Uspeh

Mali čičak

Stara legenda
Poruka
77.633
Sta je za vas uspeh?

Poslovno...
-ostvariti cilj?
-zaraditi novac?
-uzivati u celom putu tog posla?

Kako merite kolicinu stresa i prihoda?
Da li se nekad zapitate vredi li prihod tog stresa?
Merite li vase vreme dato tom poslu sa onim sto vi dobijete od njega(zadovoljstvo/novac)?

Kako vi zamisljate sebe kao uspesnu osobu u poslu kojim zelite da se bavite?
Da li podrazumeva velike zarade/putovanja/celodnevne aktivnosti ili vam je dovoljno da vas licno zadovolji? Ili zelite sve?

Davno procitah negde “Zelim ti da se uvek penjes ka vrhu, ali da do njega nikada ne stignes.” Jer sa vrha nema gde sem dole... sto nas tera na razmisljanje da li je put vazniji od cilja? I trud od uspeha?

Sta je za vas uspeh?

Poslovno...
-ostvariti cilj?
-zaraditi novac?

Kako merite kolicinu stresa i prihoda?
Da li se nekad zapitate vredi li prihod tog stresa?
Merite li vase vreme dato tom poslu sa onim sto vi dobijete od njega(zadovoljstvo/novac)?

Kako vi zamisljate sebe kao uspesnu osobu u poslu kojim zelite da se bavite?
Da li podrazumeva velike zarade/putovanja/celodnevne aktivnosti ili vam je dovoljno da vas licno zadovolji? Ili zelite sve?

Davno procitah negde “Zelim ti da se uvek penjes ka vrhu, ali da do njega nikada ne stignes.” Jer sa vrha nema gde sem dole... sto nas tera na razmisljanje da li je put vazniji od cilja? I trud od uspeha?
Raditi posao koji nas ispunjava! To je krajnji cilj!
Novac mi nikad nije bio krajnji cilj (ni za šta u životu) ali je dolazio.Uvek sam pre birala posao koji volim, nego bolje plaćeni.Par takvih bolje plaćenih prilika sam odbila, ali mi nije žao. Po istom principu sam birala i fakultet (upisala sam i završila koji sam želela), nisam se rukovodila, da li je i koliko perspektivan! Ja sam osoba koja dobro poznaje sebe i brzo donosim odluke. Takva sam i u poslu.Nije za mene "triput meri, jednom seci"! Kad donesem odluku da je nešto dobro za mene, to je to. Bolje nisam ni mogla, ni umela...prema tome, ENJOY IT!

Poslednja izmena:
Najgori savet koji danas svi furaju ,je da deci govore kako treba da sanjaju velike snove i imaju visoke ciljeve,to je onako vrh dna centrifuge raspalog sveta
Moj uspeh je sto mi malo treba,sto sam imao strpljenja i kad nisam nista imao i kad sam previse imao nisam poleteo,sto ne radim za druge i nikom ne polazem racune,sto sam bio predobar u tom sto radim iako ne dam maximum,deca i parce zemlje jedino vredno sta ostaje posle nas,materijalne nebuloze su bezvredne kad se nema zdravlje i kad se neko izgubi

Uspešna sam i nema tu mnogo filozofije. Ostala sam dosledna sebi, a mogu da budem u svom poslu ono što jesam i izvučem iz sebe sve svoje talente. Karijera je put koji se pažljivo gradi i na kome se mnogo radi. Presudno je umeti sa ljudima i imati dobru procenu.
Uspeh merim time što sam plaćena, priznata i mogu da živim normalno od svog rada, a moje znanje i iskustvo se ceni i poštuje.

Uspeh je samoprevazilaženje. Uvek iznova i iznova.
Postaviti neke svoje ciljeve, i truditi se da ih ostvariš mic po mic. Ali opet živeti u sadašnjem trenutku ne na leru do nekog sledećeg, svestan i zahvalan na onome što imaš. To ko ume. Hbga, zvuči kao jeftina brošura. Nikad od mene kouč neće postati. :)))
Novac nije merilo, ali je fina satisfakcija.

Uspeh je samoprevazilaženje. Uvek iznova i iznova.
Postaviti neke svoje ciljeve, i truditi se da ih ostvariš mic po mic. Ali opet živeti u sadašnjem trenutku ne na leru do nekog sledećeg, svestan i zahvalan na onome što imaš. To ko ume. Hbga, zvuči kao jeftina brošura. Nikad od mene kouč neće postati. :)))
Novac nije merilo, ali je fina satisfakcija.
Lepo napisano... uzivati u putu... ne samo u cilju...

Sta je za vas uspeh?

Poslovno...
-ostvariti cilj?
-zaraditi novac?

Sve zavisi od čoveka do čoveka.
Za mene je uspeh probuditi se s osmehom i veseliti se danu koji te čeka.
Ne mora biti ostvaren cilj, ne moraju biti ni zarađene pare, ne mora se ni uživati u poslu. I posao u kom ne uživaš moraš odraditi, neće to niko drugi odraditi umesto tebe.
Dovoljno mi je biti zadovoljan samim sobom, znati da sam dao sve od sebe i nisam nikad odustao kad sam ocenio da imam i namanju moguću šansu da nešto uradim i postignem.

Meni je uspeh svaka moja godina koju sam iza sebe ostavila, a nisu bile med i mleko mnoge, uspeh mi je porodica koja iako komplikovana funkcionise, razvija svako svoja interesovanja, postuje svako tudje hobije i vreme. Uspeh je sto sam izasla iz okova drzavnog sistema i dobila mogucnost da biram gde cu i kako i koliko da radim.
Ne mislim da sam nesto posebno uspesna ali polako ostvarujem ciljeve od onih mikro ( promenicu auto do proleca, npr.) do nekih mnogo vecih u zivotu.
Zadovoljna sam. Srecna. To mi je mnogo vaznije.

pa tako nekako.. poceli smo da kenj.. kao uspeh je kad se ujutro probudim i kad mogu da kakim i piskim.. kao da ne znamo sta je uspeh... biti anasteziolog (sto bi rekla macka... ne anesteziolog vec anasteziolog), toe uspeh npr

Back