UN pozvale zaraćene strane u Siriji da paze na civile

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Текућина

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
351
Ujedinjene nacije -- UN pozvale su zaraćene strane u Siriji da osiguraju bezbednost civila dok traju sukobi, granatiranja i bombardovanja u Idlibu, zapadnom Alepu i severnoj Hami.

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2019&mm=08&dd=28&nav_category=78&nav_id=1583668

Sirija je jedna zemlja koja je imala sjediste Halifata u Damasku i to je jedna tradicija kojom se dice Sirijci jer Sirijski narod je ponosan na svoju lozu Ummajada.Sada Siri9ja zeli slobodu i to je sloboda koja ce omoguciti Sirijcu da zivi slobodno i da se moli Allahu slobodnu bez brige da l;i cce ga neko za to maltretirati.Znaci Sirijski narod trazi potpunu slobodu u kojoj ce uzivati a ta sloboda se odnosi na islamsku zivot.Znaci Siri9ja mora postati Sunnijska zemlja u kojoj ce se moliti Allahu i gdje ce se postovati prve Halife i Muhammedove s.a.v.s. zene i gdje ce to biti prava Sunnijska zemlja koja nece biti Siijska zemlja.Mislim da je pravilno da Siije trebaju uzeti Irak pod svoje a mi Sunnije uzeti Siriju.Mislim da je to rpavedno.

Sirija mora postati slobodnom drzavom jer to je neminovno jer svi muslimanski narodi cekaju na slobodu u Siriji i mislim da je kraj Al Asada blizu.Turska je sa sjevera jak podrzavatelj Sirijskog naroda i mislim da Turska moze mnogo pomoci Sirijskom narodu oko svrgavanja Al Asada.Sirija mora izgledati kao sto je izgledala ranije za vrijeme Islamskog Hilafeta a to je da bude Islamska zemlja akojom ce dominirati muslimani i koji ce graditi puno Dzamija i moliti se Allahu.Sirija se nakon slobode moze vrlo brzo oporaviti i postati ekonomski jakom tako da bi Sirija dosta brzo se vratila kao jedna snazna zemlja koja bi mogla pomoci ostalim muslimanima u razvoju.Sirija je izrazito Sunnijska zemlja tako da ce se ona vratiti Sunnizmu i postati zemljom velikih pravovjernih Halifa.Inace Sirija je bila znacajna zemlja za vrijeme Hilafeta i u vrijeme vladavine Hilafeta u Damasku mnoge zemlje su osvojene.

Sirija je jedna prelijep azemlja koja se treba cuvati jer to je Islamska zemlja koja je svima nama muslimanima draga.Da nije Sirije ja ne bih nocima spavao.Inace Sirija je bila bliska sa Turcima i Otomansko carstvo je imalo jako kulturno uporiste u toj zemlji.Ta Otomanska kultura se odmah vidi.Zato Sirija mora imati pomoc od Turske i Turska mora pomoci Siriji.

Saudi-Arabia_240-animated-flag-gifs.gif

Mislim da je kljucno pitanje da se svrgne Asad a za ostale ce biti lako kad dodje nova vlast. Cijenim Ameriku koja pomaze muslimanima i dajem obecanje da ce muslimani znati kako da se oduze Americi.Amerika zeli vidjeti razvijen Bliski Istok i razvijene Islamske zemlje.Islamske zemlje se mogu razviti samo ako uvedu demokraciju i samo u demokraciji mogu zivjeti dobro.Sirija je lijepa zemlja i to je zemlja Mediterana tako da ona ima lijepu klimu i mogla bi postati turisticka atrakcija.Ovako do sada Sirija ej bila zatvorena zemlja i u nju nisu dolazili turisti.Tio narod Sirije vise nece trpjeti i oni ce sve uciniti kako bi Sirija postala slobodnom zemljom za sve.

Ono sto cini Asad je najveci grijeh i on dokazuje da zeli unistiti Islam.On je u stvari protiv Islama jer njegova sekta Nusajrija (Alevita) je anti-islamska tako da je narod Sirije u kavezu ujednog nevjernika.To muslimani Sirije nece dopustiti i oni zele da oslobode Siriju koja je vecinski Sunnijska tako da Sirija je vazna za muslimane jer ce se Hazreti Isaa a.s. (Isus) u Siriji ponoo pojaviti i ljudi ce na Sudnjem Danu biti sakupljeni u Siriji.Znaci Sirija je nesto vazno za muslimane i muslimani se ne mogu odnositi razvnodusno prema problemu Sirije.Ono sto je cinio Hafez el Asad 1982 godine sada cini njegov sin tako da se prica da je 1982 godine u jednom mjestu ubijeno 10 000 Sirijaca.Zar to nije zlocin?Hafez al Asad je otisao na onaj svijet bez odgovoranja na ovom svijetu ali sigurno je da ce on zbog toga odgovorata pred Allahom.Mi muslimani zelimo da se Siriuja oslobodi

Mislim da Sunnije moraju pobijediti Alavite jer jedino tako se moze povratiti vlast Sunnija u Siriji koja je svijeta zemlja za muslimane a narocito za Sunnije.Sirija je Sunnijska zemlja tako da Alaviti ne mogu raditi sto im je volja i moraju odmah predati vlast vecinskim Sunnijama.Mislim da je u Siriji ista stvar kaoi sa Sadamom koji je vladao manjinskim Sunnijama u Iraku tako da je on bio osudjen na propast.Isto tako i Alavitski Asad je osudjen na propast.Sirija mora imati dobre odnose sa Amerikom kao sto to ima Saudijska Arabija.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back