rana narocito naseg drustva), ali ovo je jedan odlican pomak i treba ga pozdraviti sasvim iskreno.

Inace ako se i ovakvim stvarima nalazi mana (sutra ce biti mozda neka druga vlast koja ce s tim morati da se obracunava), onda se ne treba zaliti nego cutati dok te kradu, i cak tapsati i nikad ni za sta se ne buniti, nego propadati samo gudjajuci a nista ne radeci.

Ja verujem da ti iskreno verujes u ovo sto pises. Ti si dobronamerna i iskrena i zelis da ono sto nam prikazuju bude istina. I ja bih voleo da je tako. Ali...ja znam da je ovo samo marketinski potez (prizanjem, izvanredan) koji ce nas, poreske obveznike, kostati mnogo.
Ti zivis u zabludi da je u pitanju vracanje nekih pokradenih para u budzet. Ne samo da se nista od pokradenog i opljackanog nece vratiti, vec ce se ogromne pare dati sto na proces, sto na odstetu.
Da ova vlast zaista zeli vratiti deo opljackanog, prvog dana dolaska na vlast bi donela Zakon o ispitavanju porekla imovine sa teretom dokazivanja na lopovima.
No, kako da donesu takav Zakon kada su svi veliki lopovi iz prethodnih vlasti sada u njihovim redovima.
Zato sam ja polusaljivo (a u sustini istinito) napisao prvi post u kome sam trazio spisak uhapsenih da vidim ko se to na vrame nije uclanio u SNS. z:lol:

Poslednja izmena:
Да ли је неко поменуо да се од следеће године Албанци или ,,Kosova" такмиче у тенису, добили су то право. Ето колико Србија има утицаја и у тениским федерацијама, а број 1 у свету је Србин. Само има један мали проблем, да ли неко зна албанске тенисере са КиМ, бар једног

Албанци, већина њих који живи у Албанији, чак ни физички не личе на Арнауте који су запосели нашу покрајину Косово и Метохију, мада је дошло до приличног мешања. Наш проблем је што се значајна већина њих око националне идеје слаже, колико год да се међусобно препознају и мрзе. Да не пишем о подели између мухамеданаца, католика и православних међу њима. Погледај само фаце Едија Раме, преминулог Енвера Хоџе, па чак и Тачија, у поређењу са разним Харадинајима. Ко год је био на Косову и Метохији, или их је гледао чак и у Београду, из "авиона" може да разазна Арнаута од Албанца. Односно, Албанца тешко може и да разликује од осталих народа. Стицајем околности, сви су нам они сада заједнички непријатељи, наше пријатеље у њиховим редовима су нам веома ефикасно побили, са све породицама, али не сме да се заборави да су постојали и Арнаути и Албанци који су били велики српски пријатељи који су платили апсолутну цену у протеклих сто година за пријатељство са Србима.

Прошетајте се до Новог Гробља, има и тамо споменика Албанцима који су били велики српски пријатељи.

Poslednja izmena:
Да ли је неко поменуо да се од следеће године Албанци или ,,Kosova" такмиче у тенису, добили су то право. Ето колико Србија има утицаја и у тениским федерацијама, а број 1 у свету је Србин. Само има један мали проблем, да ли неко зна албанске тенисере са КиМ, бар једног

Ivanisevic?

gjn81wvxqsq6yzcwubok.png

Gospica Picoleta, dajte se nemojte odmah gurat na paljenje.
Samo vam prenosim verodostojne integralno prenosive
sublimacije NJEGOVOG odusevljenja sto kvalitetom asfalte
a nadasve Vasom nenadmasnom PR retorikom koja je prevazisla
cak i nenamerno zaasfaltirane sahtove kojih nije ni bilo
.!!!

Covece, uopste ne znam ni o kakvom asfaltu, ni o kakvim sahtovima pricas. Pises bezveze tek da bi pisao. I koga to stalno "NJEGA" spominjes? Ko je taj i da li stvarno mislis da cu za ovakve verovatno izmisljene stvari (jer kod hotela "Ambasador" uvek je bilo asfalta i betonskih ploca) ikog sta da pitam? Vi kad se zbunite, pojedini, stvarno ne znater izgleda sta pisete. Ili kazi jasno na sta mislis ili ne zamaraj.

ја сам чуо да су јој напредњаци обећали да ће кад проради нишки аеродром двапут месечно летети за Абу Даби у шопинг и баханалије, све о трошку градског буџета z:((

E, bas to. Niski aerodrom odavno radi, a ja da sam htela da se muvam po strankama ja bih se odavno uclanila u neku ili ovu zadnju. Medjutim nisam i uvek kazem ono sto je dobro u bilo kojoj stranci na vlasti, ali i ono sto je lose. E, sad, ako ti je i to krivo...

Мало се наљутила пошто очито није довољно наплатила све послове где је била нудиља, али изгледа да су пале неке компензације, па је опет "објективни коментатор".

Нека, треба сваког "цвећа" у божјој башти. Важно је да је препозната.

O kome ti to?
Ako je o meni, jel' to pretnja? Jel' tol'ko ne mozete da shvatite da ima nekog ko bez koristi i zaista misli ono sto pise ili govori?
Ako ne mozete, vas je problem, a mozda sudite po sebi, pa o sebi dovoljno govorite time, ne o drugom.

Ja verujem da ti iskreno verujes u ovo sto pises. Ti si dobronamerna i iskrena i zelis da ono sto nam prikazuju bude istina. I ja bih voleo da je tako. Ali...ja znam da je ovo samo marketinski potez (prizanjem, izvanredan) koji ce nas, poreske obveznike, kostati mnogo.
Ti zivis u zabludi da je u pitanju vracanje nekih pokradenih para u budzet. Ne samo da se nista od pokradenog i opljackanog nece vratiti, vec ce se ogromne pare dati sto na proces, sto na odstetu.
Da ova vlast zaista zeli vratiti deo opljackanog, prvog dana dolaska na vlast bi donela Zakon o ispitavanju porekla imovine sa teretom dokazivanja na lopovima.
No, kako da donesu takav Zakon kada su svi veliki lopovi iz prethodnih vlasti sada u njihovim redovima.
Zato sam ja polusaljivo (a u sustini istinito) napisao prvi post u kome sam trazio spisak uhapsenih da vidim ko se to na vrame nije uclanio u SNS. z:lol:

Dzos, Zakon oporeklu imovine se izradjuje i bice uskoro u proceduri kako sam nedavno cula u vestima. Inace i sama smatram da je to temeljni zakon.

I naravno, ja znam da svakoj akciji, svake vlasti, moze da se nadje mana jer u necemu (drugome) gresi, ali ovde treba pustiti tuzilastvo da odgovorno radi svoj posao kao sto je i policija svoj deo posla odgovorno odradila i ne bi tu trebalo da stane, naravno. A tuzilastvo ce proceniti da li je to zaista dovoljno, da li je neko kriv zaono za sta se sumnja i prema tome, pokrenuti ili obaciti postupak. Pustite ljude da rade svoj posao, jer ovako ispada, kad ne rade - ne valja, kad rade - opet ne valja i narodu se zaista ne moze ugoditi.

.
Оно што је Александар Вучић најавио још 2014. године, потврђено је ових дана. Срећна нам нова 2016. година!

ВУЧИЋ: Живећемо боље од 2016.године
http://www.pravda.rs/2014/09/19/vucic-zivecemo-bolje-od-2016/?lng=cir

PROROČANSTVO srpskog astrologa za 2016. godinu

Čuveni srpski astrolog Zlatko Zlatković predviđa kakva će biti 2016. godina i šta će Srbi od nje moći da očekuju. Evo šta je predvideo.

– Verovali ili ne, našoj zemlji predstoji dobra i plodna godina, pored svih dešavanja oko nas i u svetu. Porast standarda, jačanje dinara, povećanja penzija, plata, prihoda i stabilnosti..kao oaza u pustinji. Srbija se približava kraju tridesetogodišnje karme koja nas je potpuno iscrpela na svaki način. Svi ćemo konačno osetiti boljitak i dolazak dobrog i stabilnog vremena. Privreda će jačati, kao i ekonomija, a dolaziće još više stranih investitora – tvrdi on.

– Sledi još više prelepih radosnih vesti od naših sportista, koji će i na olimpijadi osvojiti više medalja nego ikada, umetnici takođe, kao i mladi na studentskim i školskim takmičenjima.

Kada je u pitanju politički život Srbije on kaže:

– Naravno, biće izbora, mislim u proleće 2016. godine. Međutim SNS će osvojiti skoro isti broj glasova kao i ranije, SPS takođe. Dakle, što se vlasti tiče ne vidim kardinalne promene, osim što će dosta ministara biti izmenjeno. Prosveta i medicina, konačno će krenuti na bolje, kao i socijalni uslovi, konkretno zapošljavanje i smanjenje broja nezaposlenih. Opozicija će biti i dalje razjedinjena. Dakle nama sledi jako dobra godina – tvrdi Zlatko.

– Naravno, mogu se osetiti manji zemljotresi oko Kraljeva u martu mesecu, na jugozapadu zemlje takođe. Leto će biti veoma toplo, verovatno i najtoplije u istoriji. Policija će funkcionisati veoma dobro, a kao rezultat toga, biće smanjenje kriminala i korupcije – završava svoju prognozu za naš portal ovaj astrolog.

http://www.tvbest.rs/212072-srbija-...-srpskog-astrologa-za-2016-zapalilo-je-srbiju

.

Back