Kata Bucik
Zainteresovan član
- Poruka
- 255
Угњавише и Бога и људе са NY..
Кубу нико не помиње..
А покосило их је исто зло звано Sandy..
Да ли је њихова трагедија мања само зато што су сиромашни?
Или нису вест због тога што немају гомилу бљештавих небодера који су остали без струје?
Нису вест јер не кукају..седе у својим кућерцима у мраку, загрљени, тражећи утеху једни у другима..
Свако у овој трагедији извлачи из себе оно што има..
Неко, са маском коња на глави шета булеварима да би га сликали или јауче на све стране како нема где да напуни мобилни..
Неко се брине за брата, туђе дете, комшију, напуштеног пса, њиву..
Први су хит на YouTube..
Други су хероји пред Богом..
А ми?
Шта је са нама?
Имамо ли права да, док, оправдано или не, ликујемо над бедом оних који су се својевремено сладили нашом муком, заборавимо на оне које на сав глас волимо и подржавамо као сапатнике у пркосу?
Да ли је беда омражених битнија од страдања пријатеља?
Цео свет се смеје или љути, гледајући врцави хумор на конто NY, којим "луди" Срби кецају глупе Амере..а Србија кличе ауторима који се утркују да направе што бољи штос..
Лепо је то..има чари..
Колико је у духу Православља у које се кунемо, није тема ове приче..
А и како бих и смела да зуцнем на ту тему..и мој профил на FB је пун тих сличица..
Јаче је од мене, ваљда..
Дижем глас због Кубе..
И дајем себи за право да кажем..срами се Србијо..
https://www.facebook.com/notes/kata-bucik/ураганљубав-на-куби-vs-небодери-у-ny/414464098619782
Кубу нико не помиње..
А покосило их је исто зло звано Sandy..
Да ли је њихова трагедија мања само зато што су сиромашни?
Или нису вест због тога што немају гомилу бљештавих небодера који су остали без струје?
Нису вест јер не кукају..седе у својим кућерцима у мраку, загрљени, тражећи утеху једни у другима..
Свако у овој трагедији извлачи из себе оно што има..
Неко, са маском коња на глави шета булеварима да би га сликали или јауче на све стране како нема где да напуни мобилни..
Неко се брине за брата, туђе дете, комшију, напуштеног пса, њиву..
Први су хит на YouTube..
Други су хероји пред Богом..
А ми?
Шта је са нама?
Имамо ли права да, док, оправдано или не, ликујемо над бедом оних који су се својевремено сладили нашом муком, заборавимо на оне које на сав глас волимо и подржавамо као сапатнике у пркосу?
Да ли је беда омражених битнија од страдања пријатеља?
Цео свет се смеје или љути, гледајући врцави хумор на конто NY, којим "луди" Срби кецају глупе Амере..а Србија кличе ауторима који се утркују да направе што бољи штос..
Лепо је то..има чари..
Колико је у духу Православља у које се кунемо, није тема ове приче..
А и како бих и смела да зуцнем на ту тему..и мој профил на FB је пун тих сличица..
Јаче је од мене, ваљда..
Дижем глас због Кубе..
И дајем себи за право да кажем..срами се Србијо..
https://www.facebook.com/notes/kata-bucik/ураганљубав-на-куби-vs-небодери-у-ny/414464098619782
Poslednja izmena: