Uskrs

• Začetnik teme Začetnik teme Reg
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Reg

Elita
Poruka
24.712
Iskoristiću priliku da svim formumašima, a i ostalim vernicima koji sutra slave Uskrs, poželim sve najbolje. Lepo provedite praznik!!

Pa hvala u ime mog supruga i resto Italijana. Oni su nekako, po prirodi stvari, katolici.
Simboli Uskrsa su ovde malo drugačijih od naših. Nema farbanih, već gromadnih čokoladnih jaja (s poklonom umesto žumanjka), jedu slatkiše koje zovu pastijera i kolomba. I jagnjetinu, naravno.
I nećete verovati, bar moje komšije, ljudi koje ovih dana srećem u bolnici, danima unapred čestitaju jedni drugima njihovu Pasqua-u, okupljaju se iznova velike razdvojene porodice i zaista se raduju.
Usput, i ja čestitam Uskrs svim katolicima na forumu.

Ja mislim da ovi nashi popovi stalno grijeshe...ali bash sve. Kada kazu bijelo ono je crno.
Evo, ti kalendari... potpuno su me zbunili sa Julijanskim i Gregorijanskim Kalendarom.

Ako je tacan (tachniji) "katolichki" pa koji moj.... ovi opet zezaju ovaj narod u Srbiji.
Sestrice i braca Grci, kao noramalan svijet slavi....

eh, da pitam nekoga u Srbiji koliko je sati ne bi mu vjerovao jer ...

Ja mislim da ovi nashi popovi stalno grijeshe...ali bash sve. Kada kazu bijelo ono je crno.
Evo, ti kalendari... potpuno su me zbunili sa Julijanskim i Gregorijanskim Kalendarom.

Ako je tacan (tachniji) "katolichki" pa koji moj.... ovi opet zezaju ovaj narod u Srbiji.

Kakve veze ima koji je tacniji kada u sustini ni jedan tacan nije. Ovi drze do tradicije i to je to.

Sasvim tačno, bravo čizmice, daj onda da čestitamo Uskrs i svim pravoslavcima koji ga sutra slave.
Dakle, srećan Uskrs i svim pravoslavcima koji ga sutra slave.

Sve Pravoslavne crkve, koje su usvojile novi-kalendar, slave BOZIC 25 DECEMBRA A USKRS PO "STAROM" KALENDARU!!!Isto kao Srpska,Ruska... pravoslavna. crkva!

i svakako, SRECAN USKRS :heart:

mne-boy, ni ja ne verujem u te gluposti, ali nisam ateista; pripadam negde gde se ne veruje u uskrsnuće no u reinkarnaciju duše i apsolutnu slobodu. Čini što ti je volja.

Back