Urosevac

• Začetnik teme Začetnik teme Mladost
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ima nas uroševčana na sce strane. Tek smo u tuđini shvatili koliko vredimo i čemu smo sve naučeni. Naravno, sećanja na naš grad koji je svima osim nas bio ružan, ali sa definitivno najboljim ljudima. Neki prvi život i pravi život. Jako sam srećna što sam pronašla ovaj forum, bilo bi divno da se što više ljudi priključi.

Dakle, zakazana je proslava za 6. jun..
Raspitajte se i dođite da se vidimo, za 30 god. ćemo verovatno biti u manjem broju :)

Organizatori su Duško, Trta, Olja, Sonja.......

ja nisam iz Urosevca,cak nisam ni sa Kosova,ali me je prva poruka zamalo rasplakala,a svako ko je imalo normalan nece reci da je bljak... kako sam usla na ovu temu? jedna baka iz zgrade je rekla kako bi joj mnogo znacilo da zna KADA JE PRVI PUT UVEDENA STRUJA U GRAD UROSEVAC,ja volim da ljudi budu srecni pa evo trazim vec sat vremena ali nista!!! ako neko zna molim da mi kaze! da bakine okice opet sjaje...

Не знам када је уведена струја у УР, али знам да је Урошевац први град који је добио струју у Југославији (због повољног географског положаја)

Коцо, јеси луд - то се боље види са ове временске дистанце... Кажеш: "...pricao sam vam o toj jebenoj politici, danas sam uspesan politicar!"
Па што оде у јебене политичаре кад то не волиш?! И то, код оне овце од Вука?! И који си ти то успешни политичар кад за тебе (као политичара) није чуло ни друштво из Алан Форда?!
Изгледа да те још држе пијанства из Бахуса!

За све моје Урошевчане, староседеоце, где год их је судбина одвела.Да ОБЈАСНЕ, "онима тамо", ко смо и са каквих простора долазимо.Цитат из Википедије:

"За разлику од самог града, који је релативно млад - настао крајем деветнаестог века, његова ужа околина је још у средњем веку била поприште бурних историјских догађаја. Године 1183, појавом Немањића, а нарочито у 14-ом веку, овај део Косова постаје значајно политичко, привредно и културно средиште српске средњовековне државе. Тада је на територији око данашњег Урошевца постојао велики број племићких двораца и летњиковаца са богатим аристократским животом који се дешавао унутар њихових зидова. Они су били места окупљања српског племства и центри где су доношене важне политичке и друге одлуке, али и места која су походили страни изасланици и истакнути гости из владајућих европских племићких породица. Овде су изграђени неки од познатијих средњовековних дворова: Сврчин, Пауни, Неродимље, Штимље и други. У Сврчину је, на пример, познати српски цар Душан први пут крунисан за краља године 1331, а дворац у Паунима, познат по својој лепоти, био је омиљено место краља Милутина. У Паунима је 1342. године цар Душан примио Јована VI Кантакузина, једног од претендената на Византијски трон тог времена. Неродимље, са тврђавама Велики и Мали Петрич око дворца, била је омиљена резиденција Стефана Дечанског. У Штимљу се налазио дворац краља Уроша у коме је он наплаћивао дажбине. Након смрти Цара Уроша у Неродимљу 4. децембра 1371. године, ова територија улази у састав земаља Вука Бранковића, тада господара Дренице и Косова."

Poslednja izmena:

Back