Uredjenje stana!

Crni nameštaj (komoda, ormar) će ti zadati muke-tj.moraćeš češće da brišeš prašinu :-)
Uz bele zidove i crni nameštaj dobro ide crveni zid, ali je teško postići tu boju- a gotova boja je skupa.Možeš uzeti osnovnu boju-to znaju prodavci u bojama i lakovima.
Takođe dobro ide i žut zid.Žuta nije toliko skupa.
Ako ti je tu i trpezarija:Imaš u forma ideale-stolice npr. 2bele, 2 crne od eko kože modernog dizajna , i sto sa staklom.

Veliko ogledalo ce ti napraviti cudo! Prostorija izgleda neuporedivo vece i veoma elegantno.
Naspram ogledala bi trebalo da se nalazi nesto efektno.

Slusaj svoju intuiciju, prati svoj ukus - treba da se osecas prijatno u tom prostoru. Ono sto bi nekom drugom bilo idealno tebi ne mora da odgovara uopste.
Ja ovo iz licnog iskustva.;)

na better homes and gardens postoji program koji se zove oboji sobu (color-a-room), izabres prostoriju i bojis zidove, namestaj, detalje kako hoces (postoje i opcije podova, zavesa, lampi) pa mozes da kombinujes boje. cak i ako ti namestaj nije kao onaj na slici, ima dosta mogucnosti za kombinacije boja, videces bar otprilike sta ti se svidja.

Treba i meni pomoc!
Kupila sam ugaonu garnituru, okvit je crvene eko koze, nasloni i jastuci gdje se sedi su crno bele. Problem su mi zidovi, dneva je velika i nije bas pravilnog oblika. Ja sam mislila da vecinu prostorije okrecim u neku svetliju pastelno zutu, a detalje crvene i narandzaste boje. Sta vi mislite o tome?:think:

Treba i meni pomoc!
Kupila sam ugaonu garnituru, okvit je crvene eko koze, nasloni i jastuci gdje se sedi su crno bele. Problem su mi zidovi, dneva je velika i nije bas pravilnog oblika. Ja sam mislila da vecinu prostorije okrecim u neku svetliju pastelno zutu, a detalje crvene i narandzaste boje. Sta vi mislite o tome?:think:

Ja bih ti preporučila boju peska - dovoljno je neutralna da poveže ove boje koje već imaš, i lakše će ti se kasnije uklopiti detalji.Predpostavljam da si taj svetlo žuti zid i crveni okvir htela da povežeš tim narandžastim i crvenim detaljima, ali je to po malo rizično, jer ako ne pogodiš baš pravi ton te crvene i narandžasete, neće dati željeni efekat.
I radije bih kod detalja, išla sa žutom bojom, "kao žumance", ili oker žutom... a crvenom samo ako je baš ista kao taj okvir.
Ali ne slušaj ti druge, već odluči sama - jako je važno da se tebi sviđa.:) :bye:

Back