УН ПРЕДЛАЖЕ ПРОГРЕСИВАН ПОРЕЗ

Poruka
24.255
politika2.gif


НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

УН ТРАЖИ ПОРЕЗ ЗА МИЛИЈАРДЕРЕ

ЊУЈОРК – Уједињене нације позвале су на увођење пореза за милијардере да би се прикупило више од 400 милијарди долара годишње за сиромашне земље.

УН у најновијем извештају оптужује богате земље за кршење обећања да ће повећати обим помоћи за сиромашне земље, предлажући низ мера, међу којима су годишња једнократна уплата супербогатих, као и порез на емисију угљен-диоксида и финансијске трансакције, преноси агенција АФП.

У годишњем извештају Економског и социјалног савета УН-а се такође наводи да је од кључног значаја да се пронађу нови начини ради помоћи најсиромашнијима.

У извештају се наводи да је број људи широм света, који су „тешки” најмање милијарду долара, порастао на 1.226 у 2012. години, а процењује са да 425 милијардера живи у Сједињеним Америчким Државама, 315 у азијско-пацифичком региону, 310 у Европи, 90 у другим земљама Северне и Јужне Америке, а 86 у Африци и на Блиском истоку, додаје се у извештају.

Процењује се да они заједно поседују 4,6 билиона долара, или у просеку 3,75 милијарди долара по особи.


Па добро су се сетили.
Исто применити на српске тајкуне.
 
"УН у најновијем извештају оптужује богате земље за кршење обећања да ће повећати обим помоћи за сиромашне земље"

pa kako da povećaju obim, kad se pare troše na raznorazna bombardovanja i slične militantne "mirovne" akcije po bliskom istoku i ostalim zemljama.
 

Back
Top