Upoznaj tišinu i tminu - tušta i tma

5jdcohjb.jpg

"O, zagrli me sad, jako, najbolje što znaš
i nemoj crnoj ptici da me daš.

O ne, ne brini, proći će za tren,
ja sam samo malo lud i zaljubljen.

U mojim venama davni sever samuje
i ja ponekad ne znam šta mu je,

što luduje, od sreće tugu tka
moja prosta duša slovenska.

Uplaši me sjaj milion sveća kad se nebom popali.
Gde je tome kraj"?

...............................................................................
"Za kog su tako dubok zdenac kopali?
Zašto se sve to dešava, dal' covek ista rešava
il' smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama?"...

Dj Balašević

(Pjesma o iskonu)
Rig Veda, X, 129

Ni bitka ni nebitka nije bilo tada,
ni zračnog prostora niti nebesa nad njim.
Što je prolazilo čas tamo čas amo?
U čijem okrilju i gdje?
Što bješe to beskrajno bezdno voda?

Ni besmrtnosti ni smrti nije bilo tada.
Ni traga nije bilo danu ni noći.
Po svom je zakonu disalo Jedno,
bez titraja vjetra, a van toga
nije bilo ničega drugog ni daljeg.

U početku bješe tama zavita
u tamu i svemu je bio nespoznatljiv tok.
Životom moćno, uvito u prazninu,
Jedno se porodi snagom žarke težnje.

Ljubavna čežnja obuze ga prvo,
a to je bio zametak prve misli.
Proničuć’ srce mišlju,
mudraci su našli tu vezu
što bitak s nebitkom spaja.

Nit vodilju su tako napeli popr’jeko.
Što je tad bilo gore, a što dolje?
Oploditelji su bili i snage bujanja.
Dolje je bio poriv, a gore obdarenje.

No, tko to izvjesno zna,
objaviti tko nam to može?
Otkud su nastali oni,
otkud je došlo stvorenje?
Bogovi su kasnije došli,
po stvaranju svijeta.
Pa tko onda da zna,
iz čeg je to poteklo?

Iz čega se je razvilo stvorenje,
je li to djelo Njegovo ili nije,
Onoga što nad svemirom
bdije u najvišem nebu?
On sam to zna,
a možda ne zna ni on.

Poslednja izmena:
FV6tMQhXEAADmkP

Zašto moram uvek gledati u te tamne oči koje dozivaju kroz prazninu proganjajući naše duše
Zar nismo tu ljubav već jednom ubili i ograničili na izbledele prašnjave albume sa uspomenama ?
Sve te lepe trenutke koji se sablasno uzdižu kao dim sa usana ,
Sablasni podsetnik kako čežnja može da iscrpi dušu
I ako su njene reči u meni napravile čaroliju ,izmislile milovanja i poljupce - sve !
Crtrala mi je pejzaže niotkuda , glasovne pregibe da mi dotaknu dušu
Željno i namerno !
Ne znam ...radije mislim da je to njen način ljubavi : smeh , detalji , pažnja , bliskost .... mnogo strasti i ko krajnji rezultat ljubav
Osećao sam je i te kako u sebi - čineći je jedinstvenom , osetila je da bez nje ne bi imao života
Tu je dokučila sve moje želje ostvarivala ih , konzumirala jednu po jednu i odlučila da ostane tu u svakoj mojoj misli , snovima i željama
Ušla je neoprezno nesvesno u celo moje biće i od sebe napravila svoju suštinu , svoj let !
A onda .... onda smo se sakrili tamo gde nam se otkucaji srca ne čuju , gde se ne vidi sjaj u našim očima
Sakrili smo tragove usana koje smo ostavljali jedno drugome na koži
Sakrili smo duše koje bi eksplodirale pri svakom susretu i dodiru
Sakrili smo se tako da se ne prepoznamo i ako se sutra dan opet budemo videli
Zašto moram uvek gledati u te tamne oči koje dozivaju kroz prazninu proganjajući naše duše

Poslednja izmena:
Šta je nesanica ako ne manijakalna tvrdoglavost našeg uma da izmišlja sopstvene misli , rasudjivanja, silogizme i definicije
Njegovo odbijanje da abdicira pred božanskom nesvesnošću zatvorenih očiju ili mudrim ludilom sna

Marguerite Yourcenar

shadow dancer will you walk with me tonight while my body lies so peaceful we could walk a million miles before the day breaks while the world is deeply sleeping shadow dancer will you walk with me tonight (under the stars) in a dream we will awaken (awaken in the moonlight) we could walk a million miles before the day breaks (walk a million miles) while the world is deeply sleeping shadow dancer will you walk with me tonight while my body lies so peaceful we could walk a million miles before the day breaks while the world is deeply sleeping shadow dancer will you walk with me tonight (under the stars) in a dream we will awaken (awaken in the moonlight) we could walk a million miles before the day breaks (walk a million miles) while the world is deeply sleeping shadow dancer will you walk with me tonight in a dream we will awaken we could walk a million miles before the day breaks while the world is deeply sleeping while the world is deeply sleeping.
FXvc4BVUEAEuQh1

Poslednja izmena:
cb7991772b771d2c0b3787d40a1c179b.jpg

Who will light your path Through the night? When you travel the marshes Toward which light Will you turn your eyes? When you hang in the void, To whom will you call? When you have no pillow, Where will you Lay your head? Who will light Your path Through the night, Toward what light Will you turn? The night is full of sounds, But can you recognize The right one? The night is full of lights, But which light Is the light of your eyes? And who casts the hook For night waters Into your mouth? Who follows you close As you go Along your way? Which teeth, white and rabid From loneliness and hunger Sink into your flesh? Who will cut the ties? Oh, what a sharp Invisible knife Who will wait for you At the crossroads? At midnight Toward what light Will you turn?

Poslednja izmena:
The whole world holds its breath At the place where your fingertips touch my hair And my heart turns over the first time I dare hold your eyes with mine: Forget the few, be one, just once tonight Forget the few, be one, just once tonight You speak with no words A depth of intensity I’ve never heard And because I know that it can’t last I cherish this time with you Forget the few, be one, just once tonight Forget the few, be one, just once tonight Forget the few, be one, just once tonight And my heart turns over the first time I dare hold your eyes with mine: Forget the few, be one, just once tonight Forget the few, be one, just once tonight Forget the few, be one, just once tonight...

E79phpFXMAU9ZWy

"Теškо је, živеti bеz iluziје. Оnа је nеvidlјivа, аli pоstаnе pоtrеbnа, nајzаd pоstаnе dео tеbе. Оnа је štit i izgоvоr је, i vеštаčkа svеtlоst u tаmi, аli svеtlоst..." Vladimir Radovanović

Ostani večeras uz moje reči, bez tebe su tišina. Ne ostavljaj me sa rečima, ne umem sa njima bez tebe. Dušu bi mi ugušila tvojoj duši namenjena nežnost.... I niko ne bi shvatio da sam umro od želje da ti kažem nešto važno... vezano za moje srce, vezano za tvoje srce.
Goran Tadić

Poslednja izmena:
For thy promise bewailed by her raveneyes by her beauty and a scarlet sunrise May thy river bury her silvertears A fallen angel... enshrined in moonlit seas Leaving vitality so serene breeds my darkness Entreating winterwinds though I leave... I embrace thee Winternight conceal thy precious angellore I secrete my soul under thy wings of sorrow Dark I embrace thy eyes wander lost on life's narrow path I reveal my heart to this beauty dressed in dark Grieving raveneyes falls asleep with the sunrise Delightful midsummer breeze though I leave... I await thee Grant me thy last midsummer breeze May thou ascend from endless sleep ... my desire Dance me above thy moonli seas Glance yearningly into the deep a cold and weary night Widwinternight Descending me like flakes of snow I embrace the cold for a life that morrows Dark I embrace thy heart Wanderer lost beyond veils of dawn I conceal thy loss enthralled in life yett still I mourn My lost Lenore................
1dfacb52638111-592c0b52b663b.jpg

FSj9GFbVUAEFAy8

Poslednja izmena:
A Piece of me in your eyes Reminds me of what’s forgotten I need to get closer to the fire And feel my own reflection A piece of me needs to die A seed of the fatal kind No roots to grow and thrive Some things weren’t to stay alive Aborted while still in mind You gave me a sword to pierce a lie Serrated edge for the demons inside A moment I’m torn between two tides But all I need I bear inside Fear is a self-destructing fire That burns what’s dead and dry Tears clean the wound that’s left behind When a shadow is forced into lights You gave me a sword to pierce a lie Serrated edge for the demons inside A moment I’m torn between two tides But all I need I bear inside Broken mirror Beauty devides Though it’s an illusion It can cut like a knife Don’t try to give me What I think I desire It’s mine to find You gave me a sword to pierce a lie Serrated edge for the demons inside A moment I’m torn between two tides But all I need I bear inside…
Najgore je kada neko upali vatru u tvom ugaslom i smirenom srcu , a onda je sam ugasi hladnoćom svoje ravnodušnosti
Ne prodirite u tudju dušu ako nećete zauvek ostati u njoj . Nema potrebe da se tako marljivo grade mostovi
Nemojte misliti da ne prepoznajem vaša srca

Nemojte biti sigurni da karma neće odigrati svoju ulogu , trudi se i prati vas
Jednog dana će vas istina ipak slomiti i pravda će biti zadovoljena
Kapija je otvorena , srce gori , izgubljeni su pečati starih bogova

FSzqQWCWUAMvmd6

https://forum.krstarica.com/threads/upoznaj-tisinu-i-tminu-tusta-i-tma.932411/post-44757300

Poslednja izmena:
E3YU4yoXwAMq-i4

Stepski vuk je, dakle, imao dve prirode, čovečju i vučju, takva mu je bila sudbina, i može biti da ovako nešto nije ništa naročito ni retko. Nailazilo se već na tolike ljude koji su u sebi imali mnogo šta pseće, lisičje, riblje ili zmijsko, ne osećajući zbog toga naročitih teškoća. Kod tih ljudi, eto, čovek i lisica ili čovek i riba životarili su jedno pored drugog ne nanoseći jedno drugom bol, čak i pomažući jedno drugom, i kod mnogih ljudi koji su doterali daleko i kojima zavide pre su postigli uspeh lisica i majmun negoli sam čovek. To je svima poznato.
Ali kod Harija je bilo drukčije, u njemu čovek i vuk nisu išli uporedo, još manje su pomagali jedan drugom, već su bili u stalnom smrtnom neprijateljstvu, i jedan je živeo samo da bi onom drugom naneo bol, a kada se dvojica u jednoj krvi i jednoj duši mrze kao smrtni neprijatelji, onda je to opak život. Eto, svako ima svoj udes, i ničiji nije lak."

Herman Hese "Stepski vuk"

Poslednja izmena:
Noćas te želim
Dođi...
Ljubi i prođi
Ne okreći se
Noćas ću te poželeti poslednji put
Tvoj osmeh
Nemirne kose
Oči
Poslednji put želim ove noći
Idi
Tvoj dlan u drugom dlanu živi
Neću biti ni poslednji ni prvi
.....................
Zamotam zvuk tvog glasa u mrak, da bar malo zaliči na dodir, da prevarim čula da pomisle da si samo na pola daha daleko.
Ne pali svetlo tišinom, pusti laž neka otpleše još jedan krug
Često zavirim u svoju glavu -um i srce , osetim njene misli .
Znam pronaćiču ću je tu sigurno .
Tražim da li su neke označene mojim imenom ?
Često poželim seks toliko gadan , da nema sumnje da idem pravo u pakao
Njenu auru čine poezija , cveće , priroda , ....
Ona je tako lepa !

Sa srcem je druga stvar , to moje srce gadno i gladno izda me uvek !
Imam samo jednu osobu koja živi u meni
Svaka pesma dirnuta željom teče kao krv i mrlja strasti
Žive , sveže tečne kapi na vlažnim usnama
Savršeno oslikavaju dah mog života

Poslednja izmena:
:heart:

Infinito y fugaz Tu obscuro mirar Me abraza tu aroma Me has de embrujar Me vuelvo ilusión Me vuelvo inmortal Y en mundos de olvido Ni la soledad Tu imagen de luz Que viene y que va Y en medio de sombras Te vuelvo a encontrar Clamando pasión Llorando quizá Mi espíritu ruega saber donde irás El cielo ocultó Mis noches de amor En alguna estrella Que nunca brilló Clamando pasión Llorando quizá Mi espíritu ruega saber donde irás... Infinito y fugaz Tu obscuro mirar Me abraza tu aroma Me has de embrujar Me vuelvo ilusión Me vuelvo inmortal Y en mundos de olvido Ni la soledad Tu imagen de luz Que viene y que va Y en medio de sombras Te vuelvo a encontrar Clamando pasión Llorando quizá Mi espíritu ruega saber donde irás El cielo ocultó Mis noches de amor En alguna estrella Que nunca brilló Clamando pasión Llorando quizá Mi espíritu ruega saber donde irás.
FaqohGdXwAQZn77

Poslednja izmena:
Данас ти шаљем писмо љубави Обливена сам чежњом за љубављу која ми недостаје. твоја сенка је увек Остаје у сенци угла мојих груди Трудим се да заборавим у времену које пролази Живећу као и сви други И даље ми недостајеш љубавна песма Давим се у чежњи коју сам звао за тобом твоја сенка је увек Остаје у сенци угла мојих груди Трудим се да заборавим у времену које пролази Живећу као и сви други Трудим се да заборавим у времену које пролази Живећу као и сви други
...................
...............

Poslednja izmena:
Oдакле сад долазиш Има ли још дуг пут? Кораци за неко време Изгубио сам се на путу, јеси ли побегао од мене? Збогом тужна љубави Узалуд је сво моје чекање које сам издржао сам Не иди својим спорим корацима, пожури Сада у било чијем срцу треба да почиваш у миру Недостаје ми оно што не могу да пустим Сва туга која је била далеко пала је Само сећања да сам те једном волео Морам да живим један живот који не могу да пустим. Збогом тужна љубави, загрли уморне године Узалуд је сво моје чекање које сам издржао сам Не иди својим спорим корацима, пожури Сада у било чијем срцу треба да почиваш у миру Збогом тужна љубави, загрли уморне године Узалуд је сво моје чекање које сам издржао сам Не иди својим спорим корацима, пожури Сада у било чијем срцу треба да почиваш у миру треба да почиваш у миру

Poslednja izmena:

Back