Umivaonik iznad ves masine

Zavisi od toga da li imas tus kabinu ili kadu i da li ti masina od 3 kg zavrsava posao.
Ako imas kadu onda jednostavno skines lavabo i tu postavis masinu i koristis slavinu nad kadom.
kada je tus onda pokretni lavabo vrsi posao, sklonis ga kada se tusiras. Treca opcija je nabavka masine od 3 kg koja je niza od klasicne i moze da se postavi ispod jeftinog ravnog lavaboa...ostale opcije podrazumevaju gradjevinske radove....Mada je opcija i postavljanje masine kao radne povrsine u kuhinjski prostor....izbacivanje masine u perionice, podrume, terase....:)

Zavisi od toga da li imas tus kabinu ili kadu i da li ti masina od 3 kg zavrsava posao.
Ako imas kadu onda jednostavno skines lavabo i tu postavis masinu i koristis slavinu nad kadom.
kada je tus onda pokretni lavabo vrsi posao, sklonis ga kada se tusiras. Treca opcija je nabavka masine od 3 kg koja je niza od klasicne i moze da se postavi ispod jeftinog ravnog lavaboa...ostale opcije podrazumevaju gradjevinske radove....Mada je opcija i postavljanje masine kao radne povrsine u kuhinjski prostor....izbacivanje masine u perionice, podrume, terase....:)
Kuhinja mi je sledeća opcija.Mada nerado
Pogledaj prvo na visinu. U slucaju da si visoka osoba nije problem, ali ako si niska onda bi morao biti.
175cm?

koliko vidim bitno je i koliko tri je duboka masina
Dubina 47

Једино што ми пада на памет је да узмеш машину од 70 cm висине.

https://www.tehnomanija.rs/bela-tehnika/masine-za-pranje-vesa?filter_submited=1&show_filters=1&sort=default&filters[Visina][]=69+-+75+cm&filters[stock][]=dostupno

1648779831045.png

Е сад, ако ти је вода намештена да долази из зида, а не одоздо, онда на њу сложиш неку виндабону висине до 20 cm и склопиш систем до 90 cm висине. Нешто типа:
https://www.fero-term.hr/umivaonik/prid/6494

Контам да је на њима одвод најближи зиду, па би могао да се уклопи у неких 15 cm иза машине и да све не буде дубље од 60 cm.

Poslednja izmena:
kako kaze onaj vic... nije on skup nego si se ti lose udala z:mrgreen:

salu na stranu, ne postoji rec skup ako ti nesto resava posao.
ne moras odmah da radis, sacekas mesec, dva,.. tri
skupis dodatan novac i onda uradis kako treba.
a znala sam da sam nesto bitno propustila u zivotu :mrgreen:

mudro zboris, ipak da sam na njenom mestu ne bih mesecima preskakala masinu vec bih je negde stavila, bilo gde, gde ima vise mesta...dok se ne dese idealni uslovi, poklope zvezde i planete i obezbedi kupovina tog svetog grala :)

a ko ti kaze da je kuhinja veca?

zasto ljudi vecito na drustvenim mrezama kad neko pita jedno, odgovaraju da treba da uradi drugo?
odgovorite na konkretno pitanje.
A ti si joj odgovorio ono sto je vec znala i videla.

Odgovaram iz iskustva, a ne sa interneta.

U dva stana gde mi je malo kupatilo drzim masinu u kuhinji. Bile su nekada i u kupatilu.

Ili ako hoces u jednom nije cak ni u kuhinji nego je kuhinja prebacena u drugu prostoriju pa tamo ima mesta i za masinu.

Znaci za sve postoji resenje.

naravno, ali pirtanje je bilo za konkretno resenje a ne trazenje drugog resenja..ja primera radi nemam ni toliko malo kupatilo ni kuhinju ali opet nisam imao gde masinu u kuhinju jer tamo vec imam podosta masina i ostala mi je u kupatilu kad sam ga renovirao.
tako da.. odgovarajte ljudi na pitanja..mani te se odgovora tipa.. kad neko pita na sta da obrati paznjju kad kupuje polovnog golfa, "nemoj golfa, japanci su najkvalitetniji"

mudro zboris, ipak da sam na njenom mestu ne bih mesecima preskakala masinu vec bih je negde stavila, bilo gde, gde ima vise mesta...dok se ne dese idealni uslovi, poklope zvezde i planete i obezbedi kupovina tog svetog grala :)
pazi imas i resenje za mala kupatila koje je moj drugar uradio..kupio je malecnu usku masinu sa gornjim punjenjem.

sto rece tzar..postoje razna resenja, ali ovde je bilo pitanje o konkretnom problemu i resenju isog a ne trazenju drugog resenja.

i imas jos jedan problem.
masina ne moze bilo gde.
moras da imas pristup vodi, pristup odlivu vode, pristup struji.. ne mozes tek tako da je postavis negde.

pazi imas i resenje za mala kupatila koje je moj drugar uradio..kupio je malecnu usku masinu sa gornjim punjenjem.

sto rece tzar..postoje razna resenja, ali ovde je bilo pitanje o konkretnom problemu i resenju isog a ne trazenju drugog resenja.

i imas jos jedan problem.
masina ne moze bilo gde.
moras da imas pristup vodi, pristup odlivu vode, pristup struji.. ne mozes tek tako da je postavis negde.
ne znamo koliko je mala, koliko ima mesta..
mozda bi bilo mesta za neki mini umivaonik ovoga tipa?

9a153a56299f73bee98d89d87033e27b.jpg

i evo ga...mini umivaonik...ja bih tako napravila kao sto je gore...jeftino a prakticno...3300din + daska

https://www.diplon.net/lavaboi/15089-mini-lavabo-28cm-1400u

ne znamo koliko je mala, koliko ima mesta..
mozda bi bilo mesta za neki mini umivaonik ovoga tipa?

9a153a56299f73bee98d89d87033e27b.jpg

i evo ga...mini umivaonik...ja bih tako napravila kao sto je gore...jeftino a prakticno...3300din + daska

https://www.diplon.net/lavaboi/15089-mini-lavabo-28cm-1400u
nije bas samo 3.300 + daska
sobzirom da sam prosle godine kompletno renovirao kupatilo odmah ti mogu reci cene.
umivaonik takvog tipa kosta izmedju 3 i 7 hiljada ako ne zelis neku perverziju.
na to dodaj niskomontaznu bateriju 3 do 6 hiljada (i vise ako zelis kvalitetniju)
sifon 500 do 1.000 din
zastitni blok za sifon zbog estetike 5 do 10.000
i naravno ako nema dovucenu vodu za niskomontaznu bateriju racunaj vodoinstalatera i lomljenje plocica i zida i postavljanje cevi
na kraju keramicar koji postavlja nove plocice (koje imas od 1.000 pa navise ko kvadratnom metru)
sama daska varira cene bas puno u zavisnosti da lii uzimas obicnu ivericu, medijapan, mermer itd itd..

nije bas samo 3.300 + daska
sobzirom da sam prosle godine kompletno renovirao kupatilo odmah ti mogu reci cene.
umivaonik takvog tipa kosta izmedju 3 i 7 hiljada ako ne zelis neku perverziju.
na to dodaj niskomontaznu bateriju 3 do 6 hiljada (i vise ako zelis kvalitetniju)
sifon 500 do 1.000 din
zastitni blok za sifon zbog estetike 5 do 10.000
i naravno ako nema dovucenu vodu za niskomontaznu bateriju racunaj vodoinstalatera i lomljenje plocica i zida i postavljanje cevi
na kraju keramicar koji postavlja nove plocice (koje imas od 1.000 pa navise ko kvadratnom metru)
sama daska varira cene bas puno u zavisnosti da lii uzimas obicnu ivericu, medijapan, mermer itd itd..
suvise je malo detalja za resavanje problema...koliki je budzet, raspored i velicina kupatila, ocekivanja u vidu prakticnosti i estetike...
sve se da resiti kada se ima para, bez sumnje...
opet da nemam puno para...a ni mesta...improvizovala bih...
neka daska, oboji se ovim onim...
stavi na to lavabo...
kupi cev...spoji sa tus kabinom, kadom...ofarba da se uklapa...zamaskira necim sa cim moze...

sa 0 para medjutim, ne znam kakvo resenje sem lavora...trebaju nam jos detalja :mrgreen:

kupi cev...spoji sa tus kabinom, kadom...ofarba da se uklapa...zamaskira necim sa cim moze...
a kako mislis da dodje do cevi?
cak i da te nove vuce spolja mora da dodje do mesta gde ce ih prikaciti na postojeci cevovod
mora da lomi zid i plocice u svakom slucaju po ovom tvom resenju, onda da sece postojecu cev i tu ugradi razvod za koji opet mora da napravi mesto.

kvalitetnija cev ti je 1.000 do 2, pitanje da li joj jedna vrsi posao, onda kolena oko 500 din po komadu, na to dodaj spojku..500 ...600 din

kad udjes u tu pricu cajger samo obrce :D

neka daska, oboji se ovim onim...
boja za drvo nije bas povoljna ako uzimas kvalitetnu
licno preporucujem vitex..odlicno se pokazao... a i za to ce joj trebati jedno hiljadu dve za kanticu + cetke jos dodaj 500 din.

tako da ljudi, manite se ideja kako da preuredi..izracunala je i dosla do toga da joj je najbolje resenje da stavi lavabo na masinu i jedina pomoc koju mozete da joj uradite je da pokusate da nadjete povoljnije umivaonike za masinu.

Znaci nema jeftinije. To je cena.

https://www.svetkeramike.rs/proizvodi/sanitarije/claro-lavabo-iznad-ves-masine

Skuplji je lavabo nego masina.

Postoje i 2 varijante manjih masina. Tzv. uske masine - punjenje je sa strane ali su uze i mogu da stanu iza vrata na primer.
Ako je to nezgodno zbog otvaranja vrata, onda masina sa punjenjem odozgo. Koje su isto uze i mogu da se smeste u mali prostor.

mozda ti je jeftinije resenje od investcije u taj umivaonik, izmestanje ves masine
evo predloga za manji i veci budzet :)

Prilozi

• viber_image_2022-04-01_17-42-01-504.jpg
    viber_image_2022-04-01_17-42-01-504.jpg
    27,4 KB · Pregleda: 189
  • viber_image_2022-04-01_17-42-32-504.jpg
    viber_image_2022-04-01_17-42-32-504.jpg
    36,4 KB · Pregleda: 192

Back