USA formira stratešku kripto rezervu

I ja takodjer mislim da je to magla. E cim i ti i ja mislimo to , znaci ispravno je obrnuto
Nije smijesno uopste , treba znati kad te tvoj mozak vara.. a posebno ogranicenja vezana za vlastitu generaciju i sredinu u kojoj si odrastao.
Dao sam jednoj ruskinji 3000 dol davno i davno da kupi bitkoin- kad god me vidi ljubi me i ona i njena djeca. A ja glupi kupovao akcije niti dan danas znam sta su kripto

Ideja pravljenja alternative IAT novcu nije nova, i ima smisla, ali je prosto neodrživa. Iza neke valute mora da stoji neki autoritet (npr. država). U protivnom je ta valuta podložna divljanju i mešetarenju. I to možeš da primetiš po fluktuaciji vrednosti kripta. Da bi nešto dobilo oznaku novca, osim sredstva plaćanja, mora da bude i čuvar vrednosti a to kripto svakako nije. Praktično je običan kockarski proizvod kojeg ljudi kupuju jer se nadaju da će zaraditi kad skoči. I to je cela filozofija. Dok sa druge strane, iza prave valute stoji država i njena monetarna politika. Pa ako je država jaka, onda je jeka i valuta i obrnuto. Tako da, iako traženje alternativa FIAT novcu ima smisla kao ideja, prosto za sada nije nađeno nešto što bi to moglo da bude.
Kрипто није само новац, већ и инвестиција, као и део иновација у финансијама.

Back