uniformisani ljudi...

nikodim:
Originalan... ne mislim da nisam, ni najmanje. Mada, prepoznaju me u gomili, verovatno zbog visine. Salim se... ;)

Sto se mene tice, deca cveca su bila nesto najoriginalnije u 20 V. Problem je sto se originalnost u nekim trenucima svodi na teranje inata, dokazivanje ili pokazivanje necega... U jednom trenutku sam izvukao neki cudan kontext tvojih postova, nesto u smislu da su klinci losi i da je u "tvoje vreme" sve to bilo dosta drugacije.
Nemam pojma ko je stariji, kokoska ili jaje, je eto uspesno imam 26g. i sasvim je OK. Ne osecam se lose ili neprimeceno obzirom da nisam dovoljno originalan kako bih zauzeo stranicu nekog domaceg tabloida ili sta vec...
Poenta bi bila, negde iz mogu ugla, kao sto sam to i napisao tamo gde si rekla da se recenica sama od sebe dezintegrisala, da je suvise malo prostora na kom se moze biti originalan.

U prilog temi, ne mislim da se to moze nazvati uniformisanost. Jednostavno postoji potreba da ljudi pripadaju negde necemu sta god to bilo, naravno ne kod svih ali negde postoji. Neka ih, neka rade sta zele, to je njihova stvar, kasnije ce se stvari valjda srediti, malo ce porasti i prestati da budu male maskote (kakvi su bili vecina od ovde prisutnij, i naravno ja). :)
Ah, ne da nisam mnogo starija nego sam, ovaj, da... :lol:

Tema je interesantna jer je neko primetio, osim "Grandovih lepotica" i ovu drugu krajnost. Radi se o tome da zaista nedostaje originalnosti. Još je jedino ponekad sretnem na hodniku arh. fakulteta, gde se, mahom devojke, oblače u dugine boje, a sećam se i priče o "filozofkinji" koja je iz ubeđenja došla gola na predavanja... :shock:
Međutim, i ti ljudi već počinju da liče jedni na druge, čak idu sa ubeđenjem da nisu dobri studenti arhitekture, ako se obuku kao ETF-ovci :lol:
Ne očekujem od ljudi tako nešto :lol: , poenta je što i nemamo mnogo prostora za izražavanje, ako nismo odlični u šivenju, ili nam mašta nije naročito razvijena...
I, kako god, uvek se za sve može okriviti društvo :mrgreen:
Pojava dece cveća je, po sebi, bila originalna, ali je i to svojevrsno uniformisanje. Zašto? Moglo se i drugačije ponašati, a zadržati ista ubeđenja.
Kao čovek iz teme koji sluša metal, ma otkud to opredeljenje, uopšte? Ko može da kaže da mu se sviđa jedino i samo metal, i nije li to maloumno? Biti metalac, panker, šaban...
Izgleda da sve to i jeste blaži oblik sekte...
A u međuvremenu, bili smo pioniri, i ne mogu da zamislim kako će se zvati generacije ispred... Mislim da se danas malo ko ponosi time što je bio pionir. Ali jedno je sigurno - niko se ne bi postideo perioda u kome je samo izražavao - sebe... (Barem ne mnogo :lol: )

Lexa:
Ah, ne da nisam mnogo starija nego sam, ovaj, da... :lol:

Tema je interesantna jer je neko primetio, osim "Grandovih lepotica" i ovu drugu krajnost. Radi se o tome da zaista nedostaje originalnosti. Još je jedino ponekad sretnem na hodniku arh. fakulteta, gde se, mahom devojke, oblače u dugine boje, a sećam se i priče o "filozofkinji" koja je iz ubeđenja došla gola na predavanja... :shock:
Međutim, i ti ljudi već počinju da liče jedni na druge, čak idu sa ubeđenjem da nisu dobri studenti arhitekture, ako se obuku kao ETF-ovci :lol:
Ne očekujem od ljudi tako nešto :lol: , poenta je što i nemamo mnogo prostora za izražavanje, ako nismo odlični u šivenju, ili nam mašta nije naročito razvijena...
I, kako god, uvek se za sve može okriviti društvo :mrgreen:
Pojava dece cveća je, po sebi, bila originalna, ali je i to svojevrsno uniformisanje. Zašto? Moglo se i drugačije ponašati, a zadržati ista ubeđenja.
Kao čovek iz teme koji sluša metal, ma otkud to opredeljenje, uopšte? Ko može da kaže da mu se sviđa jedino i samo metal, i nije li to maloumno? Biti metalac, panker, šaban...
Izgleda da sve to i jeste blaži oblik sekte...
A u međuvremenu, bili smo pioniri, i ne mogu da zamislim kako će se zvati generacije ispred... Mislim da se danas malo ko ponosi time što je bio pionir. Ali jedno je sigurno - niko se ne bi postideo perioda u kome je samo izražavao - sebe... (Barem ne mnogo :lol: )

Ovo je vec daleko, daleko razumnije. ;)
Istrazivanje je valjda nesto sasvim razumno i u izvesnoj meri i potrebno. Ipak, radije bih osudio to stvaranje idola i kojekakve pokusaje da se kao "podanik" ponasam, oblacim, izrazavam... ka i ti... nazovimo ih lideri. Imam svoja licna iskusta po tom pitanju iz srednje sloke, mislim da to svako ima iza sebe u vecoj ili manjoj meri, ili je bas sada deo toga. To je valjda odrastanje, potreba da se razlikujes od sredine u kojoj se kreces, da li da bi skrenuo paznju na sebe ili da bi jednostavno stavio drugima do znanja da vredis vise, da si bolji sta god...
E sada, te muzicke ograde, bilo da je u pitanju metal, ili bilo koji drugi deo muzike... svakako su lose. Sada, sa distance mogu da vidim sebe kako cucim iza jedne takve ograde, cupavi ja u srednjoj skoli. Da, bio sam ubedjen da cu celog zivota slusati Sepulturu, Pro Pain, Bihazard... i mnoge druge... Medjutim, to nije muzicki vrhunac, pa ni tada nisam licio na Maxa niti sam imao potrebu za tim. To opet na znaci da ne razumem one koji imaju takve potrebe, jednostavno postoji daleko bolji nacin da se pokaze ta neka vrednost, kreativnost, originalnost... To nisu patike vece 5 brojeva, izvrnuti kacketi, pocepane pantalone, karirane kosulje, majice sa logom nekog banda, metalni kaisevi, lanci koji vise na pantalonama, narukvice da nekim spicevima... Sve ovo nazvao bih sistemom poremecenih vrednosti, u smislu, napravicu budalu od sebe izgledacu kao majmun i bicu cool jer sam drugaciji. Nema razlike, u pitanju je taj neki sablon gde se ljudi pretvaraju jedni u druge, dakle nema originalnosti. I tako dalje, i tako dalje... moga bih jos dugo ovako, ali ne vidim da je to bas pametno. :)
Celog dana sam nesto citao pa me pomalo boli glava... bezim na spavanje... :(

Ne znam zbog cega se zaista ljudi uniformisu, ali mi to ne smeta.
Licno, ne nailazim na nista drugo do puke uniformisanosti. Originalnost, u izvornom smislu te reci tesko postici/dostici..
Drugo, cemu ona ( mislim na originalnost ) uopste treba da posluzi u ovoj nasoj Srbijici ? Koja je njena svrha i kako bi to trebalo da izgleda ?

a mozda neki ljudi nisu toliko goropadni da dodju i kazu svakoj osobi s kojom razgovaraju e slusaj ja mislim to i to pripadam tu i tu mislim da je mnogo suptilnije izrazavati se preko odece i ne verujem u one gluposti odelo ne cini coveka...ne ti si ono sto od sebe napravis!
a kave veze to ima sa nasom malom dragom srbijicom,ne znam ni ne zanima me ne sluzi njij sluzi iskljucivo meni :D

a mozda neki ljudi nisu toliko goropadni da dodju i kazu svakoj osobi s kojom razgovaraju e slusaj ja mislim to i to pripadam tu i tu mislim da je mnogo suptilnije izrazavati se preko odece i ne verujem u one gluposti odelo ne cini coveka...ne ti si ono sto od sebe napravis!
a kave veze to ima sa nasom malom dragom srbijicom,ne znam ni ne zanima me ne sluzi njij sluzi iskljucivo meni :D

Flame:
Otkad to nisam cuo :D To je moja pokojna baba imala obicaj da govori :lol:

Back