Umrla Mileva Gaćeša

Cro_čvarak

Iskusan
Poruka
6.705
Jučer je u 97-oj godini života u Argentini umrla Mileva Gaćeša, posljednja živuća osoba koja je bila upletena u atentat na Antu Pavelića. Sam čin atentata je izvršio Blagoje Jovović. U intervju od prije 2 godine Mileva je tvrdila da atentat uopće nije djelo UDB-e nego isključivo djelo srpskih emigranata. To bi i objasnilo šlampavost izvršenja samog čina jer je Pavelić iako teško ranjen, preživio atentat. Doduše postavlja se pitanje posljedica atentata jer Pavelić nije još dugo živio ali atentat nije neposredni uzrok smrti.

Koliko znam, taj atentat je bio u Buenos Airesu.
Pavelić se unekoliko oporavio i otišao u Španjolsku, te umro u Madridu.
Никада се није опоравио, злочиначка мрцина је носила два Благојева метка до смрти.
Боље по њега да је умро одмах по атентату, а по човечанство да се никада није ни родио.

Da ga je Blagoja zaista roknuo pa da to pozddravimo, ali nazalost jos jedna izmisljotina koja veze sa realnoscu nema. Sad isplivala i ova Milena, za ovo nisu culi ni najveci fanovi cele price oko Blagoja do danas.

Kako Mileva priča, to je bio čisti vestern:
https://www.maxportal.hr/premium-sa...posljednji-svjedok-atentata-na-antu-pavelica/
................................
Organizatori atentata Pavelića su pratili iz kavane u Buenos Airesu gdje se viđao sa pripadnicima ustaške emigracije, za njim su išli gradskim prevozom i pratili ga do mjesta gdje je živio.

Pavelić je navodno pri izlasku iz minibusa posumnjao da ga netko prati, a kad se u to i uvjerio, izvukao je pištolj i dvaput zapucao prema Blagoju Jovoviću. Atentator je izbjegao hice (moj komentar-pazi Slavko, metak), uzvratio paljbu i dva puta pogodio Pavelića te je on pao na pločnik.

Pa to je bio zapravo dvoboj ... z:mrgreen:

Ево да доказани манипулатори виде како изгледа јунак.
blagoje jovovic.jpg

Поштоваоци злочинаца Броза и Павелића знају зашто.

Kako Mileva priča, to je bio čisti vestern:
https://www.maxportal.hr/premium-sa...posljednji-svjedok-atentata-na-antu-pavelica/
................................
Organizatori atentata Pavelića su pratili iz kavane u Buenos Airesu gdje se viđao sa pripadnicima ustaške emigracije, za njim su išli gradskim prevozom i pratili ga do mjesta gdje je živio.

Pavelić je navodno pri izlasku iz minibusa posumnjao da ga netko prati, a kad se u to i uvjerio, izvukao je pištolj i dvaput zapucao prema Blagoju Jovoviću. Atentator je izbjegao hice (moj komentar-pazi Slavko, metak), uzvratio paljbu i dva puta pogodio Pavelića te je on pao na pločnik.

Pa to je bio zapravo dvoboj ... z:mrgreen:
I nije zaslužio da umre na brzinu. I on je, solidarno, prošao "križni put".

Sta zna cerka, najbolje znaju dezurni internet sastavljaci Blagojeve biografije ko ga je koknuo.

Nisam nešto zainteresiran, no kad sam pogledao- čista burleska:

Jovović je poslije atentata jedno vrijeme kao pomorac plovio Atlantskim oceanom, nakon čega se vratio u Argentinu, u kojoj je postao jedna od najviđenijih figura tamošnje četničke emigracije. Uvjerivši se da ga nitko od vlasti ne traži na nekoj od potjernica, Jovović se 1999. godine vraća u Crnu Goru te se sastaje s mitropolitom Srpske pravoslavne crkve Amfilohijem Radovićem, kojem otkriva pozadinu pokušaja Pavelićeva ubojstva, dok u obnovljenom četničkom pokretu u Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori postaje kultna figura ‘osvetnika srpstva’.

Nedugo nakon posjeta domovini Jovović se vraća u Argentinu, u kojoj i umire u lipnju 1999. godine. Njegov nećak je Aleksandar Jovović, jedan od poznatijih kriminalaca u Srbiji.

U Zemnu su u kolovozu 2020. jednu ulacu nazvali po Blagoju Jovoviću. Učinili su to 5. kolovoza na dan kad je Hrvatska vojska ušli u Knin i oslobodila grad od četnika.

Dakle:

1. Jovović je skoknuo 99. do CG, no vratio se da umre u Argentinu.

2. familija baš nije neka ...

3. u Zemunu (valjda je Zemnu zapravo Zemunu) nazvali jednu ulicu po Jovoviću, i to kao tuk na utuk na dan pada ĆAO Krajine, što je realno- antiklimaks. Kao, baš smo vam pokazali. E baš jeste ...

Sto se tice cerke Pavelica, doticna nije imala nijedan razlog da kaze da su ga koknuli njegovi umesto zlih Srba posto je porazno po ustasku ideju da je stradao upravo od ustaske ruke. Jedino logicno objasnjenje jeste da je zaista tako i bilo.

Meni je neverovatno da su mnogi preziveli iz tog perioda, bilo da su nacisti, ili jevreji, cetnici ili ustase i tako dalje, doziveli veoma duboku starost s obzirom na okolnosti zivota. Prosek bude 90 godina.
Žilavi su. Tko je preživio sve to, živi ohoho...l
Evo neukusnog izbora Miss Holocaust Survivor, kojeg su organizirali američki dibidusi u Izraelu.
Bakice šeću na pozornici ...

Sto se tice cerke Pavelica, doticna nije imala nijedan razlog da kaze da su ga koknuli njegovi umesto zlih Srba posto je porazno po ustasku ideju da je stradao upravo od ustaske ruke. Jedino logicno objasnjenje jeste da je zaista tako i bilo.
Него га је кокнуо Драгановић, какви аргументи.
Кажем ја да и најгори усташа је добар комунцима од најбољег Србина.

To sto ti kazes je na nivou deteta od tri godine, u svakoj raspravi budes potucen kao cetnici na Neretvi. Porazno po srpsku stvar da cerka Pavelica manje laze od srbskih neocetnika, priznaj da si za Milevu cuo kad i mi objavljivanjem ove teme.:per:

Meni je neverovatno da su mnogi preziveli iz tog perioda, bilo da su nacisti, ili jevreji, cetnici ili ustase i tako dalje, doziveli veoma duboku starost s obzirom na okolnosti zivota. Prosek bude 90 godina.
То ти је доказ да стрес не убија. Напротив, како каже Његош:
...прекаљена искушењем душа
рани тијело огњем електризма.

To sto ti kazes je na nivou deteta od tri godine, u svakoj raspravi budes potucen kao cetnici na Neretvi. Porazno po srpsku stvar da cerka Pavelica manje laze od srbskih neocetnika, priznaj da si za Milevu cuo kad i mi objavljivanjem ove teme.:per:
Ма јок Драгановић је убијао своје компањоне по Аргентини.Пре тога их је тамо сакривао.Вероваћемо Павелићевој ћерки, то је довољан кредибилитет.

Back