Umetnica mora biti zdrava

Mislim da se svakojake gluposti kriju iza "neshvaćeni umetnik". Ništa od celog tog izvođenja mi nije privuklo pažnju, nego se ljudima doda malo "mističnog", nečega što, kao, treba da razumeju i onda bude "VAU, KAKAV CAR".

Kao što Senidah (ili kako se već zove) već godinama peva normalno, čak i na stranom jeziku, nije se probila i nije se čulo za nju. Onda ode i snimi neku pesmu u kojoj praktično plače na mikrofon, pretvori se u nešto sasvim deseto neku kao umetnicu veliku i odjednom je zvezda.

biti

Zdrava

Sta mislite?
Sta se krije iza ovog dubokoumnog lyricsa?

Mislim da se radi o besmislenom insistiranju na vizuelnim efektima, tipa kosa, koza, kolutovi oko ociju, sve "u ime zdravlja", a u stvari se radi o parama.
Ona mora biti zdrava sve dok ima finansija za to, a posle ne mora nego moze. Licemerje zdravstvenog sistema i opsteg ludila pracenje i "briga" koje se desava "u ime zdravlja", a u sustini sve je to nepotrebno jer se ono sto je stvarno bitno za zdravlje desava samo po sebi, dises, srce kuca, radis sta mozes sam-setas...

I na kraju na latinskom, bolestan duh u zdravom telu, slab um u zdravom telu, tuzna dusa u zdravom telu i ne znam sta bese jos, i ona pita "I sta cemo sad?" (telo je zdravo, a dusa bolesna?)

Procitala sam negde da je inspirisana performansom Marine Abramovic gde ona agresivno ceslja kosu i uzvikuje da - "umetnica mora biti lepa" (neko je napisao u novinama da je ruzna i cupava) pa zato pocinje sa sjajnom kosom Megan Markl.

Mislim da se radi o besmislenom insistiranju na vizuelnim efektima, tipa kosa, koza, kolutovi oko ociju, sve "u ime zdravlja", a u stvari se radi o parama.
Ona mora biti zdrava sve dok ima finansija za to, a posle ne mora nego moze. Licemerje zdravstvenog sistema i opsteg ludila pracenje i "briga" koje se desava "u ime zdravlja", a u sustini sve je to nepotrebno jer se ono sto je stvarno bitno za zdravlje desava samo po sebi, dises, srce kuca, radis sta mozes sam-setas...

I na kraju na latinskom, bolestan duh u zdravom telu, slab um u zdravom telu, tuzna dusa u zdravom telu i ne znam sta bese jos, i ona pita "I sta cemo sad?" (telo je zdravo, a dusa bolesna?)

Procitala sam negde da je inspirisana performansom Marine Abramovic gde ona agresivno ceslja kosu i uzvikuje da - "umetnica mora biti lepa" (neko je napisao u novinama da je ruzna i cupava) pa zato pocinje sa sjajnom kosom Megan Markl.

Marina Abramovič tek ima performanse...

Poruka je bitna.

Zdrava strava.... ;) ili sam ja jedini čuo da posle zdrava kaže i strava?
Mada ne u svakom izvođenju.

A ovo je poruka. Samo malo još uvek pod maskama. Nisam video bolju audiciju.

Uf ova pesma. B.N.-Tamara.

Hvala đokice @georgejune

Prilozi

• Screenshot_20220308-052048_Radio Uzivo Srbija.jpg
    Screenshot_20220308-052048_Radio Uzivo Srbija.jpg
    58,8 KB · Pregleda: 8
''Umetnica mora biti zdrava''

Sta mislite?
Sta se krije iza ovog dubokoumnog lyricsa?
Pa stvarno nije tesko za razumeti. Prvi deo triptiha je kritika ejdzizma (diskriminacije starih i starenja), drugi deo, tj. in corpore sano, kritika opsednutosti zdravim zivotom kao novom religijom, treci deo kritika konzumerizma tj. potrosacke kulture.
E sad, to sto su se botovi ukakali, to je vec njihov problem 😊

Pa stvarno nije tesko za razumeti. Prvi deo triptiha je kritika ejdzizma (diskriminacije starih i starenja), drugi deo, tj. in corpore sano, kritika opsednutosti zdravim zivotom kao novom religijom, treci deo kritika konzumerizma tj. potrosacke kulture.
E sad, to sto su se botovi ukakali, to je vec njihov problem 😊
Priznajem da nisam u pocetku obracao skroz paznju na tekst, nego sam slusao povrsno. I onaj nastup mi je bio "cudan" :D
Slazem se sa ovim sto je iskritikovala, bas su pre*rali sa svime sto je ona nabrojala..
Bolje i ona da ide nego Sara Jo i Aca Lukas, da se ne lazemo.

Back