Upgrade procesora u staroj konfiguraciji ?

OrangeC

Iskusan
Poruka
6.365
U kompjuteru je ploča ASUS P4S533-E, trenutno je procesor Intel Celeron 1,7 GHz, koji procesor, bi tu mogao da dođe u slučaju zamene. Ne znam da li grešim, ali verovatno BIOS podržava, samo određene modele procesora, naravno znam da ne može dual core, znači koji bi mogao od starijih procesora, samo da nije celeron i da je malo jači . Na slici se ne vidi, u gornjem delu kutije piše : SIS Chipset 645 DX DDR 333

Slika kutije :

Poslednja izmena:
U kompjuteru je ploča ASUS P4S533-E, trenutno je procesor Intel Celeron 1,7 GHz, koji procesor, bi tu mogao da dođe u slučaju zamene. Ne znam da li grešim, ali verovatno BIOS podržava, samo određene modele procesora, naravno znam da ne može dual core, znači koji bi mogao od starijih procesora, samo da nije celeron i da je malo jači . Na slici se ne vidi, u gornjem delu kutije piše : SIS Chipest 645 DX DDR 333

Slika kutije :

pozdrav brate, to je socket 478, znaci klasican P4 Prescott na 2.4 bi lepo lego i ubrzao ti sistem vrlo primetno

Poslednja izmena:
Hvala ti, pogledaću da li ih još ima u prodaji :)

Hvala

p.s. ovo površno guglanj mi daje slabu nadu da ću naći takav procesor :(

Nećeš ga ni naći tako. Računar u servis i u servisu vidi imaju li polovan procesor. Neka čovjek ubaci i odmah na licu mjesta se uvjeri da radi. Nema ništa gore nego donijeti kući i vidjet da ne odgovara ili da ne radi....Da ga reklamiraš reći će ti "radio je, ti si ga pokvario, nisi znao postaviti". Ugradiće ti ga za iste pare...

ah 478 :) najbolji ti je ko sto rekose p4 sa pola mb kesa..
mozes da ih andjes za 2000-2500 din...
inace taj celeronac moze se klokuje na 2.8 ghz sigurno..al slaba valjda kad je kes 128 kb..

ja sam 2.4 digo na 3.2, medjutim nista posebno nisam dobio u brzini al temperatura otisla na 80 stepeni, da kupujem novi vent nije mi se dalo.
ipak, razlika izmedju p4 i ovog celerona je ko nebo i zemlja

Back