Упаривање даљинских контролера

Da pojasnim. Na primer imao sam MTS iris tv box. TV ima svoj daljinski. MTSov daljinac moze da se isprogramira za neke funkcije TV-a na primer: ukljuci/iskljuci tv i pojacaj/smanji jacinu zvuka (na TV-u ne na box-u posto box ma odvojenu jacinu zvuka). Tako sam mogao sa jednim daljinskim da kontrolisem i box i TV. To se radilo tako sto uzmes MTS iris upravljac i postavis ga u mod za programiranje uklj/isklj, gadjas tv upravljacem upravljac od irisa i on snimi frekvenciju/kod na iris upravljac. Ponovis proces za jacinu zvuka i onda probas sa iris daljinskog da palis gasis tv i da pojacavas i smanjis zvuk. Nazalost broj funkcija je ogranicen ali ove dve su u najcescoj upotrebi. Sve ostalo sto ces sa tv-jem da radis ipak moras sa daljinskog za tv. Ovo je radilo za daljince koji koriste infracrveni primopredajnik.

Kod yettela (koji imam sad) stvar je malo drugojacija. Yettel top box koristi daljinski koji radi preko bluetootha nema infracrveni primopredajnik. Tako da programiranje daljinskog izgleda potpuno drugacije, i moze da i da ne radi ili cak da se i zablentaci.

Bilo kako bilo za ovo su potrebna specijalna uputstva, ako nema nista u dokumentaciji koja je dosla sa uredjajima nekad ima detaljnija dokumentacija na netu. Za Yettel ja sam pisao tehnickog podrsci da mi da uputstvo jer nigde nema ni u prilozenoj dokumentaciji ni na netu nista na tu temu. Poslali su mi neki njihov tehnicki dokument i uspeo sam ponesto da namestim, a ponesto nisam a ponesto sam i razdesio :)

treca varijanta je da se kupi programabilni daljniski koji moze da nauci funkcije sa drugih daljinskih. Mada to obicno znaci oni koji rade na infracrveni primo/predajnik, ovi blue tooth su ocigledno poceli odnedavno tako da je tu jos otvoreno polje, ne znam na primer da ima ucecih blue tooth daljinaca.

Uuuu air-mouse - odlicna zvrcka. Imao sam (i verovatno negde jos uvek imam) za komp koji je vezan za TV. Sa jedne strane daljinac sa druge strane tastatura - taj taj sto si ga nacrtao - a misa vrzmas po vazduhu. Interesatno, mada ponekad mozda malo zamorno.

S obzirom da su svi ti box-ovi neki android ili slicno, onda moze i mouse :)

Ja imam onaj što ima tačped i tastaturu platio 800 din ovde kod nas izvrstan za sve živo.
Ја имам ову
bcA3Jpi.png

Јел може ова тастатура да се репрограмира па да ми покреће мтс сателит сет топ бокс и Амазон Фајр Стик Макс?

Back