uputstva za zivot

• Začetnik teme Začetnik teme prsho
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
uputstva za život servirana u novinama, na televiziji, na internetu, u filmovima....
pridrzavate ih se ili pak postujete ono sto ste nauceni od malena

Ne čitam dnevne novine i dobrih dvadeset+ godina ne gledam televiziju, ali ovo ostalo - net, knjige, filmovi, muzika, časopisi - da, sve uzimam u obzir. I ono što sam naučena od malena, naravno. Ali ništa od toga ne shvatam kao uputstva ili odgovore, to su samo ideje ili inspiracije, možda i upozorenja koje treba razmotriti.
Život je čudna stvar, dobar savet možeš da dobiješ i od Dostojevskog i od Vesne Zmijanac :) (Vesnu samo slušam kad priča, njena muzika mi ništa ne govori.)

Poslednja izmena:
mislim da je savet nešto najgore što čovek čoveku može da pruži, a to mu dođe kao uputstvo

nemoj biti takav, trebaš da budeš ovakav
trebaš da uradiš ovo
itd

slično se plasira i u medijima, samo malo manje konkretno, opštije ali identično beskorisno, čak i kontraproduktivno

Svaki savet je delic neke slike i ne smeta izgradjanim ljudima, koji savet primaju kao jednu od tacaka za razmisljanje.
Problem sa savetima je stvaranje predubedjenja kod ljudi koji zive bez razmisljanja, od danas do sutra, jer cesto usvajaju savete
koji im se ucine najbolji odgovori za trentne dileme. Takvi saveti su sasvim dobro opravdanje za licne neuspehe, tipa "uradio sam kako bi svako drugi
i nisam ja pogresio" nego neko treci.

Pa da, drugo je kada ne znaš i tražiš savet, više sam mislio na one ljude koji te stavljaju u neke kalupe i znaju bolje od tebe šta treba da radiš.

upravo ovo
već si rekao, zrelom čoveku koji sebe poznaje najbolje savet smeta

ako ti neko govori manje ili više suptilno kako trebaš da se ponašaš, znači da ne ceni tvoje ponašanje, kao ni tebe samog na kraju krajeva, jer pokušava to isto da promeni kod tebe iz razloga sopstvenog ubeđenja da on zna najbolje, kao i da zna šta je najbolje za tebe, što implicira da si nesposoban. Užas.

Saveti su loša stvar. Čovek sam sebi najbolje pomogne.

upravo ovo
već si rekao, zrelom čoveku koji sebe poznaje najbolje savet smeta

ako ti neko govori manje ili više suptilno kako trebaš da se ponašaš, znači da ne ceni tvoje ponašanje, kao ni tebe samog na kraju krajeva, jer pokušava to isto da promeni kod tebe iz razloga sopstvenog ubeđenja da on zna najbolje, kao i da zna šta je najbolje za tebe, što implicira da si nesposoban. Užas.

Saveti su loša stvar. Čovek sam sebi najbolje pomogne.

ovo su gluposti

Back