Upisivanje na fakultet

Mogu, druškane.
Upravo onako kako ti je druškan MeNoInteresa opisao.

I ako živiš u gradu u kom studiraš imaš približno iste troškove za stan, režije, hranu, izlaske i razne nepredviđene izdatke.

Umesto toga kupiš svakog meseca po tri umatičene ovce i za četiri godine si gazda stada od kog samo od subvencija dobiješ od države 7000 po ovci i 3000 po jagnjetu
To je plata koju ćeš sa diplomom dobijati jedino ako si visokopozicionirani pripadnik stranke u vlasti.
Ne treba da se objašnjava da je u tom slučaju i samo pitanje diplome sitna formalnost.
A gde ćeš da držiš te ovce, i koji pašnjak će one da brste?

Druskane gde ti vidis da je autor teme napisao da ne zivi u gradu u kom hoce da studira?
Znaci ako zivi u gradu gde studira nema trosak kirije kao ni menze tako da tvojih 30 hiljada mesecno pada u vodu

Da li autor zivi ili ne zivi, placa ili ne placa troskove stana je njegova/njena privatna stvar i to nije bitno. Pitanje je bilo "kojih 300-400" evra.
Ja sam ti dao primer kako se itekako moze nagurati 250e bez ikakvih poteskoca za neki misiji zivot.

Sledece, to sto ti zivis ili ne zivis u gradu u kom studiras, ne mora da znaci da ne placas stan. Mozes da zivis u kuci, a mozes da zivis u stanu. Troskove placaju oni koji zaradjuju novac gde su u vecini slucajeva to roditelji. Taj stan ce idalje postojati i svakako ce se placati bio ti u tom gradu ili ne. Naravno, troskovi ce biti manji i to je sjajno, ali opet recimo u Novom Sadu ima 290.000 stanovnika, Nisu 186.000, Kragujevcu 150.000, Zrenjaninu 75.000 i Beograd 1.374.000.
Srbija ima priblizno 7.000.000 stanovnika sto znaci da ima 60% sanse da nije u nekim od navedenih gradova. Nemam podatke o tome koliko stanovnika zivi u stanovima, koliko u kucama i da se ne zavlacimo previse u to. Nije ni bitno.

Da li autor zivi ili ne zivi, placa ili ne placa troskove stana je njegova/njena privatna stvar i to nije bitno. Pitanje je bilo "kojih 300-400" evra.
Ja sam ti dao primer kako se itekako moze nagurati 250e bez ikakvih poteskoca za neki misiji zivot.

Sledece, to sto ti zivis ili ne zivis u gradu u kom studiras, ne mora da znaci da ne placas stan. Mozes da zivis u kuci, a mozes da zivis u stanu. Troskove placaju oni koji zaradjuju novac gde su u vecini slucajeva to roditelji. Taj stan ce idalje postojati i svakako ce se placati bio ti u tom gradu ili ne. Naravno, troskovi ce biti manji i to je sjajno, ali opet recimo u Novom Sadu ima 290.000 stanovnika, Nisu 186.000, Kragujevcu 150.000, Zrenjaninu 75.000 i Beograd 1.374.000.
Srbija ima priblizno 7.000.000 stanovnika sto znaci da ima 60% sanse da nije u nekim od navedenih gradova. Nemam podatke o tome koliko stanovnika zivi u stanovima, koliko u kucama i da se ne zavlacimo previse u to. Nije ni bitno.
izgleda da si bas mlad
ja sam pricao o tome da ako zivis sa svojima nemas 300-400e nekog realnog troska, a to sto ti mozes da naguras toliko je najmanji problem, moze da se potrosi i 3 hiljade a ne 300 evra

niko normalan nece iznajmiti stan na deset minuta od roditelja koji ce da placa 200e, osim dece bogatasa ali nije rec o njima tako da to nema smisla sto pricas
ti podaci o broju stanovnika nisu ni bitni ni tacni svakako je bg mnogo skuplji
i tih 60% o kojima pricas, ne razmisljas da manji procenat medju njima studira u odnosu na ove po gradovima

Back