Ураган..Љубав на Куби vs небодери у NY..

Kata Bucik

Zainteresovan član
Poruka
255
Угњавише и Бога и људе са NY..
Кубу нико не помиње..
А покосило их је исто зло звано Sandy..

Да ли је њихова трагедија мања само зато што су сиромашни?
Или нису вест због тога што немају гомилу бљештавих небодера који су остали без струје?

Нису вест јер не кукају..седе у својим кућерцима у мраку, загрљени, тражећи утеху једни у другима..

Свако у овој трагедији извлачи из себе оно што има..

Неко, са маском коња на глави шета булеварима да би га сликали или јауче на све стране како нема где да напуни мобилни..
Неко се брине за брата, туђе дете, комшију, напуштеног пса, њиву..

Први су хит на YouTube..
Други су хероји пред Богом..

А ми?
Шта је са нама?
Имамо ли права да, док, оправдано или не, ликујемо над бедом оних који су се својевремено сладили нашом муком, заборавимо на оне које на сав глас волимо и подржавамо као сапатнике у пркосу?
Да ли је беда омражених битнија од страдања пријатеља?

Цео свет се смеје или љути, гледајући врцави хумор на конто NY, којим "луди" Срби кецају глупе Амере..а Србија кличе ауторима који се утркују да направе што бољи штос..
Лепо је то..има чари..
Колико је у духу Православља у које се кунемо, није тема ове приче..
А и како бих и смела да зуцнем на ту тему..и мој профил на FB је пун тих сличица..
Јаче је од мене, ваљда..

Дижем глас због Кубе..
И дајем себи за право да кажем..срами се Србијо..

267705_541476435878233_1261005490_n.jpg

https://www.facebook.com/notes/kata-bucik/ураганљубав-на-куби-vs-небодери-у-ny/414464098619782

Poslednja izmena:
Друго је Куба...
Није Куба земља предводница слободарског света и није на челу земаља које се боре против осовина зла.
Куба се не труди да уводи демократију десетинама хиљада километара од Сантјага.
На Куби нема мекдоналдса и пржене пилетине из Кентакија.
Кока-кола није национално пиће на Куби.
На Куби не можеш да купиш аутоматску пушку у "Максију".
На Куби не постоји ККК.
Куба не може да бомбардује земље на другим континентима. А прича се и да не жели!

И, ко онда да жали ту и такву Кубу?

кубу нисам пљувао током сенди

али смо америма на лајв чету уз ливе веб кам пренос поменули све од 91 до 99 набрајајући им женски део нације у разним позама

поштујем кубанце и жао ми је због њиховог страдања толико колико ми је мило због америчког

кубу нисам пљувао током сенди

али смо америма на лајв чету уз ливе веб кам пренос поменули све од 91 до 99 набрајајући им женски део нације у разним позама

поштујем кубанце и жао ми је због њиховог страдања толико колико ми је мило због америчког

А зашто би и пљувао Кубу?

А што се амера тиче, дражи ми је пас Меда, који на Бежанијској Коси јури за аутомобилима и преврће по контејнерима, од свих њих ђутуре.

Jasami драги..нова сам овде, као што видиш..

Још увек нисам прокљувила како се отварају теме (мислила сам да сам управо то урадила)..

Имаш на крају текста линк ка мом профилу..све што напишем је моје..искључиво..

Ако икада будем некога цитирала, то ћу јасно и да нагласим..

Поздрав..

Друго је Куба...
Није Куба земља предводница слободарског света и није на челу земаља које се боре против осовина зла.
Куба се не труди да уводи демократију десетинама хиљада километара од Сантјага.
На Куби нема мекдоналдса и пржене пилетине из Кентакија.
Кока-кола није национално пиће на Куби.
На Куби не можеш да купиш аутоматску пушку у "Максију".
На Куби не постоји ККК.

Куба не може да бомбардује земље на другим континентима. А прича се и да не жели!

И, ко онда да жали ту и такву Кубу?

Nema KFC što jes ,jes , al su zato pičqa i kokain 5 dolara na svakom ćošku .

asami драги..нова сам овде, као што видиш..

Још увек нисам прокљувила како се отварају теме (мислила сам да сам управо то урадила)..

Имаш на крају текста линк ка мом профилу..све што напишем је моје..искључиво..

Ако икада будем некога цитирала, то ћу јасно и да нагласим..

Поздрав..

Ма, само напред. Тема ти је супер. Прво па мушко (и женско, да будем политички коректан)!

Баш ми жао Амера.:rotf: Неко ће рећи амерички народ није крив за политику УСА. О.К. Ал тај исти народ плаћа порез, иде у војску, "пјени" подржавајући УС политику ( читај насиље) у свјету. Оног момента кад се побуне против ЦОВ могу рачунати на поштовање. До тада, ко ** ****!

Мора народ неки вентил да има...
Е сад, неком пичетина за мале паре а неком линчовање црнаца као национални спорт.
Ma i ta pičetina je namenjena tim što linčuju čamce, kao i u u zlatno i srećno vreme kada su na Kubi glavnu reč vodili Laki Lučijano i Mejer Lenski,samo je sada sve mnogo musavije i socijalnije,a i dalje im je proizvodnja jeftine pičqe,ruma i duhana za Amere glavni sport.

А зашто би и пљувао Кубу?

А што се амера тиче, дражи ми је пас Меда, који на Бежанијској Коси јури за аутомобилима и преврће по контејнерима, од свих њих ђутуре.

баш то нисам а и што би али опет куба нам је пријатељска земља и требало би некако да им се помогне

kakvi hitovi
veliki pravoslavni srbi
iako izvorno tj sushtinski hrishcani potichu od esenske sekte
elem sushtinski originalno jedino jevrejima i pripada njihova relidjn
ali neki iako su srbi i iako srbi imashe svoje bogove vole da prigrle tudje
i ondaaa idemo zhurkaa sve do popa lopatara vr'

Ne troluj temu, idi na religiju ako imaš problema sa hrišćanstvom, pa tamo kukaj.

Ma i ta pičetina je namenjena tim što linčuju čamce, kao i u u zlatno i srećno vreme kada su na Kubi glavnu reč vodili Laki Lučijano i Mejer Lenski,samo je sada sve mnogo musavije i socijalnije,a i dalje im je proizvodnja pičqe,ruma i duhana za Amere glavni sport.

Ко бре линчује чамце, мамицу му ****!!!

kakvi hitovi
veliki pravoslavni srbi
iako izvorno tj sushtinski hrishcani potichu od esenske sekte
elem sushtinski originalno jedino jevrejima i pripada njihova relidjn
ali neki iako su srbi i iako srbi imashe svoje bogove vole da prigrle tudje
i ondaaa idemo zhurkaa sve do popa lopatara vr'

Оригинално ником ништа не припада, јебо су сви од свих "позајмљивали".

95 % razloga zbog kojih se spominju Amerikanci kao stradalnici od uragana, nije afirmativno po njih.
To je likovanje i pražnjenje nagomilanog srpskog protesta.
U nemoći da im uzvratimo udarce, raduje nas što to čini priroda u naše ime....
Eto, zašto Ameri u ovom plesu sestre Sendi.

A,Kubance nismo prestali da volimo.....

Poslednja izmena:

Back