Uskoro naplaćivanje ulaska na Kalemegdan?

Strigoi

Elita
Poruka
23.108
Uskoro naplaćivanje ulaska na Kalemegdan?

https://www.krstarica.com/vesti/srbi...=banner_header
Moguće je da će se nekoj od narednih godina naplaćivati ulaz na Gornji grad Kalemegdanske tvrđave, kaže za B92.net gradski sekretar za kulturu Ivona Jevtić.

Jevtićeva je istakla da bi moglo da se dogodi u “narednom periodu”, odnosno verovatno za “narednih godinu ili dve”.

Osim toga, ona je istakla da se u tom slučaju neće naplaćivati ulaz na ceo Kalemegdan, već samo na Gornji grad, što će, kako kaže, JP “Kalemegdanska tvrđava” doneti veća sredstva.
Daklem, sto ste videli od Kalemegdana, videli ste. Ali kako ce penzioneri didu da igraju saha i hvat...hrane golubove? Zar po bazi glasackoj tako da se udara?
Dalje predlazem da se gradjanima naplacuje izlazak iz zgrade/kuce na ulicu, a oni koji mogu da dokazu da izlaze na ulicu da bi stigli na radno mesto, da imaju popust. Mozda mesecna karta za izlazak na ulicu, BusStreet?

Nema nijedne tvrđave u svetu u kojoj se ne naplaćuje ulaz. Najmanje 5€. Mislim čak da negde postoje dve cene - za domaće goste i za strance. Lično mislim da bi ta odluka bila dobra jer bi obezbedila novac za održavanje Kalemegdana, za organizovanje možda nekih manifestacija u Cvijeti Zuzorić, na košarkaškom terenu, Donjem Kalemegdanu, u Opservatoriji.... Zašto mislite da bi bilo strašno naplatiti strancima ono što bi i kod svoje kuće platili?
Drugi je problem što u ovoj zemlji nije izvesno da bi se prikupljeni novac i koristio za namene održavanja kompleksa tvrđave i unapređivanja turističke ponude....

Nema nijedne tvrđave u svetu u kojoj se ne naplaćuje ulaz. Najmanje 5€. Mislim čak da negde postoje dve cene - za domaće goste i za strance. Lično mislim da bi ta odluka bila dobra jer bi obezbedila novac za održavanje Kalemegdana, za organizovanje možda nekih manifestacija u Cvijeti Zuzorić, na košarkaškom terenu, Donjem Kalemegdanu, u Opservatoriji.... Zašto mislite da bi bilo strašno naplatiti strancima ono što bi i kod svoje kuće platili?
Drugi je problem što u ovoj zemlji nije izvesno da bi se prikupljeni novac i koristio za namene održavanja kompleksa tvrđave i unapređivanja turističke ponude....

Čak je izvesnije da neće :roll: ... kada bi novac stvarno išao u prave ruke to bi svakako bila dobra stvar, ali...

:roll:
Ne rise... Ne mozes uporedjivati Srbiju sa ostatkom normalnog sveta.. 5e normalnim drzavama nije nista, ovde mozes imati rucak 2-3 dana sa tim..
A od kojih para se to sada odrzava ako im trebaju pare za odrzavanje?

:roll:
Ne rise... Ne mozes uporedjivati Srbiju sa ostatkom normalnog sveta.. 5e normalnim drzavama nije nista, ovde mozes imati rucak 2-3 dana sa tim..
A od kojih para se to sada odrzava ako im trebaju pare za odrzavanje?

Baš zato što strancima 5€ nije ništa, baš zato i treba da nam plate da posete istorijski spomenik čija bi poseta u njihovoj zemlji iznosila možda i 10€.
Drugo, Kalemegdenska tvrđava nije primarno šetalište, park za penzionere i mesto za gluvarenje dokone omladine. To je pre svega kulturno-istorijski spomenik.
Treće, pakla cigareta košta 250-300din (a drugi smo najveći pušači u svetu, posle Grka), dakle, ne prihvatam da je Srbima mnogo da daju "once in a blue moon" 500 din da odu na Kalemegdan.

Baš zato što strancima 5€ nije ništa, baš zato i treba da nam plate da posete istorijski spomenik čija bi poseta u njihovoj zemlji iznosila možda i 10€.
Drugo, Kalemegdenska tvrđava nije primarno šetalište, park za penzionere i mesto za gluvarenje dokone omladine. To je pre svega kulturno-istorijski spomenik.
Treće, pakla cigareta košta 250-300din (a drugi smo najveći pušači u svetu, posle Grka), dakle, ne prihvatam da je Srbima mnogo da daju "once in a blue moon" 500 din da odu na Kalemegdan.

Puno vise domacih nego stranaca posecuje kalemegdan, argument ti je nistavan.. Za kalemegdansku tvrdjavu je izginulo more ljudi da bi mogli da setaju slobodno a ti bi sada da to ogranicis !??
Nisu svi pusaci a i sam si rekao da penzioneri setaju tamo redovno, tako da nije once in a blue moon..
Kao sto rekoh, ne rise.. Nece Beograd propasti ako ne naplati tih 5e ljudima..

Vidi ovako: nemam nameru da se s tobom "nadgornjavam", ali imam pravo na svoje mišljenje. Prvo, nema veze koga ima više, nego čemu spomenik služi. Ako domaći gosti plaćaju ulazak u Teslin muzej, zašto ne bi i na tvrđavu (kao svuda u svetu)? Drugo, ne znam kad si poslednji put bio na Kalemegdanu (pošto ti je lokacija "Vukovar"), al ti "većinski" posetioci što spavaju po klupama, ostavljaju pikavce, konzerve od piva i špriceve po travnatim površinama baš nam i nisu za diku. Donji Kalemegdan ima dovoljno veliki park kojim bi mogli ljudi da se šetaju, kao što odmah ispod Kalemegdana imaju najlepšu pešačku zonu s pogledom na Tvrđavu i tik uz reku. Ne manjka Beograđanima parkova; al imamo samo tu jednu tvrđavu.

Mda, vec je zatvoren i Narodni muzej i Muzej savremene umetnosti, ni to nikome ne treba... Bolje je da svi sede kod kuce i gledaju rijalitije, sta ima da bleje u blizini kulturno/istorijskih spomenika.

Aha... Oće, oće... Tu će parice da idu... :lol:

- - - - - - - - - -

Majke ti, oces svakom tinejdzeru koji samo sedi u prirodi ili meni npr koja dodjem samo da sednem na klupu da citam knjigu za to da naplacujes ulaz od 5e? Ja za 5e skuvam rucak koji se jede 3 dana i ne pusim cigare. :rtfm:

Vidi ovako: nemam nameru da se s tobom "nadgornjavam", ali imam pravo na svoje mišljenje. Prvo, nema veze koga ima više, nego čemu spomenik služi. Ako domaći gosti plaćaju ulazak u Teslin muzej, zašto ne bi i na tvrđavu (kao svuda u svetu)? Drugo, ne znam kad si poslednji put bio na Kalemegdanu (pošto ti je lokacija "Vukovar"), al ti "većinski" posetioci što spavaju po klupama, ostavljaju pikavce, konzerve od piva i špriceve po travnatim površinama baš nam i nisu za diku. Donji Kalemegdan ima dovoljno veliki park kojim bi mogli ljudi da se šetaju, kao što odmah ispod Kalemegdana imaju najlepšu pešačku zonu s pogledom na Tvrđavu i tik uz reku. Ne manjka Beograđanima parkova; al imamo samo tu jednu tvrđavu.

Teslin muzej je institucija kulture. :P

To đubre koje ljudi bacaju je problem sveopšte nekulture. Ljudi bacaju đubre generalno gde stignu zato što su seljačine nevaspitane.

Znaš li ti koliko je teško panzionerima da se spuste do Donjeg Kališa? A kamoli da se vrate.

Zaboravljaš da su na Kališu i crkva Sv.Petke, crkva Ružica, restoran Kalemegdanska terasa, kafić Boho bar, observatorija, Prirodnjački muzej, Vojni muzej, Jura park, Rimski bunar, Vojni bunker, Barutana, Zoo vrt... Plus, Kalemegdan je neizostavan učesnik manifestacije Noć muzeja svake godine. A to se kao sve ne naplaćuje ulaz?

Kalemegdan je sada prevashodno park sa ostacima tvrđave u okviru kojeg su navedene institucije/postavke čija se poseta naplaćuje.

Back