Uroš Drenović

• Začetnik teme Začetnik teme proka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Изнео си пар докумената, сам их протумачио не водећи рачуна о ширем контексту догађаја и мислиш да си доказао нешто!
Први кога си навео је Ђујић и никада није сарађивао са Немцима, а био је под Дражином командом.О некима од поменутих смо већ причали.
Већ сам ти рекао да ми дефинишеш појам сарадње али ти си то прескочио.
Да ли су под Дражином командом или не је битно због командне одговорности.
Дреновића рецимо не кујем у звезде ја него народ тога краја, који му је и споменик подигао.Зашто ако је убијао исти тај народ?
Они су цео рат бранили свој народ тамо и то је једино битно.Грађански рат су изазавали не они него комунисти како би дошли на власт што су и успели. На почетку су ратовали заједно, чак су и Радић и Дреновић били у партизанима, али су директиве партије њима биле важније и тако су разбили народно јединство које је постојало до тада.
Комуниста је било врло мало на почетку рата.

Превод оригинала где се наводи да треба да стоји печат Босанског крајишког корпуса, са којим Дреновић није имао везе!
Без његовог потписа јер је наводно превод оригинала.
И због чега његов контролор није могао да уђе у град са оружјем ниси ми одговорио на питање?
И кога то спроводи у град?

Ја сам питао због чега је тај усташа Крпетић убио курира Ђујића?
Ко је послао тог курира?
Овде ти фали крај документа.

Naravno, prvo sam naveo Djujica, jer znam sta mislis onjemu(Taktika)
A o saradnji Dj. sa Nemcima postoji vise dokaza nago o Drenovicu,
Ali, o tom cemo na njegovom forumu.

Saradnja je:ako zajednicki planiras i vrsis napad, ako si na istom kazanu, ako vrsis izvidjanje i to javljas, ako se u svojoj uniformi sa oruzjem mozes kretati u nep. pozadini , ako cuvas nep. Objekte i saobracajnice, ako zato dobijas municiju i oruzje,
Ako ti je jedini neprijatelj, nemacki neprijatelj, ako imas slobodan pristup nemackim licnim kartama, ako tvoje zrtve Nemac ubraja u svoje, ako Nemci kazu da si lojalan. Ako za tebe vaze ista pravila kao za ustase,ako izvrsavas Nemacke naredbe.
Pitanje:Sta je za tebe SARADNJA?

Sto se tice "cuvanja" naroda, s ima ovim gore nije bio problem ubiti srpske civile, samo ako su bili sumljivi da su pristalice partizana.

Cetnik nemoze u BL sa karabinom, radi izbegavanja incidenata od ustasa(nem. pravila), a sprovodi verov. komuniste, jedine koji su bili na drugoj strani.

Ustasa je ovog cetnika ubio samo zato st je bio Srbin, I to je sve!
Valda znas da su ustase najgori vid fasizma, nasih Prostora.

Naravno, prvo sam naveo Djujica, jer znam sta mislis onjemu(Taktika)
A o saradnji Dj. sa Nemcima postoji vise dokaza nago o Drenovicu,
Ali, o tom cemo na njegovom forumu.

Saradnja je:ako zajednicki planiras i vrsis napad, ako si na istom kazanu, ako vrsis izvidjanje i to javljas, ako se u svojoj uniformi sa oruzjem mozes kretati u nep. pozadini , ako cuvas nep. Objekte i saobracajnice, ako zato dobijas municiju i oruzje,
Ako ti je jedini neprijatelj, nemacki neprijatelj, ako imas slobodan pristup nemackim licnim kartama, ako tvoje zrtve Nemac ubraja u svoje, ako Nemci kazu da si lojalan. Ako za tebe vaze ista pravila kao za ustase,ako izvrsavas Nemacke naredbe.
Pitanje:Sta je za tebe SARADNJA?

Sto se tice "cuvanja" naroda, s ima ovim gore nije bio problem ubiti srpske civile, samo ako su bili sumljivi da su pristalice partizana.

Cetnik nemoze u BL sa karabinom, radi izbegavanja incidenata od ustasa(nem. pravila), a sprovodi verov. komuniste, jedine koji su bili na drugoj strani.

Ustasa je ovog cetnika ubio samo zato st je bio Srbin, I to je sve!
Valda znas da su ustase najgori vid fasizma, nasih Prostora.
Значи када чланови партизанског Врховног штаба оду у Загреб па тамо преговарају са Немцима и договоре пакт о ненападању и чак заједничку борбу против савезника када се ови искрцају је сарадња, када у време напада на сопствену земљу пуцају у леђа југословенској војсци и изводе саботаже је сарадња, када преговарају са новоуспостављеном НДХ о уласку у владу је сарадња, када заједно усташе и партизани нападају Дангићеве четнике у Источној Босни и примају оружје од њих је сарадња, добро.

Четници су легална војска југословенске владе, четници ДМ да будем прецизнији, комунисти су терористи и бандити још пре рата, зашто не би стрељали тако неког комунисту, зато сам те и питао за Ковачића, шта ћеш тактика.

Дакле четници су непријатељи усташама па зато не могу, добро.
Пише да треба да води рачуна о кријумчарењу и сумњивим лицима, нигде не пише комунисте.Да ли су то само комунисти кријумчарили нешто у град!?

Где то пише?
Јесу.

Значи када чланови партизанског Врховног штаба оду у Загреб па тамо преговарају са Немцима и договоре пакт о ненападању и чак заједничку борбу против савезника када се ови искрцају је сарадња, када у време напада на сопствену земљу пуцају у леђа југословенској војсци и изводе саботаже је сарадња, када преговарају са новоуспостављеном НДХ о уласку у владу је сарадња, када заједно усташе и партизани нападају Дангићеве четнике у Источној Босни и примају оружје од њих је сарадња, добро.

Четници су легална војска југословенске владе, четници ДМ да будем прецизнији, комунисти су терористи и бандити још пре рата, зашто не би стрељали тако неког комунисту, зато сам те и питао за Ковачића, шта ћеш тактика.

Пише да треба да води рачуна о кријумчарењу и сумњивим лицима, нигде не пише комунисте.Да ли су то само комунисти кријумчарили нешто у град!?

Где то пише?
Јесу.
JV je prestala postajati 4.41g
Voleo bi videti taj doku.gde u Zagrebu, Nemci pregovaraju sa partizanima.
Sto se tice saradnje ustasa i partizana, nisam nasao ni jednu rec da su ovi saradjivali
(NEM. Dokumenti) ili mislis da Nemci nisu znali? Oni su sve znali i sve pisali.
A ako imas neke dokaze za to,rado bih to video. Samo ne nesto iz bajki. Vec iskljucivo,
Dokumente iz rata.
Cetnici I ustase se nisu bas voleli, ali nisu ni ratovali (sem41) a Nemci su bili mirioci
I nisu pravili razliku.
Nisi mi odgovorio sta je za tebe SARADNJA!

JV je prestala postajati 4.41g
Voleo bi videti taj doku.gde u Zagrebu, Nemci pregovaraju sa partizanima.
Sto se tice saradnje ustasa i partizana, nisam nasao ni jednu rec da su ovi saradjivali
(NEM. Dokumenti) ili mislis da Nemci nisu znali? Oni su sve znali i sve pisali.
A ako imas neke dokaze za to,rado bih to video. Samo ne nesto iz bajki. Vec iskljucivo,
Dokumente iz rata.
Cetnici I ustase se nisu bas voleli, ali nisu ni ratovali (sem41) a Nemci su bili mirioci
I nisu pravili razliku.
Nisi mi odgovorio sta je za tebe SARADNJA!
Није престала да постоји, почни од те чињенице па настави даље.
Има на теми о сарадњи партизана са Немцима.Само да ти кажем да су и комунисти причали о томе, и то чланови те делегације Владимир Велебит и Милован Ђилас.
Ниси тражио како треба, то су Бадерови извештаји постављани на теми о Источној Босни, а могуће и на већ поменутој теми о сарадњи партизана са окупаторима.
Четници су као већином Срби, мада је било и осталих, били осведочени противници усташа и Немаца који су их подржавали у потпуности на штету Срба.
Са Италијанима су имали већ другачије односе, иако их нису волели имали су контакте и прихватали их као мање зло.

Сарадња као облик деловање две или више формација у сврху постизању заједничког циља, а што почива на заједничким интересима, користећи кохезију и функционалност новоформиране групе.

Где пише да су убили курира Ђујића јер је Србин?

Где то пише?
Јесу.
Није престала да постоји, почни од те чињенице па настави даље.
Има на теми о сарадњи партизана са Немцима.Само да ти кажем да су и комунисти причали о томе, и то чланови те делегације Владимир Велебит и Милован Ђилас.
Ниси тражио како треба, то су Бадерови извештаји постављани на теми о Источној Босни, а могуће и на већ поменутој теми о сарадњи партизана са окупаторима.
Четници су као већином Срби, мада је било и осталих, били осведочени противници усташа и Немаца који су их подржавали у потпуности на штету Срба.
Са Италијанима су имали већ другачије односе, иако их нису волели имали су контакте и прихватали их као мање зло.

Сарадња као облик деловање две или више формација у сврху постизању заједничког циља, а што почива на заједничким интересима, користећи кохезију и функционалност новоформиране групе.

Где пише да су убили курира Ђујића јер је Србин?
Je li stvarno, nemas nikakvih dokaza, za to sto pises?
Sl. Krpetic ima 10 Str. (335-345)pa pogledaj pre nego pitas gluposti.
Nismo u skoli!
Vratimo se na temu Drenovic.

Razgovor Drenovic - Kirchner o pomoci za prbacivanje cetnika u Srbiju
Prisutni: Misic, Marcetic, Gagic, Mutic

Drenovic : "Ustase ponovo dolaze u BL I Srbi se boje terora. Nedostaje Nam odeca i obucaza 1000 ljudi. Hrvatske vlasti nam ne pomazu.
Od Nemaca isto slabo, do ono malo pomoci na lokal. nivou, za koju smo zahvalni.
Zbog teske situacije, smo se odlucili probiti do Srbije i pomoc traziti od Nedica.
Pojedini oficiri zele u drzavnu sluzbu. U prolece bi se ponovo vratili. Nadamo se
da ce nas Nedic opremiti.
Znajte da, kad mi odemo, na te prostore ce doci komunisti.
Zato vas molim, da familie cetnickih vodja prebacite u BG,jer im ovde vise nije sigurno.
Ako nemozete pomoci i oni ce ici sa nama. Marcetic je bolestan, pa kad bi i on mogao biti prebacen zajedno sa familijama. On bi ostao kod Nedica.
Pricali smo medjusobno o stvaranju srpskih legija koje bi se, pod Nemackom komandom, borile na istocnom frontu, sto je od svih pozdravljeno.
Jedini uslov je da budu sastavljene od Srba.
Za putovanje u Srbiju, trebaju nam Nemacke propustnice, radi slobodnog prolaza."

Odgovor Nemaca : " Za nas je to pitanje casti i to je najmanje sto mozemo uciniti, kao znak zahvalnosti za sluzbu koju ste nam cinili"

00232.jpg00233.jpg00234.jpg

XV GAK T314 r566

Poslednja izmena:
Razgovor Drenovic - Kirchner o pomoci za prbacivanje cetnika u Srbiju
Prisutni: Misic, Marcetic, Gagic, Mutic

Drenovic : "Ustase ponovo dolaze u BL I Srbi se boje terora. Nedostaje Nam odeca i obucaza 1000 ljudi. Hrvatske vlasti nam ne pomazu.
Od Nemaca isto slabo, do ono malo pomoci na lokal. nivou, za koju smo zahvalni.
Zbog teske situacije, smo se odlucili probiti do Srbije i pomoc traziti od Nedica.
Pojedini oficiri zele u drzavnu sluzbu. U prolece bi se ponovo vratili. Nadamo se
da ce nas Nedic opremiti.
Znajte da, kad mi odemo, na te prostore ce doci komunisti.
Zato vas molim, da familie cetnickih vodja prebacite u BG,jer im ovde vise nije sigurno.
Ako nemozete pomoci i oni ce ici sa nama. Marcetic je bolestan, pa kad bi i on mogao biti prebacen zajedno sa familijama. On bi ostao kod Nedica.
Pricali smo medjusobno o stvaranju srpskih legija koje bi se, pod Nemackom komandom, borile na istocnom frontu, sto je od svih pozdravljeno.
Jedini uslov je da budu sastavljene od Srba.
Za putovanje u Srbiju, trebaju nam Nemacke propustnice, radi slobodnog prolaza."

Odgovor Nemaca : " Za nas je to pitanje casti i to je najmanje sto mozemo uciniti, kao znak zahvalnosti za sluzbu koju ste nam cinili"

Pogledajte prilog 861828Pogledajte prilog 861830Pogledajte prilog 861831
XV GAK T314 r566
Као што сам рекао најбоље би било да нам преведеш цео документ а не твоје тумачење истог.
Претпостваљам немачки извештај о неком састанку немачког представника са Дреновићем.
Види "сарадник окупатора" каже да хрватске власти не помажу а и Немци врло слабо!!!!
И шта је било на крају да ли су их пребацили у Србију?
И да ли су ишли на источни фронт?
Je li stvarno, nemas nikakvih dokaza, za to sto pises?
Sl. Krpetic ima 10 Str. (335-345)pa pogledaj pre nego pitas gluposti.
Nismo u skoli!
Vratimo se na temu Drenovic.
Јел ти читаш шта ја пишем уопште.
Прочитај мој предходни коментар поново, или те мрзи да прочиташ теме које сам навео па ћу морати и овде да ти цртам исто то.
Питао сам те шта тачно пише у том документу, а Крпетића си први поменуо ти а не ја.

Као што сам рекао најбоље би било да нам преведеш цео документ а не твоје тумачење истог.
Претпостваљам немачки извештај о неком састанку немачког представника са Дреновићем.
Види "сарадник окупатора" каже да хрватске власти не помажу а и Немци врло слабо!!!!
И шта је било на крају да ли су их пребацили у Србију?
И да ли су ишли на источни фронт?

Јел ти читаш шта ја пишем уопште.
Прочитај мој предходни коментар поново, или те мрзи да прочиташ теме које сам навео па ћу морати и овде да ти цртам исто то.
Питао сам те шта тачно пише у том документу, а Крпетића си први поменуо ти а не ја.
Prevod IDE avtomatski, ali mi pisanje uzima Puno vremena.
Preveo sam sazeto, I sve sto je receno, tako, da je sustina recenog sacuvana.
Izostavio sam kukanje i jadikovanje.
Nemci ne cine ovakve usluge neprijatelju, i to sigurno nebi ucinili partizanima.
Da li je do svega ovog doslo, na znam, ali ne pobija cinjenicu da su se dogovorili.
Kad kupis voznu kartu, cinjenica je da si kupio voznu kartu!
Ako ne sednes u voz, to ne pobija cinjenicu da si kupio voznu kartu!

Sl. Krpetic. Ustasa ubio cetnika I osudjen na smrt(da li je pomilovan, to neznam
Ovo je samo jedan Sl. od mnogih(u BL. u Bihacu, itd) to je razljutilo Nemce i dovelo do intervencije najvisih vojnih krugova:

Zapovednik jugoistoka(Ob. Kdo.d. H. GR F) pise Nemackom Zap Gen u Hrvatskoj:

"U poslanim aktima su izvestaji, iz kojih izlazi, da bezobzirno I neodgovorno ponasanje, ustasa I Hrv. sluzbi, protiv, u nemackoj slubi uvrstenih cetnika I Pravoslavaca, koji za Vermaht vrse vazan ratni posao. Hrv.sluzba I ustase tim uveliko ugrozavaju Nemacke Interesse.
Hrv. Vladi, na osnovu ponasanja ustasa i Hrv. Sluzbi I zbog dokazanih nasilnih Mera, UPUCUJEM NAJOSTRIJI PROTEST.
Ne Bude li se to ponasanje, u najkracem roku promenilo, Nase trupe ce preduzeti odgovarajuce prinudne mere."
00245.jpg

Poslednja izmena:
Prevod IDE avtomatski, ali mi pisanje uzima Puno vremena.
Preveo sam sazeto, I sve sto je receno, tako, da je sustina recenog sacuvana.
Izostavio sam kukanje i jadikovanje.
Nemci ne cine ovakve usluge neprijatelju, i to sigurno nebi ucinili partizanima.
Da li je do svega ovog doslo, na znam, ali ne pobija cinjenicu da su se dogovorili.
Kad kupis voznu kartu, cinjenica je da si kupio voznu kartu!
Ako ne sednes u voz, to ne pobija cinjenicu da si kupio voznu kartu!

Sl. Krpetic. Ustasa ubio cetnika I osudjen na smrt(da li je pomilovan, to neznam
Ovo je samo jedan Sl. od mnogih(u BL. u Bihacu, itd) to je razljutilo Nemce i dovelo do intervencije najvisih vojnih krugova:

Zapovednik jugoistoka(Ob. Kdo.d. H. GR F) pise Nemackom Zap Gen u Hrvatskoj:

"U poslanim aktima su izvestaji, iz kojih izlazi, da bezobzirno I neodgovorno ponasanje, ustasa I Hrv. sluzbi, protiv, u nemackoj slubi uvrstenih cetnika I Pravoslavaca, koji za Vermaht vrse vazan ratni posao. Hrv.sluzba I ustase tim uveliko ugrozavaju Nemacke Interesse.
Hrv. Vladi, na osnovu ponasanja ustasa i Hrv. Sluzbi I zbog dokazanih nasilnih Mera, UPUCUJEM NAJOSTRIJI PROTEST.
Ne Bude li se to ponasanje, u najkracem roku promenilo, Nase trupe ce preduzeti odgovarajuce prinudne mere."
Pogledajte prilog 862931
Па и мени узима много времена покушавајући да растумачим то твоје писање и оно што се налази на документу.
Мени изгледа да је то истргнуто из контекста.
Како су се договорили када нити су пребацили четнике у Србију нити су ови отишли на источни фронт.
Могуће је да је дошло до тог састанка, и обе стране изнеле неке своје ставове.
Дреновић се жали на усташе и недостатак одеће и да хоће да иде у Србију да то тражи од Недића.И упозорава да ће када они оду тамо доћи комунисти.
Друго потписа Дреновића нема на документу, јер је извештај једностран.

Тај документ може само да буде доказ непријатељстава четника односно Срба и усташа односно Хрвата.
Претпостављам да су ти православци уврштени у немачку службу они из италијанских МВАЦ јединица после капитулације Италије.

Па и мени узима много времена покушавајући да растумачим то твоје писање и оно што се налази на документу.
Мени изгледа да је то истргнуто из контекста.
Како су се договорили када нити су пребацили четнике у Србију нити су ови отишли на источни фронт.
Могуће је да је дошло до тог састанка, и обе стране изнеле неке своје ставове.
Дреновић се жали на усташе и недостатак одеће и да хоће да иде у Србију да то тражи од Недића.И упозорава да ће када они оду тамо доћи комунисти.
Друго потписа Дреновића нема на документу, јер је извештај једностран.

Тај документ може само да буде доказ непријатељстава четника односно Срба и усташа односно Хрвата.
Претпостављам да су ти православци уврштени у немачку службу они из италијанских МВАЦ јединица после капитулације Италије.

Ne znam kakav kotekst Trazis?
Za mene je to kao traziti kotekst, u izvodu iz maticne knjige rodjenih.
Tu pise to sto pise. Zasto, ja neznam.
Zanemarivas :
Sastali su se, dogovarali, dobili obecanje za pomoc, Nemci im zahvalni i sve zahteve su im obecali ispuniti. Jesu li isli u Srbiju, neznam.
Mozda su Nemci obecali pomoc, da ostanu, moguce.
Dokument se nalazi (ZNACI. XV GAK T314 r566) pa pogledaj.

Nem. Ust. Konflikt.
Kao prvo radi se o incidentima, ne o otvorenom sukobu.
Nemci potvrduju vaznost saradnje sa cetnicima javno ih brane, cak I pretnjom oruzja. (saradnja sa okupatorom)
Cinjenica, posle pada Italije, ustase pocinju huskati, ali ne ulaze u sukob, zbog Nemaca. Ustase celo vreme negoduju zbog saradnje Cet. Nem.
Nemci to ignorisu. Evo dokaz za to:
00077.jpg
"Prekid pregovora sa Pravoslavcima nepozeljan. Negodovanje ustasa ignorisati. Vazno! Lojalnost pravoslavaca prema NDH.
U prvom redu cisto vojno vezanje za Vermaht i kroz to mogucnost zastite od ustasa. Pismena naredba sledi."

Ovde se radi o stvaranju cetnickih Kampf grupa, tzv. kro KG pod Nem. Kom.

Ne znam kakav kotekst Trazis?
Za mene je to kao traziti kotekst, u izvodu iz maticne knjige rodjenih.
Tu pise to sto pise. Zasto, ja neznam.
Zanemarivas :
Sastali su se, dogovarali, dobili obecanje za pomoc, Nemci im zahvalni i sve zahteve su im obecali ispuniti. Jesu li isli u Srbiju, neznam.
Mozda su Nemci obecali pomoc, da ostanu, moguce.
Dokument se nalazi (ZNACI. XV GAK T314 r566) pa pogledaj.

Nem. Ust. Konflikt.
Kao prvo radi se o incidentima, ne o otvorenom sukobu.
Nemci potvrduju vaznost saradnje sa cetnicima javno ih brane, cak I pretnjom oruzja. (saradnja sa okupatorom)
Cinjenica, posle pada Italije, ustase pocinju huskati, ali ne ulaze u sukob, zbog Nemaca. Ustase celo vreme negoduju zbog saradnje Cet. Nem.
Nemci to ignorisu. Evo dokaz za to:
Pogledajte prilog 863099
"Prekid pregovora sa Pravoslavcima nepozeljan. Negodovanje ustasa ignorisati. Vazno! Lojalnost pravoslavaca prema NDH.
U prvom redu cisto vojno vezanje za Vermaht i kroz to mogucnost zastite od ustasa. Pismena naredba sledi."

Ovde se radi o stvaranju cetnickih Kampf grupa, tzv. kro KG pod Nem. Kom.
Како какав контекст, па ако их Немци нису пребацивали у Србију или на источни фронт у чему је онда суштина тог састанка?
Дреновић му обећао нешто што није хтео да испоштује.
Зато и дискутујемо што не знаш.

Којих четника опет питам.

Како какав контекст, па ако их Немци нису пребацивали у Србију или на источни фронт у чему је онда суштина тог састанка?
Дреновић му обећао нешто што није хтео да испоштује.
Зато и дискутујемо што не знаш.

Којих четника опет питам.
Da li ti znas da nisu isli u Srbiju? (Dokument)
Ne izvrci! Drenovic moli Nemce za pomoc, a ne obrnuto!
Iznesi nesto. Vec 10 Dana raspravljamo, a tvoj jedini dokaz je Drazina poternica. Za koju svako dete zna.

14 KG. Cetnicke gr :Rokvic, Eremic, Vlasic, Sumanja Jabucar
(vezano za ustasko negodovanje)

Da li ti znas da nisu isli u Srbiju? (Dokument)
Ne izvrci! Drenovic moli Nemce za pomoc, a ne obrnuto!
Iznesi nesto. Vec 10 Dana raspravljamo, a tvoj jedini dokaz je Drazina poternica. Za koju svako dete zna.

14 KG. Cetnicke gr :Rokvic, Eremic, Vlasic, Sumanja Jabucar
(vezano za ustasko negodovanje)
Није питање да ли ја знам него ти.
Написао си да је договор постигнут, што значи да је све то испоштовано.
Ја за тако нешто не знам и зато закључујем да од тога није било ништа, ти ако имаш документ постави није проблем.
У немачком извештају пише шта је Дреновић обећао и тражио.
Сам четнички извештај о томе нисам видео.

Па питај шта те занима конкретно, на све ово предходно сам ти одговорио, док си ти прескакао нека моја питања.
Тачније две потернице, али то на његовој теми већ постоји.
Тебе мрзи да читаш очигледно.
Ево нешто везано за ову дискусију мада се Дреновић не спомиње директно.
Наравно како је извештај са знака, сам наслов и објашњења у референцама су дописана.
1.png

2.png

3.png

http://www.znaci.net/00001/4_12_2.pdf

И за Далмацију април 1944, где се спомињу педесет година недодирљиви:
Izveštaj komande 15. brdskog armijskog korpusa komandi 2. oklopne armije od 9. aprila 1944. o formiranju novih ustaških jedinica u Dalmaciji od bivših partizana
"Sa dovedenim kadrom formiraju se navodno najpre jedna bojna Telesne garde i 7 ust. brig. (5 bojni). Vojnika ima u dovoljnom broju, većinom partizana kojima je dosadilo gerilsko ratovanje."
http://www.znaci.net/00001/4_12_4_42.htm

Сарадња је најмање битан појам у целој причи.. Могу два ентитета, независно један од другог радити на остварењу истог циља, а без сарадње. Са друге стране, неко може пословно сарађивати, продавати храну или пружати фризерске услуге масовном убици, па то не значи да је сарађивао са њиме и при тим убиствима.

Битно је најпре ко је вршио кривична дела, а све остало је најчешће политичка пропаганда.

Ne bih da vam kvarim raspoloženje, ali se na onoj fotografiji nalazi Drenović.
8229160209194529p.jpg
uros-drenovic.jpg

Isti nos, crte lica, zulufi, čelo,... Jedina stvar koja bi mogla da bude u njegovu korist su brkovi, ali je vrlo moguće da ih je skratio sa strane.
Što se tiče priče o Čerkezima, nema smisla, mislim da Čerkezi nisu nosili kokarde.

Ista ovakva priča je i za Kerovićem. Moramo prihvatite da je moguće da komunisti nisu sve živo falsifikovali.
Čak i Samardžić tvrdi da je Drenović na fotografiji.

Ne bih da vam kvarim raspoloženje, ali se na onoj fotografiji nalazi Drenović.
Pogledajte prilog 1215902Pogledajte prilog 1215903

Isti nos, crte lica, zulufi, čelo,... Jedina stvar koja bi mogla da bude u njegovu korist su brkovi, ali je vrlo moguće da ih je skratio sa strane.
Što se tiče priče o Čerkezima, nema smisla, mislim da Čerkezi nisu nosili kokarde.

Ista ovakva priča je i za Kerovićem. Moramo prihvatite da je moguće da komunisti nisu sve živo falsifikovali.
Čak i Samardžić tvrdi da je Drenović na fotografiji.
Колико видим нос код ове две особе није исти а ни обрве.
Дреновић.
uros drenovic2.jpg

uros drenovic1943.jpg

Дреновић у позадини.
Не знам тачно шта Самарџић тврди за ову слику.

Zar nije bio spor oko prve Drenovićeve fotografije, to je ona sa Njemcima?
Био је спор око ове где се наводе три различите дестинације и три различита датума.
Мени не личи на њега.
Ево и ова је његова позната са домобранима у Бањалуци.
Uroš_Drenović.jpg

Back