Uskrs

• Začetnik teme Začetnik teme Reg
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Добро ти је познато, све помесне православне цркве истог дана прослављају Ускрс, без обзира да ли су кориговале календарску грешку или не (попут наше).

Meни је смешан разлог да треба прећи на грегоријански календар, јер ће тако тобоже сви хришћани ускладити датуме највећег хришћанског празника.

Meни је смешан разлог да треба прећи на грегоријански календар, јер ће тако тобоже сви хришћани ускладити датуме највећег хришћанског празника.

Ма да... Ускрс нема везе са тим. Једино би сви онда Божић и остале фискне празнике славили истог дана (мада га већ и данас славимо истог датума, 25. децембра, само по различитом бројању).

Мислим да се и у време јединствене хришћанске цркве Ускрс прослављао у другачије датуме на истоку и на западу.

Malo mi smeta to sve oko Uskrsa...Mnogo se taj dan potencira...Kao budite dobri,promenite se...Ali, to samo na taj dan...Svaki dan bi trebao da bude dan USKRSNUĆA za one koji veruju...Mnogo nam se sve izlizalo pa i ta vera više nije nešto.Ili tačnije ljudi koji su uzeli u ruke ZLATO koje doneo HRIST napravili su od njega po starom dobrom običaju BLATO..Oh, bože, kakvi heretički stavovi...Pakao mi ne gine:roll:

Malo mi smeta to sve oko Uskrsa...Mnogo se taj dan potencira...Kao budite dobri,promenite se...Ali, to samo na taj dan...Svaki dan bi trebao da bude dan USKRSNUĆA za one koji veruju...Mnogo nam se sve izlizalo pa i ta vera više nije nešto.Ili tačnije ljudi koji su uzeli u ruke ZLATO koje doneo HRIST napravili su od njega po starom dobrom običaju BLATO..Oh, bože, kakvi heretički stavovi...Pakao mi ne gine:roll:

Svaka chast!!!

U ""pakao"" ne idu iskreni!!!;)

Katolichka crkva, "zaglavila" u biznis, politiku, razvrat, ....
To je po meni jedino svetlo...Tačnije jedina CRKVA koja još ima uticaja na nešto...I ne zloupotrebljava ga...Ti argumenti svakako imaju istine,ali su stari...Koristio ih je još Martin Luther...Mislim da je došlo do kvalitativnih promena i da ima nade za Katoličanstvo:cool:...

Pa eto, to je ovde uobičajeno i mislim da je to lep običaj. Iako se ne poznajemo lično, znamo mnogo toga jedni o drugima, ako ništa drugo, znamo političko opredeljenje, a ipak smo samo obični ljudi, pa nije na odmet biti ljubazan. To ne boli, a i prija onome kome je upućeno.

....a pusti neki su toliko ostrašćeni...da je upitno jesu li samo "obični" ljudi;):lol:

Back