USA ==> Srbija: Da li kupovati evre u Americi ili menjati dolare u evre u Srbiji?

kod nas ti je danas 1,42

+ JAKO BITNO: ovde ćeš morati Dolare promenit u dinare pa kupit Evre, znači bolje odradi odjednom tu kod tebe + više dobiješ

Hvala ti na odgovoru. Da ne znas mozda koja je kupovna cena za dolare kod nas, a koja prodajna za evre? Sa tim podacima bih mogla da izracunam da li mi se isplati.

Znam da sam u Americi skuplje placala evre nego u Evropi, valjda posto je ovde mnogo slabija potraznja... Mada nema logike!!

€ 103,57
$ 73.07

ali moraš znati da to kod nas nije isto, po pravilu se razlikuje od menjačnice do menjačnice, i ako više menjaš (više od 1000) dobićeš bolje uslove, ali uvek su bolji uslovi u menjačnici nego po bankama. i niko živ ti ne može objasnit kako ovde dinar jedan dan ojača a sutra padne pa je teško predvidet njegovu cenu za neka 2,3 dana a o duže da ne pričamo, ali obično se vrti oko ovih cifara od danas, inače možeš otići na sajt narodne banke (guglaj malo) i potražit neku menjačnicu pa uporedi sama

Hvala, hvala. Nasla sam na sajtu Narodne banke, kupovne i prodajne kurseve, bas to sto mi treba:

http://www.nbs.rs/export/internet/cirilica/scripts/kl_efektiva.html

Prema ovim brojkama ispada da se evro prodaje kod nas u Srbiji za $1.437 (prodajni za 1 EUR = 104.2947 din podeljeno sa kupovnim za 1 USD = 72.5587). To je 4% bolje nego $1.49 sto ovde naplacuju u Americi.

Misterija razresena! :-)

Back