Upomoc imam zestok problem

Sawyer Wolf

Zainteresovan član
Poruka
185
Ja sam inace 18god oko 52-53kg tezak oko 175cm visok pametan i dobar covek.
Idem u jednu od najtezih srednjih skola u Beogradu da ne pominjem ovde koju i tu sam Vukovac znaci najbolji :D Inace se jako bavim sportom iako sam mrsav jak sam mogu da uradim skoro 80 sklekova na blic i 20zgibova i tako to s obzirom koliko sam mrsav a jak izdefinisan sam kao Bruce Lee haha moram malo da se nasalim.
VOLIM ZIVOT SVOM SVOJOM SNAGOM!!!!

E sad problem je poceo pre oko 20 dana.. Razboleo sam se poceo sam imati problema sa povracanjem, mucninama, prolivom, ne mogu nista da jedem..
Nista se nije promenilo mnogo na bolje od tada.. I idalje imam problema sa mucninama ali ujutru posle podne mucnine nestanu
Medjutim ne pravim ovu temu da se zalim na klasicne simptome.

Problem je sto u zadnjih nekoliko dana sam poceo da imam napade panike pracene sa plakanjem i nekim bolom u dusi..
Uglavnom bi me to hvatalo ujutru kada imam najjace mucnine u stomaku..

Pocnem da placem zato sto mi je lose pa onda jos vise zato sto placem pa placem zato sto vidim sta radim samom sebi pa ne mogu da se zaustavim pa mi je jos teze i osecam kao da moj zivot odlazi od mene kao da samog sebe unistavam i ne mogu da to kontrolisem pa kad mi padne napamet da cu da zavrsim u ludari i izgubim svoje skolovanje jos vise placem pa onda kad shvatim da sam sebi unistavam zivot jos gore mi je.. I evo sada dok kucam ovo tako gorko placem dusa me boli..
Takodje pored toga sto placem tresem se i tresem noge i ruke i klatim se ko lud.. Ali to nije uvek slucaj..

Medjutim kada se smirim i kada to prodje onda se cudim sta to bi samnom i kako sam ikad dopustio to da se desi..
Takodje sam postao ne tolerantan na jake tonove i stalno sam pospan stalno mi se spava i kad spavam preko dana vrlo cesto mi srce jako jako lupa..
Takodje vecinu vremena tokom dana provodim sam.

Inace u mojoj porodici je bilo toliko problema i tuge roditelji razvedeni otac me mrzi majka je daleko.. Zivim samo sa bratom kog volim najvise na svetu ali ni on nije tu ceo dan mora da radi da bi se izdrzavali.

Nikad pre nisam imao ovakve probleme.
Medjutim generalno ja imam problema sa zdravljem vrlo me cesto boli glava, stomak ili nesto.. Ali nikada ovako nesto..

Bio sam kod lekara za ovu neku depresiju sta li je i lekar mi je rekao da pijem lek XANAX prvo po malo pa onda po malo vise.... E sad tu je problem pre nego sto sam poceo uzimati lek procitah ja uputstvo i da mi se digne kosa na glavi sta taj lek radi. Prvo i pre svega izaziva zavisnost.
Ja ne bih voleo da se kljukam ovakvim lekovima jos sam mlad i zelim da zivim!
Tako da zelim da cujem vas savet da li da uzimam lek a ako ne recite mi na koje druge mozda prirodne nacine bih mogao da se smirim!

Ako si bio u CG na ljetovanje, ili si se družio sa nekim ko je bio u CG na ljetovanju, zakačio si stomačni virus koji je vamo vrlo aktuelan.

Što se ostalog tiče možda neki blaži oblik anksioznosti sa depresijom, pij taj lijek i biće ok.

J

Tako da zelim da cujem vas savet da li da uzimam lek a ako ne recite mi na koje druge mozda prirodne nacine bih mogao da se smirim!

Pij taj lek i nemoj da budes celog dana kod kuce, idi na ulicu, sedi u parku, gledaj ljude, a najbolje je da citas. Videces da nisi jedini na svetu
sa tim problemima, a i to je neka uteha.
Ove fizicke tegobe verovatno su rezultat ovih psihickih.

Druze, zajebi molitve i uzimaj te lekove koje si dobio. Pridrzavaj se doza onako kako ti je lekar rekao i ne brini oko razvijanja zavisnosti. Ako zelis da zivis, kao sto sam kazes, moras da se resis depresije, a to se ne radi tako sto se molis nekom bozanstvu.
Osim toga, trebalo bi da razgovaras sa psihijatrom o svemu sto te muci i da pokusas uz njegovu pomoc da otkrijes uzroke svojih problema.

- - - - - - - - - -

pa sta je problem,bio je kod lekara,video da ne funkcionse

video da ne funkcionise? ili nije ni probao? procitaj jos jednom sta je napisao

Poslednja izmena:
Hoce to ko ne zna.Jadno je to sto si ko zna kakav "sektas" pa na navlacis ljude u nevolji.Izvinjavam se ako gresim za "etiketu".

izvini koga ja to navlacim i na sta?ti si jedna jako bezobrazna osoba jer se bavis klevetanjem,imam pravo na svoje misljenje i ti niti bilo ko ima pravo da mi bilo sta spocitava!ako ti se nesvidja moje misljenje zaobidji me u sirokom krugu,a da me vredjas to ne dopustam!

Druze, zajebi molitve i uzimaj te lekove koje si dobio. Pridrzavaj se doza onako kako ti je lekar rekao i ne brini oko razvijanja zavisnosti. Ako zelis da zivis, kao sto sam kazes, moras da se resis depresije, a to se ne radi tako sto se molis nekom bozanstvu.
Osim toga, trebalo bi da razgovaras sa psihijatrom o svemu sto te muci i da pokusas uz njegovu pomoc da otkrijes uzroke svojih problema.

- - - - - - - - - -

video da ne funkcionise? ili nije ni probao? procitaj jos jednom sta je napisao

ma sve ja to razumem,ali koliko vidim njemu gori pod nogama,tesko mu je,a ne moze da dobije pomoc niodkoga,znam kako je to,i koliko covek treba da im snage da bi neke stvari prevazisao,ja njemu ne branim neka ide kod lekara i 10 puta ako hoce,samo hocu da kazem da ne gubi nadu..

Druze ti si ili trudan ili te uhvatila depresija + neki virus...
Nemoj da ne pijes lek,alprazolam je nesto najblaze sto si mogao da dobijes,ako ti je bas frka pij ga samo predvece,a tokom dana pici napolje,setaj,druzi se,idi na reku... popices tu kutiju lepo ces da se ispavas,opustis... nemoj da mesas sa drugim lekovima,ili slucajno alkoholom( bar 2-3 sata posle uzimanja tablete) i to je to.Gledaj na to kao prolaznu krizu,i vidi da joj sto manje pridajes znacaja.

Auuu koliko odgovora :D hvala vam svima na odgovorima
Molim vas ne prepirite se oko mene.. Svako ima svoje misljenje.

Moji problemi jos ne prestaju mada jeste malo bolje. Ali svako jutro imam mucnine i te neke napade panike ali vise placa..
Stezu mi se grudi ne mogu da disem i imam neku knedlu u grlu..

Imam osecaj da mi najteze pada to sto sam to sebi radim a nemam snage da se izborim sa tim napadima panike pa se stanje samo pogorsa kad pocnem da razmisljam o nekim crnim mislima..
Stvarno ne bih da uzimam xanax plasim se bice mi samo jos gore a i lekovi su kao neki supresori mojih osecanja i imam osecaj kad bih prestao da pijem lekove za smirenje sve ce da se vrati :(

A da nije mozda stitna zlezda??
Od simptoma ovako sazeto u jednu recenicu imam mucnine ali uglavnom ujutru posle podne prestanu, podrigujem non stop, nemam temperaturu, osecaj knedle u grlu vrlo cesto, gubitak apetita, stezanje u grudima, jako sam tuzan i depresivan, ponekad nesanica, ceo dan mi se spava jako sam umoran, napadi panike praceni placom i uznemirenoscu, povremeno imam dijareju a povremeno normalnu stolicu.. Ne mogu da se setim vise simptoma koje mogu da navedem.. Danas je vec 21 dan od kada imam ove probleme ubija me u pojam...

Naravno da sam ja bio kod lekara za ovo u samom startu. Uradili su mi mnoge analize lekari i nisu nasli sta je samnom.. Na kraju mi je rekao lekar specijalista "Ne poricem ja da sa tobom nesto nije uredu ali ja stvarno iz svih ovih analiza koje mi radimo ne mogu da nadjem sta nije uredu sa tobom" Jadni i ti ljudi potrudili su se koliko su mogli a nema resenja..
U pocetku prvih dana ove bolesti sam provodio mnogo vremena po klinickom i infektivnoj klinici i primao sam infuzije da bih preziveo tako da se moze reci da mi je definitivno bolje ali nikako da ozdravim kako valja.. Vec svaki dan mucnine... A sto se tice ovih napada panike to u pocetku nije bilo sta vise to je se pojavilo mozda pre jedno 7-8dana a celokupna bolest traje 21 dan. :(
A sad su mi ti napadi panike najveci problem..
Ima li mi pomoci..

Ako hoces da se lecis zvanicnom medicinom, obidji psihijatriju, jer koliko sam shvatio, kod psihijatra nisi bio. Onda kad ti daju lek, poslusaj ih i uzimaj ga i prestani da budes razmazen.
Ako te ne interesuje da poslusas to sto ti lekari kazu, onda ne znam, pokusaj da se molis Bogu...

Ja sam inace 18god oko 52-53kg tezak oko 175cm visok pametan i dobar covek.
Idem u jednu od najtezih srednjih skola u Beogradu da ne pominjem ovde koju i tu sam Vukovac znaci najbolji :D Inace se jako bavim sportom iako sam mrsav jak sam mogu da uradim skoro 80 sklekova na blic i 20zgibova i tako to s obzirom koliko sam mrsav a jak izdefinisan sam kao Bruce Lee haha moram malo da se nasalim.
VOLIM ZIVOT SVOM SVOJOM SNAGOM!!!!

E sad problem je poceo pre oko 20 dana.. Razboleo sam se poceo sam imati problema sa povracanjem, mucninama, prolivom, ne mogu nista da jedem..
Nista se nije promenilo mnogo na bolje od tada.. I idalje imam problema sa mucninama ali ujutru posle podne mucnine nestanu
Medjutim ne pravim ovu temu da se zalim na klasicne simptome.

Problem je sto u zadnjih nekoliko dana sam poceo da imam napade panike pracene sa plakanjem i nekim bolom u dusi..
Uglavnom bi me to hvatalo ujutru kada imam najjace mucnine u stomaku..

Pocnem da placem zato sto mi je lose pa onda jos vise zato sto placem pa placem zato sto vidim sta radim samom sebi pa ne mogu da se zaustavim pa mi je jos teze i osecam kao da moj zivot odlazi od mene kao da samog sebe unistavam i ne mogu da to kontrolisem pa kad mi padne napamet da cu da zavrsim u ludari i izgubim svoje skolovanje jos vise placem pa onda kad shvatim da sam sebi unistavam zivot jos gore mi je.. I evo sada dok kucam ovo tako gorko placem dusa me boli..
Takodje pored toga sto placem tresem se i tresem noge i ruke i klatim se ko lud.. Ali to nije uvek slucaj..

Medjutim kada se smirim i kada to prodje onda se cudim sta to bi samnom i kako sam ikad dopustio to da se desi..
Takodje sam postao ne tolerantan na jake tonove i stalno sam pospan stalno mi se spava i kad spavam preko dana vrlo cesto mi srce jako jako lupa..
Takodje vecinu vremena tokom dana provodim sam.

Inace u mojoj porodici je bilo toliko problema i tuge roditelji razvedeni otac me mrzi majka je daleko.. Zivim samo sa bratom kog volim najvise na svetu ali ni on nije tu ceo dan mora da radi da bi se izdrzavali.

Nikad pre nisam imao ovakve probleme.
Medjutim generalno ja imam problema sa zdravljem vrlo me cesto boli glava, stomak ili nesto.. Ali nikada ovako nesto..

Bio sam kod lekara za ovu neku depresiju sta li je i lekar mi je rekao da pijem lek XANAX prvo po malo pa onda po malo vise.... E sad tu je problem pre nego sto sam poceo uzimati lek procitah ja uputstvo i da mi se digne kosa na glavi sta taj lek radi. Prvo i pre svega izaziva zavisnost.
Ja ne bih voleo da se kljukam ovakvim lekovima jos sam mlad i zelim da zivim!

Nemam nameru da te tesim niti da potcenim tvoju situaciju i stanje, ali svi mi imamo neke probleme koji su mozda jos gori, Zrelost se ogleda u tome da se sve stojicki izdrzi, jer kako se kaze covek je jaci i od kamena. Mada svi nekad pokleknemo, sustigne nas kad tad sve sto smo proziveli i sto dalje prozivljavamo i to naravno ostavlja trag. Kod tebe se najverovatnije manifestuje preko raspolozenja sto dalje utice na tvoje psihicko stanje a to stanje utice lose na tvoj organizam odnosno dolazi do psihosmatskih poremecaja. Nekad je dobro uzimati lek, zavisi od psihickog stanja. Danas lekari vise i ne obracaju toliko paznje na svoje pacijente, njima je u interesu da dobiju platu za posao koji ne obavljaju na pravi nacin, a da li je tebi u interesu da se kljukas tabletama? Razmisli sta je dobro za tebe i gledaj d ispunis svoj dan kako ne bi dolazio u takvo stanje. Budi sto vise pozitivan....jer kakve su ti misli takav ti je zivot. Samo napred;)

Nemam nameru da te tesim niti da potcenim tvoju situaciju i stanje, ali svi mi imamo neke probleme koji su mozda jos gori, Zrelost se ogleda u tome da se sve stojicki izdrzi, jer kako se kaze covek je jaci i od kamena. Mada svi nekad pokleknemo, sustigne nas kad tad sve sto smo proziveli i sto dalje prozivljavamo i to naravno ostavlja trag. Kod tebe se najverovatnije manifestuje preko raspolozenja sto dalje utice na tvoje psihicko stanje a to stanje utice lose na tvoj organizam odnosno dolazi do psihosmatskih poremecaja. Nekad je dobro uzimati lek, zavisi od psihickog stanja. Danas lekari vise i ne obracaju toliko paznje na svoje pacijente, njima je u interesu da dobiju platu za posao koji ne obavljaju na pravi nacin, a da li je tebi u interesu da se kljukas tabletama? Razmisli sta je dobro za tebe i gledaj d ispunis svoj dan kako ne bi dolazio u takvo stanje. Budi sto vise pozitivan....jer kakve su ti misli takav ti je zivot. Samo napred;)

Hvala na odgovoru :)
Mora covek da se bori sa svime to je tacno ali ja jednostavno u nekim trenucima nemam snage i onda se osecam jako lose :( nista gore nego kad sam ne mozes da se izboris onda ni sto lekara ne moze pomoci. Ja moram sa da se zalecim i da se smirim :)

Hvala na odgovoru :)
Mora covek da se bori sa svime to je tacno ali ja jednostavno u nekim trenucima nemam snage i onda se osecam jako lose :( nista gore nego kad sam ne mozes da se izboris onda ni sto lekara ne moze pomoci. Ja moram sa da se zalecim i da se smirim :)

Vidis kako znas..
Sredices se ti....samo polako i razmisljaj pozitivno kad god padas u takvo bezvezno raspolozenje.:D
Zamisli da ti se nesto lepo desava, nesto sto tebe cini srecnim i ako mozes radi na tome da se sto pre ostvari
Mada nekad i nije do nas, ali zapamti sve je u nasoj glavi...ti rukovodis svojim zivotom i veruj u sebe. Prosetaj negde sa drugarima, nadji neku devojku, nastavi sa sportom...sto vise aktivnosti vise ces okupirati mozak i nexes sebi dozvoliti takvo neraspolozenje.
Nema na cemu i drugi put, ako ti nesto zatreba, tu sam . Pozdrav:D

Back