uplitanje

neizreciva

Buduća legenda
Poruka
34.075
:) malo sam na temi o svekrvama a malo imam i drugih situacija koje su za mene nove....upustila sam se u bracne vode posle 7 godina uloge samohrane majke.....on je mladji od mene 7 godina i momak i to je mnoge pokrenulo na hajku....dugo to nisam htela da priznam ali je ocigledno da mnogima bodemo oci a meni to uzasno smeta, gledam da sto manje informacija dajem o nama je ne zelim da sa nama ispiraju usta....mi smo sasvim obicni ljudi koji se vole i koji su se nasli :)....zivimo u vecem gradu i mislila sam da su ljudi manje primitivni da vise gledaju svoja posla....kakva su vasa iskustva po tom pitanju??...jel vase okruzenje voli mnogo da zaviruje u vase porodicne odnose i kako se nosite sa tim???

tUz svo duzhno poshtovanje i prema ljubav koju gajim prema Beogradu,u Srbiji ne postoji veci grad...samo veca sela...od tog palanachkog mentaliteta ne mozhesh da pobegnesh i gde god se okrenesh,neko ce nekad zbog necheg da gura nos u tvoje stvari...uostalom,Beograd mozhda i jeste veci grad,ali su se mnogi koji tu ne pripadaju doselili i pretvaraju ga svako u svoje selo,i pritom ne zhelim da vredjam nikog,samo skrecem pazhnju da je nama karakterno u mentalitetu da gledamo tudja posla...dakle.teraj to sve tamo po spisku i uzhivaj u onome shto imash! ;)

Toga ima svuda. Kod mene tesko da sta mogu da iscackaju jer obicno ih preduhitrim pa sve istrtljam sama. :lol: Gledas svoja posla i gledas da se sto manje potresas, a ljudi ko ljudi, prestace kad naidju na novu senzaciju.

Ajde bre, 7 godina, zvučiš kao da je 70 godina razlike, pa vas zasipaju katranom i perjem na ulici. Msm, niste baš toliki skandal.
Kome to bode oči, jedino ako ti izgledaš 20 godina starije, a on 20 godina mlađe, pa da se čude ljudi...Kod većine ljudi se ne primeti da li je 7 ili 6 ili 5 ili koliko je već društveno prihvatljivo, i ne znaš dok ti neko ne kaže.

A to što njegova mama drami, ebg, dramila bi i za svaku drugu. Misliš da bi joj bila savršena da ste vršnjaci? Bi q.
I ti samo nastavi da se opterećuješ tom nebitnom razlikom, nabijaj sebi komplekse šta ko misli kad vas vidi i šta će ko kaže, daleko ćeš da doguraš.

Ajde bre, 7 godina, zvučiš kao da je 70 godina razlike, pa vas zasipaju katranom i perjem na ulici. Msm, niste baš toliki skandal.
Kome to bode oči, jedino ako ti izgledaš 20 godina starije, a on 20 godina mlađe, pa da se čude ljudi...Kod većine ljudi se ne primeti da li je 7 ili 6 ili 5 ili koliko je već društveno prihvatljivo, i ne znaš dok ti neko ne kaže.

A to što njegova mama drami, ebg, dramila bi i za svaku drugu. Misliš da bi joj bila savršena da ste vršnjaci? Bi q.
I ti samo nastavi da se opterećuješ tom nebitnom razlikom, nabijaj sebi komplekse šta ko misli kad vas vidi i šta će ko kaže, daleko ćeš da doguraš.

:) ma nama to mnogo ne smeta niti se opterecujemo previse ali je cinjenica da drugima smeta...a kad dugo zivis mirno i sad odjednom mnogi pocinju da se interesuju i pretresaju ti zivot, pa mora da smeta.....iskreno, nisam ni znala da moze da bude tako pa se cudim :)))).....a daleko sam ja od kompleksa, izgledam ja kao grom za svoje godin a i imam super brak a i ovo je tema o cudjenju nad pojavom a ne od toga da meni ta pojava ista moze da poremeti zivot....

:) ma nama to mnogo ne smeta niti se opterecujemo previse ali je cinjenica da drugima smeta...a kad dugo zivis mirno i sad odjednom mnogi pocinju da se interesuju i pretresaju ti zivot, pa mora da smeta.....iskreno, nisam ni znala da moze da bude tako pa se cudim :)))).....a daleko sam ja od kompleksa, izgledam ja kao grom za svoje godin a i imam super brak a i ovo je tema o cudjenju nad pojavom a ne od toga da meni ta pojava ista moze da poremeti zivot....

Ajd ovako da ti kažem....Ja ne znam kad sam naletela na tvoj post u kome se ne pominje da si sa mlađim, da te osuđuju, da te svekrva ne voli....Možda ja grešim, ti to svakako bolje znaš, ali eto, to ti je onako moj utisak cele te tvoje priče, da si upravo ti time opterećena. Msm, meni svejedno, ako i jesi i ako ti treba da to istreseš, tresi na forumu, super...ali, sebe radi, drži to pod kontrolom da ne bi sama sebe izminirala.

Osim što ti je svekrva nezadovoljna snajom, ko te preslišava, šta, zaustavljaju vas na ulici da vas pitaju koliko si starija? Kako izgleda ta hajka o kojoj pričaš? Ili misliš na to šta dokone komšinice pričaju uz kafu? Za 7 godina razlike?
Izvini na iskrenosti, ali znam dosta tzv društveno neprihvatljivih parova, što zbog razlike u godinama, što zbog verskih, nacionalnih, klasnih, rasnih razlika, kakvih hoćeš, sve zajedno "značajnijih" od tih pišljivih 7 godina, i jeste, svi uglavnom prođu period neprihvatanja svekrva i tašta i slična porodična zatezanja, ali niko ne priča o hajci niti ih na ulici gledaju kao svetsko čudo niti ih kojekakvi preslišavaju kao što se stiče utisak da je kod tebe slučaj. I ako ima pokušaja petljanja i ako ima čudnih pogleda, oni to onda valjda spontano iskuliraju i te poglede ne vide, jer su sami u sebi prelomili da su obični. Ebg, ko obraća pažnju na čaršiju treba da se drži društveno prihvatljivih obrazaca.

Izvini još jednom, ako ti smeta ovo, obrisaću, ali zaista je iz najbolje namere napisano. Eto.

Мој брат се својевремено пуних 10 година борио за право да се ожени разведеном женом, 5 година старијом до њега! Трпео је уцене, притиске, разне сплетке по чаршији...заиста, заиста је то био огроман притисак са свих страна! Друштво је склоно да одбацује и осуђује све што искаче из неке норме, из неког просека, из неког друштвеним оквирима прихватљивог понашања...и мало је људи који успевају да сасвим одоле томе.

И сама сам тренутно у сличној ситуацији. Мој драги није млађи од мене, али је он свеже разведен, а ја већ одавно. Није све једно када у граду, у којем имате неку породичну и пословну репутацију чујете да се о вашој вези, са човеком којег волите и планирате живот, прича:''Спанђао се са распуштеницом!'' :dash:
И видите да вас људи одмеравају када вас виде заједно, да гуркају једни друге и показују прстом на вас, да дају себи за право да вас испитују о детаљима личног живота као да сте државна имовина и да је неко баш њих задужио да вам буду душебрижници...
...А да не говорим о фамилији....:(

Ima tu jos detalja koje nisam pricala, tipa bivse zajendicke koleginice sa kojom ja nisam e nekim dobrim odnosima a koja je bila dobra sa njim i koja cujem pita svakoga koga stigne o nama....jos ga je i zvala da ga pita kako je i sta ima kod njega :)))....posle pola godine....pa mi je jos jedan kolega odkomentarisao kao sta radim sa klincem, missim vat d fak??????....i ima toga jos.....a mislila sam da ipak zivim u gradu i da smo naucili da gledamo svoja posla......

Ne znam šta bih vam rekla....da li smo ja i moje "okruženje" skandalozniji, pa su i eventualni komentari više zli ili smo svi na gomili sad kao nešto hrabriji i tvrđi, bemliga, nikad se nisam osećala tako po ovom pitanju...ali primeri koje navodite, to tipa bivše koleginice i spanđavanje, to mi je u rangu sa onim "ima 30, a nije se još udala" :confused: Iz mog iskustva, porodične i poslovne reputacije ipak nisu baš toliko krhke.
Kapiram ja, drugačije priče, drugačiji ljudi, drugačije vaspitanje na kraju krajeva, drugačije valjda i sredine (mada ja u ovim svojim primerima imam i par baš seoskih, pa ne znam više koliko je ta veličina bitna), ali ebem ja sebi mater ako ikad počnem da trošim sekund ma na pamćenje takvih komentara, iskreno. Kud nije moja prababa, koja se kao udovica udala za mlađeg momka još tamo pre prvog rata, e neću vala ni ja 100 godina kasnije. Nit' imam toliko vremena niti živaca, a ni prostora na "memorijskoj kartici". Tim stvarima se eventualno treba baviti ako dosegnu neku ozbiljnu težinu ili opasne granice bezobrazluka, i to podsetiti na bonton po kratkom postupku i završiti priču, bez ikakvog unošenja...a do tada pas laje, vetar nosi, i za mnogo ozbiljnije i malicioznije priče, a kamoli za ovo što navodite.

Не мислим да такве приче могу озбиљно да наруше нечију професионалну или породичну репутацију, али није баш свеједно...:(
Није исто ''има 30 а није се удала''... То је стање које траје.
Ово су примери где чаршија одједном добије повод за причање, загледање и олајавање... Није лако бити тема дана месецима, нарочито ако сте особа која не воли публицитет, која има децу и којој тешко пада да је људи, поред свега што је остварила у друштвеном животу заједнице, карактеришу само и искључиво као ''распуштеницу''...(то је, ваљда, нека пуштена с ланца, па зато бескрупулозна и хоћна.....ваљда....)

Pa pazi neizreciva,ljudi su takvi kakvi jesu i ne mozes ih promeniti.Mozete samo i ti i on da radite na poverenju i iskrenosti i da vas odnos jacate i ulazete u njega.Tako vam niko nista nece moci,popustite li,naravno da cete imati problema ako dozvolite da vam sa strane ubacuju crva,a bice toga koliko hoces.Vrlo je tesko,ali ako ste se odlucili jedno za drugo i ako vasa veza nije slaba odolece pritiscima.Ne brini.Ne daj da te strah
obuzme,da pocnes da se tripujes,da se plasis bilo cega.Opusti se!
A te koleginice sto se raspituju i kolege odmah distancirajte maksimalno.

Не мислим да такве приче могу озбиљно да наруше нечију професионалну или породичну репутацију, али није баш свеједно...:(
Није исто ''има 30 а није се удала''... То је стање које траје.
Ово су примери где чаршија одједном добије повод за причање, загледање и олајавање... Није лако бити тема дана месецима, нарочито ако сте особа која не воли публицитет, која има децу и којој тешко пада да је људи, поред свега што је остварила у друштвеном животу заједнице, карактеришу само и искључиво као ''распуштеницу''...(то је, ваљда, нека пуштена с ланца, па зато бескрупулозна и хоћна.....ваљда....)

Ma naravno da nije svejedno.
Poznata sam medju bliskim ludima kao osoba koju nije briga sta drugi misle,..... toliko me nije briga da to moze da bude na moju stetu, ali ipak, ako nista drugo, uvek me iznerviraju.
I svakom takvom bih zalepila "po jednu vaspitnu", samo zbog drskosti i davanja sebi za pravo da otvoreno zabiju nos tamo gde im nije mesto.

Pa jos u firmi, koja sa svojih 2-3 hiljade radnika sama po sebi predstavlja svojevrsno selo, sa sve MIcom radio milevom.:lol:

:) malo sam na temi o svekrvama a malo imam i drugih situacija koje su za mene nove....upustila sam se u bracne vode posle 7 godina uloge samohrane majke.....on je mladji od mene 7 godina i momak i to je mnoge pokrenulo na hajku....dugo to nisam htela da priznam ali je ocigledno da mnogima bodemo oci a meni to uzasno smeta, gledam da sto manje informacija dajem o nama je ne zelim da sa nama ispiraju usta....mi smo sasvim obicni ljudi koji se vole i koji su se nasli :)....zivimo u vecem gradu i mislila sam da su ljudi manje primitivni da vise gledaju svoja posla....kakva su vasa iskustva po tom pitanju??...jel vase okruzenje voli mnogo da zaviruje u vase porodicne odnose i kako se nosite sa tim???

znam da zvuci tesko, ali treba ziveti svoj zivota i ne obazirati se mnogo sta drugi pricaju
dok god znas da radis pravu stvar i verujes u to - tako ce i biti
ne dajte da vas obeshrabre zlonamerni i dokoni ljudi koji nemaju svoj zivot
zapusicete im usta svojim delima, a trudite se da cutite i sto kazu ljdu 'na jedno uslo, na drugo izaslo'

ma sta te briga za njih? kad su tako jadni i nemaju pametnija posla nego vas da analiziraju i da oni sude o tome dal vi treba da budete zajedno ili ne.....nije njihova stvar

Da, mesaju se(familija ) recimo u odgajanje nase cerke ali ja sam posle nekog vremena izgubila zivce pa sam pocela da im zapusavam usta....desava se da toliko popizdim da namerno kazem i nesto sto ne mislim i sto nije tacno, samo da bih terala inat :lol:
sta me briga sta ko misli
mesaju se takodje i u to dal cemo ili necemo sa kumovima na letovanje...sta bre njih boli uvo? ako oni vole da budu sami i nikakvi, bez prijatelja, ne znaci da i svi ostali tako vole :poludeo:
ustvari u pitanju je uglavnom jedna osoba koja se stalno mesa a druga se mesa ponekad ....
sve u svemu, ne treba da vas zanima ko sta misli i voli, sve dok je vama super

a sto je ok ako je muskarac stariji a nije ok ako je zena starija? :think:
mm je od mene stariji 7 godina pa se niko ne bechi i ne chudi...a da je obrnuto mogu shaku da dam da bi se bechili i zgrazavali :roll:

a ti lepo njih pitas " Izvinite, a zasto vas to interesuje? " :)
da vidis kako ce da se zagrcnu :lol:

medved je uglavnom pisao umesto mene.
seoske priče su važne u onoj meri u kojoj mi na njih obraćamo pažnju.
cela tema me podseća na zgražavanje nad farmom ili velikim bratom.
sorry

vd:
medved je uglavnom pisao umesto mene.
seoske priče su važne u onoj meri u kojoj mi na njih obraćamo pažnju.
cela tema me podseća na zgražavanje nad farmom ili velikim bratom.
sorry
Јест, само фарму или Великог брата можеш да искључиш кад год хоћеш или да не гледаш уопште...и да ти никако не утичу на живот...а овде то није могуће...:(

@Hellen
U čemu je razlika? Mislim, kako to nečiji pogledi ispod oka ili komentari sa strane utiču na naš život?
Mogu da utiču ali samo na onaj način na koji ih usmerimo. Nekoga će ojačati a neko će se izgubiti u razmišljanju gde greši.
Pokušaji da se ugodi svima su unapred osuđeni na neuspeh, odnosno ko bude vodio tuđe živote, neće imati svoj!
Čak postoji i dobra strana a to je da vidimo ko nam je prijatelj i obratno...

vd:
@Hellen
U čemu je razlika? Mislim, kako to nečiji pogledi ispod oka ili komentari sa strane utiču na naš život?
Mogu da utiču ali samo na onaj način na koji ih usmerimo. Nekoga će ojačati a neko će se izgubiti u razmišljanju gde greši.
Pokušaji da se ugodi svima su unapred osuđeni na neuspeh, odnosno ko bude vodio tuđe živote, neće imati svoj!
Čak postoji i dobra strana a to je da vidimo ko nam je prijatelj i obratno...

Сваком човеку јесте важно како се котира у друштву! Нико од нас није изловано острво, сви смо ми део неке друштвене заједнице и не верујем да постоји човек којем ама баш никако није стало до тога да људи из његовог окружења имају о њему лепо, или бар реално мишљење, онако како он сам заслужује. Нико се не осећа лепо ако га други људи, поред свега доброг што је чинио, зову погрдно ''ћорави'' само зато што носи наочаре или ''копиле'' само зато што је рођен у ванбрачној заједници. А чиме може једна пристојна и угледна жена да заслужи погрдни епитет ''распуштенице'' која се ''спанђава'' само зато што се некад у животу развела и што се дрзнула да поново у животу буде срећна?

Mislim da su to sve sitne duše,koje nemaju herca da u SVOM životu,kojim su nezadovoljni,nešto promene pa olajavaju druge...znači,tipična ljubomora.A što se tiče svekrve,ma iskuliraj je totalno.Udaješ se za čoveka koga voliš a nigde ne piše da moraš da voliš i njegovu familiju i oni tebe.Bilo bi lepo ali dovoljno je samo poštovanje.Distanca je najbolja u tvom slučaju.I ako si sigurna u svoj izbor,gore glavu,osmeh broj 10 i samo napred kroz život..a psi nek laju.

Сваком човеку јесте важно како се котира у друштву! Нико од нас није изловано острво, сви смо ми део неке друштвене заједнице и не верујем да постоји човек којем ама баш никако није стало до тога да људи из његовог окружења имају о њему лепо, или бар реално мишљење, онако како он сам заслужује. Нико се не осећа лепо ако га други људи, поред свега доброг што је чинио, зову погрдно ''ћорави'' само зато што носи наочаре или ''копиле'' само зато што је рођен у ванбрачној заједници. А чиме може једна пристојна и угледна жена да заслужи погрдни епитет ''распуштенице'' која се ''спанђава'' само зато што се некад у животу развела и што се дрзнула да поново у животу буде срећна?
Čime žena zasluži epitet sponzoruše samo zato jer njen frajer ima više love nego ona?
Ili tatine naslednice ako ona ima više?
Ili zavodnice na poslu, iako se probija radom i pameću, samo zato što dobro izgleda?
Ili nedoebane kučke, ako je posvećena karijeri?
Milion puta smo vrtele sva ova etiketiranja i milion puta utvrdili da, kako god se okreneš, dupe ti otpozadi.

I jedno je kad ti ovakve etikete lepe oni do čijeg ti je mišljenja stalo, porodica, prijatelji. Ili oni čije mišljenje može da ti napravi štetu, kao kolege, pretpostavljeni i sl. Tu imaš problem i rešavaš ga, peglaš stvar, mada i to ide do neke granice. Postoji bre granica i do koje opraštaš uvrede i od onog ko ti je iz oka ispao. A potpuno druga stvar je potresati se jer je to možda pomislio kelner koji nam je doneo piće, gospođa koja voda unuka po istom parku gde se šetamo, zaova jetrve babine treće komšinice.... Bemliga, ja sam negde uklavirila da bavljenje tim "mišljenjima" samo meni štetu pravi i iskreno me zabole kakva su.

Back