- Poruka
- 23.453
Iako se u Beogradu ljudi snabdevaju u kontejneru, dok u Švici sojke voze Porsche?U principu, čak ni u Švajcarskoj kvalitet života nije na toliko višem nivou od srpskog u odnosu na ono kako se misli ovde.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Iako se u Beogradu ljudi snabdevaju u kontejneru, dok u Švici sojke voze Porsche?U principu, čak ni u Švajcarskoj kvalitet života nije na toliko višem nivou od srpskog u odnosu na ono kako se misli ovde.
U principu, čak ni u Švajcarskoj kvalitet života nije na toliko višem nivou od srpskog u odnosu na ono kako se misli ovde.
Iako se u Beogradu ljudi snabdevaju u kontejneru, dok u Švici sojke voze Porsche?
U principu nisi u baš potpuno u pravu.У принципу, живот у Београду и живот у Цириху су као дупе и око, по сваком замисливом показатељу.
Како је тек ван Београда не смем ни да мислим а да се не стресем и да ми не буде мука.
Zar ne znaš one nemačke pojmove Folks i Vagen, to su prilično elementarne reči.Wolcvagene
Zar ne znaš one nemačke pojmove Folks i Vagen, to su prilično elementarne reči.
Viđam i ja Porsche Panamera u ulici Zorana Đinđića, ali taj model je relativno jeftin, možda 50.000 evra.
Ovo je slika sa mog iPhone-a gde je mlada devojka vozila Carrera 4S koji je skuplji
![]()
To je znači Vaud registracija.
Pa što si došao ovde da se patiš ako ti je tamo bilo sve lepo. Gledao sam neke emisije na HRTu i na YOU TUBEu. Razne putopise, dokumentarce i slično. U Beču postoji blakanska četvrt koja izgleda jadno.Ceo grad ne izgleda baš tako sjajno kako izgleda na razglednicama i iz nekih emisija.Nisam živeo tamo i ne znam kako se živi tamo, znam samo ono što vidim i čujem preko medija.
- - - - - - - - - -
Ma ne znam kako se piše NARODNI AUTO na nemačkom pa napisao neku papazjaniju,samo da liči na to, da se raspozna šta je
Немам појма шта си гледао, али ја сам тамо живео годинама.
Знаш у чему је разлика? Тај Беч може да има један кварт који је гето. Београд је цео гето.
Немам појма шта си гледао, али ја сам тамо живео годинама.
Знаш у чему је разлика? Тај Беч може да има један кварт који је гето. Београд је цео гето.
Tako, na primer, u Becu postoji Museumquartier u kojem svaki put kada dodjem provedem oko pola dana, iznova se diveci Schile-u, Kokoschki i drugim ekspresionistima, impresionistima, realistima i konceptualnim, savremenim umetnicima u MUMOK-u.
A drugu polovinu dana provedem u Schloss Belvedere-u, setajuci kroz obliznji park i diveci se svemu od onih prelepih gotskih ikonostasa u prizemlju do razdraganih impersionista u potkrovlju.
Tu mi je narocito fascinantna slika "Brod Ludaka" koja prikazuje Forum Krstarice, i orgulje u kapelici, pored Napoleona od 4 metra.
I Marina Abramovic ima jedan eksponat, koji stoji u hodniku i ne uklapa se u koncept.
U Beogradu, s druge strane, osoba moze samo da se proseta Knezom i Kamelegdanom i onda da se napije u nakoj kafani i pusi cigarete od 2 eura.
Jer, Muzej u Beogradu ne radi vec 11 godina.
Hram Svetog Save se gradi mnogo duze od 11 godina i nikad da ga zavrsimo a izgradili smo razne tornjeve na Avali, Narodne banke, Mostove na Adi promovisuci to kao neki simbol Beograda a zanemarivajuci Hram, a realno je Hram glavni simbol Beograda, kao i Hram Svetog Marka, a ni on nije zavrsen. To nije moje misljenje, vec utisak vecine turista i to onih koji nisu pravoslavni.
Najbolje da poredite London i Beograd.Ovi su muzli ceo svet jedno 300 godina a ovaj drugi je spaljen do temelja jedno 40 puta.Ili Bec koji je poslednji put bombardovao Sulejman.Daj ljudi to su neuporedive stvari.
![]()
Ko je ovo naslikao?
Kurbe? Repin? Mile? Mane, peut etre?
NEIN!
Umetnica je Katarina Ivanovic, divna romantistkinja i realistkinja iz Stonog Beograda.
A zasto ne mozemo da vidimo ovu sliku, koja se zove "Smrt sirotice", i uzivo?
Pa zato sto nam ne radi Muzej.
Mozda malo glupo pitanje, ali koji divljaci su zatvorili muzej, zasto i kada ?
Zatvoren je 2003. godine da bi se izvrsila totalna renovacija muzeja, konzervacija umetnickih dela i nabavka specijalnih vitrina u kojima moraju da se drze neki od najstarijih i najnezijih eksponata, kao sto je jedna Mumija koja je dobila gljivicnu infekciju zbog vlaznih uslova, ili raznorazna dokumenta iz srednjeg veka i slicno. Takodje, zgrada mora da prodje kroz totalnu renovaciju da se ne bi urusila.
Ali, pare za zavrsetak obnove nisu nikad stigle, i Muzej ili ne radi, ili radi nesto polovicno, sa samo delom izlozenih eksponata, vec punih 11 godina!
Ista sudbina snasla je i jos nekoliko muzeja.
Sankt Peterburg je sravnjen sa zemljom 1941, i potpuno je unisten. Ipak, on je u potpunosti obnovljen i danas izgleda ovako:
![]()
Da se ne daj Boze nalazio u Srbiji, izgledao bi ovako:
![]()
Dakle, ima malo i do mentaliteta.
Tako, na primer, u Becu postoji Museumquartier
Е немој ту много да ми филозофираш бре него реци лепо одма' да смо победили и да је Америка прсла к'о Слоба.
А не ту нешто, цингили мингили, какав је ППП у Португалији и шта ја знам шта још свашта нешто, а закључка нигде.
To mi nije bliska logika, jer ako kažeš da neko iz SRJ 1993. sa platom od 13 maraka može da radi svašta (jer je 700% prosečne), on i dalje ne može da kupi jedan CD od Snoop Doggy Dogg-a celom mesečnom zaradom. To je ponižavajuće, bez obzira koliko komunalija u SRJ možeš da platiš sa 1 markom.Na primer, ako osoba u Kini zaradjuje 12 000 dolara godisnje ona se smatra veoma imucnom, jer za 1000 dolara mesecno u Kini mozes da radis svasta