Usmeriti buduceg java2 programera

• Začetnik teme Začetnik teme Paranoja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
P

Paranoja

Gost
Pozdrav svima!
Evo problem koji me muci - zeleo bih da budem Java programer. Verovatno kao i svaki drugi programer krenuo sam da trazim knjige po internetu misleci da,kada ih nadjem sednem i zagrejem stolicu. E tu sam se nasao pred velikim problemom(J2SE,J2EE,J2ME),sta dalje?
Sta bi bilo najbolje, sta je sada u trendu, sta ce biti u trendu za nekih 5 godina???
Da li raditi baze, servlete...???
Krenu sam sa radom da dobijem osnove Java programiranja, i evo radime vec nekih mesec dana, ali ja stvarno neznam sta salje?!
Unapred zahvalan "sve je zauzeto".Pozdrav!

Paranoja:
E tu sam se nasao pred velikim problemom(J2SE,J2EE,J2ME),sta dalje?

Za pocetak J2SE. Kada to naucis, znaces dovoljno da sam odlucis kuda dalje.

Paranoja:
Sta bi bilo najbolje, sta je sada u trendu, sta ce biti u trendu za nekih 5 godina???

Java ce verovatno biti u trendu. Sto vise znas to bolje. Ja licno mislim da programiranje za mobilne telefone (J2ME) ima dobru buducnost.

Paranoja:
Da li raditi baze, servlete...???

Zasto ne oboje? Servlet-i nisu neka velika mudrost, a mogu da se upotrebe i kod softvera koji radi sa bazama podataka. Uci sto vise, da bi bio sto bolji, kako bi mogao da zavrsis sto vise posla, ne bi li napredovao na poslu i zaradio vise love. Zar nije jednostavno?

Paranoja:
Krenu sam sa radom da dobijem osnove Java programiranja, i evo radime vec nekih mesec dana, ali ja stvarno neznam sta dalje?!

Ja sam ostavljao linkove na ovom forumu, i mrzi me da ih navodim opet. Ako ti stvarno treba dodatna literatura potrazi po forumu, u delu "programiranje", ili ako ti je lakse otvori Google i kucaj "Bruce Eckel free books" i trazi knjigu "Thinking in Java". To je fantasticna ebook koja ce ti objasniti mnoge stvari vezane za objektno orijentisani pristup programiranju i za mnoge koncepte koji se tu primenjuju.

Back