Uroš Drenović

• Začetnik teme Začetnik teme proka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
poslaću ovih dana mail u vojni muzej sa tim pitanjem !!

nadam se da sa ovim istraživanjem dajemo novi kvalitet ovom pdf-u

biće jako zanimljivo videti odgovor vojnog muzeja srbije

baš me interesuje da li ćete opet imati zamerku :D

znaci da ti u stvari nemas nikakav argument i da si sve ove dosadasnje tvrdnje o drenovicu bazirao na licnim nadrividovnjackim super-mocima ,
pa dobro bar smo dobili neki konkretan odgovor na tu temu :mrgreen:
naprotiv, ja sam ostavio dokument sa izvorom u vojnom muzeju srbije

ali pošto ste vas dvojica trojica ovde stariji od kustosa iz tog muzeja, a nemate ni jedan dokaz da na toj slici nije izdajnik drenović, nije mi teško da i od muzeja, prema priloženom inventarskom broju dobijem objašnjenje i dokaz da je na toj slici upravo taj izdajnik

- - - - - - - - - -

8151.jpg

- - - - - - - - - -

ovo je dokaz veći od svih krečenja branioca gubitnika iz ww2

- - - - - - - - - -

a dok ne dobijemo odgovor iz muzeja, dajte vi neki dokaz da na slici nije izdajnik drenović :cool:

ali pošto ste vas dvojica trojica ovde stariji od kustosa iz tog muzeja, a nemate ni jedan dokaz da na toj slici nije izdajnik drenović, nije mi teško da i od muzeja, prema priloženom inventarskom broju dobijem objašnjenje i dokaz da je na toj slici upravo taj izdajnik

- - - - - - - - - -

8151.jpg

- - - - - - - - - -

ovo je dokaz veći od svih krečenja branioca gubitnika iz ww2

- - - - - - - - - -

a dok ne dobijemo odgovor iz muzeja, dajte vi neki dokaz da na slici nije izdajnik drenović :cool:

доказ ничега...слика са пропагандог комунистичког сајта Знаци, на коме између осталих пише и овде доказани фалсификатор Радановић...сећаш се своје бруке? :mrgreen:

Dovoljno je da jednom neko postavi nesto i napise na netu, a moze da bude greska,
pa ostali to posle samo stancuju sa copy paste na “stotine” sajtova kao sto se i ovde stalno radi

Dve strane rasprave da li je Uros Drenovic na trecoj slici ili nije. :lol:

Koliko je bitno za forumasku javnost da je li je bas na toj trecoj slici Uros Drenovic ,
kada postoji druga slika gde je utvrdjeno da je on, kao dokaz saradnje sa ustasama i nemcima

Poslednja izmena:
Dovoljno je da jednom neko postavi nesto i napise na netu, a moze da bude greska,
pa ostali to posle samo stancuju sa copy paste na “stotine” sajtova kao sto se i ovde stalno radi

Koliko je bitno za forumasku javnost da je li je bas na toj trecoj slici Uros Drenovic ,
kada postoji druga slika gde je utvrdjeno da je on, kao dokaz saradnje sa ustasama i nemcima

само што фотографија сама по себи није никакав доказ сарадње...тј свака има своју позадину, место, време, разлог....а данас се добро зна да је сваки састанак четника са усташама, властима НДХ итд. значио спас за Србе и био доказ слабости НДХ у тим тренуцима, док је сваки састанак комуниста са усташама значио покољ Срба и искрена сарадња против Срба, иако опет као део тактике...

.
.
tačno :ok:

само што фотографија сама по себи није никакав доказ сарадње...тј свака има своју позадину, место, време, разлог....а данас се добро зна да је сваки састанак четника са усташама, властима НДХ итд. значио спас за Србе и био доказ слабости НДХ у тим тренуцима, док је сваки састанак комуниста са усташама значио покољ Срба и искрена сарадња против Срба, иако опет као део тактике...
Ako posmatras tako onda nije dokaz ...sa tim da bi isto tako moglo da se kaze da ni slike komunista sa nemcima i cetnicima nije dokaz saradnje, a ako posmatras sa strane pobednika i porazenih onda je uros drenovic bez obzira na motiv saradjivao sa ustasama i nemcima
Ono zbog cega sam ostavila post je da se na dve strane raspravljate da li je na slici br. 3 uros drenovic ili nije kao da je to u ovom trenutku najvaznija stvar na svetu..jer na toj slici moze da bude on a i ne mora..meni licno ne lici na njega ako uporedim one dve slike ali to moje nije merodavno

Hocu da kazem da ce svako da sudi prema svojoj percepciji, posebno sada u trendu revizije istorije i desavanja u II sv.ratu kod nas.
Ono sto je potrebno je da se otvore svi dokumenti i ko je ko i sta je ko radio ili nije radio ali to tesko da ce se desiti u ovoj zemilji bar za jos 5o godina.Jer sigurno da nije sve onako kako su pobednici napisali istoriju. Dok se to ne desi mi cemo da mudrujemo i dalje na osnovu slika i copy paste tekstova sa neta kao dokazima saradnje cetnika sa ustasama i nemcim, isto tako i saradnje komunista sa tim istim ustasama i nemacima a i cetnicim dok ih nisu pustili niz vodu

8151.jpg

i na njemu pise....

Inv.br 8151

Četnici , ustaše i domobrani u Hercegovini ,
za vreme bitke na Neretvi , 1943. nazdravljaju jedni drugima.

Vojni muzej JNA , broj 5010 . Fotokopirano u MRNJ , sig.neg. A-855/34

i sad samo da nam otkrijes gde si u ovih dvadesetak reci pronasao da pise DRENOVIĆ ????

- - - - - - - - - -

a dok se ne dokaže drugačije, važi samo ono što je stav vojnog muzeja srbije, a to je da je na slici izdajica drenović
dok se ne dokaze drugacije :hahaha:
pa prvo ti treba da dokazes da je to drenovic, a kao sto vidimo tebi to ne ide bas najbolje :rotf:

Četnici, narednik Domobranstva NDH i Ustaške vojnice nazdravljaju oko 1942. Levo, sa šubarom, Uroš Drenović.

izvor: Dokumenti o izdajstvu Draže Mihailovića, knjiga I (str. 498), Beograd 1945.

- - - - - - - - - -

kako ne poštujete VOJNI MUZEJ SRBIJE, evo vam priznanje iz pera ekonomiste samardžića:

Na novoj konferenciji četničkih komandanata, održanoj 1. i 2. jula, zadatak da postavi „referenta za odnose prema NDH", tj. oficira za vezu, dobio je upravo Drenović. On je taj zadatak preuzeo na sebe i tako su nastale dve pomenute fotografije.

- - - - - - - - - -

http://www.pressonline.rs/zabava/life-style/55089/prijateljski-pozdrav-velikih-neprijatelja.html

- - - - - - - - - -

dakle, za razliku od tebe i lekizana, samardžić ne spori da je na slikama izdajnik drenović

320px-Izvestajdrenovic.jpeg

Извештај 15. брдског армијског корпуса Вермахта о финансијској сарадњи Уроша Дреновића и власти НДХ од 1. маја 1943.

(страница бр. 689 Т314, рол 566, фрејм 685
Zbirka dokumenata nemackog Petnaestog brdskog armijskog korpusa T314 roll 566

kako je do sada jedino proka pokazao vidovnjacke sposobnosti i po deseti put ovaj dole INV.BR. 8151 proglasio dokazom da je na slici drenovic, pa da pitamo i tebe...
jel vidis ti ovde negde na prokinom "dokazu" da pise DRENOVIĆ ?

Kropovan citat iz nekog spisa koji se nalazi po prokinom kazivanju u vojnom muzeju ( sto ne mora da bude i tacno ) nije nikakav dokaz niti se u tom kropovanom delu pominje Drenovic i to nije dokaz

- - - - - - - - - -

320px-Izvestajdrenovic.jpeg

Извештај 15. брдског армијског корпуса Вермахта о финансијској сарадњи Уроша Дреновића и власти НДХ од 1. маја 1943.

(страница бр. 689 Т314, рол 566, фрејм 685
Zbirka dokumenata nemackog Petnaestog brdskog armijskog korpusa T314 roll 566

Ovo si skinuo sa wikipedije i beskorisno je jer ne moze da se cita a i na nemackom je...tako da ni ovo nije dokaz da je na onoj drugoj slici Uros Drenovic, ako je to poenta ponavljanja ove slike sa dokumentom vise puta
A ako je poenta dokazivanja da je Drenovic saradjivao sa ustasama i nemcima, onda jeste kao sto postoje dokumenti i slike da su komunisti saradjivali sa ustasama, nemacima i cetnicima..svi su sa svima saradjivali dok su imali interes
i ne znam cemu ovakav uporan i agresivan stav oko toga sto svi znaju...

Poslednja izmena:
ajmo redom...
moras prvo da mi kazes sta je od ove dve tvoje tvrdnje istina , ono sto si ovde postavio 4785948 puta
ili ovo drugo sto na tom linku koji si sad postavio pise....
kako ne poštujete VOJNI MUZEJ SRBIJE, evo vam priznanje iz pera ekonomiste samardžića:
Odlazak vojvode Drenovića u okupiranu Banjaluku leta 1942. godine,

dakle , jedno prosto pitanje, sta je istina od ove dve tvoje "istine" :rtfm:

Ovo si skinuo sa wikipedije i beskorisno je jer ne moze da se cita a i na nemackom je....
ma nije uopste bitno odakle je skinuo, ovo moze moja baba da napravi i da postavi na net ,
obicna bela podloga sa tekstom pisanim na pisacoj masini ,
nema nikakve parametre sluzbene dokumentacije , memorandum, delovodni broj, pecat , potpis ... budalastina.

Kropovan citat iz nekog spisa koji se nalazi po prokinom kazivanju u vojnom muzeju ( sto ne mora da bude i tacno ) nije nikakav dokaz niti se u tom kropovanom delu pominje Drenovic i to nije dokaz
...

DAKLE SAD VAM NI SAMARDŽIĆ NE ODGOVARA KAD TVRDI DA JE NA TOJ SLICI DRENOVIĆ????

- - - - - - - - - -
Zdravica... Vojvoda Uroš Drenović s domobranima i ustašama u hotelu „Bosna" u Banjaluci 1942. godine

............Na novoj konferenciji četničkih komandanata, održanoj 1. i 2. jula, zadatak da postavi „referenta za odnose prema NDH", tj. oficira za vezu, dobio je upravo Drenović. On je taj zadatak preuzeo na sebe i tako su nastale dve pomenute fotografije. ............

- - - - - - - - - -

Autor: Piše: Miloslav Samardžić
Prijateljski pozdrav velikih neprijatelja

............................Kako su nastajale zajedničke fotografije četnika i ustaša?

- - - - - - - - - -

http://www.pressonline.rs/zabava/life-style/55089/prijateljski-pozdrav-velikih-neprijatelja.html

- - - - - - - - - -

nebitno za ovu temu, za temu o drenoviću je izostavljeno ..............................................

- - - - - - - - - -

da li ste sad uvereni da je na slikama izdajnik drenović?

ako niste pišite ekonomisti nadriistoričaru samardžić a ne meni :lol:

cekaj , nisi odgovorio,
prvo je bilo ovo jedno 856463 puta

Četnici, domobrani i ustaše nazdravljaju potpisanom sporazumu. Levo, sa šubarom, Uroš Drenović. Sporazum je sklopljen u Mrkonjić Gradu 27. aprila 1942.

pa onda 6583648 puta ovo

a sada imamo tvoj treci tj najnoviji argument?

ajde nam odgovori koji je tvoj definitivni stav :dash:

Poslednja izmena:

............................Kako su nastajale zajedničke fotografije četnika i ustaša?
znas da te uvek provalimo kad nesto falsiras :dash:
ono gore je tvoja verzija, a ovo dole je originalni tekst...

Kako je nastala zajednička fotografija ustaše i partizana, koja se na ovom mestu prvi put objavljuje u našoj štampi?
Kako su nastajale zajedničke fotografije četnika i ustaša?

Ја и не знам како Дреновић изгледа. Ја само тврдим да нико са треће слике не личи на некога са друге слике. Небитно да ли се зове Дреновић, Паја Патак или Хирохито.

znas da te uvek provalimo kad nesto falsiras :dash:
ono gore je tvoja verzija, a ovo dole je originalni tekst...

Kako je nastala zajednička fotografija ustaše i partizana, koja se na ovom mestu prvi put objavljuje u našoj štampi?
Kako su nastajale zajedničke fotografije četnika i ustaša?

bane lepo sam napisao da sam iz naslova izostavio ono što je nebitno za temu, pogledaj malo bolje taj moj post, btw da li nosiš naočare ili si samo takav po karakteru, naopak?

- - - - - - - - - -

DAKLE SAD VAM NI SAMARDŽIĆ NE ODGOVARA KAD TVRDI DA JE NA TOJ SLICI DRENOVIĆ????

- - - - - - - - - -
Zdravica... Vojvoda Uroš Drenović s domobranima i ustašama u hotelu „Bosna" u Banjaluci 1942. godine

............Na novoj konferenciji četničkih komandanata, održanoj 1. i 2. jula, zadatak da postavi „referenta za odnose prema NDH", tj. oficira za vezu, dobio je upravo Drenović. On je taj zadatak preuzeo na sebe i tako su nastale dve pomenute fotografije. ............

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

nebitno za ovu temu, za temu o drenoviću je izostavljeno ..............................................

- - - - - - - - - -

jel sad vidiš da sam sam to napisao?

- - - - - - - - - -

Ја и не знам како Дреновић изгледа. Ја само тврдим да нико са треће слике не личи на некога са друге слике. Небитно да ли се зове Дреновић, Паја Патак или Хирохито.

vojni muzej srbije i sam nadriistoričar milisav samardžić, tvrde da je to drenović, dakle, od zvaničnih izovra do nadriizvora, niko ne spori sem tebe ?

vojni muzej srbije i sam nadriistoričar milisav samardžić, tvrde da je to drenović, dakle, od zvaničnih izovra do nadriizvora, niko ne spori sem tebe ?
rekli smo idemo redom, ali moras da potvrdis koji je tvoj konacni odgovor,
jer si u samo 24 sata pokazao tri nepobitna dokaza tvoje tvrdnje u kojima su tri razlicite lokacije i tri razlicita datuma , cak i godine...

verzija broj jedan

Mrkonjić Grad 27. april 1942.

verzija broj dva

Inv.br 8151
Četnici , ustaše i domobrani u Hercegovini ,
za vreme bitke na Neretvi , 1943. nazdravljaju jedni drugima.
Vojni muzej JNA , broj 5010 . Fotokopirano u MRNJ , sig.neg. A-855/34

verzija broj tri

Vojvoda Uroš Drenović s domobranima i ustašama u hotelu „Bosna" u Banjaluci 1942. godine

idemo..."dokaz" pod 1 pod 2 ili pod 3 ??????

Back