Uskoro kraljevsko venčanje u Srbiji

samo uporedi sa uslovima u kojima su ziveli veterani u drugim drzavama,( ali nikako sa tretmanom koji su imali kod Slobe, to je vec za plakanje),,,,,,za ono vreme, kada su svi solunski borci dobijali po 3 lanca zemlje u Banatu, kada ni jedna drzava nije davala penzije ili bilo kakve privilegije obichnim vojnicima......a da ne spominjem partizane koji su ostali da zive u bedi jer su morali da obezbede najveci moguci luksuz svijim komunistichkim "saborcima

Da mi je samo da znam kako umesa partizane i Slobu u celu pricu o kraljevini i Prvom svetskom ratu. :eek:

A kad vec umesa partizane i Slobu, kako ti se ne omace i po koji komentar postslobinskom rezimu i njegovom tretmanu srpskih boraca?

Zasto li ti je to tako promaklo, pitam se... :think:

Све је то народ градио од свог зноја и труда.
Tako je. :ok:

Није ми јасно докле ће ову крајње неинтелигентну и полуписмену породицу називати краљевском. Какав краљ, муда и сарме, Србија је република која чека диктатора да исплива из блата.
Tako je. :ok:

Naravno, stvorili jednu veliku, bogatu, u to vreme savremenu drzavu koja je bila najbliza nachelima danashnje EU, koliko su bili u zabludi, zanemarujuci mentalitet ovog polu-sveta, vidi se po tome shto smo danas blizi 13. nego 21. veku
Ne nego su bili pohlepni. **** ih KSHS.

Па ни они нису нешто поштовали Обреновиће .
Upravo to.

samo uporedi sa uslovima u kojima su ziveli veterani u drugim drzavama,( ali nikako sa tretmanom koji su imali kod Slobe, to je vec za plakanje),,,,,,za ono vreme, kada su svi solunski borci dobijali po 3 lanca zemlje u Banatu, kada ni jedna drzava nije davala penzije ili bilo kakve privilegije obichnim vojnicima......a da ne spominjem partizane koji su ostali da zive u bedi jer su morali da obezbede najveci moguci luksuz svijim komunistichkim "saborcima
A zasto je moj pradeda koji je bio dobrovoljac na Solunskom frontu ( vratio se iz SAD), morao da placa ratni porez, a inace je taj porez nametnut svim porodicama ciji su clanovi ratovali na strani AU?

Inace kako je u onim salonima u Holandiji. Dobro zaradjujes? Ces imati para da posaljes neki poklon princu za vencanje? :per:

e zabole me za princa.....ko ga priznaje za princa nek ide na svadbu....za mene srpska dinastija ne postoji od 41,kad je kukavicki pobegla sa vladom u london a narod ostavila na milost i nemilost kako okupatoru,tako i domacim izrodima koji u gradjanskom ratu unakazise srbiju...posledice su vidljive i dan danas....
za mene je kralj jos tada abdicirao....ako srbija oce da bude monarhija,ako narod tako oce---nek izabere neku drugu casnu porodicu za kraljevsku...a ove pajace koji ni srpski nisu naucili a pretenduju na presto treba ignorisati....
Slazem se!

Pod jedan prestani sa tom komunistickom bajkom "kako su Karadjordjevici pobegli sa gomilom zlata i blaga, opljackanog od naroda",
a koliko je meni poznato poslednji kralj Petar je umro od gladi i siromastva negde u USA sedamdesetih godina?!

:think:

To nije bajka , no živa istina, a ovo "umiranje od gladi"...pa šta da ti kažem...vratilo mu se...koliko naroda je isto poumiralo od gladi zbog njihove izdaje i lopovluka:sad2:

koliki ste srbi i patriote vidi se iz svakog vasheg posta :dash::dash::dash: vidi se da ste za srBstvo chuli od Vjekoslava Sheshelja....puna vam ******a usta srpstva i Srbije, pljujete po komunistima (a u isto vreme ste napaljeni na "majchicu SSSSR) i sprdate se sa dinastijom Karadjordjevic

Dinastija Karadjordjevickao simbol Srbije,(sve vredno shto je u ovoj zemlji napravljeno oni su gradili, oprashtam onima u dijaspori ili iz teshke provincije, koji su od Beograda videli samo zeleznichku stanicu) zasluzuje malo vishe poshtovanja a ovi otuzni komentari govore o vama najvishe

ps.Mladi princ, sin prestolonaslednika, Petar (dace Bog, III Karadjordjevic) je jedan lep i pametan momak i sigurno mu nije bilo teshko da nadje devojku iz Srbije ali, tradicija nalaze da se kraljevi (mozda i buduci) nikada ne zene devojkom iz svoje zemlje, on njih dozivljava kao svoju sestru

:eek::dash::dash::dash:...neverovatna količina gluposti ovde napisana, a mislila sam da me ništa više ne može iznenaditi:dash::roll::neutral:

A zasto ?! Bole vas dupe,tito je pare uzimo,na NAS RACUN i mi sad to otplacujemo!
Da se opet rodi,dobio bi od mene BAZUKU medju oci!

A ovi današnji ?:eek:
Na čiji račun oni zadužiše i deveto nam koleno, aaaa, majku vam božju ?:dash::dash::dash:

e zabole me za princa.....ko ga priznaje za princa nek ide na svadbu....za mene srpska dinastija ne postoji od 41,kad je kukavicki pobegla sa vladom u london a narod ostavila na milost i nemilost kako okupatoru,tako i domacim izrodima koji u gradjanskom ratu unakazise srbiju...posledice su vidljive i dan danas....
za mene je kralj jos tada abdicirao....ako srbija oce da bude monarhija,ako narod tako oce---nek izabere neku drugu casnu porodicu za kraljevsku...a ove pajace koji ni srpski nisu naucili a pretenduju na presto treba ignorisati....[/
QUOTE]

:ok::ok::klap::hvala:

Gazila Moravu
D. MITROVIĆ, 26.08.2009 20:04:23

Od svih banja u kojima je boravio, kralj Petar Prvi najviše je voleo lepoticu podno Jastrepca - Ribarsku banju. Tako je bilo nekada. A sada, kad poželi da se odmori, ovde dolazi i njegova bratanica, princeza Jelisaveta Karađorđević. Tu je redovno kada joj je potrebno da prikupi snagu, da oslušne prirodu, da bude u društvu svojih novih prijatelja...
Dok je u banji,
nema vremena “da sedne”. Šeta puteljcima između stoletnog rastinja, obavezno pešači do etnorestorana “Srndaljska vodenica”, smeštenog u dubokoj zabiti ove lepe planine. Igra basket, kupa se u otvorenim bazenima s termalnom vodom, obilazi svetinje..., a pre nekoliko dana bila je na celodnevnom splavarenju Južnom Moravom.
- Princeza je naš dragi gost i htela je da vidi našu novu ponudu - splavarenje Južnom Moravom. Divila se prirodnim lepotama ovog kraja, od manastira Sveti Roman u Đunisu, koji je iz devetog veka, odakle krećemo, pa sve do Stalaća, do tromoravlja. Prvi put je videla čuvene moravske meandre pored Mojsinjske planine, koja je u narodu poznata kao srpska Sveta gora. Na njoj se nalazi 77 crkava i crkvišta, a pored nekih svetinja smo se i odmarali - kaže dr Branislav Katančević, direktor Ribarske banje.
Princeza Jelisaveta ne krije da se najbolje odmori u Ribarskoj banji i da je “zaljubljena” u ovaj kraj. Uvek ističe da je ponosna što je pronašla banju u Srbiji koja se ne razlikuje od čuvenih, evropskih, onih s Pirineja.
- Ovo je pravi raj na zemlji. Ovo samo našoj Srbiji priroda može da podari. Ovi sposobni ljudi su umeli da u bajkovit ambijent na najbolji način uklope savremene sadržaje, da stalno nude nove, i to zaista treba videti i u svemu uživati - kaže princeza Jelisaveta.

http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=10&status=jedna&vest=155042&title_add=Gazila Moravu&kword_add=jelisaveta karadjordjevic%2C riba

Back