USB flash 64 gb

Voobo80

Primećen član
Banovan
Poruka
623
Ovako , posedujem usb flesku kingston na 64 gb . Problem je u tome sto ne znam na koji nacin sam uspeo da izbrisem iz nje njene drajvere . Kad je ukljucim na racunar prijavljuje mi je kao "usb 2.0 disk" a ne kao ranije " kingston datatravel" i sporo radi , gotovo nikako . Zanima me sad kako mogu to da resim , da je resertujem , ubacim stare drajvere orginalne ili sta vec uraditi kako bi je vratio na staro stanje.
Veliki pozdrav i unapred hvala za svaku informaciju .
 
Oho, ja sam bio modifikovao post pa je ostao samo beskorisni dio posta a srž sam obrisao.
Originalni post je bio u fazonu da se firmware ne može izmjeniti iz operativnog sistema. Da li si pokušao na nekom drugom računaru. Preimenovati stik možeš uvijek, samo odeš na my computer, desni klik na stik, i rename. A to je ogroman kapacitet za tako spor USB 2.0.
 
Par pitanja za tebe.Koji je tacno model Data Travelera u pitanju,koji operativni sistem koristis i u kom si ga fajl sistemu formatizovao? Tako veliki usb flash mora biti u NTFS fajl sistemu,sto u slucaju kod XP-a znaci da ne mozes to da izvedes "levi klik na njega pa format" jer ti ne daje NTFS nego samo fat ili fat 32 i to onda ne radi kako treba zbog ogranicenja tih fajl sistema.Ako ti je sada u FAT/FAT32 formatizuj ga u NTFS

Kod XP-a se u NTFS flash formatizuje ovako:

levi klik na "my computer" pa opcija "manage"Onda imas sa leve strane opciju "storage"i u njoj podopciju "Disc Management" Klikom na "disc management"izlistace ti sve particije i sve diskove u sistemu (hdd i removable diskove)
Tu nadji kingston(removable drive) i idi na format.Dobices upozorenje da ce sve biti izbrisano itd i odgovori sa yes.Onda izaberi NTFS fajl sistem i stikliraj "perform ä quick format"i idi na ok i posle deset-petnaest sekundi bice formatizovan (pisace status Healthy" i onda probaj kako se ponasa,trebalo bi da radi ok.Ovako to izgleda u win7,ali i u xp je slicno pa nebi trebalo da imas problema:


Naravno,pazi da ne formatizujes ceo HDD ili neku particiju sa HDD-a :dash:
 

Prilozi

  • Untitled_cr.jpg
    Untitled_cr.jpg
    43,9 KB · Pregleda: 8

Back
Top