USA U PADU ,KINA NA KORAK OD MESTA BROJ JEDAN U SVETU

Vlasnik su privatna lica a ne drzava kao sto ti mislis.Drzava je vlasnik glavnih putarskih,energetskih,vojnih itd fabrika odnosno svega onoga dok us bili stvarni komunizam a odavno moze ko god hoce otvoriti fabriku firmu tako da u Kini sada imas strane proizvodjace od igle do lokomotive.Adidas nike samsung lenovo aple ww gm svi maju fabrike u Kini al si sad iznenadjen ovo nisi ocekivao.Kako si me nasmejao da nike-om pa da svi evropski i us proizvodjaci napuste Kinu ona ne bi imala rast od 7.6 vec mozda 1,2% u 1. god al bi se za 2,3 god vratili na sadasnji rast.Kinezi su postali vlasnici kapitala sto i sredstava za proizvodnju odavno a ne samo puka radna snaga koju neko iskoriscava vec oni sad idu po svetu i masovno kupuju rudnike,zemlju itd.

Hej šta je ovo

miqUZRxz.jpg

:think: Tja, moraćemo da nastavimo bez njega.

Ali ne znam za predviđanja da će NR Kina imati veći vojni budžet nego SAD.

Ako dakle SAD ostaju jedina supersila i narednih 30 godina, onda treba samo pričati o tome da li će Kinezi biti bogatiji.

A odgovor je Ne, jer Kinezi isti GDP moraju da dele sa četiri puta više usta.

Ameri svake godine optuzuju kineze da ne stavljaju sve potrosene pare za vojsku u budzet vec da maskiraju da idu kao neki drugi troskovi slicno kao Srbija pre balkanskih ratova kad je odvajala ogomne pare za kupovinu najsavremenijih dalekodometnih haubica,topova.mitraljeza itd a sve predstavljano kao trosak za dvor pa isle price kako srpski kraljevi zive u neverovatnoj raskosi koliko para trose a onda balkanski ratovi pa se neprijatelji Srbije iznenadise odakle ovo sve :D.Inace taj us vojni budzet je takodje vise nego nerealan jer oni trose ogromne svote na plate i odrzavanje tehnike plus ta istrazivanja stelta i ostalih sranja a onda ti Srbija sa tehnologijom i raketama iz 70-ih sjebe f117 na koji si pukao 100 ne mld $ pa sve ode niz vodu.F22 prema procenama oko 400 mld $ planirano 300kom a englezi narucili 50ak mislim,napravili 120 veliki problemi sa radom i zaustave proizvodnju a englezi stopiraju nabavku.Pogledati papir na kojem pise ovde je 600 ovde je 130 lako je zakljuciti ko je matematicki jaci al da li je to stvarno tako?

No sinak kak' si ti jednodimenzionalan ko da su ti stavili oglavinu.
Kinezi imaju više dolarskih milionera nego SAD.
Elem ne misliš valjda da svaki deo koji se ugradi u proizvode fabrika stranih ulagača dolazi iz inostranstva?
Masa tih delova proizvod je kineskih proizvođača koji kooperiraju sa strancima, a mnoge fabrike kineskih vlasnika u Kini postale su giganti.
upravo ste vi jednodimanzionalni kada mislite
kina imati veći bdp nego amerika = kina je moćnija od amerike

vidi UK ima duplo manji BDP od Japana pa je ipak duplo moćnija
kako to?
:think:

Hej šta je ovo

miqUZRxz.jpg

:think: Tja, moraćemo da nastavimo bez njega.
http://hr.wikipedia.org/wiki/Sunčanica
Води рачуна....

- - - - - - - - - -

upravo ste vi jednodimanzionalni kada mislite
kina imati veći bdp nego amerika = kina je moćnija od amerike

vidi UK ima duplo manji BDP od Japana pa je ipak duplo moćnija
kako to?
:think:
Дупло моћнија у чему?
Бтв наслов је јасан: Кина има, тј имаће до краја године већи БДП од САД.
Шта не разумеш.

Дупло моћнија у чему?
Бтв наслов је јасан: Кина има, тј имаће до краја године већи БДП од САД.
Шта не разумеш.
jedno 95% na temi koji su na liniji
kina ima veći bdp nego amerika = kina je moćnija od amerike
ili na liniji
kina imati veći bdp nego amerika = amerika se raspada
ne razumijem

Druga stvar je što će bogaćenje srednje klase u Kini vršiti pritisak na režim da se demokratizuje.

To znači da će u narednih 6-10 godina Kina prestati da bude jednopartijska.

A kada neki kosooki Jeljcin preuzme vlast, onda ta zemlja više i nije od važnosti za naše luzere opšte prakse, koji priželjkuju da Kina sruši Zapad.

Ko ti kaze da kinezi zele demokratiju,malo sam upucen u stvari i ne laprdam bzv ali kinezi demokratiju vise stranaka smatraju kao slabost i totalnu nepotrebnu.Gledao sam na cnn-u prilog o Kini o raspolozenju mejdu mladima i neka njihova istrazivanja.Mladi su izrazito naconalisti i ratoborni zameraju ovom kineskom vodjstvu koje je predstavljeno u emisiji kao pa ne bas blago na blagoj reakciji u sporu sa Japanom oko nekih ostrva,odsustvo mesanja u svetsku politiku itd odnosno oni zele da Kina pokaze sto bi nas narod rekao zube.Tokom cele emisije se vukao neki strah od toga sta cemo sa njima za 10 god a da ne pricamo dalje a na kraju je to otvoreno i receno ako je vodjstvo kp ovakvo a mladi su nezadovoljni zato sto smatraju da je blago kako li ce nam biti kad neko od njih dodje na vlast.E da ne da ne prizeljkujem kinesku dominaciju jer cemo ti i ja raditi ko ne crnci vec kinezi a to ne zelim nikom vec samo iznosim cinjenice.

Poslednja izmena:
jedno 95% na temi koji su na liniji
kina ima veći bdp nego amerika = kina je moćnija od amerike
ili na liniji
kina imati veći bdp nego amerika = amerika se raspada
ne razumijem
Ко је рекао да се Америка распада и какве везе то има с простом констатацијом да је величина кинеске привреде надмашила америчку?

Ко је рекао да се Америка распада и какве везе то има с простом констатацијом да је величина кинеске привреде надмашила америчку?

Ne znam zasto mu odgovaras kad je do pre 5 min mislio da su u Kini sve drzavne firme a kad je ispao totala neznalica okaci klip eto ako sam provaljen da laprdam o stvarima o kojima nista ne znam bar znam postaviti klip pa mozda nekom bude smesno.

Ne znam zasto mu odgovaras kad je do pre 5 min mislio da su u Kini sve drzavne firme a kad je ispao totala neznalica okaci klip eto ako sam provaljen da laprdam o stvarima o kojima nista ne znam bar znam postaviti klip pa mozda nekom bude smesno.
Мало лаке конверзације пред починак.
Иначе није ми јасно зашто се маса њих копрца на фору типа Кинези су сиромашнији, Кина мање издваја за војску итд, кад то нико и не спомиње?
И чувена глупост да Кина одлучујуће зависи од извоза уопште, а поготово од извоза у САД, када је извоз у укупном БДП-у Кине 25%, а остатак је остварен на кинеском тржишту, док је извоз у САД свега око 5% БДП-а Кине тј 1/5 извоза.
Зар је тешко мало прогуглати?

Мало лаке конверзације пред починак.
Иначе није ми јасно зашто се маса њих копрца на фору типа Кинези су сиромашнији, Кина мање издваја за војску итд, кад то нико и не спомиње?
И чувена глупост да Кина одлучујуће зависи од извоза уопште, а поготово од извоза у САД, када је извоз у укупном БДП-у Кине 25%, а остатак је остварен на кинеском тржишту, док је извоз у САД свега око 5% БДП-а Кине тј 1/5 извоза.
Зар је тешко мало прогуглати?

Zato sto je jedan od omiljenih srpskih sportova laprdati o necemu o cemu nemas pojma vec si procitao neki naslov,od nekog nesto cuo i zamislio neku situaciju koju ces braniti dok te ne udari po sred cela pa ces nevoljno precutati da nisi bio u pravu.Skoro sam video da je ne znam tacno koji mesec dal je januar ili februar Kina bila u DEFICITU u trgovini sa svetom vise uvezli nego izvezli ko bi reko ti mali siromasni kinescici.

tupko nisam napisao da su u kini državne firme, nego da su vlasnici masu kineskih tvronica amerikanci!
kapish?
klip sam stavio jer si toliko nebuloza uspio staviti u jednom postu da mi se neda replicirat. da si pored mene dobio bi jedan takav bitch slap i stvar riješena.

Zato sto je jedan od omiljenih srpskih sportova laprdati o necemu o cemu nemas pojma vec si procitao neki naslov,od nekog nesto cuo i zamislio neku situaciju koju ces braniti dok te ne udari po sred cela pa ces nevoljno precutati da nisi bio u pravu.Skoro sam video da je ne znam tacno koji mesec dal je januar ili februar Kina bila u DEFICITU u trgovini sa svetom vise uvezli nego izvezli ko bi reko ti mali siromasni kinescici.

Sve je to posledica predrasuda. Od malena su ucili i slusali o bogatstvu USA i siromastvu Kine. Gledas holivudske filmove ,sjaj,raskos.Gledas kineski film sve neka muka i nepravda ali ljudi treba da znaju film je fikcija. Realnost je da danas 2014 godine Kina postaje lider po GDP.Amerikanci ce i dalje decenijama imati najveci GDPper capita.od velikih nacija.Nista strasno jedino ce se od sledece godine uciti drugacije,vodeca zemlja po GDP u svetu je Kina.

tupko nisam napisao da su u kini državne firme, nego da su vlasnici masu kineskih tvronica amerikanci!
kapish?
klip sam stavio jer si toliko nebuloza uspio staviti u jednom postu da mi se neda replicirat. da si pored mene dobio bi jedan takav bitch slap i stvar riješena.

alo retardi zaboravili ste samo jednu sitnu stvarčicu;
jel može amerikanac biti vlasnik tvornice u kini
:D
napises ovo pa pitas ko je vlasnik dal aludirajuci da su ameri vlasnici svega dal iz neznanja da mogu biti i privatna lica kinezi vlasnici,pises o necemu a apsolutno ne znas nista stavljas klipove jer opet ne znas sta bi odgovorio ne znas nista o temi a za kraj jos bi se i tukao da mozes,nejac sta ces.Sad da te pitam ko je najveci svetski proizvodjac kompjutera kladim se da bi naveo nekog iz sad ja bi te ispravio onda bi napisao kako je kinesko sranje i da prodaju samo kinezima a je us kvalitet ili neko slicno sranje.E da ja tebi ne bi to sto napisa na eng vec bi te tukao sto bi nas narod rekao ko vola u kupusu

Poslednja izmena:
napises ovo pa pitas ko je vlasnik dal aludirajuci da su ameri vlasnici svega
da, to aludiram.
Sad da te pitam ko je najveci svetski proizvodjac kompjutera kladim se da bi naveo nekog iz sad ja bi te ispravio onda bi napisao kako je kinesko sranje i da prodaju samo kinezima a je us kvalitet ili neko slicno sranje.
rekao bi ti da je to neka multinacionalna kompanija koja fizički spaja kompjutere u kini, koristi kinesku radnu snagu a vlasnik joj je neki američki fond.

da, to aludiram.

rekao bi ti da je to neka multinacionalna kompanija koja fizički spaja kompjutere u kini, koristi kinesku radnu snagu a vlasnik joj je neki američki fond.

Nisam ocekivao da si tolika neznalica i lenjivac da neces cak ni da proguglas inace odgovor je Lenovo i zamisli nije u vlasnistvu amera vec kineska kompanija a jos veci sok nije ni drzavna firma vec privatna organizovana kao ad.

Poslednja izmena:
Kinezi su osmislilin sistem koji funkcionise u jednoj tako mnogoljudnoj zemlji,
sve je isplanirano i podredjeno napretku i razvoju..
nije vise fora u jeftinoj radnoj snazi i potencijalu te snage,
fora je u sistemu uvoza repromaterijala i izvoza gotovih proizvoda
a i u savrsenoj organizaciji u poljoprivredi i obavezi cinovnika da idu na rad na farme..
ne verujem da ce uskoro kod njih visepartijski sistem
ako ih prevare na foru demokratije pukli su

Живе људи боље и од Американаца :)

imaju vise kesa u slamarici zasigurno,ne zive bolje u smislu da trose onoliko,ali kad trose,trose svoje,ne pozajmljeno...malo koji amer ima 50.000 usd u kesu,kinezi,skoro svaki

- - - - - - - - - -

Да ли би могао да ми опишеш дивоту живљења у колективу где је држава битнија од појединца?

Наравно, можда ниси доживео лично ту сласт, али можда би могао у пар реченица да осликаш тај пејзаж задовољства. Не мораш у неке баналне детаље, не мораш графиконе, може и недоречено, лирски, као и до сад.

nekad bilo,sad se pripovjeda,ovde ti je preslikana amereika,a pojedinci,obicna raja znaci,samoziva do besvesti

Sve je to posledica predrasuda. Od malena su ucili i slusali o bogatstvu USA i siromastvu Kine. Gledas holivudske filmove ,sjaj,raskos.Gledas kineski film sve neka muka i nepravda ali ljudi treba da znaju film je fikcija. Realnost je da danas 2014 godine Kina postaje lider po GDP.Amerikanci ce i dalje decenijama imati najveci GDPper capita.od velikih nacija.Nista strasno jedino ce se od sledece godine uciti drugacije,vodeca zemlja po GDP u svetu je Kina.

Sve se svodi na jeftinu radnu snagu u Kini.

Jedna generirana kriza iz vani može Kinu dovesti u propast vrlo brzo.

Back