la dolcevita
Poznat
- Poruka
- 8.055
Ostaje nam samo Glas Javnosti . steta ...
Kako SAMO... A Kurir, Pravda, Press?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ostaje nam samo Glas Javnosti . steta ...
To bash ne treba da tvrdish vec da se malo *ogradish i kazesh da se slazesh sa tekstovima u NINu.
Odavno je taj chasopis izgubio svaku "neutralnost, i ta promena mi nije mogla promaci
Kako SAMO... A Kurir, Pravda, Press?![]()
Malo su neozbvoljni i vuku na zutu stampu . A sa Glasom je sasvim druga situacija . A svi ostali casopisi su hrvatsko-albanski ...
Mislm da to ti treba da uradiš, jer poređenje Kurira i NIN-a nije moguće ni na jednom stepenu. Ti možeš reći da je ono što piše NIN u konfliktu sa tvojim stavovima, ali kvalitet novine i komentara su uvek na zavidnom nivou.
Ja se ne slažem uvek sa tekstovima koje čitam u NIN-u, ali zbog toga ga i čitam. Ne treba mi da čitam tekstove drugih koji misle kao ja, jer znam šta mislim i to je gubjenje vremena i moždanih ćelija. Zbog toga čitam stavove koji nisu uvek moji da bih preispitao i sebe i njih.
To je nešto što ti očigledno ne možeš da shvatiš, jer verovatno nikad nisi nepristrasno pročitala članak u NIN-u.
Jao koja paranoja!
Precenjuješ i Hrvate i Albance. Konstantno...
Nisam ochekivala da me ti ne razumesh
Rekla sam "lepo upakovan Kurir" pri tom misleci na neobjektivnost, bolje reci pristrasnost!
Postoje različite struje u svakoj zemlji. Objektivnost iz jednog ugla ne mora da znači objektivnost iz drugog.
Po tvojim standardima ne postoji objektivan medij.
eto vidish..........a ja bi' rekla da po tvojim standardima ne postoji objektivan medij
ps.ne znam koliko cemo se sloziti oko objektivnosti INFORMATIVNOG programa b92 ili oko "Insajdera...........necemo sigurno, pa odatle i ovakav odgovor![]()
"Drugi razlog velikog interesa je pristup interpretaciji događanja u svetu kod nas u NIN-u i Ringierovim izdanjima u Srbiji je toliko različit, da se uglavnom misli da bi pre "Vreme" pristajalo Ringieru nego NIN", ocenio je urednik NIN-a.
Mislm da to ti treba da uradiš, jer poređenje Kurira i NIN-a nije moguće ni na jednom stepenu. Ti možeš reći da je ono što piše NIN u konfliktu sa tvojim stavovima, ali kvalitet novine i komentara su uvek na zavidnom nivou.
Ja se ne slažem uvek sa tekstovima koje čitam u NIN-u, ali zbog toga ga i čitam. Ne treba mi da čitam tekstove drugih koji misle kao ja, jer znam šta mislim i to je gubjenje vremena i moždanih ćelija. Zbog toga čitam stavove koji nisu uvek moji da bih preispitao i sebe i njih.
To je nešto što ti očigledno ne možeš da shvatiš, jer verovatno nikad nisi nepristrasno pročitala članak u NIN-u.
pa u pocetku jeste bio prorezimski ali kasnije nije ,pogotovo kada je Steva Niksic bio glavni urednik , a kada je dosao Reljic from Teslic onda se pretvorio u DSS pamflet , a glavna rabota NIN-ovih novinara i nije pisanje nego prevodjenje pa tako pola lista cine tekstovi iz stranih novina sto neposredno prevedenih , sto prepricanih i preradjenih .Mislim po meni to i nije lose jer se mogu procitati neke stvari koje inace ne bi mogle da se nadju lako , mada prevodjenje i nije bas neki vrhunac novinarstva ...NIN u vreme Slobe nije mogao da se chita koliko je bio prorezhimski..sada vazhi kao desnicharski i u sushtini najbolje u njemu je preuzeto iz nekih stranih glasila + nekoliko nashih novinara..videcemo shta ce se desiti..meni je bitno da se zadrzhi neki kvalitet..
NIN prodat vlasniku "Blica"
13. mart 2009. | 10:22 -> 13:11 | Izvor: Tanjug
Beograd -- Novinsko-izdavačko preduzeće NIN prodato je za 810.000 evra kompaniji "Ringier", koja već poseduje beogradski list "Blic".
Kako je saopštila Agencija za privatizaciju, za 70 odsto društvenog kapitala NIN-a novi vlasnik će izdvojiti i investicije od 186.607 evra. Kupac se obavezao i na bezuslovno prihvatanje minimalnih obaveza iz socijalnog programa i prihvatio određene dodatne elemente socijalnog programa, navela je Agencija ne precizirajući o kakvom dodatku na socijalni program je reč.
Kompanija "Ringier" prethodno je bila prvorangirana na tenderu za prodaju 70 odsto NIN-a 3. februara sa ponudom od 800.000 evra na ime kupoprodajne cene.
Drugorangirani ponuđač bila je kompanija "Novosti", koja je ponudila 760.000 evra za kapital preduzeća, bezuslovno prihvatila minimalne obaveze socijalnog programa, ali nije ponudila investicije.
Švajcarska kompanija "Ringier" najavila je ranije da će efikasnim ulaganjem u marketing i aktiviranje potencijala za popularisanje tog nedeljnika obezbediti "da ovaj magazin bude vodeći i referentni politički nedeljnik u jugoistočnoj Evropi".
Kompanija "Ringier" u svom portfoliju ima političke magazine kao što su nemački "Cicero", švajcarski "L`Ebdo", češki "Refleks". "Ringier" izdaje, proizvodi, servisira i vodi preko 120 novina i časopisa, oko 20 televizijskih programa, 50 internet portala i 12 štamparija.
Reljić: Uveravanja od vlasnika
Glavni i odgovorni urednik nedeljnika NIN Slobodan Reljić izjavio je da su zaposleni dobili uveravanja od novog vlasnika da "promena vlasničke strukture neće značiti promenu koncepta, a ni promenu NIN-ovog pogleda na svet".
"Prilično veliko interesovanje, po meni, je iz dva razloga. Prvi razlog je žurnalističke prirode jer "Ringier" u Srbiji ima samo visokotiražna izdanja, magazine lakih sadržaja i tabloide", kaže on.
"NIN ima drugačiji bekgraund, posebniju ulogu u društvu, pa na kraju i NIN-ovu nagradu za roman godine što je važna činjenica u srpskoj kulturi", rekao je Reljić.
"Drugi razlog velikog interesa je pristup interpretaciji događanja u svetu kod nas u NIN-u i Ringierovim izdanjima u Srbiji je toliko različit, da se uglavnom misli da bi pre "Vreme" pristajalo Ringieru nego NIN", ocenio je urednik NIN-a.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=03&dd=13&nav_category=9&nav_id=349840
-------------------
Sobzirom da znamo kakav je list Blic, tj da je glasilo rezima, znaci da je likvidiran uspesno jos jedan srpski kultni list i da ce uskoro taj list postati jeftini tabloid i nedeljni bilten Demokratske Stranke
Medijska diktatura Tadicevaca nad pisanim medijima se ovime kompletira jre prakticno nema vise nedeljnog lista nacionalno patriotske orijentacije.
No dok je interneta Tadicevci mogu samo da placu............
pa u pocetku jeste bio prorezimski ali kasnije nije ,pogotovo kada je Steva Niksic bio glavni urednik , a kada je dosao Reljic from Teslic onda se pretvorio u DSS pamflet , a glavna rabota NIN-ovih novinara i nije pisanje nego prevodjenje pa tako pola lista cine tekstovi iz stranih novina sto neposredno prevedenih , sto prepricanih i preradjenih .Mislim po meni to i nije lose jer se mogu procitati neke stvari koje inace ne bi mogle da se nadju lako , mada prevodjenje i nije bas neki vrhunac novinarstva .
pa ni meni ne smeta uredjivacka politika iako ne delim njihove stavove,posto se kod mene to redovno kupuje vec 15 godina iako su neki tekstovi smesni mada ima i dobrih novinara kao sto su Bujosevic ili Ruza Cirkovic ,jedino su im ona pisma citalaca na pocetku stvarno smejurija kakve sve budalastine objavljuju.Jedino sto NIN nikada i nije bo narocito konzervativan list ,pogotovo ne na nacin kako moderna srpska kvazidesnica zamislja konzervativizam (kao mali Dj.okica ) tako da ukoliko i dodje do promene uredjivacke politike to i nece biti nake narociti odstupanje od NIN-ove tradije . Ja licno mislim da nece drasticno ni menjati svoje satavove ne zbog novog vlasnika jer se do sada pokazalo da stvarne vlasnike zanima iskljucivo tiraz i zarada a ne uredjivackla politika , sto se najbolje vidi na primeru nemackoh WACa koji kontrolise najveci broj medija na Balkanu ,a ima ih od potpuno liberalnih do izrazito desnicarskih .Da, i to.
Zadnji NIN koji sam ja imao prilike da čitam pre jedno mesec je bio o Marksu i njegovim idejama. Tada su preveli opširnu analizu iz američkog Time magazina i onda su doveli naše stručnjake da napišu komentare.
To je sasvim ok, jer zašto mi ne bi učestvovali u diskusijama koje se vode u svetu. To jeste vrhunac novinarstva.
Ne bih rekao da je DSS pamflet. Možda zato što ne volim da povezujem isključivo partije sa ubeđenjima i ideologijama. Ja NIN nazivam konzervativnim i ne vidim ništa loše u tome iako nisam konzervativac.