Uplatnice za humanitarnu pomoc

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
391.950
Koliko je u redu da nam uz racune za info stan stizu i uplatnice za razne pomoci
Smatrate li da je ovakav vid prikupljanja novca za humanitarnu pomoc u redu i da li to ima efekta,
u smislu da ljudi uplacuju i to uz redovne komunalije i ne gledajuci racune ili se samo pocepa i baci takva uplatnica?

Koliko je u redu da nam uz racune za info stan stizu i uplatnice za razne pomoci
Smatrate li da je ovakav vid prikupljanja novca za humanitarnu pomoc u redu i da li to ima efekta,
u smislu da ljudi uplacuju i to uz redovne komunalije i ne gledajuci racune ili se samo pocepa i baci takva uplatnica?

Mislim da nema svrhe.
Meni je mnogo lakše kad vidim da treba za nekog da se uplati to uradim sama.
Ovo mi deluje kao nametanje.
Onaj ko želi da uplati nije mu potreban infostan, ili informatika da mu skrene pažnju da je nekome potrebna novčana pomoć.

Ja sam na fejsu ima ona grupa budi human. Tamo ljudi stave nešto na licitaciju, ko pošalje najviše sms-ova njegova je ta određena stvar. Ja sam dosta puta stavljao garderobu koja vredi dosta i davao je za par sms-ova. A ovo da se uz komunalije plaća i nekim humanitarnim organizacijama prvi put čujem.

A iznos proizvoljno ili vec unapred odredjen i odstampan?

Proizvoljno, može i 100 rsd , kažem najveći je problem što Pošta ili banka uzme 45 rsd za proviziju, mada po zakonu ne bi trebali jer se radi o humanitarnoj pomoći

Za svo vreme koliko uplaćujem samo mi jednom u Banca Intesi jedan čovek nije naplatio provizju ... ostalu svuda

Cenim da to sprečava ljude da uplaćuju i simbolične sume

Ono što je važno: da se čovek mnogo lepo oseća nakon uplate . Nekako je zvanično , kao da si neki "veliki dobrotvor" a realno ne daš ni 5 eur ... ali meni prija .

Uplacujem sve i svasta, uvek kazem sebi "vratice ti se Bog sve vidi" a sve mi gore ide u zivotu :malav:

Једно време сам чувала те хуманитарне уплатнице из коверте за инфостан, као - све ћу то једног дана послати кад будем имала вишак пара.
То време никада није дошло и поцепам их.

Bacam te papirice
Nek salju sta oce zabole me
Vise sam za neki drugi vid pomoci, te uplatnice ko zna kome idu i ko tu pere pare....

Proizvoljno, može i 100 rsd , kažem najveći je problem što Pošta ili banka uzme 45 rsd za proviziju, mada po zakonu ne bi trebali jer se radi o humanitarnoj pomoći

Za svo vreme koliko uplaćujem samo mi jednom u Banca Intesi jedan čovek nije naplatio provizju ... ostalu svuda

Cenim da to sprečava ljude da uplaćuju i simbolične sume

Ono što je važno: da se čovek mnogo lepo oseća nakon uplate . Nekako je zvanično , kao da si neki "veliki dobrotvor" a realno ne daš ni 5 eur ... ali meni prija .

Ukoliko uplaćuješ korisniku fondacije Budi human, u Banca Intesi ne naplaćuju proviziju, jer su to računi u njihovoj banci (banki).
Obavezno im treba napomenuti.

Ja plaćam sa računa, elektronski, nema provizije, nema nadoknade, a ne moram da razmišljam o sms-u, već uplatim iznos koji želim/mogu.

Te humanitarne licitacije su jedna od najboljih stvari koje je iznedrila prošla godina. Poslali smo mnogo dece i odraslih na terapije, pomognuto je velikom broju porodica.
Druga je moj otkaz :lol:

Zanimljivo je to sa licitacijama.Ko je tu sad donator?
Onaj koji daje npr.neki predmet na licitaciju ili onaj koji kupi taj predmet,a novac ide u humanitarne svrhe.
Na tim licitacijama ima i gluposti...tipa neko nudi recept za neku tortu,a onaj koji "kupi"taj recept u stvari donira novac.
Meni je nekako jednostavnije ,ako hoces, dati novac i ne komplikovati sa tim licitacijama.

Zanimljivo je to sa licitacijama.Ko je tu sad donator?
Onaj koji daje npr.neki predmet na licitaciju ili onaj koji kupi taj predmet,a novac ide u humanitarne svrhe.
Na tim licitacijama ima i gluposti...tipa neko nudi recept za neku tortu,a onaj koji "kupi"taj recept u stvari donira novac.
Meni je nekako jednostavnije ,ako hoces, dati novac i ne komplikovati sa tim licitacijama.

Donator je onaj koji donira predmet, prosto.
Osoba koja licitira ima potrebu za nekim predmetom i svejedno bi izdvojila tu neku svotu, ovako je makar uplati u neke hum.svrhe.
Ima svačega, ima puno ljudi koji to zloupotrebljavaju pa licitiraju kao na limundu, u zadnjoj minuti, al šta ćeš...

Donator je onaj koji donira predmet, prosto.
Osoba koja licitira ima potrebu za nekim predmetom i svejedno bi izdvojila tu neku svotu, ovako je makar uplati u neke hum.svrhe.
Ima svačega, ima puno ljudi koji to zloupotrebljavaju pa licitiraju kao na limundu, u zadnjoj minuti, al šta ćeš...
Predmeti su obicno oni koje bi i bacili ili im ne trebaju ili kao sto navedoh primjer sa receptom za tortu.Meni su humaniji oni koji to kupe.
Ali dobro,bitno je da ide u hum.svrhe,mada mi i dalje zvuci jednostavnije samo dati novac,bez svih tih licitacija.

Pa nije baš tako, ja sam prodala skoro sve svoje knjige, npr.
Moj muž mašinicu za brijanje, novu, 2x korišćenu.
Nekoliko kompleta šoljica, servisa, ovlaživač vazduha sa još god dana garancije, pola pokućstva smo prodali. Moji prijatelji isto.
Pa onda ima i nagradnih igara, koliko hoćeš. To sve ljudi kupuju pa stavljaju kao igru da bi prikupili više sredstava.
Nije sve baš tako crno, mada ne kažem da nema i toga. Al opet, sve i da je nešto (po nekome) za bacanje, ako ima osobe koja bi dala 200din za to i te pare odu nekom detetu, vredelo je.

Pomoc je potrebna mnogima, pocev od dece preko zaboravljenih vojnika, invalida, sirocadi , starih i nemocnih , bolesnih, i bezemljasa tj i bestanara.
Mozda je grubo sto cu napisati , ali na neko mesto (osobi) zahvaljujuci dobro odradjenoj reklami ode novca kolko bi se pomoglo desetinama a mozda i stotinama.
............................................................................................................................................................................................
Mi u kvartu imamo nepokretnog maldica koji je stopirao auto , desio se udes, i povredio ledja.
Njegova majka je pricala (posto je bio slabo pokretan 2 godine) da su joj lekari na Banjici trazili pare za operaciju kicme koje ona nije tad imala. Posle kada je skupila bilo je kasno.
.................................................................................................
Naravno, oni ce to da demantuju kao i za bebe.

Back