Umete li da čuvate tajnu?

Умем, ал нећу. Мислим, шта то значи, ако је неко у дуговима и стално је у дуговима и ојадио је пола фамилије и каже ми како је опет у срању, ја треба да ћутим и да не упозорим жртве тог неодговорног човека да штекају паре или место у болници или за крематоријум?
Или, ако ми дође човек и каже да је убио човека, па моја је дужност да га пријавим органима гоњења лол..
Све то зависи, ал ако би могли да ми се ману у поверењу и међу нама о битним животним стварима које ме се не тичу.

zavisi je li u pitanju prava tajna, ona cije bi otkrivanje moglo nekome da donese neko zlo, da nekoga povredi... takve cuvam
a one bezazlene tipa nemoj da kazes peri da sam to i to cuo od zike, ili zaboravim ili istrtljam... ako nista drugo, osiguram se za sledeci put od nepotrebnog opterecivanja tudjim glupostima

Forumske tajne cuvam kao zenicu oka svoga, a ove zivotne tek sada da.
Pre sam uvek pricala muzu tajne koje znam o drugim ljudima ali i o sebi i on to ili zaboravi ili mrtav hladan isprica pred deset ljudi. Posle kaze Pa to nije tajna, to je glupost. E pa meni je tajna, detinjasta mozda ali je moja.

Doduse verujem u onu mudrost da samo misao moze ostati tajna sve drugo kad tad izadje na videlo.

Umem da uskladištim informaciju kao da ne postoji ... jednostavno nema ćudjenja, nema komentara... nema opterećenja.
Odložim je ...tako je čuvam... ako ne mislim o njoj ne moram ni da je delim ...

takodje
samo zaboravim i kraj
jednom zaboravljeno - zauvek precutano
tako da sam uvezbala da ako mi neko nesto poveri - sto pre zaboravim i onda nema sanse da bilo sta ispricam

Žene u proseku čuvaju tajnu koju im je neko poverio 32 minuta, mada prethodno čvrsto obećaju da nikome neće odati.

Nedavno istraživanje, koje je sprovela jedna kozmetička kompanija među 3.000 dama, pokazalo je da 85 odsto žena nije u stanju da sačuva tajnu bez obzira koliko ona bila osetljiva ili važna.
One najčešće dobijenu informaciju podele s partnerom, prijateljicom ili majkom.
Polovina ispitanica rekla je da se nakon toga osećaju lakše, a 13 odsto ih je priznalo da to čini na podmukli način, kako bi se trač što pre proširio.
Blizu 40 odsto žena smatra da je u redu podeliti tajnu bliske osoba sa neznancem, ali 25 odsto ih ipak oseća grižu savesti što je izigralo tuđe poverenje.
Istraživači navode da je ova anketa pokazala da se žene stvarno muče dok pokušavaju da sačuvaju nečiju tajnu.
One u tome mogu najviše da izdrže pola sata, a društvene mreže i nova tehnologija samo im olakšavaju "posao".

Umem. Kao mala, me je žuljalo to, da ni slučajmo ne odam, kao kamenčić u cipelkici, onaj osećaj, jaoOOoj, na rubu usana a ti kao hajduk, ne smeš da pisneš. Svi kao neki zaverenici u svekolikoj zaveri. :) Čuvam tajne i dobra sam u tome.

Svoje slabo pričam, gotovo ništa nikome. Uglavnom ponešto uopšteno, što bih rekla svakome. Dubinski..i ne otvaram se baš. Ali, na mene mogu da se oslone. Ja baš svoje, ne poklanjam lako.

:hvala:

Back