>upis na filozofski fakultet.....?

Dobro, ovo je malko preterano (da niko normalan nije zavrsio 2 fakulteta). Sta da kazem, verovatno nije nemoguce, pogotovo ako se najpre zavrsi jedan, pa drugi (tako je jos i izvodljivo). Dva odjedared... Eeee, to je vec nesto u sta se licno ne bih upustala. Svakome ko to pokusa bice potrebna enormna podrska (novcana i moralna), da jedinu brigu u zivotu ima to kako da uskladi ucenje na dva fronta. Ukoliko ne zivite sa porodicom koja ce da vas izdrzava i tetosi, ne znam kako je izvodljivo. Ako je vec nekome stalo do 2 fakulteta, neka prvo zavrsi jedan (ili bar stigne do neke trece, cetvrte godine i uhoda se), pa neka upise drugi.

Ja studiram istoriju umetnosti i megatrend i mislim da je moguće završiti dva faksa, ako je jedan od ta dva megatrend ili neka slična zajeb..cija. Ko studira na državnom zna u čemu je razlika. A zašto je nemoguće studirati istovremeno? Sve je stvar dobre organizacije... Što se tiče prijemnog, kad sam ja upisivala, bio je test opšte informisanosti i istorija um. U odnosu na ispite posle upisa, prijemni je stvarno smešan.

U principu, za psihologiju je potreban oooodlican prosek, a sprema se knjiga iz psihologije za gimnazije. Na testu, koji je na zaokruzivanje, jedan deo pitanja je odredjivanje tacnog odgovora izmedju nekoliko ponudjenih, a ostala pitanja su tipa DA-NE i ona nose negativne poene.
Osim testa iz psihologije, radi se i test opste informisanosti.
www.f.bg.ac.yu i www.studentski-forum.org za detalje.

Molim te,prestani da plasis ljude.Za psihologiju je pozeljan odlican uspeh,ali svakako nije presudan..Ja sam je ove godine upisala,iako sam nosila "svega" 34,35 poena iz srednje.Zbog ljudi poput tebe,i ja sam se cimala oko bodova,al' se po listi koju svako moze pogledati na sajtu fakulteta,ispostavilo da je od 80 ljudi koje primaju mnogo bilo onih koji su imali bodova poput mene.Dakle,ako ste spremni da pripremite dobro knjigu-koja nije nikakav bauk,i ako ste informisani,samo napred ;)
Sto se tice TOI-ja ,odnosno Testa Opste Informisanosti,to je vec "lutrija" .Sto je najbitnije,svi ste u istom polozaju,tako da..I,svi krecu na prijemni kao autsajdeti,i oni sa 40,i oni sa 35..Bas zbog TOI-ja.
Takodje,rekoh da knjiga nije bauk,al postoje negativni poeni,sto je jaaako komplikovano,jer postavljaju trik pitanja,a odgovor je DA ili NE. Pogodis,1 poen,pogresis -1 ..Zato je vazno nauciti dobro knjigu.Ne napamet,nego sa razumevanjem..Nadam se da sam pomogla ;)
Samo napred.

Eh, ja znam vukovce koji su ove godine propali na psihilogiji, i to pre svega zbog onih negaqtivnih poena.

Ali mislim da nema poente za nekog ko nosi 28 poena, da pokusava. Ti si, vidim, bila jak vrlodobar ucenik i dobro si spremila prijemni. Ali ipak, neka svako pogleda statistike prijemnih i proceni koliko ce maksiomalno moci da ima poena. Ja sam, na primer, odlicno uradila prijemni, ali ne bih usla na psihologiju ni na samofinansiranje. Imala sam poena iz skole kao i ti.

Inace, mislim da je najveci problem upravo taj TOI. Dzabe nekome sto je bio vukovac, ako je generalno neobrazovan. Znam devojku vukovca koja je za pitanje izdvoj uljeza (Istambul, Stambol, Carigrad, Konstantinopolj, Persepolis) pitala: a na osnovu cega se tu izdvajao uljez.

Mislim da je prvenstveno vazno da svako realno sagleda svoje mogucnosti.Kupi onu knjizicu gde se nalaze pitanja sa TOI-ja od ranijih godina,i vidi kako se "uklapa" u ta pitanja..
Ok,ovo sto si ti navela je ok,al veruj mi,vise nije u pitanju obrazovanost,ili neobrazovanost.Pitanje je SVEopste kulture..Kakve veze sa obrazovanjem ima Snupijem najbolji drug?Daaaaaj !To je "lutrija" ...
I,vise uopste nije bitan broj poena,vec jacina konkurencije.Proteklih godina je uglavnom trebalo oko 84,85 za budzet,a ove je jedva 86 bilo za samofinansiranje..
Ljudi se plase da konkurisu na psihologiju,prvenstveno zbog nesigurnosti u sebe.
Dakle,ne budite nesigurni,to nije nista strasno,stavise..:)

Mislim da je ove godine bilo specificno, jer si mogao da stignes i na prijemni u BG i na prijemni u NS, pa je bilo dosta "duplih" kandidata, koji su povecavali ukupan broj prijavljenih.

Kada sam se ja upisivala, na psihologiju se prijavilo 313 ljudi, crta je bila oko 86 poena.

Mikice, nemoj pogresno da me shvatis, ja sam apsolutno za to da ljudi veruju u sebe. Ali treba i ralno sagledati, da li postoji bar teorijska mogucnost da imas bar 85 poena na prijemnom.

Ok,to je tacno,al' ja verujem da je vecini prijavljenih Beograd bio prioritet.
A,i rekla sam da svako realno sagleda svoje mogucnosti,niti da se preceni,niti da se potceni.Ma..:)
A,teoretski je uvek moguce..Al' je problem nakupite te bodove.Test znanja nudi negativne,a SVEopsta kultura srecu,uglavnom...

Poslednja izmena:

Back