Изнео си пар докумената, сам их протумачио не водећи рачуна о ширем контексту догађаја и мислиш да си доказао нешто!
Први кога си навео је Ђујић и никада није сарађивао са Немцима, а био је под Дражином командом.О некима од поменутих смо већ причали.
Већ сам ти рекао да ми дефинишеш појам сарадње али ти си то прескочио.
Да ли су под Дражином командом или не је битно због командне одговорности.
Дреновића рецимо не кујем у звезде ја него народ тога краја, који му је и споменик подигао.Зашто ако је убијао исти тај народ?
Они су цео рат бранили свој народ тамо и то је једино битно.Грађански рат су изазавали не они него комунисти како би дошли на власт што су и успели. На почетку су ратовали заједно, чак су и Радић и Дреновић били у партизанима, али су директиве партије њима биле важније и тако су разбили народно јединство које је постојало до тада.
Комуниста је било врло мало на почетку рата.
Превод оригинала где се наводи да треба да стоји печат Босанског крајишког корпуса, са којим Дреновић није имао везе!
Без његовог потписа јер је наводно превод оригинала.
И због чега његов контролор није могао да уђе у град са оружјем ниси ми одговорио на питање?
И кога то спроводи у град?
Ја сам питао због чега је тај усташа Крпетић убио курира Ђујића?
Ко је послао тог курира?
Овде ти фали крај документа.
Naravno, prvo sam naveo Djujica, jer znam sta mislis onjemu(Taktika)
A o saradnji Dj. sa Nemcima postoji vise dokaza nago o Drenovicu,
Ali, o tom cemo na njegovom forumu.
Saradnja je:ako zajednicki planiras i vrsis napad, ako si na istom kazanu, ako vrsis izvidjanje i to javljas, ako se u svojoj uniformi sa oruzjem mozes kretati u nep. pozadini , ako cuvas nep. Objekte i saobracajnice, ako zato dobijas municiju i oruzje,
Ako ti je jedini neprijatelj, nemacki neprijatelj, ako imas slobodan pristup nemackim licnim kartama, ako tvoje zrtve Nemac ubraja u svoje, ako Nemci kazu da si lojalan. Ako za tebe vaze ista pravila kao za ustase,ako izvrsavas Nemacke naredbe.
Pitanje:Sta je za tebe SARADNJA?
Sto se tice "cuvanja" naroda, s ima ovim gore nije bio problem ubiti srpske civile, samo ako su bili sumljivi da su pristalice partizana.
Cetnik nemoze u BL sa karabinom, radi izbegavanja incidenata od ustasa(nem. pravila), a sprovodi verov. komuniste, jedine koji su bili na drugoj strani.
Ustasa je ovog cetnika ubio samo zato st je bio Srbin, I to je sve!
Valda znas da su ustase najgori vid fasizma, nasih Prostora.