U principu, za psihologiju je potreban oooodlican prosek, a sprema se knjiga iz psihologije za gimnazije. Na testu, koji je na zaokruzivanje, jedan deo pitanja je odredjivanje tacnog odgovora izmedju nekoliko ponudjenih, a ostala pitanja su tipa DA-NE i ona nose negativne poene.
Osim testa iz psihologije, radi se i test opste informisanosti.
www.f.bg.ac.yu i
www.studentski-forum.org za detalje.
Molim te,prestani da plasis ljude.Za psihologiju je pozeljan odlican uspeh,ali svakako nije presudan..Ja sam je ove godine upisala,iako sam nosila "svega" 34,35 poena iz srednje.Zbog ljudi poput tebe,i ja sam se cimala oko bodova,al' se po listi koju svako moze pogledati na sajtu fakulteta,ispostavilo da je od 80 ljudi koje primaju mnogo bilo onih koji su imali bodova poput mene.Dakle,ako ste spremni da pripremite dobro knjigu-koja nije nikakav bauk,i ako ste informisani,samo napred

Sto se tice TOI-ja ,odnosno Testa Opste Informisanosti,to je vec "lutrija" .Sto je najbitnije,svi ste u istom polozaju,tako da..I,svi krecu na prijemni kao autsajdeti,i oni sa 40,i oni sa 35..Bas zbog TOI-ja.
Takodje,rekoh da knjiga nije bauk,al postoje negativni poeni,sto je jaaako komplikovano,jer postavljaju trik pitanja,a odgovor je DA ili NE. Pogodis,1 poen,pogresis -1 ..Zato je vazno nauciti dobro knjigu.Ne napamet,nego sa razumevanjem..Nadam se da sam pomogla

Samo napred.