Mstislav
Legenda
- Poruka
- 73.653
Najbolja o tom periodu. Mrmak majstor istorijskih serijala.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Najbolja o tom periodu. Mrmak majstor istorijskih serijala.
Pa s obzirom da je 94 u pitanju cudo kako si i snimili. Mada kada imas dobar scenario, reziju i glumce pare i nisu presudan faktor.
Napravice sapunjaru u stilu Ranjeni orao i Santa Marija.
Sve bi to, ja mislim, bilo mnogo bolje izvedeno da se ma više para.Hm... Treba pogledati njegove poslednje projekte pa na osnovu toga dati neki zakljucak. Ja licno volim kako je uradjena fotografija u njegovim serijama i dopadaju mi se politicke poruke koje salje tj. ne spada u onu grupu umetnika kojima je Srbija Smrdija, itd.. Takodje volim njegove teme kojima se bavi, to vracanje kroz istoriju 19. i 20. veka.. Cenim ga kao autora, ali da zna da pretera kao sa Mir jam limunadama, zna. Ovde ce sigurno biti vise istorije i politike, a manje tog ljubavnog melosa pa cemo videti na sta ce ispasti.
Santa Maria je uradjena nespretno s brda s dola sto se kaze, cas je vamo cas je tamo, Vujicev sesir je dobrim delom prekopirano Lajanje na zvezde, ovde se plasim da ne upadne u zamku kao serija Kralj Petar u smislu da ima par likova cije medjusobne dijaloge samo nabacuje iz godine u godinu i kao vreme prolazi, a pogotovo sto je vec nesto slicno tome uradio u Santa Maria. Ravna gora je ma sta ko mislio imala bolju radnju, sa vise likova, i boljom pricom.. Dok na primer u Korenima imas situaciju da nema ni blizu plejade karaktera, ali je serija toliko kvalitetno uradjena da ti drzi paznju na drugim poljima..
Sve zavisi za sta se opredelis. Kralj Petar je pogresio sto se vise od polovine serije bazirao samo na ovih par sto vladaju, a narod je kasnije tek pred kraj uvucen u pricu.. Ovde mislim da ima materijala, npr. moze da se prati Aleksandrova zenidba, Djordje, Petar, Pasic, Misic i generali ali da se napravi prica oko svakoga od njih, a ne da se sve svede na njihove medjusobne odnose njih petorice.. Takodje treba ukljuciti i likove iz naroda bas kao sto je uradila Ravna gora... Za sad nema novih informacija o seriji, videcemo u kom ce se pravcu sve kretati.
Mozda bas Kraj dinastije Obrenovic moze da bude model jer tu imas par glavnih karaktera tj. kralja i kraljicu, ali i paralelnu pricu oko atentatora koja se odvija, zatim Draginu porodicu ili onog pandura sto ga igra Bekjarev, na momente je tu i Kralj Milan, itd.. Mada generalno i ta serija je daleko od nekog genijalnog ostvarenja, ali je prihvatljiva.
"Sklepao je" alal mu!Ono sto moze da zabrinjava kod Sotre je evidentan pad kvaliteta rezije. Neki njegovi raniji projekti kao sto je Boj na Kosovu, pa i Zona Zamfirova su mnogo bolje rezirani od Mir Jam paketa, i ovih poslednjih... Mada ima tu i do teksta. Kakva je Draskoviceva knjiga? On je bio dobar pisac, al je pitanje kako je ovo sklepo.... Mada naravno Sotra je taj koji ce adaptirati scenario, ali je bitna i sama podloga.
Sve bi to, ja mislim, bilo mnogo bolje izvedeno da se ma više para.
Zamislite samo da imamo pare koje daje BBC za "obične" serijale ili ovi što su radili ono beskrajno hiperpopularno guslanje zvano Igra pretola... gde bi nam kraj bio...
Ovako, i ono malo što se ima mora da se nekako uklaviri na uštrb kvaliteta teksta + razni uticajni sufleri sa "e, ovo može i da se preskoči; nemoj ovo, naljutiće se ovaj, onaj oni..."
"Sklepao je" alal mu!![]()
Da, u dahu.Da li si procitao knjigu?
To si u pravu.Dobro, delom se slazem sa tobom, ali ne u potpunosti. Zasto? Pa zato sto su Milosavljevic, Zivkovic i genijalni glumci pokazali sa Korenima da prakticno sa jednom starom kucom u dve sobe moze da se napravi odlicna serija bez nekih velikih ulaganja.