user guest

salbo_pismena

Ističe se
Banovan
Poruka
2.767
kako da nateram user guest da ide na internet..kada on nece:)
ne pojavljuju se uopste komande da moogu na net da izadjem..
zasto?
drugi useri se sasvim normalno ponasaju:) kada je internet u pitanju
a on ne..
zasto?

SALIM SE MALO
ali sam cula kako microsoft preporucuje da se na internet ide preko tog usera jer je virusu onda jako tesko da se "zakaci " za bilo koji program servis itd,,jer nista od toga nije aktivirano
ali na mom useru,,nema opcija da ides na internet uopste

Ajd' ozbiljno,ako si cula da mikrosoft preporucuje onda ih nazovi i pitaj kako to da se postigne kad su upravo to zabranili Guest Account-u.
I sta ce ti to u ostalom?Stalno petljas nesto....:)

Mozes samo postici da Guest koristi konekciju administratora,ali onda mora admin biti logovan.Posto se konekcija gubi prilikom fast user swiching moras u reg. bazi da zadas kljuc kako bi ona ostala.I to ako imas dial-up ili adsl...
Znaci start->run kucaj regedit pa lupi enter.
Pronadji HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\Winlogon .
Onda sa desne strana na prazno klikni desnim klikom pa new->stringvalue i kucaj KeepRASConnections.Posle toga dva klika na to pa zadaj vrednost 1.Resetuj komp,uloguj se kao admin,konektuj se pa idi na start->log off->swich user....

Ako nesto zeznes u reg.bazi nemoj ovde da kukas posle.Sve sto tamo radis,radis na svoju odgovornost.
A izmedju ostalog mogla si ovo sigurno naci negde na netu dok si cekala da ti se odgovori.
btw ja sam davno negde pronasao finu kolekciju ovakvih 'zezalica' za reg.bazu pa povremeno kad nemam sta pametnije da radim igram se.Ako nekom treba mogu mu poslati...Mada sve to postoji na netu....

I jos nesto,nije da niko ne zna.Sigurno znaju...Samo niko nece da te usmerava u tom pravcu jer mozes nesto da zeznes.I ja ti kazem nemoj mnogo da komplikujes...lako mozes od jednog posla da napravis dva i vise ;)

sada sam procitala poruku
ja sam mastovita osoba,stalno tezim ka boljem:)
nisam probala ali probacu
a imam i lek ako zeznem nesto,,,idem na safe mode
ili na restore
:)
procitala sam u nekom casopisu,,za kompijutere... pismo citalaca da on net koristi iskljucivo preko user guesta
da tamo nisu neki servisi ukljuceni ,,sta ja znam,sta nije ukljuceno,i kao virus se nema zakaciti na nesto...
i prezadovoljan je...eto
t

KACE SE SAMO NA SERVISE?
A KAKO DA ISKLJUCIM SERVISE??
Servis mozes iskljuciti samo pod uslovom da ne remeti rad racunara...
Dobro se informisi cemu sluzi pre nego ga iskljucis;)

Pomaze i da ne budes paranoicna, ja nikad nisam koristio GUEST account(cak sta vise odmah ga DISABLE), pa opet mi se nikad nije virus "zakacio na servis". Jedno vreme je bilo napada na RPC servis koji je uslovljavao gasenje racunara za 60sek, ali je brzo izbacen pach. Ali to i nije bio virus, vec napadom se servis gasio sto je prouzrokovalo gasenje racunara...bez posledica.

jos jedno pameto pitanje
dakle
a sta ako oskljucim na run sve serivise
onda mi nece raditi internet
kako da iskljucim sve servise sem,,, za internet
Sta oznacava ova radnja? ;)

Ponovo, ne mozes ih sve iskljuciti jer ti nece raditi komp...Neke servise mozes, ali ne sve jer su od vitalnog znacaja za rad kompa.
Pogledaj na netu Black Viper sajt o servisima, procitaj pa odluci;)
http://www.blackviper.com/WinXP/servicecfg.htm

dobrro

ok
a sada
...
onaj program za ne primanja smsa sa odredjenog broja
molim link za download
Jel si ti blesava?
Pa dao sam ti link...i sajt...i kratko uputstvo8)
-znaci napravis "rule" i stavis check sender pa taj broj, stavis izvrsenje na "auto", a izvrsenje da bude "delete"...trebao bi da automatski brise sve poruke sa tog broja...

Imam razumevanja zato sto sam mozda i ja nekada u pocetku bio takav.Mada mi se cini da sam bolje kapirao. ;)
Da vidimo,zaimb,sta tebi treba?Program koji ce da obrise poruku koja je stigla sa odredjenog broja ili da mozes da je procitas ali da onom ko je slao ne stigne status report da je poruka urucena.
Budi samo malo preciznija kad postavljas pitanje i kad ti se da odgovor probaj da bar zapamtis da je odgovoreno.;)

:)
pa dobro priznajem
tupava sam i sta sada
bar priznajem
mozda sto je zenski mozak predodredjen da se usmeri na druge stvari,,,
mozda,a mozda i ukapiram iz prve ali kako ne znam bas kako sve funkcionise hocu da budem 100% sigurna da radim kako treba,,,
dalje
,,,
treba mi program koji
1, ako moze,obrise sve poruke koje stignu na telefon
a ako ne
onda program koji obrise poruku sa odredjenih brojeva ,,,da i ne znam da mi je stigla poruka
,,obavestenje o tome da li je poruka stigla ili ne,,,nije mi to vazno
2..
da li ,i koji je postupak da na lap topu stavim jos jedan disk ili zamenim ga sa diskom koji ima vise prostora i koliko je to rizicno za rad samog lap topa?
3
hvala vam na razumevanju
pa ,,ko zna kada budem u mogucnosti,,,osecajte se pozvano na pice
hvala

Back